0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации - януари, февруари и март 2014г.
« Отговор #60 -: Февруари 12, 2014, 20:33:54 pm »
Цитат
Да попитам за това-след 3 неуспешни инсета,може да се кандидатства във фонда ли,док не ми е споменала ?
За да кандидатстваш по фонда са необходими 4 неуспешни  инсета  :(
 :crossfingers: да не стигаш до 4-то :D

Ох,дано!

Дано! И аз си мечтая евентуално другото инсе да е успешно, но... божа работа...
ти не отписвай опита още - не, че трябва да се надяваш напразно, но докато не се появи цикъл или кръвният тест не покаже, възможността да е успешно инсето е много голяма  :D. И да, трябват 4 самофинансирани опита, за да кандидатстваш пкъм ФАР. И аз имах мисед през 2012, но не се разминах с кюретажа  :(
« Отговор #61 -: Февруари 12, 2014, 20:49:41 pm »
Цитат
Да попитам за това-след 3 неуспешни инсета,може да се кандидатства във фонда ли,док не ми е споменала ?
За да кандидатстваш по фонда са необходими 4 неуспешни  инсета  :(
 :crossfingers: да не стигаш до 4-то :D

Ох,дано!

Дано! И аз си мечтая евентуално другото инсе да е успешно, но... божа работа...
ти не отписвай опита още - не, че трябва да се надяваш напразно, но докато не се появи цикъл или кръвният тест не покаже, възможността да е успешно инсето е много голяма  :D. И да, трябват 4 самофинансирани опита, за да кандидатстваш пкъм ФАР. И аз имах мисед през 2012, но не се разминах с кюретажа  :(
Дано е успешно,от сърце ти го желая,както и на всички останали момичета!А цикъл ще се появи ли докато съм на дуфастон?Не че ще го пия още,но мисля и утре(всъщност док ми каза на утрешната дата да си направя "пиклив"тест,аз малко избързах вчера,но не съм обнадеждена)  и после на преглед в петък да видим какво ще правим.Мисля да направя пак ЦС,защото първата я правих в Тина Киркова и техниката беше от време "оно"и ме притеснява да не би да има нещо и да не не се е видяло.....ох психясвам,ама.....

*
« Отговор #62 -: Февруари 12, 2014, 23:39:03 pm »
sandra_dp, дано не позвучи грубо, но как така се прави инсеминация без отново да са проверени тръбите, още повече едната е запушена? Правилно ли разбирам, че запушената тръба не е отстранена? Ако има хидросалпингс това компрометира опитите. А пропускащата тръба дали наистина е действаща? И аз смятам, че е нужна отново проверка на тръбите. При тубарен фактор инсеминацията не е решение и този вариант се игнорира, тогава можеш веднага да подадеш документи за опит по ФАР. Поговори с твоя лекар за тези варианти.
А установи ли се причината за липсата на овулация? Хормонално всичко ли е наред в момента? За инсеминацията беше ли направена някаква подготовка с медикаменти?

След прием на прогестеронов препарат (Дуфастон, Утрогестан) при процедура, са възможни и
двата варианта, да дойде цикълът независимо от медикаментите или първо да се спре лекарството
и тогава МЦ.

И аз смятам, че на уринен тест не може да се разчита, кръвният е най- показателен.
Дано, все пак, този опит се окаже успешен :)!
« Последна редакция: Февруари 12, 2014, 23:56:26 pm от marsi »

« Отговор #63 -: Февруари 13, 2014, 09:24:32 am »
marsi ,да,бях стимулирана,преглеждана и т.н. преди инсето.За отстраняване на тръбата нищо не ми е казвала...Хормони от давна не ми е назначавала...Ох,имам й много доверие,ама сега като навръзвам нещата,май сме избързали с това инсе....И така,ще видя утре...благодаря ти,че се включи :)

*
« Отговор #64 -: Февруари 13, 2014, 11:21:54 am »
sandra_dp, при инсеминация се прави проследяване нарастването на фоликулите и почти при всеки УЗ преглед се пускат и хормони (E2, LH и FSH при започване,на 2-3 ден от МЦ), надявам се поне това да е направено. По хормоните се съди за броя на яйцеклетките и тяхното правилно развитие(узряване). Допълвам тази информация, за да бъде по- ползотворен разговорът ти с док. утре  :). Може да споделиш в коя клиника и кой лекар посещаваш, така ще могат да се включат повече момичета с коментар за този специалист и евентуални насоки.
Желая ти успех, и пиши  :)!

П.П. и не на последно място спермограма, правена ли е?
« Последна редакция: Февруари 13, 2014, 11:42:29 am от marsi »

« Отговор #65 -: Февруари 13, 2014, 15:56:58 pm »
Ужас,не ми е пускала такива хормони,имам стари такива,които е виждала.Доверила съм й се и каквото каже,това.На мъжа ми пусна МБ някоюко дни преди това,в деня на инсето биолозите казаха,че матерала е много добър.Спермограма не сме правили,може би,защото имам две бребенности до сега,знам ли,но човек знае ли какво може да се случи.Незнам вече,препоръчана ми лекарката от моя близка,д-р Тимева,клиника Щерев.
*
« Отговор #66 -: Февруари 13, 2014, 16:39:07 pm »
Разбрах, добре поне че си в репродуктивна клиника. За спермограмата съм спокойна, щом биолозите са се изказали така, значи там всичко е наред. Оценката на материала, която са направили преди инсето, всъщност е спермограма.
Консултирала съм се преди години с д-р Тимева, бързичко действа и не обяснява много, но чак пък да не пусне Е2 и ЛХ......да се надяваме на дългогодишния и' опит и това, че наистина е добър специалист.
На фона на евентуалния неуспех, разкажи и' какви лечения са провеждани в годините (относно овулацията) и може да прецени, че е нужно нещо да се провери отнова и задължително обсъдете състоянието на тръбите.
Успех! И да разкажеш след прегледа  :).

« Отговор #67 -: Февруари 13, 2014, 16:48:30 pm »
Marsi,благодаря ти,че се включваш веднага,Щв разказвам утре.
« Отговор #68 -: Февруари 15, 2014, 11:17:34 am »
Здравейте от мен отново.Мина ми прегледа.Говорих с АГ,каза ми да продължаваме с инсетата,да ги направим 4-дано не стигна до толкова :),за да мога да кандидатствам във фонда.Поисках да ми пусне изследвания на хормоните,но категорично ми каза да не се впускам във "филми",следи си нещата за сега не вижда нужда.Ще направим още една ЦС за сега е това.Продължаваме напред!Успех и на вас,момичета!
« Отговор #69 -: Февруари 20, 2014, 10:14:30 am »
Здравейте през януари ми беше първото инсе за  съжаление неуспешно след хиперстимулацията която се получи се сдобих с една киста и този месец пропускам заради лечението на кистата.От другия месец съм отново на стартовата линия за поредната инсеминация.Успех на всички които се борят,за да се сдобият с мечтано бебе  :)

« Отговор #70 -: Февруари 24, 2014, 10:28:54 am »
Здравей kremch ,сподели малко за теб,в коя клиника ходиш,какви са проблемите при теб?Успех следващият месец на теб и на всички момичета.
« Отговор #71 -: Февруари 24, 2014, 14:24:07 pm »
Здравей kremch ,сподели малко за теб,в коя клиника ходиш,какви са проблемите при теб?Успех следващият месец на теб и на всички момичета.
Аз съм с поликистоза и 4 год се борим за бебче преди 2 год забременях но за съжаление неуспешно.
Проблема е предимно в овулацията понеже нямам такава. Труддно реагиран на препаратите за стимулация.В клиниката на Владимиров съм и дано да успея при следващото инсе  както и всички момичета.Малко съм скиптична към процедурата ,но ще видим.Успех на всички ни :babyflips: :crossfingers: :balk_102:

« Отговор #72 -: Февруари 25, 2014, 09:50:51 am »
Дано всички успеем,и чакането ни си заслужава!
« Отговор #73 -: Февруари 27, 2014, 19:58:17 pm »
Момичета напускам темата,ще се насочвам към ин витро,ще оформяме документи за ФАР.
Успех ви желая от цялото си сърце !
*
« Отговор #74 -: Февруари 27, 2014, 20:24:28 pm »
Sandra_dp, какво стана, че прекратявате инсеминацията? Може би нещо с тръбата, направи ли Цветната снимка?

« Отговор #75 -: Февруари 28, 2014, 10:17:30 am »
Sandra_dp, какво стана, че прекратявате инсеминацията? Може би нещо с тръбата, направи ли Цветната снимка?
Да,направихме хубава ЦС.Видя се,че уж проходимата тръба е със сраствания в горния си край,което пречи на оплождането :(
*
« Отговор #76 -: Февруари 28, 2014, 11:45:54 am »
Да, очевидно с тубарен фактор ще кандидатстваш. Обсъди с док. евентуално отстраняване на тръбите (прави се с лапароскопия), заради вероятност от хидросалпинкс в бъдеще, което би интоксикирало вътрешната среда, а това компрометира инвитро процедурата. Задължително обсъдете това с док., не бива да се подценява!

« Отговор #77 -: Февруари 28, 2014, 13:18:50 pm »
Да, очевидно с тубарен фактор ще кандидатстваш. Обсъди с док. евентуално отстраняване на тръбите (прави се с лапароскопия), заради вероятност от хидросалпинкс в бъдеще, което би интоксикирало вътрешната среда, а това компрометира инвитро процедурата. Задължително обсъдете това с док., не бива да се подценява!

Много благодаря,че се включваш!Ще го обсъдя следващият път непременно.
« Отговор #78 -: Март 18, 2014, 11:26:06 am »
здравеи kremch с какво се е получила тази хиперстимулация ще споделиш ли,аз започнах 2ри опит с мерионал 150 но ми се струва малко множко вие как мислите?
« Отговор #79 -: Март 19, 2014, 18:44:11 pm »
здравеи kremch с какво се е получила тази хиперстимулация ще споделиш ли,аз започнах 2ри опит с мерионал 150 но ми се струва малко множко вие как мислите?
Здравей точно с мерионала се получи от 3 до 5 ден бях на по 75 е. но не реагирах или е било много рано на прегледа на 5 ден доктора ми изписа още 3 дена по 150 пускахме хормони  през ден тогава бяха леко завишени и още 3 дена по 150е и  тогава взех че реагирах бурно,но за мен това беше грешка на лекаря ние не целим ин витро а инсеминация но както и да е .Разминах се леко остана ми само една киста която през февруари я излекувах и сега се готвя за втора инсеминация .Този месец съм на летрозол защото според доктора има последъчен резултат от таз хиперстимулация.На 14 ден фуликулите бяха по 11м по един в двата яйчника и в петък съм пак на лекар да видим дали са пораснали.Силно се надявам нещата да се получат.
Дозата ти е височка ама то всичко зависи и от организма дано да се получат нещата и скоро да държим бебоци :) :) :)