0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЦМВ
« -: Януари 12, 2014, 14:15:06 pm »
Съжалявам , ако има вече такава тема , не успях да намеря.
Имам изследване за ЦМВ от миналата година.Резултатът е следния :

CMV IgM - отрицателен
CMV IgG - положителен

Тогава не обърнах особено внимание , защото прочетох някъде,че това означавало , че съм се срещала вече с този вирус и си го нося в себе си.До днес , как се сетих не знам, но ужасно много се притесних - дали пък не е трябвало да направя нещо като проследяване,консултация .А иначе през това време сме си правили опити за бебче.В момента съм пред 4-то инсе и никак не ми се ще да се обременявам и с такива притеснения..............................................Ох,как мислите , дали да тичам да се изследвам пак ?
*
Re: ЦМВ
« Отговор #1 -: Януари 12, 2014, 18:24:34 pm »
Цитомегаловирус е от групата на т.н. херпесни вируси, които след първична инфекция присъстват в човешкия организъм в латентна форма за цял живот.  IgG в твоето изследване показва точно това. Възможна е повторна проява на определени симптоми, в случай на отслабване на имунитета. Отслабването му е причина IgG да излезе извън референтните граници.
Бременността в началото и състоянието на плода в напреднала бременност, са застрашени само при първична инфекция(отразява го IgM). При теб този етап е минал. Често първичната инфекция остава неотчетена, защото в повечето случаи прилича на по-тежко изкаран грип.
Няма място за притеснение и е излишно да се изследваш отново.

Не знаем с колко IgG надвишава реф. ст-ти. При драстична разлика  е добре да информираш твоя лекар, който провежда инсеминациите и по негова преценка да се проверят антителата.

« Последна редакция: Януари 12, 2014, 18:48:08 pm от marsi »

Re: ЦМВ
« Отговор #2 -: Януари 12, 2014, 20:45:07 pm »
Благодаря ти marsi ,

при реф. стойности < 0,7 - отрицателен
                                       0,7-1,00 - сива зона
                                       > 1 - положителен

IgM - 0.17
IgG - 500

Но това е изследване от преди година.
*
Re: ЦМВ
« Отговор #3 -: Януари 12, 2014, 21:39:36 pm »
Мила, висока е стойността, но е било отдавна, дано да е нещо моментно. Може да изследваш пак само CMV IgG, да се види как е в момента.
Само информативно: при такива високи стойности се препоръчва консултация с имунолог и евентуално се изследват NK-клетки и други антитела. Но по-добре го обсъди с твоя лекар. В коя клиника си?

Re: ЦМВ
« Отговор #4 -: Януари 13, 2014, 07:10:33 am »
При д-р Даскалов съм, в Пловдив. Така като се замисля през последните години не се сещам да съм боледувала от нещо, още по-малко пък от грип.Или при мен минават по-леко тези неща,защото се оказа , че съм преболедувала и Хепатит Б така без да разбера.Ох не знам,мисля да се изследвам,но след като мине инсеминацията,защото в момента съм в стимулация и какъвто и да е резултатът само би ме притеснил.Само много се надявам да не е късно.То по принцип май съм си закъсняла де.Ама че съм глупачка! :)
Всъщност от това,което прочетох най-вероятно трябва да си направя и имунологичните изследвания,защото до тук съм направила генетичните,за тромбофилии,нали така?А при проблем в имунологичните , може да доведе до аборт,но дали ще е пречка за забременяване?Защото до сега не съм забременявала.
« Последна редакция: Януари 13, 2014, 07:27:59 am от mila1234567891 »
*
Re: ЦМВ
« Отговор #5 -: Януари 13, 2014, 22:38:42 pm »
Мила, да, имунологичните имах предвид, макар по-скоро да си мисля ,че няма да имаш проблем там, но за твое спокойствие може на първо време да пуснеш само CMV IgG. Останалото най-добре е да обсъдиш с д-р Даскалов, а аз ще ти разкажа моя опит.
Преди години  IgG, на почти всички от групата херпесни вируси, при мен беше доста над реф. граници. След много изследвания и напразно изпити антибиотици и изопринозин се установи, че имам желязодефицитна анемия. Пих желязосъдържащи таблетки и постепенно всичко влезе в норма. Преди два месеца след инвитро имах положителен тест до 5г.с., след което прокървих и загубих бременността. Направих редица изследвания, едно от които имунологични. За моя изненада NK-клетки и всички останали показатели си бяха в норма. Причината се оказа другаде, полип и прекомерно разрастване на лигавицата на матката, които бяха почистени с хистероскопия. Препоръката на имунолозите беше, при положителен тест за бременност в бъдеще, да повторя изследването(пълния пакет имунологични), което на мен ми се струва излишно.
Желая ти успешна инсеминация! :)

« Последна редакция: Януари 13, 2014, 22:48:47 pm от marsi »

Re: ЦМВ
« Отговор #6 -: Януари 14, 2014, 11:07:19 am »
Съжалявам marsi , за неуспешния опит.Полжелавам успех на следващия ! :)
Просто се страхувам да не са ми отишли всички усилия и пари до сега на вятъра,само заради едно мое недоглеждане.
« Последна редакция: Януари 14, 2014, 11:12:42 am от mila1234567891 »