Да се отчета след днешния преглед. В 5 г.с., преглед във Фемина, с хубав ехограф, "май" се видя нещо в матката, ама не сме 100 % сигурни. В листа, който ми дадоха пише "съмнения за ранна интраутеринна бременност". Аз си знаех , че е рано и отидох по-скоро за консултация за лекарствата, ама и за това не можаха да ми помогнат много.
Лекарката каза, че на толкова ранен етап и при желана бременност, приемът на лекарства не бил повод да се мисли за прекъсване на бременността.
Отделно, ако на някой му е интересно, намерих инфо в нет-а на английски за прием на лекарства в много ранна бременност. Пишеше следното (по спомен): до 20 дни от оплождането клетките на фетус-а не са се разпределили коя в какви органи ще се развие и поради това при "грешки" или дефекти в клетките, поради прием на медикаменти, тези дефектни клетки могат да се компенсират с други клетки. Ако дефектните клетки са твърде много, плодът спира да се развива. Това го наричаха all-or-nothing effect. Тоест или нищо му няма на плода или спира да се развива тотално бременността. Следващият етап (след 20 ден от оплождането) е по-важен, понеже тогава започват да се формират органите и е важно да не се приемат, по възможност, медикаменти, токсични за плода. Естествено беше доста по-научно написано
.
Ами това е, седим си и чакаме. Иначе с теста, си ми дойдоха и симптомите и от днес се обзаведох с гадене и главоболие.