0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #580 -: Февруари 28, 2014, 09:41:46 am »
Благодаря ти  :)
« Отговор #581 -: Февруари 28, 2014, 09:53:42 am »
Момичета, някой да е имал странични ефекти след инжекция с неупоген?
Снощи ми сложиха едно деление само, а цяла нощ страдах от силни болки в китките. Просто място не можех да си намеря. Сутринта болките постепенно отшумяха, сега едва се обаждат (почти приятно  :lol: - нали не боли силно). Имам два дни почивка и после следва ново деление от инжекцията...
*
« Отговор #582 -: Февруари 28, 2014, 10:00:29 am »
Не, лимонче, не съм имала оплаквания. Сега се сетих, че ми го биеха още по време на процедура и нищо не усетих. Обади им се щом имаш болки.
« Отговор #583 -: Февруари 28, 2014, 10:04:02 am »
Мерси, Тара!
При една от процедурите преди ми слагаха неупоген по време на стимулацията, но тогава ми нямаше нищо.
Не мога да се обаждам, болките изчезнаха. Ако в понеделник пак боли (второто бодене е в неделя), ще им звънна. Предпочитам да изтърпя всичко, но да има ефект от оригиналното действие на неупогена.
*
« Отговор #584 -: Февруари 28, 2014, 11:17:18 am »
Незнам дали е от Неупогена, аз имах 3 дни жестоки болки на крака при пръстите, възпалено сухожилие, само студен компрес ме спаси, куцуках едва едва...
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #585 -: Февруари 28, 2014, 11:31:23 am »
Аз също съм имала болки по ставите, костите, китки, пръсти и тем подобни по време на стимулациите, не знам обаче дали е било от неопогена конкретно!
« Отговор #586 -: Февруари 28, 2014, 11:39:01 am »
Аз също съм имала болки по ставите, костите, китки, пръсти и тем подобни по време на стимулациите, не знам обаче дали е било от неопогена конкретно!

А силно ли те боля и отшумяваше ли като спреш неупогена?
*
« Отговор #587 -: Февруари 28, 2014, 12:11:42 pm »
Ами спря след 3 дни, но още биех неупоген...
« Отговор #588 -: Февруари 28, 2014, 12:14:44 pm »
От неупогена ме боляха ръцете от китките до лактите,особено нощно време .Споделих с акушерките,след спирането на лекарствата постепенно болките отшумяха.Нощно време се мажех с арника.Пожелавам ти успех!

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

« Отговор #589 -: Февруари 28, 2014, 14:56:54 pm »
Мерси, момичета!
Ясно, че не съм чудо невиждано и болките са нормални :)
« Отговор #590 -: Февруари 28, 2014, 18:16:11 pm »
... И аз правих консултация с д-р Даскалова и д-р Даскалов и двамата ни съветват да пишем на турците... [/quote]
да, мисля че наистина е хубаво да направите консултация с андролог в Турция(предполагам сте се насочили към мемориал)
*
« Отговор #591 -: Февруари 28, 2014, 21:42:54 pm »
да Мемориал... Момичета, за да не спамя темата съм качила снимка на единият бластоцист в "Мнения по дневника на Рени", за да видите, че наистина са сперматозоиди и следователно ИКСИ правено ли ни е, че даже с ИМСИ... Абсурд...
« Отговор #592 -: Март 01, 2014, 17:46:25 pm »
Здравейте момичета, моя опит приключи без трансфер от двете, които на 3-ти ден бяха на 8 и 9 клетки, на следващия ден /вчера/ едното беше спряло развитие, а другото още не беше станало морула, т.е. изоставаше. Днес беше зле и док. и ембриоложката казаха че няма смисъл да го връщат.
Това беше спечелената от мен процедура от благотворителната инициатива "Коледно желание".
Желая успех на другите.
Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш
*
« Отговор #593 -: Март 01, 2014, 18:28:40 pm »
titita, съжалявам, миличка! :hug2:
След като един опит е неуспешен, поне да се извлече максимално много информация от него. Къс или дълъг протокол беше? Лекарят коментира ли какви са причините за неуспеха според него? Препоръча ли допълнителни изследвания преди следващ опит, и т.н.? Как смяташ да продължиш?
Честита баба Марта, желая ти здраве и късмет!

« Отговор #594 -: Март 01, 2014, 18:59:54 pm »
Беше къс протокол, започнахме с Гонал - 200 ед, после добавихме Мерионал и Олгалутран, от 10 фоликула - 4 яйцеклетки, 2 оплодиха ИКСИ и 2 инвитро, развиха се тези инвитро. По принцип сме с мъжки фактор, но сега в деня на пункцията материала беше в норма и затова решихме да ги разделим.
Казаха, че проблема е или в яйцеклетките или в материала да пробваме с донорски, например първо с спермита, ако положението е същото тогава да помислим за донорски яйцеклетки.
Но всичко е твърде натоварващо вече, финансово и психически.
Вече имам 9 пункции в 4 клиники/4 от дълъг протокол, 1 от къс, 2 от лимитиран цикъл и 2 от естествен цикъл/, 5 трансфера /2 на трети и 3 на пети ден/ и нито един положителен резултат.
Честно казано незнам как и дали изобщо да продължавам  :(.
Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш
*
« Отговор #595 -: Март 01, 2014, 19:27:59 pm »
Беше къс протокол, започнахме с Гонал - 200 ед, после добавихме Мерионал и Олгалутран, от 10 фоликула - 4 яйцеклетки, 2 оплодиха ИКСИ и 2 инвитро, развиха се тези инвитро. По принцип сме с мъжки фактор, но сега в деня на пункцията материала беше в норма и затова решихме да ги разделим.
Казаха, че проблема е или в яйцеклетките или в материала да пробваме с донорски, например първо с спермита, ако положението е същото тогава да помислим за донорски яйцеклетки.
Но всичко е твърде натоварващо вече, финансово и психически.
Вече имам 9 пункции в 4 клиники/4 от дълъг протокол, 1 от къс, 2 от лимитиран цикъл и 2 от естествен цикъл/, 5 трансфера /2 на трети и 3 на пети ден/ и нито един положителен резултат.
Честно казано незнам как и дали изобщо да продължавам  :(.

Titita, много съжалявам за неуспеха ти.
Сега явно си доста огорчена и тъжна, но това е обяснимо. Наплачи се и се съвземи, тогава ще решиш кой е правилният път за теб.
Аз имам 7 трансфера, пункциите са повече от 15, имам едно дете и продължавам с надежда за второ. Борбата е трудна, но си заслужава.
Кураж и много късмет ти желая.

*
« Отговор #596 -: Март 01, 2014, 20:46:38 pm »
titita, съжалявам, имаш време за решения, пожелавам ти сега леко възстановяване и спокойствие.

« Отговор #597 -: Март 02, 2014, 16:38:53 pm »
Здравейте, днес ми е 3 ден след ЕТ . Не  съм болна, но имам температура 37,2.Нормално ли е?
« Отговор #598 -: Март 02, 2014, 16:44:28 pm »
Здравейте, днес ми е 3 ден след ЕТ . Не  съм болна, но имам температура 37,2.Нормално ли е?

Предполагам, че си на утрогестан (или друг прогестеронов препарат), а прогестерона принципно леко повишава температурата. Така че е нормално  :D
За болест се приема температура от 37,6 нагоре.

Стискам палци!
« Отговор #599 -: Март 02, 2014, 18:32:03 pm »
little_rabbit, така е- на утрогестан съм.Не ми е за първи път, но просто до сега не съм  вдигала температура без да съм болна. Благодаря ти за отговора