0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #400 -: Февруари 12, 2014, 15:46:12 pm »
Галка, съжалявам  :hug2:
*
« Отговор #401 -: Февруари 12, 2014, 16:02:39 pm »
Galia, много съжалявам  :(

Аз тъкмо влизам и аз да се оплача, че няма да ми се размине и на мен с това зацапване май  :x
От сутринта забелязах, че нещо ми розовее тва дето изтича от Утрогестана  :oops:. Преди малко вече, се убедих че не ме лъжат очите и веднага звъннах на док и тя ми увеличи дозата :( + Но-шпа и да видим до утре как ще е... Много ме е страх, защото следващите дни е датата на която нормално щеше да ми дойде и да не стане нещо  :?

Чудех се - понеже док ми каза да си лежа и почивам, дали буквално има предвид да лежа  8O Не за друго, ама моята работа е да седя цял ден на стол (почти не ставам) и ме карат до работа и връщат с кола от врата до врата - та си мисля, че ако ще си оставам вкъщи да седя на дивана няма голяма полза, ама се замислих чак след като и затворих и си мисля сега да не звъня пак за глупости..... Та според вас като кажат докторите да лежиш - имат предвид буквално в хоризонтално положение или просто да не се натоварваш и движиш много? :? И да си призная много съм несъобразителна - опнах се днес на обяд на разходка извън офиса, а съм на токчета (аз попринцип не нося, ама тази сутрин имах някакво желание да се облека като жена....) и дали нещо не съм се напрегнала  8O :?
*
« Отговор #402 -: Февруари 12, 2014, 16:33:26 pm »
Ами на мен д-р Персенска ми каза пълно лежане и ставане до WC...
*
« Отговор #403 -: Февруари 12, 2014, 16:45:34 pm »
Ами и на мен същото ми казаха току що :(
« Отговор #404 -: Февруари 12, 2014, 16:56:32 pm »
Mousyt, и аз съм вързана за леглото. Вчера ми беше датата за М, и зацапвам естествено. Много се притеснявам, и не мърдам никъде. Отмених всякакви маникюри, фризьори и излизането за Св.Валентин. Буквално ставам само за до тоалетна. Само незная какво ще лъжа пред мама, защото винаги е много мнителна. Момичета, трябва да сме оптимистки и да слушаме лекарите. Стискам силно палци за всички ни  :cuddle:
galka,много съжалявам  :(
*
« Отговор #405 -: Февруари 12, 2014, 17:01:53 pm »
Момичета  :bighug:
Мен са ми два проблемите:
1. Мама - искаше ми се да и кажа, когато вече поне видим сърчицето....защото иначе ще ме побърка от внимание и притеснение. Но не знам дали ще стане....просто тя от километри ме усеща :(
2. Работа - моето отсъствие е адски проблемно. И не, не че фирмата няма да оцелее без мен  :lol: или че здравето и детето не са ми по-важни, но ако разберат тук отсега ще стане голям проблем. Отделно с болничния и с тяхното узнаване ще загубя доста парички, а съм на доста червено и на кредит заради инвитрото + че мъжът ми е почти без работа и не знам доколко ще запазя спокойствие да лежа на дивана и да бездействам знаейки това  :( Но засега най-доброто, пък ще се молим късметът да е на наша страна  :bighug:
« Отговор #406 -: Февруари 12, 2014, 17:09:01 pm »
1. Мама - искаше ми се да и кажа, когато вече поне видим сърчицето....защото иначе ще ме побърка от внимание и притеснение. Но не знам дали ще стане....просто тя от километри ме усеща :(
Абсолютно те разбирам за майките. И аз искам да ми мине прегледа на 25.02 и чак тогава да кажем. Сега знаят сестра ми и най-добрата ми приятелка дето кървеше много по време на бременност. Та тя доста ме успокоява  :hug2:
« Отговор #407 -: Февруари 12, 2014, 18:45:50 pm »
здравейте момичета , днес бях при моя доктор .да видим какво ще правим . каза че нямаме проблем и шансовете да забременея с инвитро са много големи . предложи за моя случай точно инвитро с лека стимулация . доколкото разбрах там се разчита само на една яйцеклетка . неможах и аз да го схвана . не ми се вижда много надеждно това . моля някой който е правил такава лека стимулация да сподели какви са шансовете там .
« Последна редакция: Февруари 12, 2014, 18:52:42 pm от frani89 »
« Отговор #408 -: Февруари 12, 2014, 19:34:33 pm »
ЗДравейте момичета, вчера ми беше пункцията. Извадиха огромен брой фоликули, вливаха ми албумин, защото моя беше ударил дъното и вечерта започнах да се подувам съответно. Днес цял ден беше кошмар, но сега май съм по-добре вече. Обаче имам въпрос към някоя от вас, която е имала подобни проблеми. Срязва ме много остро в областта на пъпа от време на време за няколко секунди трае спазъма, обаче е ужасен. Изобщо нормално ли е да имам болка около пъпа, като оставим настрана тази от яйчниците.
*
« Отговор #409 -: Февруари 12, 2014, 19:49:35 pm »
Момичета  :bighug:
Мен са ми два проблемите:
2. Работа - моето отсъствие е адски проблемно. И не, не че фирмата няма да оцелее без мен  :lol: или че здравето и детето не са ми по-важни, но ако разберат тук отсега ще стане голям проблем. Отделно с болничния и с тяхното узнаване ще загубя доста парички, а съм на доста червено и на кредит заради инвитрото + че мъжът ми е почти без работа и не знам доколко ще запазя спокойствие да лежа на дивана и да бездействам знаейки това  :( Но засега най-доброто, пък ще се молим късметът да е на наша страна  :bighug:

Майките усещат,  няма измъкване.

За втория ти проблем вземи си болничен от ЛЛ за вирусна инфекция за 10 дни.Полежи докато се успокоят нещата, никой не е казал че ще си така до края.

« Отговор #410 -: Февруари 12, 2014, 21:08:19 pm »
здравейте момичета , днес бях при моя доктор .да видим какво ще правим . каза че нямаме проблем и шансовете да забременея с инвитро са много големи . предложи за моя случай точно инвитро с лека стимулация . доколкото разбрах там се разчита само на една яйцеклетка . неможах и аз да го схвана . не ми се вижда много надеждно това . моля някой който е правил такава лека стимулация да сподели какви са шансовете там .

Франи, имаш много големи шансове. Най-вече защото си много млада. Точно леката стимулация е по-добра за теб. Това не означава непременно само една яйцеклетка, може да са 3, 5. Само спокойно и смело напред  :bighug:
« Отговор #411 -: Февруари 12, 2014, 21:12:21 pm »
ЗДравейте момичета, вчера ми беше пункцията. Извадиха огромен брой фоликули, вливаха ми албумин, защото моя беше ударил дъното и вечерта започнах да се подувам съответно. Днес цял ден беше кошмар, но сега май съм по-добре вече. Обаче имам въпрос към някоя от вас, която е имала подобни проблеми. Срязва ме много остро в областта на пъпа от време на време за няколко секунди трае спазъма, обаче е ужасен. Изобщо нормално ли е да имам болка около пъпа, като оставим настрана тази от яйчниците.

Миличка, пиши ЛС на cygnus
Момичетата препоръчваха да се ядат аспержи (термично обработени, разбира се), за да се облекчи състоянието. Естествено, трябва си и лечение - добре са ти вляли албумин, а диуретици някакви предписаха ли ти? Ще ти олекне до дни, но бъди подозрителна към всякакви симптоми и звъни на лекаря си. По-добре излишно да го обезпокоиш по телефона, отколкото да се влошиш и да си траеш.
Сега ли ще правите трансфер или ще замразят ембрионите? Може би второто е по-добре, но лекарят ти трябва да прецени (при бременност симптомите се връщат и се засилват).

Успех!
« Отговор #412 -: Февруари 12, 2014, 21:23:13 pm »
little_rabbit Благодаря ти. Ще пиша. Не ми дадоха нищо диуретично. Казаха ми (не в клиниката) да земам няколко дни чист протеин на прах, за по-бързо възстановяване нивото на белтъка. Пия вода с лимон и малко сода, сякаш действа. Сега съм една идея по-добре от днес. Утре мож би трябва наистина да звънна на док, да питам за нещо диуретично. ЕТ трябва да ми е в петък по план. Трябва да съм добре до тогава. Не ми се иска да замразяваме и да чакам. А бройката наистина беше голяма, 41 фоликула, щеше да е чудо да няма последствия.
*
« Отговор #413 -: Февруари 12, 2014, 22:39:41 pm »
magi_st,

Благодаря ти за окуражителните думи  :)
Наистина се надявам да е за кратко, просто тук ми е трудно да се ориентирам какво се случва в такива случаи, защото май повечето момичета си лежат и без това повечко време  :wink: Та си помислих, че като тръгне така докторите все ще искат да се застраховат и ще казват да лежа..... Аз не че си приритвам за работата, да не ви оставя в погрешно впечатление   :lol: , но работата ми и без това е по цял ден да не ставам от един стол, в офис и въобще без физическо натоварване, та затова се надявам да мога да си изкарам максимално дълго там :).

Засега имах съвсем леко розовеещи следи при избърсване днес, а в момента нищо, та се надявам много силно да се окаже фалшива тревога  yahoo_33 и си чакам прегледа с док другата седмица  :bighug:
« Отговор #414 -: Февруари 13, 2014, 05:51:55 am »
little_rabbit Благодаря ти. Ще пиша. Не ми дадоха нищо диуретично. Казаха ми (не в клиниката) да земам няколко дни чист протеин на прах, за по-бързо възстановяване нивото на белтъка. Пия вода с лимон и малко сода, сякаш действа. Сега съм една идея по-добре от днес. Утре мож би трябва наистина да звънна на док, да питам за нещо диуретично. ЕТ трябва да ми е в петък по план. Трябва да съм добре до тогава. Не ми се иска да замразяваме и да чакам. А бройката наистина беше голяма, 41 фоликула, щеше да е чудо да няма последствия.

41 е твърде много, но по-важния белег е колко ти е бил естрадиола в деня на Прегнила (Овитрела)?
Сигурно си изчела всичко в нета, но виж тези статии: http://zachatie.com/index.php?option=com_content&view=article&id=677%3Aivf--2ohss&catid=165&Itemid=155
и
http://zachatie.com/index.php?option=com_content&view=article&id=853:----sp-1802469366&catid=165:---sp-575&Itemid=155
« Отговор #415 -: Февруари 13, 2014, 08:35:13 am »
Днес съм малко по-добре. Не се чувствам като кит в леглото и мога да се обръщам, да ставам, лягам ... Изобщо голямо облекчение в сравнение със снощи. Боли ме в областта на пъпа, това не знам дали е нормално. точно по дължина, по средата линията която разделя на половина корема.
От цялата тази бройка си имах 35 яйцеклетки, 25 са оплодили и вчера като ми се обадиха, 12 се развивали нормално, така че днес чакам с нетърпение обаждането  новини как се развиват.  :)
« Отговор #416 -: Февруари 13, 2014, 08:40:35 am »
Галка съжалявам,много добре те разбирам и при мен така се случи декември месец,горе главата,не се предавай,а продължавай смело напред  :bighug:
Момичета като са ви казали да лежите,наистина това имат предвид,ставане само до тоалетна,да гадничко е,но си заслужава нали така?  :P успех
« Отговор #417 -: Февруари 13, 2014, 08:44:30 am »
Кокошинката радвам се,че си по-добре и че всичко за сега е наред...на мен д-р Персенска ми бе изписала Достинекс и аз бях хиперстимулирана,но за 5 дни до трансфера се оправих...късмет
« Отговор #418 -: Февруари 13, 2014, 09:31:23 am »
Аз взимам от снощи чист протеин и пия вода с лимон и щипка сода. Сякаш това има ефект. До неделя се надявам да съм наред.  Днес даже мога да си "глътна" малко коремчето :D
*
« Отговор #419 -: Февруари 13, 2014, 20:36:59 pm »
kokoshinkata, задължително отиваш да те види и прегледа лекарят правил стимулацията. При твоето положение е редно да отложат трансфера, защото при една евентуална бременност тежестта и продължителността на хиперстимулацията ще се увеличи.

Предполагам си прочела линковете, които е посочила little_rabbit. Не е шега работа хиперстимулацията.

Надявам се да си посетила лекаря и да си по-добре. Ще чакаме новини от теб.