0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #240 -: Февруари 03, 2014, 18:04:24 pm »
днес не издържах и си направих уринарен тест на шуар чек - отрицателен . направо ми се подкосиха краката . после като се поуспокоих си казах че може теста грешно да  е отчел и отидох и пуснах и кръвен . сега чакам резултата към 24:00 ще мога да си го проверя направо  в саита на рамус .не-вярвам в чудеса вече. кръвния  няма как да отчете грешно нали момичета :(((  не ми се  мисли какво ще следва ако е неуспешно
По принцип уринарният тест трябва да отчита положителен резултат при над 25 mlU/ml ЧХГ в урината, той затова се прави няколко дни след кръвния...не се отчайвай предварително!

« Отговор #241 -: Февруари 03, 2014, 18:17:33 pm »
Frani, колко дни след пункция си? Защо ми се струва, че си избързала много с теста...
12 след пункция  : на 22 ми беше
« Отговор #242 -: Февруари 03, 2014, 18:21:57 pm »
По принцип уринарният тест трябва да отчита положителен резултат при над 25 mlU/ml ЧХГ в урината, той затова се прави няколко дни след кръвния...не се отчайвай предварително!
А за да е толкова в урината, то в кръвта трябва да е около и над 200.

Франи, не губи надежда, чакаме резултатите от кръвния.
И, моля ви, никой да не пуска уринен тест, докато не е видял тлъсто ЧХГ на кръвния. Много боли, а ползата е никаква.

(уринен се прави все пак не защото няма да знаем, че ще сте бременни, а за да си правите снимки с теста и да ги показвате на бебето после; да си правите хубав бременен албум и т.н.)
« Отговор #243 -: Февруари 03, 2014, 18:23:06 pm »
Frani, колко дни след пункция си? Защо ми се струва, че си избързала много с теста...
12 след пункция  : на 22 ми беше
Много е рано за уринарен, дори и за кръвен е рано. Въпреки това стискам палци кръвният да покаже ++ резултат!!!
Уринарният нищо не значи на този етап!
*
« Отговор #244 -: Февруари 03, 2014, 18:35:02 pm »
И аз мисля, че е прекалено рано за отчаяния... Споко ;)
« Отговор #245 -: Февруари 03, 2014, 20:35:29 pm »
момичета благодаря ви . дано да сте прави .защо да е рано за кръвен нали ако има нещо ще го покаже би трябва ако поне е имало имплантация пак да отчете нали така .задължително ще пиша за резултата . а ако е отрицателен пак няма как да е грешка нали .
*
« Отговор #246 -: Февруари 03, 2014, 21:03:38 pm »
Франи, стискам палци, макар че май си се хвърлила в приключение сама  :wink:
А какъв е този резултат дето ще излезне в 24ч, че ми стана интересно  8O В колко пусна теста и тия денонощно ли работят? 8)
*
« Отговор #247 -: Февруари 03, 2014, 21:06:26 pm »
Франи каквото и да покаже теста не спирай лекарствата преди лекаря да ти каже :balk_77:
« Отговор #248 -: Февруари 03, 2014, 21:09:40 pm »
Франи, толкова рано не се пуска и кръвен, защото може да е положителен, но да намалява в следващите дни. Така излишно се филмираме. Стискам палци нещата при теб да се развият успешно :crossfingers:р
« Отговор #249 -: Февруари 03, 2014, 21:31:40 pm »
 Mousyt ще си проверя резултата в Интернет , но късно вечерта ги вкарват .
amini да утре ще се обадя в клиниката вече като знам какво е положението да питам какво следва . сигорно ще ми се скарат къдетo съм избързала.
Smiles защо така ме отчайваш че е рано .  :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #250 -: Февруари 03, 2014, 21:38:20 pm »
ето резултата излязал е
Туморни маркери

Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Total B-HCG        0.1        mIU/ml     < 5,0

Забележка :
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък)
« Отговор #251 -: Февруари 03, 2014, 21:48:33 pm »
Съжалявам мила Frani  :(
*
« Отговор #252 -: Февруари 03, 2014, 22:04:52 pm »
Съжалявам за резултата, frani.
Не се отчайвай. Гледай само напред и коментирай с доктора си какви трябва да са следващите стъпки. Когато има план, всичко изглежда по-бързо постижимо. Важно е бързо да се отърсиш от този неуспех, ти сама ще намериш най-правилния начин - като поплачеш на воля, или като говориш с подходящи хора, или като пишеш тук във форума или .... Не знам и аз.

*
« Отговор #253 -: Февруари 03, 2014, 22:06:19 pm »
frani89, това е отрицателен резултат, миличка, много съжалявам  :hug2:, въпреки това преди да спреш лекарствата, се свържи с твоя лекар и опиши на кой ден е направено изследването и какъв е резултатът. Най-вече си запиши час при него за коментар на твоята процедура: вид стимулация, резултатът от нея, евентуална причина за малкото яйцеклетки, какво би препоръчал като подготовка преди следващ опит, и т.н. Ако един опит е отрицателен, поне да се извлече максимална информация от него. Не се затваряй в себе си, трябва да се търси причината за неуспеха, може би има нещо недоизследвано: щитовидна жлеза, инсулинова резистентност.....казвам това на посоки, поговори с лекаря си.

П.П. mgstra, писали сме едновременно, надявам се да се чувстваш добре, чакам хубави новини като му дойде времето :crossfingers:
« Последна редакция: Февруари 03, 2014, 22:12:07 pm от marsi »

*
« Отговор #254 -: Февруари 04, 2014, 09:08:37 am »
frani, и други са ти го казали, напомням и аз - не спирай лекарствата преди да си говорила с докторите си! 
Тествала си рано, 12 ден след пункция е (предполагам) 8-9 ден след трансфер - твърде рано за да се довериш на резултата. 

ето резултата излязал е
Туморни маркери

Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Total B-HCG        0.1        mIU/ml     < 5,0

Забележка :
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък)

« Отговор #255 -: Февруари 04, 2014, 11:00:09 am »
frani, защо не изчакаш поне още три дни и си пусни нов кръвен тест,може би наистина е рано.
Аз имам едно голямо притеснение и се надявам търпеливите момичета, минали през това да ми помогнат. От вчера следобяд имах на три пъти една болка за около 5 секунди, която ми минава през корема, като предменструалните болки, но по-силна и кратка. Веднага изпивах по едно но-шпа и днес  се обадих на лекаря ми. Той ми обясни, че са контракции и ми увеличи дозата на но-шпа. Сега обаче се притеснявам дали матката ми не се опитва да изхвърли ембриончетата и дали не им е навредила на имплантирането. Нямам кървене, но съм много притеснена. Днес ми е 6-ти ден след ЕТ на 4-ти.
*
« Отговор #256 -: Февруари 04, 2014, 16:02:58 pm »
frani, мила, изчакай няколко дни наистина и направи пак тест. Все пак е рано а и надеждата умира последна  :bighug:
Catcat, и аз имах подобни усещания по същото време, но съвсем бързи бодвания, чак до но-шпа не съм стигала, а и съм им свикнала обичайно преди цикъл  :D Добре си направила, че си се обадила на доктора, и не се филмирай за имплантирането - то и да го мислиш и да не го мислиш няма да му помогнеш :)
Аз упорито удържам фронта  8O , но с всеки ден ставам все по-разнежена към идеята да е станало и ми се изправя косата за момента на теста   :?. Днес питах тук в една лаборатория до работа, ама работното им време не ме устройва с моите планове за тест, т.ч. вероятно в петък сутрин ще отида и ще пусна и ще се опитам да не гледам резултата поне до обедната почивка  :oops: :lol:
« Отговор #257 -: Февруари 04, 2014, 16:40:50 pm »
благодаря ви момичета за подкрепата. днес звънях до клиниката казаха ми да продължа с лекарствата и на 7- ми да си пускам  уринарен. пак напразни надежди няма да вложа . резултата няма как да е грешен сигурна сам на 1000 процента че нищо не е станало . нека да бадем реалисти . изчетох сумата неща за тия кръвни тестове . така че сигурна сам в неуспеха . не-знам дали ще опитам пак сигурно ми трябва време . сега нямам желание за нищо . защо ме карат да не спирам лекарствата да не ми дойде цикъла нали . дали ще ме извикат сега на преглед и ще имам ли отговор на какво се е дължал неуспеха  на самата процедура.
« Отговор #258 -: Февруари 04, 2014, 17:37:30 pm »
благодаря ви момичета за подкрепата. днес звънях до клиниката казаха ми да продължа с лекарствата и на 7- ми да си пускам  уринарен. пак напразни надежди няма да вложа . резултата няма как да е грешен сигурна сам на 1000 процента че нищо не е станало . нека да бадем реалисти . изчетох сумата неща за тия кръвни тестове . така че сигурна сам в неуспеха . не-знам дали ще опитам пак сигурно ми трябва време . сега нямам желание за нищо . защо ме карат да не спирам лекарствата да не ми дойде цикъла нали . дали ще ме извикат сега на преглед и ще имам ли отговор на какво се е дължал неуспеха  на самата процедура.
Франи не си оставяй много време за отчайване...Винаги има надежда!Резултата в моята лентичка е от вторият опит.Ние не си оставихме много време за мислене и отчайване.Поплаках си 3-4 дни и после седнахме с мъжа ми да обсъдим какво ще правим от тук нататък...Нямахме повече пари и веднага взехме решение да изтеглим кредит...е ще го изплащаме още доста време, но пък като гледаме как ми расте коремчето не съжаляваме и за миг за взетото решение... Потъгувай си, от опит знам че не е лесно, но винаги има начин...Не се отказвайте!Според мен си запиши час при лекаря да обсъдите опита и да направите план как ще процедирате от тук нататък.Просто трябва да вярваш на лекаря си и да вярваш, че рано или късно и при вас ще се случи чудото...Успех!
*
« Отговор #259 -: Февруари 04, 2014, 17:39:32 pm »
frani,
не трябва да спираш лекарствата, защото дори и ти сега да не вярваш в опита, докторите имат много опит с инвитро, за разлика от нас и със сигурност знаят за случаи като твоя, в които нещата са се обърнали ;) И все пак да изкараш още 3 дни на няколко хапченца/глобулки е далеч по-приемливо от това да се окаже обратното и заради преждевременното спиране на лекарствата целия опит да пропадне. Т.ч. слушай докторите, вярвам че ти е адски криво и безсмислено всичко, но ако можеш и не ти пречи по-добре направи каквото ти казват  :bighug: