0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #520 -: Февруари 25, 2014, 11:03:54 am »
На мен също не са ми искали изследването при подаване на документите за втория опит.

*
« Отговор #521 -: Февруари 25, 2014, 12:25:28 pm »
това е което ме подразни, никой не иска да търси причината за абортите, а хвърлят вината на мъжкия фактор, предлагат ми донор, а тези от тъканна банка твърдят че те са преодоляли мъжкия фактор и да се търси причината другаде... Струва ми се, че липсва комуникация помежду им. И още нещо интересно, на снимките ми на двата бластоциста, при все че сме ИКСИ, какво правят огромни сперматозоиди, защо са там??????????
« Отговор #522 -: Февруари 25, 2014, 13:00:40 pm »
Рени и ние сме с тератозооспермия,след 4 неуспешен опит по -мое настояване направихме ЦС и се разбра,че всъщност проблема е в него,не в мен...отивайки на консултация при д-р Владимиров ми бе много неприятно като ми погледна доклада от ЕТ и каза,че изобщо не е трябвало да ми го трансферират...и аз съм разочарована от прехвалената клиника,не исках да го пиша това,но ще споделя с всички ви,че единствената причина поради която ще направя ЗЕТ там е,че д-р Владимиров работи с други среди и ако си преместя ембрионите при него шанса да не оцелеят е огромен...успех на всички ни където и да сме не знам какво друго да кажа
*
« Отговор #523 -: Февруари 25, 2014, 13:16:46 pm »
много си права, и на мен там ми остана един замразен бластоцист, ако има начин да си го взема...
*
« Отговор #524 -: Февруари 25, 2014, 13:48:09 pm »
Рени и ние сме с тератозооспермия,след 4 неуспешен опит по -мое настояване направихме ЦС и се разбра,че всъщност проблема е в него,не в мен...отивайки на консултация при д-р Владимиров ми бе много неприятно като ми погледна доклада от ЕТ и каза,че изобщо не е трябвало да ми го трансферират...и аз съм разочарована от прехвалената клиника,не исках да го пиша това,но ще споделя с всички ви,че единствената причина поради която ще направя ЗЕТ там е,че д-р Владимиров работи с други среди и ако си преместя ембрионите при него шанса да не оцелеят е огромен...успех на всички ни където и да сме не знам какво друго да кажа

Алекс 77, а каква е причината, поради която д-р Владимиров смята, че не е трябвало да има трансфер?

*
« Отговор #525 -: Февруари 25, 2014, 13:52:49 pm »
Това изискване за актуално ФСХ останах с впечатление, че по-скоро от клиниките държат. Аз тези дни подавах молба за преразглеждане на заповед, ходих специално до ФАР да питам какво ще ми трябва да представя,  три пъти попитах за  актуални изследвания,  категорично ми казаха, че актуални хормони не искат за мен,  въпреки че бях си пуснала. Връщайки се в клиниката за  актуална епикриза, моята " любимка" Силвия каза, че е задължителен ФСХ, като и предадох думите на служителите от фонда, звъня на някой там "ама нали сме се разбрали  така,  не ме поставяйте в ситуация" . След два часа аз във ФАР; -те не искат хормона,  аз им го давам, накрая "щом си го приготвила ще го сложим, за всеки случай"

Рени, късмет където и да решите до отидете .  Аз въпреки че преди време  бях на консултация в Истамбул реших за момента да не се връщам. Дали съм сгрешила времето ще покаже. 
Може би прекалено премислям, чувам за много успели двойки там, включително и мои познати, но и за такива,  на които лекарите там не са упяли  да помогнат ....божа работа...

Лимонче, успех от сърце  ти желая, ние сигурно ще ви последваме с  подобни гимнастики,  д-р Макки предлага ПЕСЕ
« Отговор #526 -: Февруари 25, 2014, 14:35:05 pm »
Връщайки се в клиниката за  актуална епикриза, моята " любимка" Силвия каза, че е задължителен ФСХ, като и предадох думите на служителите от фонда, звъня на някой там "ама нали сме се разбрали  така,  не ме поставяйте в ситуация" . След два часа аз във ФАР; -те не искат хормона,  аз им го давам, накрая "щом си го приготвила ще го сложим, за всеки случай"
...

Лимонче, успех от сърце  ти желая, ние сигурно ще ви последваме с  подобни гимнастики,  д-р Макки предлага ПЕСЕ

Тара, точно аз побърках Силвия, че ми искат ново ФСХ (началото на декември), но НАИСТИНА го поискаха. И Силвия заради мен казва на хората, за да не ги върнат. Тя тогава проведе куп разговори с тях и може би някой им е свил сърмите.

Благодаря ти! Стискам палци и на вас! Обаче имай едно на ум, че ПЕСА може да прерасне в ТЕСЕ (операция). Мъжът ми все още има болки, но ще се възстанови.
« Последна редакция: Февруари 25, 2014, 14:46:51 pm от little_rabbit »
« Отговор #527 -: Февруари 25, 2014, 15:27:36 pm »
Mgstra според д-р Владимиров се е виждало,че ембриона няма да се развие,това бе когато правих инвитро на естествен цикъл септември месец,казаха ми,че е бластоцист,а според д-р Владимиров е бил морула,а трансфера ми бе на 5-ти ден...а,ембриолозите ми звъняха всеки ден и казваха,че всичко е ОК и като отидох на трансфера Персенска миказа,ми те ембриолозите не са много доволни от ембриона,ама аз съм виждала и по-лоши да се захващат....това сега ми звучи като ще ти вземем парите дори и да не трябва,пък каквото стане...
« Отговор #528 -: Февруари 25, 2014, 15:38:29 pm »
Рени, и аз съм на мнение че връзката между звената се къса някъде. когато смермограмата на мъжа ми се влоши в пъти биолога взел пробата ни каза да замразим сперма. А аз си мисля че е редно да се направи консултация с андролог, да се предпишат някакви хранителни добавки, което не изключва  да замразим. Също така мисля че качеството на ембрионите имат прека връзка с мисед абортите(имам два)- питах ембриолзите какви са ми ембрионите- нещо уклончиво ми обясниха по телефона- информация нема

Алекс 77 съжалявам за ситуацията с теб. Мисля че е редно да получаваме информация за качеството на всички наши ембриони
« Последна редакция: Февруари 25, 2014, 15:44:15 pm от krem123 »
« Отговор #529 -: Февруари 25, 2014, 16:45:40 pm »
Момичета, сега не искам да ви разубеждавам за едно или друго - всеки сам преценява отношението и адекватността на поведението на екипа спрямо собствения му случай. Но понеже виждам близост с нашия случай - лоша морфология и показатели от СДИ, пет стимулирани и един на естествен цикъл опита без имплантация, с обяснения при последните, че ембрионите не са много добри, но нищо не се знае, някои наваксват след трансфер и пр. ето какво последва: От трансфер на три замразени /двата още преди замразяването дамгосани като недобри/ сега треперя за развитието на две бебета вече в 16 седмица. Така че направете си ЗЕТ в клиниката и не се косете, че не можете да си прехвърлите ембрионите на друго място. И не мислете за опита след замразяване като за обречен. Напротив. Практиката показва, че някой път при жени, при които не е имало имплантация по неясни причини, точно при ЗЕТ нещата се получават. Може би липсата на стимулация играе положителна роля и организма реагира по-добре - това ми го каза и д-р Даскалова скоро, като предложение разбира се, не е доказано.
И ние бяхме разочаровани, че след като д-р Персенска предложим да мислим за донорски сперматозоиди, но на половина, само част от яйц. да се оплодят с тях, и ние избрахме профил на донор и подписахме съгласие, ембриолозите ни рекоха, че преценили, че след МАКС и ИМСИ подбора е добър и действали само с на мъжа ми материал. Той беше много ядосан, че видиш ли - сам приел да ползваме донор, пък те - не го направили, въпреки нашето решение с д-р Персенска. Ама ето,че от замразените три наши сега чакаме да си имаме дечица, дай боже.
*
« Отговор #530 -: Февруари 25, 2014, 18:24:38 pm »
радвам се за добрия развой на нещата при теб :) силно ти стискаме палци... Аз просто не спирам да разсъждавам, защо не търсим причина за абортите... Пък те да ми предлагат донор, колкото си искат, ние не искаме и това е...
« Отговор #531 -: Февруари 25, 2014, 20:13:27 pm »
Добре де Рени генетични и имунологични сте правили нали? Аз смятам,че причината за моя мисед е положителния ми резултат за днк-тромбофилията ми...
*
« Отговор #532 -: Февруари 25, 2014, 20:58:54 pm »
Момичета, аз малко в темата да се намеся, но какво беше усещането когато прокървихте-имахте ли и бодежи като стягания ниско долу като преди цикъл? На мен днес тамън ми намаля размитото зацапване, да не кажа че изчезна, но цял следобяд ме боде отляво и преди малко ми се стори че имам на хартията една лека червена ивичка-все едно тънък конец бешв из другото....сега нямам пак, но бодежите продължават и ще умра от страх :-(
Утре щом стана се обаждам на док, и макар и да знам че само мога да чакам ще ми се пръсне мозъка след малко.....
*
« Отговор #533 -: Февруари 25, 2014, 21:00:50 pm »
Рени, при моя мисед аборт д-р Стаменов каза, че е добре да се изследва плода, за да стане ясно дали проблема е генетичен или да се търси друга причина. Доколкото си спомням при iva17 правиха такива изследвания. Но при теб няма как да ги направиш, защото ти изхвърляш плода. Ясно е, че има причини, като се започне от качествата на яйцеклетки и сперматозоидите, но може би няма как да се разбере на 100 %.
А за изоставането и наваксването на ембрионите може много да се пише. При последния ми трансфер ми върнаха 3 перфектни ембриона, разделени на 8 клетки на 3-ти ден, остана един изоставащ, който се оказа, че когато са го замразили същия ден, вече е бил по-добър от трансферираните - разделен на 10 клетки.

*
« Отговор #534 -: Февруари 25, 2014, 21:03:31 pm »
Момичета, аз малко в темата да се намеся, но какво беше усещането когато прокървихте-имахте ли и бодежи като стягания ниско долу като преди цикъл? На мен днес тамън ми намаля размитото зацапване, да не кажа че изчезна, но цял следобяд ме боде отляво и преди малко ми се стори че имам на хартията една лека червена ивичка-все едно тънък конец бешв из другото....сега нямам пак, но бодежите продължават и ще умра от страх :-(
Утре щом стана се обаждам на док, и макар и да знам че само мога да чакам ще ми се пръсне мозъка след малко.....
Изпий две хапчета но шпа. Ако са бодежи само, е възможно да е от разтягането на матката, ако болката е като тежест, трябва да те успокоят хапчетата и повече почивка.

*
« Отговор #535 -: Февруари 25, 2014, 21:08:40 pm »
Ами аз пия но-шпа 3х2 от две седмици и четох преди малко дали мога да изпия повече, защото това ми хрумна първо, но максималната доза е 6 на ден а аз май я ударих. Иначе не знам какво разбирате под тежест, но не мисля че имам такова усещане....просто е точно като при цикъл или при овулация или след пункцията както го усещах-леки ритмични спазми ниско долу в ляво през определено време....
*
« Отговор #536 -: Февруари 25, 2014, 21:23:28 pm »
На мъжа ми му правиха биопсия, възможно ли е всъщност това да е било ТЕСЕ? с рязане, шевове и всичко, но се възстанови без проблеми слава богу.
*
« Отговор #537 -: Февруари 25, 2014, 22:02:40 pm »
Имам правени и имунологични и генетични, всичко е наред там. Имам тромбофилия, беше контролирана с Фраксипарин. След втория аборт имам хромозомен анализ от абортивния материал, няма никакви отклонения, установиха, че ембриона е бил от женски пол. Само да уточня, че само този път ги изхвърлих, преди просто спираха развитие и се налагаше абразио. Радвам се, че го умуваме, току виж излезе причината наяве, защото повече глави мислят по-добре...
*
« Отговор #538 -: Февруари 25, 2014, 22:20:57 pm »
Аз също се радвам, че споделяш, защото и аз си задавам същите въпроси като теб, а сме и в една клиника.
След като се роди сина ми, всички ме уверяваха, че с второто дете ще е по-лесно. Но за съжаление не е така. Първото стана от втория опит. С второто имам пет трансфера, 1 забременяване, завършило с мисед във 7-8 седмица.

« Отговор #539 -: Февруари 26, 2014, 06:35:51 am »
На мъжа ми му правиха биопсия, възможно ли е всъщност това да е било ТЕСЕ? с рязане, шевове и всичко, но се възстанови без проблеми слава богу.

Да, това е. Само че при вас вероятно е било диагностично. Какъв е резултата?

Маусче, а магнезий дали не е добре да взимаш? Попитай в бременната тема от кога им предписват. Или като звъниш на лекаря си, попитай.

Рени, трябва да направим брейнстормиг за твоя случай, определено. Не е задължително да успеем да намерим причината, но поне малко ще те разведрим.