0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #40 -: Януари 10, 2014, 18:34:56 pm »
Здравейте момичета!

Аз ви чета редовно от доста време - не пропускам нито една новина, но сега вече се включвам в темата от първо лице  :lol: Чакам да ми дойде в следващите 1-2 дни и ще започваме първата ни ин-витро процедура  :? Исках да попитам дали на някого чисто практично му се е налагало да пие противоалергични през време на стимулация и знаете ли нещо по въпроса  :ask:
Засега се надявам, че изобщо няма да се наложи, а и ще попитам всички лекари по веригата, но т.к. напоследък тялото ми постоянно ме изненадва и искам да съм подготвена  :)

Успех на всички!
Не знам за какви алергии точно имаш в предвид?Аз по време на опитите ми след пункцията задължително ползвах спрей за нос, защото съм с хроничен алергичен ринит и се влошаваше много.А иначе имам алегрии към пролетните растения и към полени, но когато беше активния сезон за тези ми алергии аз не бях в процедура...Ще видим тази пролет как ще я изкарам...Според мен се консултирай с лекарите...По принцип след пункцията на мен ми казаха, че няма проблем да си ползвам спрея за нос, но след трансфера ми казаха, че не е желателно...А пък има и друго, че при мен ин витрото беше на ЕЦ и не съм имала стимулация, а и това има голямо значение...Най-добре консултация с лекарите...Успех!
*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #41 -: Януари 10, 2014, 18:35:18 pm »
Тя Гала сама си каза, че печелившите ще бъдат проследени от стимулацията до самото раждане, т.е. трябват им хора, за които шансовете да успеят са най-високи. То и затова искат медицинска документация, за да могат да ги подберат. Само не мога да си обясня защо им е снимка на жената :balk_159: Може би трябва да е и някоя по-представителна, като за медийно лице :) И да, наистина надаряващият има право да определя  правилата, но когато водещият мотив е да помогнеш, а не да се покажеш не се възползваш от това си право. Просто помагаш на някой нуждаещ се без да те интересува как изглежда, колко опита до момента има и т.н.
  Чудесно казано!  :good_post:
*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #42 -: Януари 11, 2014, 00:24:12 am »
slanceto87, много ти благодаря за отговора и споделения опит :)
Аз нямам някаква силна алергия, но имам много проблеми с носоглътката (наследени от майка ми, която цял живот е алергична от какво ли не и не е ясно точно от какво 8O ). Та явно съм тръгнала по нейните стъпки.... Т.к. като при мен всякакви проблеми тръгват от носа с времето се видя, че едно Clarinase и проблема е решен ;) Днес бяхме при личния ми УНГ доктор (и двамата нещо имаме дискомфорт в гърлото), но като му казах че ще почваме процедура и каза категорично само затопляне на носа и нищо да не пия. Дори за мъжа ми му даде някакви леки неща и му каза само докато започнем процедурата и после да ги спира! В момента състоянието ми не изисква наистина лечение, но т.к. ме е страх да не се влоши и исках да питам :) Като се видя с докторката за инвитрото ще питам и нея :)
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #43 -: Януари 11, 2014, 12:57:55 pm »
Здравейте и от мен,вчера мина и моят 1-ви преглед за тази година,по-скоро консултация...не знам какво да ви кажа,разочаровах се от док,бях със съпруга си,той бе доста напорист с въпроси и док не издържа и каза,че не желае да разговаря с него,защото той не я предразполагал...доста непрофесионално и обидно за мен...както и да е това,по-важното е,че сама си назначих генетични и се оказа,че съм положителна за днк-тромбофилия....чакам кариотип и на двама ни....док не обърна много внимание на това ми изследване,каза нали си слагаш фраксипарин...т.е. според нея това е достатъчно,а аз нали съм мед.сестра и все много знам :D четох,че трябва поне 6 седмици преди трансфер да съм на аспирин...док ми предложи да направя хистероскопия,аз я попитах не е ли редно и да проверя тръбите,че лапарото ми е от 2009 и тя се съгласи с мен...само,че аз изгубих доверие в нея и колкото и да не ми се иска ще сменя клиниката...не знам мисля,че така е редно моля ви кажете си и вашето мнение и ако някой знае как мога да си преместя ембрионите в друга клиника ще съм благодарна...извинете за дългия ми пост
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #44 -: Януари 11, 2014, 15:20:30 pm »
Алекс, най-важното е да се чувстваш уверена, че си в най-добрите ръце. Смени клиниката, но проучи внимателно къде да отидеш. Ембрионите и местенето им е най-лесното нещо, просто струва малко пари. Колко точно - вероятно зависи къде ще си местиш ембрионите и как ще се разберат двете клиники за това (кой точно ще ги премести). Няма как просто да ти ги връчат в един дюаров съд и да те пуснат да ги носиш.
От все сърце ти пожелавам много късмет  :bighug:
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #45 -: Януари 11, 2014, 16:51:38 pm »
Благодаря ти Лемон мисля,че мога да се доверя на д-р Владимиров,веднъж вече го направих,нямам причина да не го сторя пак,съжалявам,че послушах колегите си и не се върнах от начало при него,а отидох в надежда..д-р Стаменов най-вероятно е много добър лекар,но за жалост не всички можем да се доберем до него..
*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #46 -: Януари 11, 2014, 16:52:49 pm »
Алекс 77, жалко че разговорът с док. не е бил много ползотворен.
Относно преместването на ембрионите, най-добре се свържи с администрацията, по-точно служителките, с които сключваме договора за криоконсервиране. Това би могло да се обсъди с тях и да се организира. В Договора, раздел Права и задължения на изпълнителя пише:
Чл. 28(1)При поискване от Възложителя(т.е. ти и съпругът ти), изразено писмено, Изпълнителят е длъжен в 14 дневен срок да осигури персонал  и условия за предаване на ембрионите на посочено от Възложителя лечебно заведение, в замразено състояние, при условия, запазвайки тяхната жизненост с приемо-предавателен протокол, с което настоящият договор се счита за прекратен. Изпълнителят не поема отговорност по транспорт и пренасяне на ембрионите и всички разходи се поемат от Възложителя.
В раздел Прекратявяне на договора:
Чл.32. В случай на прекратяване на настоящия договор и изразено от Възложителя желание ембрионите да бъдат изпратени на определено лечебно заведение, Изпълнителят е длъжен да осигури съхраняването им докато възложителят осигури тяхното предаване за съхранение на посочено от последния лице, но не повече от 3 месеца от момента на прекратяването.

Със сигурност ще успеете да се договорите. Успех!

Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #47 -: Януари 11, 2014, 17:14:41 pm »
Марси благодаря ти,ти си съкровище  :) толкова ми е криво и мъчно,че изобщо не се сетих да си погледна договора...
*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #48 -: Януари 11, 2014, 18:04:16 pm »
Алекс, сега се сещам да допълня, тъй като спомена д-р Стаменов. Нищо не пречи да направиш консултация с него и евентуално да се прехвърлиш. Аз правих такава консултация есента и имах възможност да се прехвърля при него, но поради ред причини си продължавам при д-р Персенска. Ако те интересуват подробности, пиши ми на лични, че ако обясня тук какво да направиш, може да се изтълкува, че злословя срещу някой от лекарите, а в действителност уважавам много всички лекари в тази клиника.

Да не говорим, че се консултирах и с д-р Владимиров и с двама лекари от Клиника"Щерев", за да си изясня как да продължа и така определих окончателния си избор.

Впрочем, днес бях на преглед, няма да мога да направя биопсията този месец. В следствие на хистероскопията, матката още не се е доизчистила и д-р Персенска настоя да изчакаме следващия цикъл. Успех на всички момичета, които започват скоро процедура, аз оставам за февруари най-рано.

Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #49 -: Януари 11, 2014, 18:39:42 pm »
Марси ако другия месец,ще правиш биопсия пак няма да можеш да стартираш с опита...тя се прави след овулацията и резултата се чака 5 дни...дано не съм те разочаровала много.. :lol:
*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #50 -: Януари 11, 2014, 19:10:11 pm »
Да, да  :D, затова писах "най-рано", благодаря за уточнението, не знаех кога точно излиза резултатът от биопсията.
Имах предвид по-скоро края на февруари. Тъй като ми е относително кратък МЦ, то евентуалният цикъл с трансфер трябва да започне към 25.02. И това в случай, че биопсията е ОК.
Ох, нямам търпение вече! :D

*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #51 -: Януари 14, 2014, 14:19:34 pm »
Здравейте! 
Миналата седмица изкарах тежък грип, в момента лекувам възпалено гърло с антибиотици. Много исках да започна процедура през февруари, но дали не е по-разумно да я отложа, да се изчистя от лекарства? 
Не съм говорила още с лекар, да не разнасям вируси из клиниката, и само беснея от яд вкъщи :(   
На всичкото отгоре на своя глава лекувах грипа с Тамифлу, което май не е било добра идея, заради многото странични ефекти.  Някой чувал ли е Тамифлу да е проблем във връзка с предстоящо инвитро?
Благодаря!


*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #52 -: Януари 14, 2014, 16:51:01 pm »
Алекс,
както често се случва тук - най-добрият съвет е да попиташ лекаря, който ще ти прави инвитрото :)
Аз от днес официално съм в процедура, като предстои след 2часа да си слоша първата инжекция (стискайте ми палци  :? ). Миналата седмица бях хремава (имам си проблеми с носа по начало) и ходих при личния ми УНГ, на който само като споменах че ще започвам инвитро и ми забрани всичко  :lol: ! Каза само разни бабини сокове от дюли и други дето дори не ги запомних  :o Вчера питах лекарката, която ще ми прави инвитрото, като си бях направила прилежен списък с лекарства и неща и тя ме успокои, че нито едно от тях (основно се тревожех за муконазал, клариназе и седатиф) не е проблем, но да я държа в течение ако ми се налага да взема нещо :) . Т.ч. не се панирай и ядосвай а се обади и си обясни всичко на лекаря, той ще ти каже кое точно лекарство пречи или не  :)
Стискам палци на всички  :bighug:
*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #53 -: Януари 14, 2014, 17:01:18 pm »
Mousyt, така си е, ще питам лекаря. 
Днес за първи ден имам глас, иначе само шептях, та вече мога да говоря и по телефона :)


Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #54 -: Януари 14, 2014, 20:33:30 pm »
Алекс,
както често се случва тук - най-добрият съвет е да попиташ лекаря, който ще ти прави инвитрото :)
Аз от днес официално съм в процедура, като предстои след 2часа да си слоша първата инжекция (стискайте ми палци  :? ). Миналата седмица бях хремава (имам си проблеми с носа по начало) и ходих при личния ми УНГ, на който само като споменах че ще започвам инвитро и ми забрани всичко  :lol: ! Каза само разни бабини сокове от дюли и други дето дори не ги запомних  :o Вчера питах лекарката, която ще ми прави инвитрото, като си бях направила прилежен списък с лекарства и неща и тя ме успокои, че нито едно от тях (основно се тревожех за муконазал, клариназе и седатиф) не е проблем, но да я държа в течение ако ми се налага да взема нещо :) . Т.ч. не се панирай и ядосвай а се обади и си обясни всичко на лекаря, той ще ти каже кое точно лекарство пречи или не  :)
Стискам палци на всички  :bighug:
Mousyt, с теб сме започнали в един и същи ден  :) Пожелавам късмет и на двете ни! Днес ми сложиха първата инжекция Гонал и Мерионал, но от утре ще си ги слагам сама и незная как ще се справя  :needleani: Но както и да е, важен е крайния резултат! И аз съм малко настинала и само фрешове пия и не смея дори осцилококцинум.
*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #55 -: Януари 14, 2014, 23:44:19 pm »
Catcat,

много се радвам, че ще сме си дружки  :) Аз днес тамън преди да си сложа инжекцията и ми се обади една добра приятелка, която пък е започнала цикъл с инсеминация преди няколко дни и ми стана едно мило, че ще си стискаме заедно палци  :hug2:  Както са казали хората :"колкото повече, толкова по-весело ;) ".
Иначе аз съм само с Пурегон пен по 100 еденици, защото съм с СПКЯ, т.ч. при мен е съвсем лека работа :) Вчера ми обясниха мнооооооооооооого подробно как да я слагам и днес изобщо не се затрудних, дори не я усетих  :dance2:
Хайде успех и дано всички успеем като за добро начало на годината  :goodluck:
*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #56 -: Януари 15, 2014, 17:09:00 pm »
Здравейте момичета!

Мен такъв ентусизъм ме е обзел от процедурата, че място не мога да си намеря нещо  :oops:
Исках да попитам как да се ориентирам колко време горе-долу продължава стимулацията и след колко дни е пункцията? Знам, че се напасва индивидуално според отговора на организма, лекарствата и прочие, но има ли някаква принципна схема по която се върви?  8) Вече нямам търпение да идва момента, а едва сега започваме  8O

*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #57 -: Януари 15, 2014, 19:27:57 pm »
Здравейте момичета!

Мен такъв ентусизъм ме е обзел от процедурата, че място не мога да си намеря нещо  :oops:
Исках да попитам как да се ориентирам колко време горе-долу продължава стимулацията и след колко дни е пункцията? Знам, че се напасва индивидуално според отговора на организма, лекарствата и прочие, но има ли някаква принципна схема по която се върви?  8) Вече нямам търпение да идва момента, а едва сега започваме  8O
Здравей! При мен стимулацията започваше на 2 ден от МЦ, до 9-я, след това на 10 ден - Овитрел, 12 ден пункция, 15 (3-ти от пункцията)  или 17 (5-ти от П) трансфер. 10 дни след трансфер - ЧХГ (кръвен), ако е положителен - след 4 дни домашен. Но всичко зависи от методиката на лекаря и как отговаряш на стимулацията. Успех!!!


*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #58 -: Януари 15, 2014, 21:21:09 pm »
Благодаря ти за отговора kvg08!
Аз започнах на трети ден, но предполагам че е защото ми дойде в късния следобед (док няколко пъти ме пита кога точно през деня ми е дошло), а и съм с по-дълъг цикъл - 34 дни :)
И аз така бях забелязала като четох из дневниците на момичетата - че горе-долу 10ина дни е стимулацията :) Ще видим!  8)
В петък сутрин съм на преглед, дано да са тръгнали добри фоликулчета!
 :pipy_longstocking:
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #59 -: Януари 15, 2014, 22:54:55 pm »
Благодаря ти за отговора kvg08!
Аз започнах на трети ден, но предполагам че е защото ми дойде в късния следобед (док няколко пъти ме пита кога точно през деня ми е дошло), а и съм с по-дълъг цикъл - 34 дни :)
И аз така бях забелязала като четох из дневниците на момичетата - че горе-долу 10ина дни е стимулацията :) Ще видим!  8)
В петък сутрин съм на преглед, дано да са тръгнали добри фоликулчета!
 :pipy_longstocking:
здравей
и аз започнах инвитро процедура .днес ми  е 5 ти ден от стимулацията, по къс протокол съм .първи опит ни етова .много съм развалнувана и аз.ще се радвам да си споделяме