0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #200 -: Януари 28, 2014, 08:56:28 am »
Catcat, и при мен се е получавало такъв проблем от утрогестана и но-шпато или поне си мисля, че е от тях.
Стискам ви палци момичета!  :goodluck:
*
« Отговор #201 -: Януари 28, 2014, 13:48:53 pm »
Здравейте момичета :)
Мина и моят трансфер тази сутрин. Върнаха ми две ембриончета, като едното всеки момент щеше да се излюпи и се разбързахме здраво  :lol:. Показаха ми ги на картинка и все едно не бяха моите грозни деформирани яйцеклетки от първия ден  8O. В клиниката казаха, че чак такъв случай всичките да оживеят и да се развият при такъв лош първоначален вид не са имали :lol:. Та върнаха ми двете най-развити, а останалите 5 замразихме :)
Сега стискаме палци и търсим търпение до теста  :wink:
Стискам палци на всички момичета, да се преместим в бременната тема, че нещо е взела да се изпразва гледам  :lol:
« Отговор #202 -: Януари 28, 2014, 14:46:52 pm »
иха , супер .
Пожелавам късмет на всички  момичета!

И ще чакаме положителните тестове...
*
« Отговор #203 -: Януари 28, 2014, 15:28:29 pm »
Успешен трансфер, mgstra! Браво, Mousyt и
късмет на всички момичета в процедура  :D!

« Отговор #204 -: Януари 28, 2014, 15:40:23 pm »
Зайко, пия бромокриптин, за намаляване на пролактина, но не запомних колко ми е. Преди стимулацията имах нормален пролактин. Срам ме е да си кажа, но забравих да попитам колко яйцеклетки са ми извадили, просто бях много развълнувана и незнаех какво да питам. Но утре ще питам всичко, написала съм си на листче. Нямам търпение да си прибера малките и ще лежа по цял ен само да си останат в мен  :)
Mousyt , хайде пази си бебчовците и си почивай. Чакам да съобщиш за  :bfp:
А между другото да ви споделя за моето лекарство срещу запека - пийнах си зелев сок  osi_17
Ядеше ми се нещо кисело и солено и без да искам си реших проблема.
*
« Отговор #205 -: Януари 28, 2014, 16:30:26 pm »
Catcat, много добре че си решила проблема от само себе си  :wink: :lol:
Иначе за бройката, като чета момичетата тук и си мислех, че само аз от вълнение и нищо не съм запомнила като ми говорят  :lol: -т.ч. не се тревожи - ще питаш другия път :) То емоцията е такава, че направо се дезориентира човек  :)
Иначе мен от клиниката изрично ми казаха да не лежа, даже ме майтапиха ако трябвало рецепта да ми напишат  :lol:. Казаха да си живея абсолютно все едно няма нищо (доколкото мога да си го наложа де  :oops:), единствено да не спортувам и да не се пренатоварвам....
А твоето "кисело и солено" беше като моя вълчи глад днес веднага след трансфера  :lol:. Човек ще каже че от сега ни хващат "симптомите"  :lol: :lol: :lol: (това в кръга на иронията разбира се ;) )
« Отговор #206 -: Януари 28, 2014, 17:16:24 pm »
mausyt аз се убих да лежа  :D :D :D , защо са ти казали да не се залежаваш . Catcat има ли ефект чорбата  :ask:
« Отговор #207 -: Януари 28, 2014, 17:23:22 pm »
frani89, ефект имаше и то много добър. Дори не е чорба, а направо сок от зеле от един плод и зеленчук. Баща ми беше взел едно шишенце, пийнах го и се оправиха нещата. Иначе и аз толкова лежа, че сутрин се събуждам с болки в кръста. Нямам търпение утре да си взема фъстъчетата  :goodluck: и на вас момичета!
*
« Отговор #208 -: Януари 28, 2014, 17:32:13 pm »
Frani, в моята клиника работят по австрийски стандарт и докторката ми обясни, че тяхната практика е такава - лежиш малко след трансфера (20ина мин) и после си продължаваш нормален живот (особено за такива като мен дето и без това цял ден седят пред компютъра). Казаха ми, че дори имало наскоро излезли статии, които отричат лежането като помагащо и така. Не знам кое е по-редно, може би ако имаш тежка работа или на крак е едно, но аз като седя по цял ден на стол в полегнала поза, не мисля че наистина трябва да се схвана от лежане за да се хване  :lol:. И понеже те си знаят, че всички четем из форумите и затова ми го натъртиха няколко пъти че не е необходимо да се залежавам :)
« Отговор #209 -: Януари 28, 2014, 20:55:13 pm »
И моят опит е в клиниката на Mousyt. След трансфера лежах точно 2 мин и си тръгнахме с моя мъж. Отидохме на ресторант. И аз не вярвам в залежаването, но ако така ще се чувствате по-спокойни, лежете си, момичета.
Много успешни трансфери има тук :)
Очаквам и толкова плюс тестчета.
*
« Отговор #210 -: Януари 28, 2014, 22:00:26 pm »
И моят трансфер мина днес. Върнаха ми 3 ембриончета, разделени на 8 клетки на 3-ти ден.
След трансфера полежах 30 мин. и с това приключва излежаването ми. От утре спирам само кафето и за съжаление не мога да гушкам малчо. Продължавам да си ходя на работа, но аз така се чувствам по-добре.

« Отговор #211 -: Януари 28, 2014, 23:37:30 pm »
И моят трансфер мина днес. Върнаха ми 3 ембриончета, разделени на 8 клетки на 3-ти ден.
След трансфера полежах 30 мин. и с това приключва излежаването ми. От утре спирам само кафето и за съжаление не мога да гушкам малчо. Продължавам да си ходя на работа, но аз така се чувствам по-добре.
Catcat наистина ми помогна зелевата чорба златна си  :D :oops:
mgstra аз пия по едно кафе сутрин да не би аз да не сам разбрала и да не се препоръчва , също така пуша и по 2-3 цигари най големия ми грях , но ми е много трудно .може ли заради тях да се обре4е опита ми на неуспех  :bori_007:
*
« Отговор #212 -: Януари 28, 2014, 23:54:29 pm »
frani89, в к-ка "Надежда" след трансфер препоръчват да се избягва кафето и кофеин-съдържащи напитки. За всеки случай изпълняваме всички препоръки  :), макар че едва ли едно кафе сутрин ще провали опита.  Желая ти положителен резултат!

*
« Отговор #213 -: Януари 29, 2014, 01:31:25 am »
Frani89, и според мен едно кафе и 2-3 цигари няма да са причината за провален опит. Аз не пуша и кафето не ми е проблем да го спра, за това спазвам указанията на доктора.
Мисли позитивно и не се притеснявай излишно, все пак си бременна  :)

*
« Отговор #214 -: Януари 29, 2014, 14:24:53 pm »
mgstra,
Успех - стискам палци групово да се преместим в другата тема :)
*
« Отговор #215 -: Януари 29, 2014, 15:51:28 pm »
Момичета, положението е много страшно  :lol: :oops: Днес е едва първи ден след трансфера, а аз вече  започнах да се мъча да си спомня какво съм чела из форума - кога е имплантацията, кога най-рано теста  :lol: :oops:
Нека ако имат желание момичета с предишни опити да разкажат повече за това какво очакваме да се случва в организма от трансфер (на 3ти или на 5ти ден) до деня на теста  :lol:
*
« Отговор #216 -: Януари 29, 2014, 16:00:36 pm »
Момичета след трансфер, ходете на работа или си намерете други занимания!
Малко е вероятно да разберете дали сте бременни преди да сте направили кръвния тест на който ден ви е определил докторът.

Маузи, горе-долу на 7 ден след трансфера е имплантацията. Тогава ембрионът започва да отделя хормона ЧХГ, чиито нива се отчитат с тестовете за бременност. За друго не се сещам в момента.

Лежането не е гаранция за успех, както се каза по-горе. Не вдигайте тежко, не спортувайте! Другото не зависи от вас.

Бременни сте до доказване на противното.  :goodluck:
« Последна редакция: Януари 29, 2014, 16:04:59 pm от blue_sky »

*
« Отговор #217 -: Януари 29, 2014, 16:03:15 pm »
Момичета, положението е много страшно  :lol: :oops: Днес е едва първи ден след трансфера, а аз вече  започнах да се мъча да си спомня какво съм чела из форума - кога е имплантацията, кога най-рано теста  :lol: :oops:
Нека ако имат желание момичета с предишни опити да разкажат повече за това какво очакваме да се случва в организма от трансфер (на 3ти или на 5ти ден) до деня на теста  :lol:

Mousyt, след ембриотрансфера ми, когато си задавах същите въпроси, попаднах на следната статия:

http://www.mama.no-meat.org/link_infertility/after_et/

Мисля, че дава доста точна информация, независимо, че при различните жени може да има някакви отклонения. Дано да съм ти била полезна и да ти помогне, поне малко, да мине по-бързо чакането :)

Стискам силно палци и ти пожелавам успех. osi_9
« Отговор #218 -: Януари 29, 2014, 16:18:06 pm »
Mousyt знам че е много трудно, но се опитай да не мислиш постоянно за това.Аз за пореден път споделям, че нямах абсолютно никакви симптоми, а даже около 10-тия ден си имах вече типичните ПМС и бях почти сигурна, че опита отново ще бъде неуспешен.И аз като повечето момичета умирах от нетрърпение да се появят симптоми и да ми вдъхнат някаква надежда, но уви...нищо.Даже на 7-мия ден след трансфера вече не издържах и като му ударих един рев, че щом нямам симптоми значи пак нищо не е станало и т.н.Нооо симптоми нямаше чак до УЗ преглед.Аз не съм се залежавала след трансфера.Даже в деня на трансфера си бях на работа до обяд и след това отидох на трансфера, на следващият ден си продължих да ходя на работа.Но аз като съм на работа си ангажирам мислите с други неща и не мисля само за това какъв ще е резултата.Моят трансфер беше на на 5-ти ден, а на 11-ти ден направих кръвният тест.Успех момичета!И се настройвайте само положително!Нали знаете, че след тансфера вече сте бременни до  доказване на противното :wink:
*
« Отговор #219 -: Януари 29, 2014, 16:18:56 pm »
Ехееее, момичета, мерси за бързите отговори  :lol:

blue_sky, аз ходя на работа от следобяда на трансфера, не лежа и не се пазя особено, защото начинът ми на живот и без това е доста заседнал :( . За разбирането също разумът ми казва, че ей сега ще мине времето, ноооооооо главата ми не слуша разума и въпреки, че имам достатъчно работа само се чудя как да кръшна и да влезна да чета във форума  osi_16 osi_19

Lary75, мерси за статията - сега ще я видя :)

Иначе междувременно аз попаднах на това и го закачам, може на някой друг луд като мен да му е от полза :)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48516.msg962958#msg962958

Абе като цяло знаем че най-лошото нещо е да седим и да си блъскаме главите до теста, ама пусто нетърпение след толкова борба да стане  :lol:. Както каза моята докторка вчера след трансфера: "Опитай се да си живееш нормално, макар че едва ли можеш да забравиш че си правила инвитро все пак  :lol: "..... та така - вие поне знаете какво е на практика  :bighug: