0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #140 -: Януари 23, 2014, 15:54:39 pm »
Момичета минавам да ви пожелая успех и имате много стиснати палци.Не се настройвайте...Вие правите каквото трябва, а какво е решил Бог това ще стане...При първият ми опит Я не се оплоди, при вторият ми опит се оплоди, но на вторият ден изоставаше с деленето, но ми казаха, че ако оцелее до следващият ден да съм готова за трансфер.Съответно след разговора бях отчаяна и такъв рев му ударих, но поне ми олекна и реших, че няма да се настройвам за нищо...На 3-тия ден ми звъннаха и ми казаха, че си е наваксала и ще чакаме до 5-ти ден ако оцелее да направим трансфер на бластоцист...Бях изненадана при положение, че е само 1 защо ще рискуваме, но все пак си казах, че ембриолозите и лекарите си знаят работата.И въпреки, че изобщо не вярвах че чудото ще ми се случи резултата е в подписа ми :wink: Аз бях на напълно ЕЦ и затова си имах само 1 Я, от която сега ми расте коремчето :oops: Не се настройвайте момичета!Просто мислете положително и вярвайте, че и на вас ще се случи чудото и никога не губете надеждата!
« Отговор #141 -: Януари 23, 2014, 15:59:52 pm »
благодаря ,Mousyt утре ще пиша какво е станало . трябва ли преди трансфера пак на гладно и жадно казаха ми да си нося 1,5 вода само .
« Отговор #142 -: Януари 23, 2014, 16:14:12 pm »
благодаря ,Mousyt утре ще пиша какво е станало . трябва ли преди трансфера пак на гладно и жадно казаха ми да си нося 1,5 вода само .
Не при моя трансфер не е имало такива изисквания, все пак трансфера ми беше в 2 часа на обяд, щях да припадна от глад до тогава :D Просто трябваше да съм с пълен пикочен мехур.А като се качих на стола за трансфера толкова ми се пишкаше, че през цялото време психически само си мислех как да стискам, а лекарката само ми повтаряше да се отпусна...аз от вътре си виках е как да стане като едвам се стискам и се притеснявам да не ви напишкам :lol: Но все пак това е най-приятната част от цялата процедура :wink:
*
« Отговор #143 -: Януари 23, 2014, 16:39:08 pm »
При трансфер може и да ядеш и да пиеш. Мен ме накараха да пишкам преди да ме заведат в залата. Биха ми и някакво успокоително в Д-то. Ако не е неудобно - в коя клиника си? Аз съм в "Щерев". Не се паникьосвай излишно, на всеки каквото му е писано. Аз колкото повече неща научавах, толкова по-неспокойна и несигурна се чувствах. Ако направя следващ опит, така съм си казала - сигурно до теста няма да "пипна" интернета... (хахаха)

« Отговор #144 -: Януари 23, 2014, 16:47:13 pm »
При трансфер може и да ядеш и да пиеш. Мен ме накараха да пишкам преди да ме заведат в залата. Биха ми и някакво успокоително в Д-то. Ако не е неудобно - в коя клиника си? Аз съм в "Щерев". Не се паникьосвай излишно, на всеки каквото му е писано. Аз колкото повече неща научавах, толкова по-неспокойна и несигурна се чувствах. Ако направя следващ опит, така съм си казала - сигурно до теста няма да "пипна" интернета... (хахаха)
  в аг  при александров  във варна .боли ли трансфера
« Последна редакция: Януари 23, 2014, 16:56:57 pm от frani89 »
*
« Отговор #145 -: Януари 23, 2014, 17:01:09 pm »
  в аг  при александров  във варна .боли ли трансфера
оххх, душичка...нищо не съм усещала досега. Като преглед е, става за минути, после те качват на леглото и те извозват до стаята. Лежи се няколко часа - от 1 до 3 (всяка различно я оставят). Мен последния път ме забравиха та си полежах към 2,5 часа. така е било при мен :)

« Отговор #146 -: Януари 23, 2014, 18:12:46 pm »
Mousyt ,днес се обадих в болницата,има 5 оплодени яйцеклетки,в понеделник ще звънна пак да проверя колко ще замразяват.Много добър резултат при теб,браво,утре пиши колко са се оплодили.Frani89 не се притеснявай,и на мен при двата ми предишни трансфера са ми вращали по 2 ембриона на 3ти ден, е при мен не се получи,но това не е гаранция,че при теб няма да стане,при всеки е различно,а и предполагам си по-млада от мен,това също е от значение.Така,че се успокой и мисли позитивно.Прегръщам ви!
 :bighug:
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=p en p][/url]
« Отговор #147 -: Януари 23, 2014, 18:16:44 pm »
Mousyt ,днес се обадих в болницата,има 5 оплодени яйцеклетки,в понеделник ще звънна пак да проверя колко ще замразяват.Много добър резултат при теб,браво,утре пиши колко са се оплодили.Frani89 не се притеснявай,и на мен при двата ми предишни трансфера са ми вращали по 2 ембриона на 3ти ден, е при мен не се получи,но това не е гаранция,че при теб няма да стане,при всеки е различно,а и предполагам си по-млада от мен,това също е от значение.Така,че се успокой и мисли позитивно.Прегръщам ви!
 :bighug:
ами на близо 25 съм . ама виж какво става .......................   :bighug:
« Последна редакция: Януари 23, 2014, 18:19:13 pm от frani89 »
« Отговор #148 -: Януари 23, 2014, 18:42:58 pm »
Frani89,какво става....2ембриончета са си чудесен резултат,а и  при по-голям късмет,възможност за 2 прекрасни бебчета.Спокойно,миличка,всичко ще е наред. osi_9
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=p en p][/url]
*
« Отговор #149 -: Януари 23, 2014, 21:05:17 pm »
Моят син е след трансфер на 3-ти ден.
Когато стана на 6 месеца започнах с опитите за второ. Направих 3 трансфера на напълно естествен цикъл, като единият ми опит беше с два ембриона, но резултатите все бяха отрицателни. И трите трансфера бяха на различен стадий на развитие на ембрионите - първия пак беше на 3-ти ден, втория опит - на 4-ти ден (морула), а третия опит беше на 5-ти ден (бластоцист).
След това си взех заповед от фонда и направих стимулиран опит. Забременях отново след трансфер на 3-ти ден, но в 7-8 седмица направих мисед аборт.
Утре съм на пункция, имам 6 замразени яйцеклетки и ако се оплодят, ще правя трансфер и ще настоявам да бъде отново на 3-ти ден. Това за мен е печелившия вариант, но за всеки е различно, така че повече вяра. Всички много искаме положителен резултат, но няма как предварително да знаем на кой ден да ни е трансфера, на колко ембриончета.
Успех на всички, очакващи резултат след пункция или трансфер.

*
« Отговор #150 -: Януари 23, 2014, 22:25:03 pm »
Успех, mgstra,  дано това е твоят успешен опит! :crossfingers:
Успех на всички момичета в процедура! :)
« Последна редакция: Януари 23, 2014, 22:26:53 pm от marsi »

« Отговор #151 -: Януари 23, 2014, 22:51:37 pm »
mgstra, и от мен имаш силно стиснати палци! Възхищавам се на постоянството ти!
marsi, не пиша често, но и на теб силно стискам палци  :bighug:
Успех и на всички останали!  :D
*
« Отговор #152 -: Януари 24, 2014, 09:20:35 am »
Marsi, Врабчо, благодаря ви за подкрепата.
Постоянството е продиктувано от голямото желание на всички ни за второ дете и вярвам, че скоро ще успеем.
Малкия си е поръчал момиченце и се надявам да изпълним желанието му. (то и нашето желание е същото :) )

*
« Отговор #153 -: Януари 24, 2014, 14:17:53 pm »
Здравейте момичета......ами аз не знам какво да кажа и как да го обясня  :balk_144:
От 12те яйцеклетки са се оплодили 7, но всичките са с много лоша морфология - деформирани. Показаха ни ги на картинка и казаха, че не е чудно да има такива отклонения, но в такива размери (на всички оплодени) наистина се виждат рядко.....Та сега ще ги чакаме до 5ти ден, но нямам усещането, че имаха голяма надежда :balk_144:
Лошото е, че аз нито пари нито надежда имам също, т.к. не знам срещу какво трябва да се боря и с какви средства да го боря. От клиниката казаха, че опита не е приключил и няма да го обсъждаме докато окончателно не се види какво става и са си прави.... но аз как да спя никой не ми казва :balk_144:
*
« Отговор #154 -: Януари 24, 2014, 14:32:49 pm »
Маусче, на мен са ми казвали, че от фрагментирани ембриончета стават чудесни бебета - т.е. на този ранен етап има шанс да влязат в ред.  Дано, дано твоите да наберат скорост, от седем поне едно-две да тръгнат, не е невероятно, ще стискам палци!

« Отговор #155 -: Януари 24, 2014, 14:37:05 pm »
Маусит, засега не го мисли, имаш шансове  :bighug:
« Отговор #156 -: Януари 24, 2014, 15:20:00 pm »
Разбира се, че има шансове. Струва ви се обаче, че ако останат няколко ембирона /поне 4 да речем/ трябва да обсъдите внимателно с лекаря дали да ги слагат всички при този трансфер. Може да се замразят една част - при нас се развиват /дай боже всичко да е наред и занапред/ две бебенца от трансфер на 3 замразени ембриона. Два от тях останаха от предпоследния ни стимулиран опит и бяха определени тогава като "лоши, даже много лоши, особено единия". И при нас проблемът винаги е бил с неправилните фрагментации. От пет стимулирани опита и един на естествен цикъл нямахме дори наченки на имплантация. А ето сега от три замразени, два от които "лоши" - се надяваме на две бебета. Не знам къде е ключа, но не съм единствената, която след множество опити без имплантация на "свежи" ембриони, съм бременна след трансфер на размразени. Извинявам се, че съм така обстоятелствена. Виждам, твоята тревога сега е дали изобщо ще има годни за трансфер ембриони. Дано да е така и просто исках малко предварително да те подготвя за евентуално решение дали да замразявате или не, ако има такава дилема.
*
« Отговор #157 -: Януари 24, 2014, 16:26:33 pm »
Момичета, много ви благодаря за подкрепата и надеждата  :grouphug:
Ако не беше Зачатие сигурно отдавна да съм изкукала. Дори и да не пиша често, защото нямам възможност, то ви чета и не пропускам нищо. Поплакала съм си на историите на повечето момичета тук. Аз си имам много лош късмет и обикновено не разчитам да ми се случват хубави неща, но вашият кураж и борба ме карат всеки път да се изправя и да продължа някак.
Иначе не знам точно как да обясня, защо вече почти съм отписала всичко. Просто лекарите отделиха много време да ни обяснят всички детайли и научно и с примери и картинки и сие, но аз така се разстроих, че сега не мога да възпроизведа нищо от това което чух  :oops: :( . Просто от обясненото останах с впечатление, че "ако нещо оживее до 5ти ден, но прогнозите не са добри...".
И все пак ще чакам обаждането и ще мисля как да ги нареждам нещата нататък.....
hope-love - в план максимум ако с развият ще сложим два, а другите ще замразим - това ни решение не мисля, че ще се повлияе от развитието на ембрионите....
« Отговор #158 -: Януари 24, 2014, 16:54:25 pm »
здраевйте момичета влизам набързо да споделя какво се случи при мен . от две ембриончета едното е спряло развитие, но пък  другото е тръгнало много добре  , та на трансфера ми сложиха едно само . на втори ден трябвало да се дели на  4 а то даже се деляло на 5 имам и снимка . сигурно е по малък шанса ми с едно но силно се надявам да се получи .
« Отговор #159 -: Януари 24, 2014, 18:05:06 pm »
Франи, шансът ти е огромен, предвид младата ти възраст. Сега официално си бременна, наслаждавай се и си почивай, глези се, а след 14 дни пусни един кръвен тест и ела да ни кажеш  :bighug: