0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #120 -: Януари 21, 2014, 17:19:47 pm »
Frani89,много точно ти е обяснила Hope-love,и при мен беше по същия начин.Не ми е правена клизма,спокойно всичко ще е наред.Утре заедно с теб сме на пункция,стискам палци и да пишеш след това :)
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=p en p][/url]
*
« Отговор #121 -: Януари 21, 2014, 17:23:22 pm »
Frani89, моята пункция е в четвъртък и на мен ми обясниха същото както са ти писали момичетата  :)
Аз довечера си слагам инжекциите и утре е ден за размисъл  :lol:, т.ч. ще ти стискам много много палци да извадите много и хубави яйцеклетки  :grouphug2:
« Отговор #122 -: Януари 22, 2014, 14:01:36 pm »
Днес мина моята пункция,извадиха 9 яйцеклетки,от които 7 са хубави.Утре ще видим колко ще се оплодят.Този месец няма да правим трансфер,ще замразяваме,защото прогестерона ми е малко висок.Трансфера ще е вероятно през март.Стискам палци на всички в процедура и на които им предстои такава.Frani89 какво стана с теб ?
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=p en p][/url]
« Отговор #123 -: Януари 22, 2014, 18:06:26 pm »
здравейте мина и моята пункция , много ми е отпаднало от тая упойка . 5 извадени яйциклетки много малко ми се виждат . моля дайте мннение
« Последна редакция: Януари 22, 2014, 18:08:40 pm от frani89 »
*
« Отговор #124 -: Януари 22, 2014, 20:51:54 pm »
Франи, а какво се е случило с другите фоликули, празни ли са били?

5 яйцеклетки са достатъчни ако всички се оплодят. Все пак трансферират максимум 3 ембриона, останалите се замразяват.
« Отговор #125 -: Януари 22, 2014, 21:22:47 pm »
Франи, в коя клиника правиш процедурата?
И не го мисли, 5 яйцеклетки е чудесно число и е напълно достатъчно за бременност.
« Отговор #126 -: Януари 23, 2014, 08:38:30 am »
amini , незнам какво се е случило с другите яйциклетки само ми казаха че имам 5 извадени а като чета по форумите има момичета с по 17 с по 9 .
 little_rabbit  в аг варна съм при доктор александров . днес на обед ми казаха да звънна за да ми се каже колко са оплодени .
Mousyt стискам палци днес всичко да мине наред при теб ще чакам да пишеш с добри новини .

« Отговор #127 -: Януари 23, 2014, 12:07:45 pm »
утре ми е трансфера 2 оплодени яйциклетки имам . защо толкова малко . какви са шансовете на 3 - ти ден трансфер защо толкова бързат . и от кога се брои първи ден от деня на пункцията ли ??
« Последна редакция: Януари 23, 2014, 12:11:59 pm от frani89 »
*
« Отговор #128 -: Януари 23, 2014, 12:40:30 pm »
утре ми е трансфера 2 оплодени яйциклетки имам . защо толкова малко . какви са шансовете на 3 - ти ден трансфер защо толкова бързат . и от кога се брои първи ден от деня на пункцията ли ??
Денят на пункцията се брои за нулев, т.е. следващият е първи. Има много успели с трансфер на 3 ден, но според мен в естествените ситуации по това време ембр. (ако така може да се нарече) е все още в тръбата. Условията в тръбата и матката въобще не са еднакви. Аз също не бях съгласна на трансфер на 3 ден, но те се заинатиха и го направихме. Резултатът ми беше ЧХГ - 0,232 (супер отрицателен, никаква имплантация). Предишните опити са ми били на 5 ден - но по ЧХГ-то определят, че е имало някаква имплантация (стойностите бяха над 22 на първите тестове). При всеки е различно. Пожелавам ти успех и след 10-12 дни да се похвалиш!!!

« Отговор #129 -: Януари 23, 2014, 12:57:15 pm »
Денят на пункцията се брои за нулев, т.е. следващият е първи. Има много успели с трансфер на 3 ден, но според мен в естествените ситуации по това време ембр. (ако така може да се нарече) е все още в тръбата. Условията в тръбата и матката въобще не са еднакви. Аз също не бях съгласна на трансфер на 3 ден, но те се заинатиха и го направихме. Резултатът ми беше ЧХГ - 0,232 (супер отрицателен, никаква имплантация). Предишните опити са ми били на 5 ден - но по ЧХГ-то определят, че е имало някаква имплантация (стойностите бяха над 22 на първите тестове). При всеки е различно. Пожелавам ти успех и след 10-12 дни да се похвалиш!!!
еми значи на 2- ри ден ми е трансфера след като на 22 - ри пункция  ден 0. днес 23 първи ден . утре втори .
*
« Отговор #130 -: Януари 23, 2014, 13:01:34 pm »
При мен втория път трансферът ми беше на 2 ден и от него се роди дъщеря ми. Върнаха ми два ембриона.

Франи, не се отчайвай предварително, моля те!

*
« Отговор #131 -: Януари 23, 2014, 13:03:53 pm »
еми значи на 2- ри ден ми е трансфера след като на 22 - ри пункция  ден 0. днес 23 първи ден . утре втори .
За първи път чета някой да споделя на 2 ден трансфер...Разпитай док. и ембриолозите подробно.

« Отговор #132 -: Януари 23, 2014, 13:16:00 pm »
При мен втория път трансферът ми беше на 2 ден и от него се роди дъщеря ми. Върнаха ми два ембриона.

Франи, не се отчайвай предварително, моля те!
значи положението е лошо щом решават на 2 - ри ден  . утре ще разпитам. намерих една тема в която доста момичета имат трансфер на 2 - ри ден и после завършва с успешна бременост  както каза blue_sky
« Последна редакция: Януари 23, 2014, 13:19:53 pm от frani89 »
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #133 -: Януари 23, 2014, 13:19:47 pm »
Когато ембрионите са малко, обикновено не се поема риска да се чакат до 5 ден, защото може да не оцелеят. Смята се, че при всички положения, най-добрата среда е матката и шансовете да се доразвие ембриона и да се закрепи са по-големи, поради което, в такива случаи се практикува трансфер на 3 или 2 ден. Моят успешен трансфер точно в АГ Варна, беше на 3 ден, имах общо 4 ембриона оцелели от великата бройка 17 яйцеклетки /бройката не е гаранция, както става ясно/, от които само 1 ставаше и беше с нормално развитие за конкретния ден. Да е жива и здрава дъщеря ми - скоро навърши 3 години. При предишния ми опит имах 19 яйцеклетки, от които 13 ембриона - бройка и бройка, спокойно да чакаш за 5 ден. На 3 ден - всичко е наред, ембрионите се развиват, ще чакаме 5 ден за бластоцисти. Мдам, на 5 ден нямаше нито един оцелял ембрион и трансфер нямаше. Няма гаранции и универсални случаи, нещата зависят от много фактори, сред които дори и късмета. Франи, аз ти писах и на лични, не бях видяла темата, когато ти отговарях. Нищо още не е загубено. Аз въпросния трансфер го бях отписала, още като ми се обадиха да тръгвам спешно за Варна. С рев отидох, с рев си тръгнах и хич не се надявах. Е да, ама то взе че стана. Както казах, не е гаранция, но надежда и вероятност винаги има. Стискам палци!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #134 -: Януари 23, 2014, 13:22:17 pm »
Когато ембрионите са малко, обикновено не се поема риска да се чакат до 5 ден, защото може да не оцелеят. Смята се, че при всички положения, най-добрата среда е матката и шансовете да се доразвие ембриона и да се закрепи са по-големи, поради което, в такива случаи се практикува трансфер на 3 или 2 ден. Моят успешен трансфер точно в АГ Варна, беше на 3 ден, имах общо 4 ембриона оцелели от великата бройка 17 яйцеклетки /бройката не е гаранция, както става ясно/, от които само 1 ставаше и беше с нормално развитие за конкретния ден. Да е жива и здрава дъщеря ми - скоро навърши 3 години. При предишния ми опит имах 19 яйцеклетки, от които 13 ембриона - бройка и бройка, спокойно да чакаш за 5 ден. На 3 ден - всичко е наред, ембрионите се развиват, ще чакаме 5 ден за бластоцисти. Мдам, на 5 ден нямаше нито един оцелял ембрион и трансфер нямаше. Няма гаранции и универсални случаи, нещата зависят от много фактори, сред които дори и късмета. Франи, аз ти писах и на лични, не бях видяла темата, когато ти отговарях. Нищо още не е загубено. Аз въпросния трансфер го бях отписала, още като ми се обадиха да тръгвам спешно за Варна. С рев отидох, с рев си тръгнах и хич не се надявах. Е да, ама то взе че стана. Както казах, не е гаранция, но надежда и вероятност винаги има. Стискам палци!
да ясно sixsens а може ли до утре тези двата да не уцелеят . или няма как щом са се развили и със сигорност два ще ми сложат . сори за тъпите въпроси ама не съм наясно с нещата
*
« Отговор #135 -: Януари 23, 2014, 13:26:05 pm »
Здравейте момичета!
Франи, не се тревожи - както виждаш има всякакви истории, няма правило - т.ч. важно е да запазим надеждата! :bighug:
Аз тъкмо се връщам от клиниката. Извадили са 14 яйцеклетки, от които едно кухо и остават 13, т.ч. всички сме много доволни - и аз и док. Мъжът ми днес също се представи блестящо, защото досега винаги е давал по около 9млн, а днес е извадил 22  8O. Ще чакам утре сутрин да се обадят как се развиват нещата, като ако се оплодят и развият достатъчно ще чакаме 5 ден :)
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #136 -: Януари 23, 2014, 13:32:23 pm »
Франи, всичко е възможно, може да не оцелеят, а може и да оцелеят, да ти ги върнат и да се захванат и двата, примерно. Никой не може да знае какво ще стане. Лекарите правят каквото могат и зависи от тях, оттам насетне - природата ли, Господ ли, късмета ли - кой в каквото вярва. На мен на последния трансфер д-р Александров ми каза: "Направих, каквото можах, оттук насетне - всичко е в Божиите ръце!"
 Не губи надежда и не се настройвай негативно, знам, че е трудно. Ако можеш, постарай се да нямаш никакви очаквания - каквото стане - това. Важното е да си жива и здрава и да знаеш, че надежда винаги има и има път напред!
Знам, че отстрани звучи лесно, но аз това съм го минала 3 пъти и знам какво е. Други за жалост са го минали повече от 3 пъти и те знаят какво е. Всички, обаче, знаем едно - трябва да вярваме!

Mousyt, успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #137 -: Януари 23, 2014, 13:36:07 pm »
 :bighug:
Франи, всичко е възможно, може да не оцелеят, а може и да оцелеят, да ти ги върнат и да се захванат и двата, примерно. Никой не може да знае какво ще стане. Лекарите правят каквото могат и зависи от тях, оттам насетне - природата ли, Господ ли, късмета ли - кой в каквото вярва. На мен на последния трансфер д-р Александров ми каза: "Направих, каквото можах, оттук насетне - всичко е в Божиите ръце!"
 Не губи надежда и не се настройвай негативно, знам, че е трудно. Ако можеш, постарай се да нямаш никакви очаквания - каквото стане - това. Важното е да си жива и здрава и да знаеш, че надежда винаги има и има път напред!
Знам, че отстрани звучи лесно, но аз това съм го минала 3 пъти и знам какво е. Други за жалост са го минали повече от 3 пъти и те знаят какво е. Всички, обаче, знаем едно - трябва да вярваме!

Mousyt, успех!
силно ви прегръщам момичета . дано господ ми помогне . благодаря ви за подкрепата
« Отговор #138 -: Януари 23, 2014, 13:37:36 pm »
Франи, Маусит, с вас сме  :bighug:
Стискаме палци и за всички останали в процедура, които по една или друга причина не пишат  :goodluck:
*
« Отговор #139 -: Януари 23, 2014, 14:46:29 pm »
Благодаря ви момичета  :bighug: Не знам какво би било ако нямаше с кого да споделям, а хората около нас не са в течение с процедурите, че много сложно....
 p en p - какво стана с теб? Колко се оплодиха/развиха?
Аз тъкмо сега лежейки си вкъщи осъзнах, че всъщност най-трудната част с чакането и терзанията тепърва ми предстои  :lol: .  Но нали резултата ще е добър, ще трябва да се справим  :wink:
Успех на всички, франи на теб ще ти стискаме много палци и за теб започва мъчителното чакане  :bighug: