Когато ембрионите са малко, обикновено не се поема риска да се чакат до 5 ден, защото може да не оцелеят. Смята се, че при всички положения, най-добрата среда е матката и шансовете да се доразвие ембриона и да се закрепи са по-големи, поради което, в такива случаи се практикува трансфер на 3 или 2 ден. Моят успешен трансфер точно в АГ Варна, беше на 3 ден, имах общо 4 ембриона оцелели от великата бройка 17 яйцеклетки /бройката не е гаранция, както става ясно/, от които само 1 ставаше и беше с нормално развитие за конкретния ден. Да е жива и здрава дъщеря ми - скоро навърши 3 години. При предишния ми опит имах 19 яйцеклетки, от които 13 ембриона - бройка и бройка, спокойно да чакаш за 5 ден. На 3 ден - всичко е наред, ембрионите се развиват, ще чакаме 5 ден за бластоцисти. Мдам, на 5 ден нямаше нито един оцелял ембрион и трансфер нямаше. Няма гаранции и универсални случаи, нещата зависят от много фактори, сред които дори и късмета. Франи, аз ти писах и на лични, не бях видяла темата, когато ти отговарях. Нищо още не е загубено. Аз въпросния трансфер го бях отписала, още като ми се обадиха да тръгвам спешно за Варна. С рев отидох, с рев си тръгнах и хич не се надявах. Е да, ама то взе че стана. Както казах, не е гаранция, но надежда и вероятност винаги има. Стискам палци!