0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро/ИКСИ - януари, февруари, март 2014г.
« Отговор #100 -: Януари 19, 2014, 00:02:07 am »
frani89 успех, стискам палци всичко да мине добре :)
*
« Отговор #101 -: Януари 19, 2014, 01:17:45 am »
Франи, аз бях като теб втория път. Забавиха ми пункцията с един ден, защото нивата на хормоните бяха високи. В крайна сметка имах хиперстимулация, но отмина за два-три дена. Първия ден ми беше по-кофти.
Спокойно! Докторът си знае работата (аз не съм била при него, де).

« Отговор #102 -: Януари 19, 2014, 08:35:29 am »
Франи, аз бях като теб втория път. Забавиха ми пункцията с един ден, защото нивата на хормоните бяха високи. В крайна сметка имах хиперстимулация, но отмина за два-три дена. Първия ден ми беше по-кофти.
като цяло какво значи тази хиперстимулацция и спира ли процедурата ако се стигне до нея .какъв е резултата от опита ти
*
« Отговор #103 -: Януари 19, 2014, 09:38:08 am »
Франи стискам палци всичко да е наред!  :bighug:
Това с хиперстимулацията е много кофти. Мен също много пъти ми обясниха че трябва да действаме много внимателно да не се получи и т.н. А с какво точно помага отлагането на пункцията за хиперстимулацията?
« Отговор #104 -: Януари 19, 2014, 10:14:29 am »
Франи стискам палци всичко да е наред!  :bighug:
Това с хиперстимулацията е много кофти. Мен също много пъти ми обясниха че трябва да действаме много внимателно да не се получи и т.н. А с какво точно помага отлагането на пункцията за хиперстимулацията?
ами нз и аз има много фоликули но някой не са достигнали точните размери . утре пак съм на преглед ще пускаме е2 да видим . днес не съм слагала гонал само цетротида
*
« Отговор #105 -: Януари 19, 2014, 23:50:15 pm »
Изчакват малко да спаднат нивата, ама не помня на кой хормон, тъй като в този ден не се стимулира повече. Съответно и прегнилът се забавя с ден. Така се намалява рискът от хиперстимулация.
Както казах, не беше чак толкова зле положението при мен. Трансферът беше два дена по-късно. Тестът излезе положителен и след девет месеца се роди дъщеря ми.
Имах 20 фоликула и 17 качествени яйцеклетки. Преди пункцията докторът ме пита колко деца искам и ми каза колко са фоликулите. Щях да припадна. Предполагах, че са много, но не чак толкова. При първата стимулация бях с по-ниски дози и имах 9 яйцеклетки (бях 4 години по-млада и опитът ми беше в друга клиника).

Успех, момичета!

*

teddy_music

• **
  • 86
  • Благодаря Ви д-р Минев!
« Отговор #106 -: Януари 19, 2014, 23:56:14 pm »
като цяло какво значи тази хиперстимулацция и спира ли процедурата ако се стигне до нея .какъв е резултата от опита ти
frani89, аз бях с хиперстимулация. При нея развиваш по-голям брой фоликули в яйчниците, отколкото нормално трябва да се получат. Доколкото знам нормално трябва да се развият около 10-12, а при мен извадиха 24  8O! Резултатът беше, че ми изписаха 4 допълнителни инжекции и лекарства и се разминах без трансфер. А чувството след пункцията - да не ти го описвам. Другите казват, че са се разминали с ден-два, а аз цели 6 дена не бях на себе си. Източваха ми и вода чак.
Колкото до това дали ти забавят пункцията, заради многото фоликули, нищо не мога да кажа, защото си ми я направиха, когато трябваше.
Единственото, което може да се случи, е да не ти ги върнат. На мен трансфера ми беше след 3 месеца, защото чак тогава яйчниците бяха възвърнали нормалните си размери.
Дано всичко да се оправи при теб!

„Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници“
*
« Отговор #107 -: Януари 20, 2014, 10:26:30 am »
frani89, всички стискаме палци и чакаме да пишеш как са се развили нещата  osi_9
Вярвам, че всичко ще е наред, просто доктора иска да бъде внимателен и опитът да бъде успешен!  :)

Аз тази сутрин бях пак на преглед и хормони и явно съм реагирала мноооооого добре, защото пункцията ще ми бъде в следващите дни  8O. Пуснахме хормони и като излязат ще се прецени точно кога и как :) Много се развълнувах и шашнах, все си мислех че имам време поне до края на седмицата  :oops:

Успешна седмица на всички!  :bighug:
« Отговор #108 -: Януари 20, 2014, 15:40:45 pm »
здравейте мили момичета . благодаря на всички за отговорите . в сряда ми е пункцията . днес в 23 :00 трябва да ми се постави прегинила мусколно в дупето кой знаее как ще боли :) утре започва  с едни вагинални хапченца . стискайте палци не остана .а за хиперстимулацията май е отминало защото нищо не казаха
« Последна редакция: Януари 20, 2014, 15:46:59 pm от frani89 »
*
« Отговор #109 -: Януари 20, 2014, 15:51:35 pm »
Frani, много се радвам, че нещата са се успокоили при теб :)
Прегнила не болеше много, но съм си го слагала подкожно в корема, та не знам как е в дупето!
Аз сега оставам за пункция за четвъртък, но ще ти стискам палци и утре и в сряда - нали вървим заедно  :wink:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #110 -: Януари 20, 2014, 15:58:20 pm »
frani89, няма страшно, не боли кой знае колко поставянето на прегнила :) В корема се поставя овитрела, аз доколкото знам и от опит прегнила е само мускулно. Стискаме палци за пункциите и на двете ви :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #111 -: Януари 20, 2014, 16:08:38 pm »
frani89, няма страшно, не боли кой знае колко поставянето на прегнила :) В корема се поставя овитрела, аз доколкото знам и от опит прегнила е само мускулно. Стискаме палци за пункциите и на двете ви :)
оф благодаря ти . чудо голямо съм аз .
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #112 -: Януари 20, 2014, 16:22:27 pm »
Каквото те интересува - питай :) Ще помагаме, опит бол :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #113 -: Януари 20, 2014, 16:44:28 pm »
кога ще ми кажат колко яйциклетки са ми извадени и каква е зрелостта им след пункцията ли също така кога ще разбера дали са се оплодили с сперматозоидите . има ли случай да не се оплодят
*
« Отговор #114 -: Януари 20, 2014, 17:11:47 pm »
кога ще ми кажат колко яйциклетки са ми извадени и каква е зрелостта им след пункцията ли също така кога ще разбера дали са се оплодили с сперматозоидите . има ли случай да не се оплодят

Бройката яйцеклетки ще ти кажат веднага след пункцията.  Не всички се оплождат, а и не всички оплодени се развиват достатъчно добре.   На следващия ден ще ти кажат колко са се оплодили, а като дойде време за трансфер ще е ясно колко са качествените. 
Ще стискаме палци!   

« Отговор #115 -: Януари 20, 2014, 22:18:39 pm »
Здравейте,момичета!Започна моя 3ти опит ,днес ми е десети ден от стимулацията,преди малко ми сложиха Прегнила,утре имам преглед и в сряда съм на пункция!Успех на всички!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=p en p][/url]
« Отговор #116 -: Януари 21, 2014, 00:38:20 am »
днес в 23 :00 трябва да ми се постави прегинила мусколно в дупето кой знаее как ще боли :) утре започва  с едни вагинални хапченца
Че в 23 часа кой ти слага инжекцията? Аз в такъв час  си инжектирам сама Прегнила в д-то, изобщо не боли. Е, сега вече са ти сложили инжекцията, ама аз докато кажа, то ти е минало  :D
Вагиналните глобули Утрогестан ли са?
« Отговор #117 -: Януари 21, 2014, 11:24:06 am »
Здравейте,момичета!Започна моя 3ти опит ,днес ми е десети ден от стимулацията,преди малко ми сложиха Прегнила,утре имам преглед и в сряда съм на пункция!Успех на всички!
и моята е в сряда стискам палци
« Отговор #118 -: Януари 21, 2014, 11:28:50 am »
днес в 23 :00 трябва да ми се постави прегинила мусколно в дупето кой знаее как ще боли :) утре започва  с едни вагинални хапченца
Че в 23 часа кой ти слага инжекцията? Аз в такъв час  си инжектирам сама Прегнила в д-то, изобщо не боли. Е, сега вече са ти сложили инжекцията, ама аз докато кажа, то ти е минало  :D
Вагиналните глобули Утрогестан ли са?
Здравей да вече ми я сложиха . Ходих в спешен център да ми я бият , първо ми беше за 22 но после ми се обадиха от клиниката да ми се постави в 23:00. Не знам защо промениха часа хич не ме заболя а си представях, че щом е мусколно ще боли . Страх ме е утре за пункцията , дали ще ми правят клизма :(((((. а иначе вагиналните са Утрогестан да . Трябва ли да спазвам часа за слагането им . 8:00, 15:00, 22:00 , сутринта ги сложих чак в 10 :(( успах  се
« Последна редакция: Януари 21, 2014, 11:31:55 am от frani89 »
« Отговор #119 -: Януари 21, 2014, 15:06:36 pm »
Не се тревожи за пункцията. Довечера след 22 часа не трябва да ядеш нищо. А сутринта преди пункция - никаква храна, кафе и други течности. Никога не са ми правили клизма. Достатъчно е било да не съм яла и пила нищо сутринта.
Утрогестана не съм поставяла никога в точно определен час. Просто сутрин, преди да стана от леглото и вечер, след като легна.
Пожелавам ти успех, Франи! Успокой се и гледай да се наспиш. Не че за утре ще има значение дали си се наспала. Така или иначе - ще те приспят с упойката и после ще ти дремливо цяло ден. Просто гледай да си спокойна, легни си навреме, пусни си хубава музика или почети, мисли си за приятни неща. Всичко ще бъде наред! Казва ти го човек, на когото са правени 6 пункции. И аз като тебе първия път много се тревожех, а следващите - нямах търпение просто да минават по-бързо!