0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля дайте ми съвет!
« -: Декември 07, 2013, 14:04:59 pm »
Момиче на 20 години съм.Преди 3 седмици,ходих на спешен преглед в Майчин дом с болки в корема,имах съмнения за бременност..За мое голямо нещастие нямаше бебе,а жената ми откри киста с диаметър 5 см и изменение по маточната шийка,и липса на овулация..По принцип съм от Бургас,и реших да отида за второ мнение в поликлиниката в Меден Рудник...Жената също го потвърди че има  изменение,и ми направи веднага цитонамазка,макар че нямах пари...Най-доброто беше,че кистата  е намаляла на 3 мм...Вчера изпратих цитонамазката,другата седмица ще я взимам,а умирам от страх,иска да ми прави биопсия след цикъла..Много ме  е страх,да не би да имам рак,дайте ми съвет,моля ви се,какво да правя,отчаяна съм.Искам да имам бебе,а овулация липсва,питах лекарката и тя вика КАКВО БЕБЕ ЩЕ ПРАВИШ,ТРЯБВА ДА ПРАВИШ БИОПСИЯ И ЦИТОНАМАЗКА.... ;(

*
Re: Моля дайте ми съвет!
« Отговор #1 -: Декември 07, 2013, 14:17:30 pm »
Виж, лекарите са прави. Първо трябва да си здрава, да се установи по каква причина овулация няма, каква е тази киста, защо я има, да се предприеме нужното лечение и когато вкарате всички показатели в норма - тогава опитвай да забременяваш.

Не й се плаши на биопсията, тя е точен метод да се установи какви са измененията на маточната шийка, от какъв характер и да се назначи лечение. Биопсията не е "смъртна присъда", а диагностичен метод като редица други - много  добър и със сигурен резултат. "Изменения по маточната шийка" - също не е равнозначно на "имам рак". Спокойно.

Не съм си патила от бургаските лекари лично, но им се "носи слава", та на твое място - не бих правила препоръчаните изследвания в Бургас. Ориентирай се към добра клиника и специалист на друго място. Осен това, след като планираш и желаеш бременност - е повече от нужно да си направиш  и "пакет" други изследвания, преди да подновите опитите.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #2 -: Декември 07, 2013, 14:20:34 pm »
Й непременно пий фолиева киселина веднага щом подновите опитите за бебе.  :)
« Отговор #3 -: Декември 07, 2013, 15:15:46 pm »
Аз  я пия от днес... :( Страх ме е да не се окаже нещо лошо...

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #4 -: Декември 07, 2013, 16:21:54 pm »
Здравей! Аз съм от Бургас и с чиста съвест ти казвам - не ходи по лекари тук!!!!! Специалисти в тази област в Бургас няма, няма смисъл да си губиш времето, да губиш пари и да си рискуваш здравето. Ориентирай се към някой от другите големи градове - Варна, Пловдив, София.
Подкрепям и казаното от Jbrul! Не се шашкай, направи си изследвания където трябва и ще се разбере какъв е проблемът. На началната страница на сайта има списък с клиниките в цялата страна - можеш да си избереш. Там гинеколозите са специалисти и ще ти помогнат и по въпроса с измененията по маточната шийка. Искрено ти пожелавам всичко да е наред!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #5 -: Декември 08, 2013, 12:34:37 pm »
Тя ми пусна цитонамазка вече,и я прати в София за изследване..Ще ми прави биопсия ,и тъй като нямам пари ще я направи по клиничен път ,за да платя само 5 лева..Каза че имало раничка,но имало участък от нея,който не и харесва,и за това ще е тази биопсия..Много ме е страх..Иначе за забременяване пия витамини Це,А,Е,фолиева киселина ,чай от бял равнец,невен,турта и сега си поръчах едни таблетки Coriolus се казваха май...С приятеля ми днес отново почваме с опитите,дано стане..но за тази рана съм се отчаила....

*
« Отговор #6 -: Декември 08, 2013, 22:03:09 pm »
Бих искала да се включа с мнение. Coriolus са хранителни добавки, имуностимулатор- вероятно тази лекарка има съмнение да не би пък съмнителния участък да е причинен от Човешки папилома вирус. За биопсия на маточна шийка пък за 1път чувам такова нещо като клинична пътека - поне аз съм с 4 направени и за нито една не са ми казали клинична пътека, а отчаянието не е най добрият съветник на човек, защото и аз имах раничка и доколкото съм запозната при  планиране на бременност тя се лекува. Другото смени си лекаря задължително  :)
« Отговор #7 -: Декември 08, 2013, 23:41:52 pm »
Ами без направление,ще ми излезе доста солено,а не ми се чака до 6 Януари,когато личната ми лекарка,доктор Григорова ще може да ми даде ново направление...Струва ми се доста далечна дата и това ме притеснява да не би да се развие нещо..и по принцип имуностимулатора си го поръчах на моя глава,не съм искала съвет от никого,защото прочетох тука някъде в сайта,че ако имаш такъв папилома вирус и той изчезва от него,а аз не знам дали имам,защото цитонамазката ми излиза тази седмица която идва,и не знам какъв ще е резултата,но за всеки случай,а и майка ми казва че за 3 г. полов живот,нераждала, няма как да имам рак...

*
« Отговор #8 -: Декември 09, 2013, 00:19:54 am »
ЧПВ не изчезва, ако си го лепнала веднъж. Освен това зависи кой щам е, ако имаш, а и щамовете причиняващи рак на маточната шийка са няколко и дали имаш някой от тях се установява със специален тест. А на майка ти - пожелавам да е жива и здрава, но й кажи да не говори за неща от които няма хабер ;)

Предлагам ти сериозно да си помислиш дали да започвате пак опити за бебе в момента, при все че имаш проблем, все още неясно какъв и колко сериозен точно. Ако се окажеш бременна (което при липса на овулация неясно как ще се случи), а се нуждаеш от лечение, което е вероятно да предизвика аборт, или лечението е неотложно и несъвместимо с бременността... Та, ако да кажем лекарката ти се е объркала нещо за овулацията и такава все пак има и се окажеш бременна сега + сериозен здравословен проблем...какво правиш? Виждам, че си съвсем млада жена, не ти е ценна всяка минута в опитите за бебе в този смисъл и при условие, че не си наясно със собственото си здравословно състояние - съветвам те да изчакаш докато се разбере какво и защо, че тогава да подновявате опитите. Месец, че и два за тази цел - не са ти "фатални", не си дете вече, прояви отговорност в случая. Бременността е нещо много отговорно, че да пристъпваш към нея дори незнаейки какъв ти е точно проблема, а си наясно че имаш такъв!

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #9 -: Декември 09, 2013, 14:13:17 pm »
момиче, очевидно си млада още, за това си позволяваш да се "самолекуваш" от нетЯ  :wink: Очевидно, майка ти се самоуспокоява, за ЧПВ не е нужно 3г, нито 3часа дори...а само 3 секунди, за да го лепнеш. Слушай какво ти говорят момичетата, потърси адекватна медицинска помощ и към настоящият момент забрави всякакви /очевидно неспешни/ въпроси за деца и тн., имаш по-сериозни да решаваш  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #10 -: Декември 09, 2013, 20:46:08 pm »
Не мисля че витамините ще ми навредят,а и винаги съм се пазила с презерватив.Разбира се че си правих пап-тест (цитонамазка) и резултата ще излезе в Петък,всички ми казват да не се притеснявам,че всичко ще е ок..Как може та аз съм едва на 20,а и това е само раничка,котя трябва се излекува,или изгори,повечето в нашето семейство са я имали,и са им я изгаряли.И ако за теб въпроса за дете е неспешен,за нас с годеника ми е,защото сме млада двойка,той е на 23 и искаме бебе,както всяка млада жена.Кръвните ми са добри,урината също който ми пусна джипито,микробиологичните ,който ми ги направи доктор Сираков в Майчин дом също не показват нищо.Октомври месец ме преглежда Сираков,никаква рана нямаше,явно се е получила при полов акт,така мислим аз и родителите ми,и аз дете няма да направя,докато не излекувам яйчника и раничката,Разбира се че трява да съм здрава,за да родя здраво дете :)

*
« Отговор #11 -: Декември 09, 2013, 21:32:55 pm »
"...и аз дете няма да направя,докато не излекувам яйчника и раничката,Разбира се че трява да съм здрава,за да родя здраво дете :)

Ами всички, които ти писахме казваме именно това. И под "не е спешно да правите бебе СЕГА" - точно това имаме предвид и ние - отлагане на опитите докато се излекуваш, а не да отложите с 10 години. Много от жените в този форум са над 30, или 40 години и за тях наистина всеки ден е ценен и ги отдалечава от шансът за бебе и поради фактор "възраст", освен поради куп медицински проблеми, заради които с години опитват да постигнат бременност и това не става. Та ти на 20 - наистина имаш достатъчно време и да отложиш забременяването с месец - два - не те бърка, освен че много имаш мерак за бебе. Спокойно, ние тук точно идеално знаем какво е много да искаш бебе, аз моето го чаках 5 години да стане и съм от късметлийките (пък и забременях спонтанно), има доста по-дълго чакали от мен и с доста ин-витро опити, преди да гушнат бебе. Та нЕма нужда да ни обясняваш що е то желанието за дете, повярвай ми.

Противоречиш си в собствените си постове все пак. ;)
"С приятеля ми днес отново почваме с опитите,дано стане..но за тази рана съм се отчаила....
Заради това ти изказване - те посъветвахме "да не почвате с опитите отново днес". Сега казваш как ти било ясно, че първо трябва да си здрава, пък тогава опити... Последно?

Естествено, че витамините не вредят, но те не лекуват нищо, още по-малко ЧПВ, понеже това просто не се лекува. И да си правила секс с презерватив, с всички преди годеника ти - с него го правиш без нали? Щото все пак се опитваш да забременееш и с презерватив не вярвам да опитвате точно това  :lol: Та ЧПВ може да ти го лепне той, точно с еднократен полов акт и да си няма хабер, че е носител. Симптоми - няма, не би могъл да знае, че е носител, нито ти ще разбереш, ако не се изследваш специално за това, или докато не ти се появят проблеми, които често се причиняват от ЧПВ, та тогава да изследваш. Толкова по въпроса как не може да си заразена с нещо такова, което не значи че си, а само че не е невъзможно.

Родителите ти медицински лица ли са, че толкова цениш мнението им относно гинекологични проблеми и как се получават същите?
Не можеш да получиш раничка на шийката при полов акт, заради това, че си имала такъв. Само за протокола.
« Последна редакция: Декември 09, 2013, 21:37:12 pm от Jbrul »

« Отговор #12 -: Декември 10, 2013, 10:34:23 am »
Ами така беше да,казах че ще правим,но поговорихме и решихме да изчакаме всичко да мине.А колкото до родителите ми,майка си е патила от такава рана,и искат най-доброто за мене,защото съм им една дъщеря,но ако покаже нещо лошо теста недай си боже,няма да им кажа.А и не е  задължително да имам ЧПВ,това ще го покаже теста.Когато ходих да нося цитонамазката,много плаках и жената вика-стига плака бе дете,това че те изследват както много други жени, за да ти открият точна диагноза,не означава че имаш рак,не мисли такива работи и стига се притеснява...ама няма как да не се притеснявам,кистата  сигурно  мина вече,днес ми дойде цикъла,да се надяваме че този проблем  е решен,а и докторката каза че яйчниците като цяла работят добре,особено десния и при цикъл би трябвало да се е маханала напълно,защото е от функционалните кисти.А и може да се е получила от това,че този месец нямах овулация,може просто да е било не пукнат фоликул.Най-много ме е страх за тази раничка,знам че като чета по форуми няма да ми помогнат кой знае какво,но са някакво успокоение за мене,че ми дават съвет хора вече изпитали това което аз преживявам в момента.В форума на бг-мамма бях чела че не е хубаво да се горят ранички,преди да си раждала,защото било вредно за момичето.Но ако все пак се наложи да се гори,ще отида в София,защото в Бургас,едва ли ще ме излекуват качествено,както повечето софийски специалисти..