0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #860 -: Февруари 03, 2014, 11:10:46 am »
teddy_music  и аз родих нормално след ин-витро...при това много бързо и безпроблемно. При моята бременност също така ми изтръпваха ръцете и краката...но все пак сподели с лекаря си.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #861 -: Февруари 03, 2014, 13:52:42 pm »
Илиянка, една приятелка роди миналата седмица след мисед. Аз не съм родила, но съм бременна след мисед. Не мисля че ще имам затруднения с раждането (дай Боже да стигнем дотам) различни от момичетата без миседи.
Всичко ще бъде наред, ще видиш!  :bighug:
« Отговор #862 -: Февруари 03, 2014, 17:17:33 pm »
Здравейте и от мен. Бременна съм в 6 г.с. След 1 година и половина опити най-накрая чудото се случи отново и на нас. За сега всичко нормално, дано и занапред да е така.
Пожелавам на всички леко бременеене и прекрасни бебчета на финала.  :D

« Отговор #863 -: Февруари 04, 2014, 08:38:12 am »
Здравейте момичета,първо добре дошли на новите попълнения.Имам малко тъп въпрос,който ме измъчва от дни.Една колежка като разбра,че съм бременна за почна да ми дава съвети-какво трябва да правя и какво да не правя.И едно от нещата които не трябва да правя това да не си пипам корема,защото матката щяла да контрахира и ще си създам проблем.Е кажете ми тогава как да се мажа с крем против стрий,нали трябва добре да го разнеса на всякъде.Мили момичета обръщам се към тези от вас които вече са родили или към тези които са се сблъсквали с подобен проблем.Имали нещо вярно в това което са ми казали.Благодаря предварително за отговорите.
*
« Отговор #864 -: Февруари 04, 2014, 09:03:48 am »
Geri, не знам дали има нещо вярно в това твърдение, но знам, че веднага след трансфера не спрях да си галя корема инстиктивно. Мажех се редовно с мазила, на по-късен етап и таткото се включи в погалването. Не съм имала никакви проблеми до края на бременността. Родих в 38-ма седмица голямо момче - 3.700 кг и 54 см.

« Отговор #865 -: Февруари 04, 2014, 09:18:32 am »
Geri, не знам дали има нещо вярно в това твърдение, но знам, че веднага след трансфера не спрях да си галя корема инстиктивно. Мажех се редовно с мазила, на по-късен етап и таткото се включи в погалването. Не съм имала никакви проблеми до края на бременността. Родих в 38-ма седмица голямо момче - 3.700 кг и 54 см.

Благодаря ти мила за бързия отговор.Нека малкия юнак да ти е жив и здрав и много да те радва.Аз също докато не ми казаха това също си галех корема.Дори и в първия месец от бременността продължех да си галя корема и дори си говорех с бебчо.
« Отговор #866 -: Февруари 04, 2014, 09:28:56 am »
Lili, добре дошла и леко бременеене!
Geri и аз съм чела тук във форума, че акушерки са го казвали това с галенето на корема и контракциите.
Лично моето мнение е, че ако не се прекалява, няма проблем.
Всички се мажем с крем все пак.
*
« Отговор #867 -: Февруари 04, 2014, 09:39:16 am »
Проблема с галенето е да не се правят кръгови движения по корема.Движенията с ръка трябва да са от ляво на дясно по корема или от дясно на ляво съответно.Да при по-чувствителни матки се получават контракции.

*

Crystal

« Отговор #868 -: Февруари 04, 2014, 09:46:52 am »
Когато лежах в болница за задържане, ми забраниха изобщо да си пипам корема. Не че не може да се мажете, но го имайте предвид ако се появят по-чести контракции. Моите бяха безболезнени, но чести, вярно че бях в 36 седмица, но все пак задържахме бебето още 6 дни със системи. А аз съм от щастливките, които не са си мазали изобщо корема, а 1 стрия нямам  :)
« Отговор #869 -: Февруари 04, 2014, 09:49:53 am »
Добро утро момичета!Моля да споделите дали сте имали подобен на моя проблем и дали е свързан с бременността.Та проблема е, че от 2 дни по цяла нощ не мога да спя.Събуждам се около 2-4 часа и не мога да мигна след това.И понеже вече втора нощ не мога да спа днес реших да не ходя на работа и да си почина.А своевременно и нослето ми е много запушено и явно се опитвам да се разболея, защото усещам, че гърлото почва да ме боли а и апетита ми намаля, което е нетипично за мен от както забременях.От сутринта започнах едни чайчета с мед и лимон, а знаете ли дали мога да смуча за гърлото прополки, защото обикновено като започна да ги смуча щом усетя болки в гърлото и започна да ги смуча в началото обикновено доста ми помагат ама сега....чудя се дали мога да ги ползвам?!Незнам с нослето какво ще правя, защото аз по принцип съм си с хроничен ринит и все ми е запушен ама сега вече втори ден и спрея за нос не ми помага...Ох дано да не се разболея сериозно.Уж пия и Биозин Мама, ама то с тези вируси...
*
« Отговор #870 -: Февруари 04, 2014, 09:52:34 am »
Да безсънието е нещо нормално по време на бременност, въпроса е в кой триместър ще те хване.Аз сега накрая съм като таласъм.Ставам по нощите, пускам перални, готвя, правя сладки, но не ми се спи. Колкото до Прополките мисля че може да се взимат аз поне ги смуча че се сдобих с хрема, кашлица и малко нервно гърло.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #871 -: Февруари 04, 2014, 10:52:21 am »
Привет, коремчета! Как сте?
Добре дошли на новите момичета! Лека бременност и раждане на термин ви пожелавам.
Аз още съм си в болницата. С 2 см. разкритие и от време на време контракции, още го чакаме бебко да реши да излезе. За сега още стискам краката и не го пускам! :lol:

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #872 -: Февруари 04, 2014, 12:58:23 pm »
Старшайн-стискай,стискай-и ние стискаме с теб!!!  :lol: Въпреки,че ти си доста напред вече-няма страшно!  :D
Относно Прополките-когато бях болна личната лекарка точно тях ми предписа,така,че няма проблем-и дано не се разболееш!  :wink:
Аз днес бях на очен лекар- нали имам 2,25 диопръра късогледство,разширяваха ми и зениците,но докторката откри някакво надраскване и  ме праща утре в някакъв лазерен център-да видим там какво ще кажат...  :? Иначе очното налягане ми е ок...  8)
« Отговор #873 -: Февруари 04, 2014, 13:39:59 pm »
Момичета много ви благодаря за бързите отговори.Аз успях да се свържа и с гинеколожката, която ми следи бременността и тя ми каза, че няма проблем за прополките, каза ми също да си взема Олинт за нослето, за да овладеем положението и да предотвратим появата на кашлица, че тогава вече ще е по сложно...Като цяло след цяла безсънна нощ все още не ме е хванал сън, а обикновено като си хапна на обяд ми се доспива ама днес незнам какво ми става....Пак ще се опитам да поспинкам следобяд защото така организма ми се изтущава много без сън...
Старшайн пожелавам ти много късмет и не се притеснявай всичко ще бъде наред, бебчо ще се появи когато е готов :wink: А и все пак си в болница и лекарите си знаят работата :wink:
*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #874 -: Февруари 04, 2014, 20:08:22 pm »
Здравейте! Едва сега намерих малко време да пиша, вече съм в редиците на мамите - на 30-ти януари родих момченце - Симеон.
Желая на всички бременни момичета да изживеят това щастие!
*
« Отговор #875 -: Февруари 04, 2014, 23:06:44 pm »
Гери, както маги е казала, само ако имаш някакъв проблем, може и да е вярно това за пипането. Аз пък си се радвах на корема и често съм пипала бебето, особено когато започнат да мърдат. И съм се мазала. Не съм имала проблем с това. Вижда ми се прекалено чак да не се докосваш.

Cerise, честита радост! :-)
« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 00:07:43 am от blue_sky »

« Отговор #876 -: Февруари 05, 2014, 08:09:05 am »
Здравейте! Едва сега намерих малко време да пиша, вече съм в редиците на мамите - на 30-ти януари родих момченце - Симеон.
Желая на всички бременни момичета да изживеят това щастие!

Честита радост мила.Много здраве, щастие и безгрижно детство пожелавам на малкия Симеон.
« Отговор #877 -: Февруари 05, 2014, 08:19:15 am »
Cerise,честита рожба!!! Дай Боже всекиму това щастие-бъдете здрави!!!  :bori_003:
*
« Отговор #878 -: Февруари 05, 2014, 08:56:09 am »
Здравейте коремчета и  добре дошли на новите попълнения в редиците .
Честита рожба на Cerise.Да сте здрави и многоо щастливи .
Аз вчера бях на последната ФМ и както винаги са пестеливи от към думи единствено ми казаха ,всичко е наред ,бебето е 2.400 и това е .Сега си чакам 18.02 за да ида  да мерят кръвно ,тегло и да разпитам там всичко и да видим последните изследвания какво показват .

лек ден на всички !!
« Отговор #879 -: Февруари 05, 2014, 10:34:16 am »
Искам да попитам-След като сме записани на ЖК,може ли личната да ни даде направление за гинеколог?
Питам,защото на моето АГ му свършили часовете за ЖК този месец и мога да мина чак март,а последно бях на 10.1,а ми омръзна да плащам вече навсякъде дори на АГ-то,а бях челе някъде и сега не го намирам,че една мама беше взимала на няколко пъти направление от личната.
Ако някой знае нещо моля да каже