0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #820 -: Януари 30, 2014, 12:52:35 pm »
беата,и аз се опитвам да разсъждавам така,но това е втори преглед в рамките на 3 дена на друг апарат,който показва,че главичката е с по-малка обиколка... Освен това продължаваме да сме седалищно! Само мога да се моля всичко да завърши добре!  preggo
Моето дете пък го мереха едро, на всички апарати от 20 г.с, та до раждането. Точно обиолката на главичката ги подведе. Та едрото бебе, което беше 3800 гр. седмица преди раждането, се роди 3150 гр.
Опитай се да не се паникьосваш, важно е, детето да е зряло за раждане. Килогармите ще ги навакса след раждането  :D

*
« Отговор #821 -: Януари 30, 2014, 13:11:21 pm »
И мен в деня, преди секциото, в болницата ме "успокояваха", че "бебето е малко, но не чак толкова"...
Роди се 3,400 кг...

« Отговор #822 -: Януари 30, 2014, 14:04:17 pm »
Момичета,благодаря ви за подкрепата  :grouphug:  -то всъщност BPD (81,2 е при нас) май не е обиколката,а е диаметъра на главата! Май трябва да излезна малко на шопинг и да спра да мисля за тези неща!!! Още не сме купили никакво спално бельо за кошарката-вие от къде пазарувахте тези неща?  :ask:
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #823 -: Януари 30, 2014, 16:24:52 pm »
Привет и от мен момичета!
Днес бяхме на ЖК и се оказа, че съм с контракции. Задържаха ме в болницата. Стискайте ми палци всичко да върви добре. Много съм притеснена, терминът ми по принцип беше за 20-ти февруари. Някак ми се струва още много рано да излиза бебо. :?

Quiet people have the loudest minds.
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #824 -: Януари 30, 2014, 16:41:26 pm »
Привет и от мен момичета!
Днес бяхме на ЖК и се оказа, че съм с контракции. Задържаха ме в болницата. Стискайте ми палци всичко да върви добре. Много съм притеснена, терминът ми по принцип беше за 20-ти февруари. Някак ми се струва още много рано да излиза бебо. :?
Спокойно миличка.Може и да овладеят нещата.А може и момента да е настъпил ;) Всичко е в ръцете на бебето и Господ.Може да е решило да излиза...........все пак си в 9-ти месец.
Всички ние сме с теб и те мислим.Пиши като можеш.
*

Crystal

« Отговор #825 -: Януари 30, 2014, 17:13:57 pm »
Starshine, бебетата, родени след 37 седмица се считат за доносени, така че нямаш никакво основание за притеснение. Ако се овладеят контракциите-добре, ако не-не се тревожи, няма страшно.
« Отговор #826 -: Януари 30, 2014, 20:26:08 pm »
Старшайн,стискам палци всичко да е наред!  :crossfingers: Щом си в болница и си под наблюдение-няма страшно!!!  :wink:
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #827 -: Януари 31, 2014, 08:44:58 am »
Момичета,аз да се оплача-ще се побъркам вече!!!  :? Сега бях на преглед и се оказа,че бебка върви мъничка....................

*Sunny*Angel*, когато бях бременна с дъщеря ми и при нея диаметъра на главичката вървеше с 2 г.с. назад, тя също беше седалищно и тогава док ми каза, че при такива ситуации е трудно да се измери главичката, понеже не е фиксирана от малкия таз. Казаха, че ще се роди по - малко от 3 кг., а тя беше 3,340 кг.
Starshine, не се притеснявай, дори и да е наближила срещата с бебчо, всичко е наред.  :goodluck:
Аз днес съм на преглед, док каза, че вече трябва да се покаже какво ще е бебчо, че до сега все си стиска крачетата. Дано всичко да е наред, пък каквото ще да е ..... :D
Стойте на топло и се пазете, че вън е ужасен студ.  :stuuud:
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 08:46:34 am от Цвете »
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #828 -: Януари 31, 2014, 09:52:45 am »
Аз също съм от тези, дето щеше да роди "бебе гигант" изпреварваше почти до края, когато "замръзна" на 2700кг. Два дни преди да го родя, го измериха отново 2700, а той се роди 3000 без малко...Апаратите са доста неточни в края на бременността, това ме успокояваха и мен непрекъснато... :wink: :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #829 -: Януари 31, 2014, 11:13:56 am »
Спокойно момичета, малко са докторите, които уцелват кг на мъничетата. А дали ще се роди по-малко няма никакво значение, защото може да наддава по-добре от другите деца. Ние сме така с племенницата, уж тя е доносена, а наддава много по-бавно от нас.
Starshine, не се притеснявай, при мен искаха в 36 г.с. да правим планово секцио, заради калциране на плацентата, ти вече си доста напред и няма от какво да се притесняваш, а дребосъчето ако е решило да излиза няма какво да го спре. :D
*
« Отговор #830 -: Януари 31, 2014, 11:23:24 am »
Starshine, стискам палци и съм с теб.

*Sunny*Angel*, както и другите момичет аса казали, на края на бременността трудно се оцелват килограмите на бебето.

*
« Отговор #831 -: Януари 31, 2014, 11:51:31 am »
Alike, надявам се при вас страшният период да е преминал и скоро да си гушкате принцесата в къщи.
Starshine, стискам палци. :crossfingers:
*Sunny*Angel*, с първата бременност от 20г.с. ме водиха, че бебето изостава с две седмици и бях почти през седмица на контроли. Казаха че бебето ще се роди под 3 кг, а малкият си дойде на бял свят 3 490 г. И при нас обиколката на главичката си му беше по-малка винаги, но това както виждаш, ако няма други страбнични фактори като околоплодни води или кръвопоток на пъпна връв, не може да се измери с голяма точност.
От вчера съм  много щастлива, моя приятелка, която от години се бори със стерилитета , е бременна. Дано оставащите и месеци до раждането да са леки.
Лек ден на всички!
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 11:53:35 am от ra4ko75 »

« Отговор #832 -: Януари 31, 2014, 13:21:11 pm »
Здравейте и аз да се запиша в темичката .Успех на всички, който скоро ще гушкат бебчетата си.

« Отговор #833 -: Януари 31, 2014, 14:37:00 pm »
Здравейте , нова съм тук .
Имам големи притеснения и за съжаление няма с кой да ги споделя .
Последният ми цикъл беше на 29 ноември 2013, но това не е от голямо значение , понеже понякога прескача,
друг път идва на 35-45 дена .
на 14ти януари установих , че съм бременна с нормален тест ( тоест 3 ! ) , направих кръвен на другия ден беше 139.2 .
Отидох на 20ти на лекар и той потвърди , но каза че е много ранна - 2-3 седмица , и размера на сакчето по снимката е 5мм .
Аз поизплашена реших да направя кръвен и показа 5500 + със стрелкичка нагоре :)
Това ме поуспокои малко , но се зачетох , че изоставам и някак си колкото и да смятам овулацията пак изостава .
Решила съм да не чакам 17ти февруари за втория преглед, а да отида в понеделник във Фемина , ама все пак
имам нужда и от малко морална подкрепа :))
Благодаря, за което ! :)
*
« Отговор #834 -: Януари 31, 2014, 15:37:58 pm »
Старшайн, не се паникьосвай.  То може да имаш едни планове, детенце обаче има други - свиквай. Влязла си вече в деветия месец, не се травмирай допълнително. Отделно контракциите може и да бъдат овладяни и напразно да са ти всичките тревоги.

Synny Angel, и ти недей се филмира. Аз не съм се интересувала колко тежи бебето по време на бременността, точно защото не е много сигурна цифрата, която ще ми бъде казана и освен  да си създзавм тема за размисли и притеснения - излишни, друго няма какво. Интересувах се само приблизително (от нета) колко тежат бебетата в съответния месец за да си представя моето. Грам понятие си нямах колко ще излезе в крайна сметка - е, появи се 3350/49 в 38мата седмица и нямам забележки.

justadream, моралната подкрепа я имаш. Цифрите не са еднакви и не са единствен показател за каквото и да е. Бременноста не е чиста математика. Бременна, си успокой се колкото и да е трудно , ако не можеш да дочакаш дата си отидй на по- ранен преглед но се настрой, че наистина може да е твърде рано. Все пак до колкото разбирам не си знаеш дори и приблизителната дата на овулацията. Нета е хубаво нещо но понякога излишно натоварва според интерпретацията.
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 15:39:55 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #835 -: Януари 31, 2014, 17:21:05 pm »
Здравейте бъдещи щастливи мами! Добре дошли на новите във форума с пожелания за спокойствие, наслада и един прекрасен завършек с много любов и топлина. Отдавна не съм писала, нямам много свободно време, но ви чета и се радвам искрено за всички ви. Дано оставащите дни от бременността ви минат в спокойствие, без излишни тревоги. Ние вчера бяхме на ФМ и съм много щастлива , защото бебчетата са много добре. Щастливи сме още повече от факта, че са момченце и момиченце - моята най-голяма мечта. Срещата с тях беше уникално изживяване за мен и приятеля ми. Още повече се вълнуваше и синът ми, който като видя снимките и клипчетата каза, че тези бебета са много сладички, но много размазани изглеждат.  :D
Бъдете здрави, позитивни и вярвайте в себе си!!!!

« Отговор #836 -: Януари 31, 2014, 17:48:11 pm »
Здравейте мами! Не съм влизала от много време...Новото е, че моето съкровище Ива ще става кака..
Бързам да си сложа лентичката и да почета  :D

« Отговор #837 -: Февруари 01, 2014, 10:45:47 am »
mimito,justadream, добре дошли и успех!  :D
Относно мерките на бебчето-мен не ме притеснява теглото ,което са ми казали,а факта,че преди 2 седмици измерванията показваха че бебето си отговаря,а сега излиза,че главичката е с почти същите размери като преди 2 седмици,а останалите показатели си отговарят на сегашната седмица!Те и водите ми са на долната граница и затова ходим на запис на тонове 2 пъти в седмицата  :? Благодаря ви,че ме  успокоявате,ама нали съм си паника...ужас!  :oops:
Желая ви един хубав и слънчев уикенд-и такива кукундрели като мен да не ви занимават с глупости!!!  :D
*
« Отговор #838 -: Февруари 01, 2014, 11:20:03 am »
Съни, къде те следят?

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #839 -: Февруари 01, 2014, 12:43:07 pm »
Привет от мен, коремчета!
Аз съм добре. През деня нямам контракции и бебчо е много спокоен. Не съм на системи, защото вече няма смисъл да го държим вътре на сила. Общо взето вечер редовно имам контракции, тапата ми падна, имам от онзи ден 1 см. разкритие. Та.. Сега го чакаме бебко да реши да излиза. Блгодаря ви, че ме мислите. Стискайте ми палци всичко да мине добре.  :bighug:

Quiet people have the loudest minds.