0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #900 -: Февруари 05, 2014, 16:20:56 pm »
Лили, благодаря ти, успяваш малко да ме успокоиш! Разбира се най-важни ще са обективните находки при предстоящите прегледи, но е хубаво да бъда поне малко по-спокойна през оставащото време до тях. Добре, че е бъдещия батко в къщи, да ме разсейва. Заради този проблем обаче решихме да отложим "запознаването" му с бебетата. Така ми се иска скоро да се успокоя, макар че вече не се надявам, че в някой момент ще мога да се "насладя на бременността", както често ни съветват да правим...
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #901 -: Февруари 05, 2014, 20:59:19 pm »
Хоуп, моят първи БХС беше с риск от Даун 1:196. Какво преживях ми е трудно да ти опиша...Нухалната транслуценция беше в норми обаче и на ФМ всичко изглеждаше ОК, та не се наложи да правя амниоцентеза. Ако не бяха сигурни, щях да направя. Просто искам да ти дам кураж, да те посъветвам да слушаш лекарите. Те не биха те подложили на излишно изследване...Разбира се, още по-спокойна се чувствам, като знам, че те оставям в ръцете на Даскалови... :) :wink: Всичко ще бъде наред! :crossfingers:

П.П. Кристъл, мерси за информацията, не знаех, че в Щерев се прави това изследване, иначе със сигурност щях там да го направя... :wink:
« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 21:04:07 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #902 -: Февруари 06, 2014, 01:53:36 am »
Момичета, hope-love и lili2011, включвам се да разкажа за моята амниоцентеза, за да ви успокоя. Дори и да се наложи, не е чак до там страшно и непосилно изследване. При мен интегрираният риск за болест на Даун беше изчислен на 1:85, въпреки добрите кръвни показатели и Нухална транслуценция 1,8(<=3). Високият риск се беше формирал най-вече, заради възрастта ми, към онзи момент 42г. Направих амниоцентезата в Майчин Дом-София. След като ми излезе вторият БХС, на 14ет. ме насочиха за разговор с Доц.Кременски или неговата асистентка(кабинетът е пак там), тя ме записа за конкретна дата за амнио след седмица и защото исках процедурата да е с избор на лекар(бях си избрала доц. Виолета Димитрова), веднага отидох на 10 ет. да я попитам дали този ден е удобен за нея. На който е нужно, мога да дам по-подробна информация относно самата процедура. На кратко, беше направена с направление №7 от ЛЛ, заплатих само 75лв. избор на лекар (годината е 2011, сега вероятно е повече). Манипулацията беше извършена изключително вещо и експедитивно, след което бях настанена в стая в отделението.  Бях доволна от отношението, не са ме карали да правя нищо допълнително. След 3ч. си тръгнах по мое настояване, защото се чувствах добре. По направление трябваше да остана 3 дни в болницата, затова сестрата ме предупреди, ако усетя и най- малко неразположение, да отида обратно при тях, а не в друга болница, защото се водя хоспитализирана там. Резултатът от амниото беше идеален.
Не мажех да си представя как при препоръка за амниоцентеза, ще остана спокойна в неведене за реалното състояние на бебето ми. Щом има риск, прецених, че е по- добре процедурата да се направи. Не е приятна, но е поносима, важното е да я направи добър специалист и преди всичко лекар, на който имате доверие, за да се чувствате спокойни.
Прегръщам ви и дано всичко е наред с бебчетата!
« Последна редакция: Февруари 06, 2014, 02:08:42 am от marsi »

*

Crystal

« Отговор #903 -: Февруари 06, 2014, 09:00:14 am »
2012г. изборът на екип за амниоцентеза в Майчин дом беше 200лв. и изрично ме предупредиха, че трябва да стоя 3 дни там, не можело да си тръгна дори и срещу подпис. През 2011г. Марков се държа ужасно с мен, направо ме разрева, като че аз бях виновна, че се налага амниоцентеза. Затова отидох в Щерев. Амниоцентезата не е страшна, а когато видиш нормалния резултат, облекчението е огромно. Аз също бях решила, че не мога да се притеснявам в неизвестност до края на бременността. Стиснати палци от мен, вярвам, че всичко ще е наред.
*
« Отговор #904 -: Февруари 06, 2014, 10:29:58 am »
Здравейте, момичета!

hope-love, виждам, че имаш сериозен повод за тревога, но също така има и решение на проблема. Аз също бих те насочила към проф. Кременски за коментар на резултатите и съвет какво да правиш. Важно е да си добре информирана и да имаш доверие на лекарите, които те следят. За ФМ във "Фемина" едва ли ще те карат да чакаш, ако споделиш какъв е проблемът. Не забравяй да им кажеш, че става дума за близнаци. Мен там ме прегледа д-р Врагалева, доволна съм.

Честито момченце на carise  :D! Ще се включа в поздравителната й тема.

Чакам хубави вести и от Starshine :).

При мен нещата засега са наред, вчера ходих на ЖК и на консултация за раждането. Изненадата ми беше, че май няма да дочакаме края на месеца :). Докторът смята, че около 20 февруари ще сме готови да се появим пред света :). Малко се стреснах, защото се успокоявах, че имам малко повече време, но важни са бебетата. Другата седмица ще си направя необходимите последни изследвания, ще си взема документите за болницата и ще си стегна багажа. Сега е важно да усещам бебетата и да ми следят тоновете.
*

Crystal

« Отговор #905 -: Февруари 06, 2014, 10:41:58 am »
Ето тук може да се задават въпроси на проф.Кременски:
http://lmpbg.org/new/forum/viewforum.php?f=6
Отговаря в рамките на същия ден.
« Отговор #906 -: Февруари 06, 2014, 11:11:24 am »
Кристал, много благодаря за линка към форума на професора, още днес ще вляза.
*
« Отговор #907 -: Февруари 06, 2014, 11:52:42 am »
Здравейте и от мен!

hope-love, знам как се чувстваш.Неизвестността малко ни плаши, но както са писали и останалите преминали през тази процедура, трябва да се довериш на лекарите си напълно. Нашият риск за Даун изчислен от нухалната гънка (4,1 мм) и възрастта ми при първата бременност (тогава 36г.) беше 1:8. Гинекологът ми ме посъветва да не правя БСХ, а направо да отиваме за второ мнение при специалистите в тази област в болницата, в която ще раждам. Тогава те потвърдиха същото и ми препоръчаха да направим биопсия на хориоцотните въси (май така се казва на български). Това е подобен метод на амниоцентезата, но се прави до 14 г.с. и се взема не околоплодна течност, а материал от плацентата, който има същата генетична информация както и плода. Самата процедура трае няколко минуте и се извършва от двама гинеколози. Но облекчението след това е огромно като знаеш че детето ти не носи генетични обременявания. Не мога да дам само препоръки като останалите за клиника, тъй като не живеем в България.
beata, и при теб жадуваният момент наближава. Стискам палци.
Ние приключихме с ремонта. Сега по малко почиствам колкото мога и очаквам с нетърпение началото на март, когато излизам в майчинство.
Приятен ден на всички!

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #908 -: Февруари 06, 2014, 13:29:40 pm »
Привет от мен, момичета! Аз още аъм 2 в 1 и в болницата. Чакам бебко да реши да излиза. С 3 см. разкритие съм, но без контракции никакви днес. Вчера имах няколко. Благодаря ви, че ме мислите. Аз и бебко сме добре, дори сега се е развихрил и ме подритва здраво! :lol:
Cerise, честита принцеска! Да ти е жива, здрава и мноого усмихната! :)

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #909 -: Февруари 06, 2014, 15:42:52 pm »
hope-love,моят резултат от БХС за синдром на Даун беше 1:150.Направих втората ФМ при доц.Томова и тя каза ,че няма нужда от амниоцентеза и не вижда проблем.Не съм правила ,доверих и се.Така ,че спокойно,доколкото можеш.  :bighug:
Старшайн,стига стиска кълки  :lol: Дано мине безболезнено и чакам щастливата вест

*
« Отговор #910 -: Февруари 06, 2014, 16:13:18 pm »
Хоупче, ще се наслаждаваш и още как! Я бързо да си надращиш скромна колекция дискове с прекрасна музика! И започвай да слушаш и релаксираш.
Марси, много благодаря за милите думи и подробния разказ! Сигурна съм, че е и ще бъде от полза и за много други момичета!
Старшайн, наслади се на тези последни моменти. Събирай любов и сили.
Беичка, ето че е време за събиране на багажа! Много прекрасни моменти ще имате този месец!

При мен започнаха контракции, затова от обяд пазя леглото. Ако изключим това се чувствам супер. Видяхме гащите. Розови.   :cloud9:
« Отговор #911 -: Февруари 06, 2014, 17:19:18 pm »
Моникс-с, аз вече се поуспокоих и проумях, че тази втора ФМ е много важна и добър специалист като я направи резултатите хем ще са обективни, а съветите - разумни. Така че вече планирам нещата и за нея. Но най-напред ще отидем пак при д-р Игнатов, да видим какви "ще ги надроби", че той май-май нещо сам не си вярваше онзи ден. Веднага на другия ден съм и при д-р Даскалов за повторна първа ФМ, като освен на точни измервания на него разчитам и за ясни обяснения. Тогава ще реша и дали при него или в София да правя втората ФМ.
« Отговор #912 -: Февруари 06, 2014, 19:37:08 pm »
Здравейте момичета  :balk_64:
Хоупче, стискам палци всичко да е наред при теб!
Starshine, очакваме хубавите новини всеки момент!

Аз да се похваля - направих първите поръчки за бебо - легълце и количка. Утре трябва да доставят количката, а другата седмица легълцето! Раничко е, но ги харесах и пусто му сърце не трае.
Освен това имам още две седмици до болничния и измолих да си работя от вкъщи :)
*
« Отговор #913 -: Февруари 06, 2014, 19:54:32 pm »
Добър вечер, чета ви всичките и се притеснявам със всяка една от вас, но някак нямам желание да пиша, странно е.

Хоуп с теб съм и вярвам, че всичко е наред.

Добре дошли на всички нови бъдещи мами.

Лили, честити розови гащи, и ти ще си имаш госпожица.

47 усмивки, честити покупки.И моите първи покупки бяха леглото и количката и да ти кажа доста преди 30-та седмица ги взехме.

Ние днес бяхме на преглед, според ехографа и доктора беба е 3300, толкова е чул мъжът ми, че аз пак блях някъде.Иначе имам контракции който аз не усещам а доктора си каза, че не са Бракстъх Х.Другата седмица съм пак на преглед.

*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #914 -: Февруари 06, 2014, 20:46:02 pm »
Благодаря за пожеланията, момичета! Не ми остава много време да влизам в форума напоследък :) Успех на всички очакващи събитието скоро, а на останалите - спокойна бременност!
*
« Отговор #915 -: Февруари 06, 2014, 20:46:52 pm »
Маги-ст, то и при теб наближава момента -успех  :crossfingers:

« Отговор #916 -: Февруари 07, 2014, 10:12:42 am »
И аз се доближавам до заветната цел....16 дена още-каквото и да става ще го издържа.
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #917 -: Февруари 07, 2014, 11:15:33 am »
Не остана така е.Морско момиче ние сме почти по едно и също време, че и ние сме секцио и датата е определена и вече чакам.Нямам търпение да я видя госпожицата, това е истината.

*
« Отговор #918 -: Февруари 07, 2014, 11:30:34 am »
magi_st, морско момиче и вашия момент наближава,толкова е вълнуващо,срещата с малките е нещо неверуятно,нека мине всичко леко  :hug2:
hope-love всичко ще е наред ,вярвам го  :bighug:
47 Smiles чесити покупки,хич не е рано тъкмо на време си е  :)

« Отговор #919 -: Февруари 07, 2014, 11:43:11 am »
Здравейте, момичета.
Вчера с мъжът ми и баткото ходихме на лекар да чуем сърчице на бебчето и докторката ни изненада, че ще си имаме близнаци!  :D Таткото е много щастлив, за синът ми няма какво да говоря той само за това говори как в корема на мама има две бебета, аз бях малко шокирана, но се радвам много. Едното е малко по-молко, но ми казаха, че е нормално, и двете са със сърдечни пулсации, дано да останат и двечките, защото доки каза, че има вероятност в ранна бременност едното да не се развие, но гледам да не мисля за това.
Исках да споделя с Вас нашата радост.  :D