Хоупче, 144 удара в минута не е ниско, ниско е под 120, доколкото аз съм чела. Нашто беб мисля беше 141, съвсем в норма. На моята фм докторката каза, че е момента за съчицето можк да каже само дали си има всички клапи и работи, а проблем може да се хване в 20-та седмица или когато е втората фм. Препоръчва се фетална ехокардиография, за да се видят добре сърчицата. Ние имаме очаквания за сърдечен проблем, съответно питахме и ни обясниха че е рано.
Колко е 'лошата' нухална гънка? Рискът при амнио го дават 1:200, препоръчва се при риск по-нисък от това - вие с 1:244 сте над това. Разбира се, винаги може да се направи амнио, ако искаш и ще бъдеш по-спокойна - което е МНОГО важно за бебс и тяхното развитие. Ще ти пусна на лични телефона на професора, мисля че имаш нужда от консултация. Много зависи с каква система е изчислен твоят риск, може би професорът е запознат с какво работят в Надежда. Ако сметне че е важно, там ще ти направят амниото безплатно, освен ако не държиш да си избереш оператор (200 лв май). Там операторите според мен са най-опитни, което би било важно за мен. Пък мизерийката се изтърпява. Интересувай се от риска при амнио на близнаци - може да е по-сложно от обикео :bighug:веното.
Но в крайна сметка може изобщо да не стигаш до такива щуротии. Пожелавам ти го!