0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #880 -: Февруари 05, 2014, 11:14:40 am »
Cerise Честита рожба,да е жив и здрав и много радости да носи!!!

Starshine как си мила?

krasi-84 моята лична ми даваше като с 1 направление ходех 2 пъти в рамките на 1 месец.

« Отговор #881 -: Февруари 05, 2014, 11:23:30 am »
Cerise Честита ражба! Бъдете живи и здрави!

« Отговор #882 -: Февруари 05, 2014, 11:29:54 am »
За поздравления към мама Cerise има тема в" Честито"
« Отговор #883 -: Февруари 05, 2014, 11:51:34 am »
Ако някой е правил амниоцинтеза моля да сподели къде и при кой лекар и да разкаже как е преминала.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #884 -: Февруари 05, 2014, 12:01:10 pm »
Ако някой е правил амниоцинтеза моля да сподели къде и при кой лекар и да разкаже как е преминала.
Хоупче, не съм правила, размина ми се за малко. На теб ти се налага ли? Съветвам те, ако можеш да си го позволиш финансово - да я направиш в Токуда /може би някоя девойка ще сподели при кой доктор точно/, ако не - в МД. Това са двете места, в които лично аз бих отишла, за това споделям.. :) Успех ти желая!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #885 -: Февруари 05, 2014, 12:10:34 pm »
Правих амниоцентеза в Майчин дом, София, при доц. Димитрова. Бързо и безпроблемно беше. Вляха ми само профилактично магнезий, останах 3 дни в болницата заради клиничната пътека, иначе си бях добре веднага след манипулацията.

Няма страшно, hope-love, дано не ти се налага, все пак :)

La vita è bella
« Отговор #886 -: Февруари 05, 2014, 12:13:30 pm »
Моя позната прави преди 6 месеца в МД  и е доволна ако може така да се изразя.
А преди седмица разбрах че и в "Надежда" д-р Стаменов е почнал да прави.

« Отговор #887 -: Февруари 05, 2014, 12:18:29 pm »
Самият д-р Стаменов ли прави амниоцинтеза или някой от гинеколозите, които правят ФМ и следят бременност в "Надежда"?
« Отговор #888 -: Февруари 05, 2014, 12:44:13 pm »
Моя приятелка ми беше казала.Преди малко и звъннах ,за да мога да ти кажа.Сестра и е правила миналата седмица в "Надежда" при д-р Михова,цената е 400лв.Надявам се да съм ти била полезна.

« Отговор #889 -: Февруари 05, 2014, 13:21:33 pm »
Да, Марина, благодаря, че си си направила труда да звъннеш!
*

Crystal

« Отговор #890 -: Февруари 05, 2014, 13:30:15 pm »
Аз съм правила 2 пъти амниоцентеза при д-р Александров в болница Щерев. Там беше около 500лв, ако не се лъжа, на ценоразписа на болницата можеш да видиш. Доволна съм, проблеми нямах след това, като изключим факта, че първият път бебето беше с Даун и се наложи аборт. Но там лежиш минимум 3 часа след процедурата, слагат ти обезболяващи, обргрижват те. В Майчин дом няма такова нещо. Там пратиха една жена веднага след като и взеха пробата да си я занесе сама до 14 етаж  8O Жената беше с контракции, ужас. Това ме накара да си платя в Щерев.
« Отговор #891 -: Февруари 05, 2014, 13:43:31 pm »
Cristal, много благодаря. Всяка информация сега за мен е ценна, защото може би скоро ще трябва да взема решение дали и къде на правя амниоцинтеза. Просто имам още време и изчаквам повторен преглед при д-р Игнатов в "Надежда" другата седмица /13 г. с./, а после мисля да отида и при д-р Даскалов в Пловдив за потвърждение /или отричане/ на резултатите/. Не съм наясно и трябва да обсъдя с лекарите дали не се изчаква и следващата ФМ около 18-19 седмица и тогава да се решава за необходимостта от амниоцинтеза. При нас БХС не се прави, защото става дума за двуплодна бременност, така че риска от хромозомни аномалии се изчислява само да база от ултразвуковото измерване на съответните показатели на бебчетата. Притеснена съм от вчерашния резултат, но ще изчакам до другата седмица и след резултатите и мнението на двамата специалисти ще вземаме решение.
*

Crystal

« Отговор #892 -: Февруари 05, 2014, 13:50:26 pm »
hope-love, опитай се да си спокойна. Стискам палци всичко да е наред. Аз мога да ти препоръчам и д-р Павлова от МЦ Марковс за ФМ .
« Отговор #893 -: Февруари 05, 2014, 14:07:07 pm »
Благодаря, ще видим. Няма да имам много време, защото първата Фм се прави до 13 г. с. + 6 дни, затова може би още утре ще звънна да запиша час при д-р Даскалов, като обясня какъв е случая и че първо ще ида на повторната ФМ при д-р Игнатов. Във Фемина знам, че трудно се записват часове и едва ли ще успея в рамките на тези дни.
*

Crystal

« Отговор #894 -: Февруари 05, 2014, 14:12:31 pm »
Павлова е в Марковс и за нея по-лесно се намират часова, особено ако обясниш какъв е случаят. Мисля, че във Фемина също ще те приемат като кажеш за какво става въпрос, там не е само Димитрова, има и други лекари, които също са добри.
*
« Отговор #895 -: Февруари 05, 2014, 14:47:45 pm »
Хоупче, я си напиши резултатите и при кого прави първата фм. Може би резултатите не са толкова притеснителни и все някое момиче ще ти каже повече. Най-добре е да се консултираш с проф. Кременски в Майчин дом - безплатно е и може да те приеме от днес за утре. С негова помощ, а вероятно и без ако обясниш случая, ще те вземат и в Марковс и във Фемина без час - доколкото знам си имат 'квота' или как да го кажа... възможност да те погледнат по спешност. В краен случай пиши ми на лични ако ти откажат - имам час за Марковс за утре и мога да ти го предоставя, ако ще се почувстваш по-спокойна. Най-важно е твоето спокойствие сега. След това да уточниш дали наистина ти се налага амниоцентеза. Ако правилно съм разбрала рискът при амнио е най-нисък в 17-та седмица, затова втората фм се прави малко по-рано и тогава се преценява. Ако при първите няколко фм риска изглежда все още много висок, е хубаво да се информираш за какви точно заболявания/последици става дума. Някои заболявания са съвсем приемливи и се случват често. При нас случаят е... нещо такова и засега нямаме намерение да правим амнио, но... все пак има време. Може накрая да правим заедно  :bighug:

Така и така се разписах, да се оплача, че една пломба ми се счупи, а друга току-що падна   :?  И стрии си имам вече... Ама то не беше честно хич по нищо да не усетя че съм бременна досега. Вселенската справедливост се занимава с мен в тия дни  :D
Сerise, честит малък Мони! Да е жив и здрав и много да ви радва!!!!
Старшайн, имаме ли повод да честитим или стискането продължава?  8)
foveri, поздравления за хубавите новини! Мъничко е останало.
« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 14:52:25 pm от lili2011 »
« Отговор #896 -: Февруари 05, 2014, 15:09:16 pm »
Лили, резултатите са риск от тризомия 21 /това е синдром на Даун/ - 1:244.
Доктор Игнатов в "Надежда" прави ФМ и тези изчисления на база на измерените показатели при прегледа /ултразвук и доплер/. Както вече споменах бебчета са две и БХС не се прави. За това докторът ще повтори изледването с УЗ и доплер след една седмица. А аз ще си запиша час и при д-р Даскалов. Честота на сърдечния ритъм на едното бебе е по-ниска /144 уд/мин/ и дебелината на гънката зад вратлето /мисля, че се казва нухална/ не е в норма. От тези показатели според обясненията на доктора вчера се калкулира този риск. Интересното е, че той е общ и за двете бебета, а при другото всичко изглежда наред. И двете си имат носни костици, което доколкото разбрах на този етап е добре, с оглед оценката на риска от Даун. Все още имам надежда, че тези опасения могат да се отхвърлят при следващите морфологии. Разбира се прокрадва се и съмнението за някакъв сърдечен проблем при едното бебче, който може и да не свързан с Даун, ама пак е притеснителен. Та това е.
*
« Отговор #897 -: Февруари 05, 2014, 15:28:41 pm »
Хоупче, 144 удара в минута не е ниско, ниско е под 120, доколкото аз съм чела. Нашто беб мисля беше 141, съвсем в норма. На моята фм докторката каза, че е момента за съчицето можк да каже само дали си има всички клапи и работи, а проблем може да се хване в 20-та седмица или когато е втората фм. Препоръчва се фетална ехокардиография, за да се видят добре сърчицата. Ние имаме очаквания за сърдечен проблем, съответно питахме и ни обясниха че е рано.
Колко е 'лошата' нухална гънка? Рискът при амнио го дават 1:200, препоръчва се при риск по-нисък от това - вие с 1:244 сте над това. Разбира се, винаги може да се направи амнио, ако искаш и ще бъдеш по-спокойна - което е МНОГО важно за бебс и тяхното развитие. Ще ти пусна на лични телефона на професора, мисля че имаш нужда от консултация. Много зависи с каква система е изчислен твоят риск, може би професорът е запознат с какво работят в Надежда. Ако сметне че е важно, там ще ти направят амниото безплатно, освен ако не държиш да си избереш оператор (200 лв май). Там операторите според мен са най-опитни, което би било важно за мен. Пък мизерийката се изтърпява. Интересувай се от риска при амнио на близнаци - може да е по-сложно от обикео  :bighug:веното.
Но в крайна сметка може изобщо да не стигаш до такива щуротии. Пожелавам ти го!
« Отговор #898 -: Февруари 05, 2014, 15:59:10 pm »
Лили, благодаря. Със сигурност при близнаци е по-сложно. Да не изпадам сега в подробности. Много разчитам на измерванията и изчисленията, които ще направи и д-р Даскалов, както и на резултатите при следващата ФМ, когато вече бебчетата ще са пораснали и ще оглеждат органите и пр. Колкото повече мисля, толкова по се надявам, че може да се окаже само една фалшива тревога. Той и доктора така обясни, че на този етап става дума за "сигнал" за по-нататъшно по-задълбочено проследяване. Той определи като гранична стойност риск 1:250.
За гънката - да не объркам нещо, че протоколът е в къщи, а аз пиша от работата. Ще видя и утре ще напиша. Но пак казвам - чакам и следващите две мерения другата седмица при д-р Игнатов и после /поне така планирам/ при д-р Даскалов.
*
« Отговор #899 -: Февруари 05, 2014, 16:13:30 pm »
Абсолютно нямаш причини за шашкане (то няма как да останеш спокойна, знам), просто изчакай да видиш как ще се развият нещата. Често ни изкарват акъла съвсем без нужда, без да се замислят как влияе това на бебсовете. Риска ти вероятно включва и възраст, а при повече години това се отразява негативно на резултата. Ако гънката е под 3 се смята че е ок. Ако е повече нека ти я измерят отново, по-внимателно. Марковс и Фемина са най-добрите и може да се разчита на тях. За други не съм се интересувала. Успех!