0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #800 -: Януари 28, 2014, 12:59:40 pm »
Здравейте и от мен. Покрай нашият ремонт успявам да влезна да прочета по диагонал как сте, да поздравя новите мами и това е.
Иначе аз и бебка сме добре, на следващ преглед сме на 28.02. Миналата седмица ходих на кръвни изследвания и обременяване с глюкоза.  Вече ритничетата са доста осезаеми и денонощно.
Радвам се че всички са добре и бебецата растат. Наистина вълната с бебета набира скорост. Добре дошли и на новите момичета.
geri03_73, както са писали и останалите бебето си взема каквото му е необходимо от теб. Аз в началните месеци заради гадене бях свалила 4 кг, но те след това се наваксват. :D
Лик ден на всички!

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #801 -: Януари 28, 2014, 13:11:38 pm »
Привет, бъдещи мами! Как сте днес?
Честито на 2411! Писах и в темата.
Искам да ви кажа, че вчера се чух с мама Joly! Роди се прекрасното и момченце - Теодор! Мама Джоли се чувстваше прекрасно, всичко е минало много добре. Направих тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50162.0

Аз се чувствам добре. Не остана много и при мен. От време на време усещам контракции, но за сега всичко е в рамките на нормалното. В четвъртък сме на ЖК. Грипната епидемия доколкото разбрах ще бъде отменена в сряда. Така че най-вероятно прегледите ще започнат от четвъртък.
Маги, бебевалежа май ще продължи цял месец, както е тръгнало. :lol: Но какво по-хубаво от това! :D На всички, на които им предстои раждане скоро им пожелавам то да е леко, бързо и безболезнено!
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и приятен ден! :flower:

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #802 -: Януари 28, 2014, 14:54:46 pm »
Аз май съм пипнала някакъв вирус. За сега симптомите са сравнително леки - главоболие, леко дразнене в гърлото и имам секрети, които отхрачвам, както и възпаление на очите - сутринта като се събудих, едното направо ми беше залепнало. Поработих малко и мисля да се прибирам у дома на топло. Пия грипекс макс и смуча фитолор таблетки за гърлото. В очите слагам капки "Тобрадекс". Мисля, че ще ми мине бързо, но днес в разговор по телефона по друг повод /за направление за ЖК/, личния ми лекар малко ме шашна - без да съм му казала за тези мои оплаквания настоя да си взема малко отпуск, а после той да ми даде болничен, че да съм се скриела в къщи, докато отминели грипните епидемии и поне 3-4 месеца от бременността ми. Разбирам, че е загрижен и принципно е прав, но при мене е по-сложно с отсъствието от работа. За това искам да чуя и вашето мнение - толкова ли е опасно едно боледуване от грипен или друг вирус през този период от бременността /аз съм в 11-та г. с./. Как мислите - да послушам ми лекаря си и да продължавам да се правя на "герой на труда"?
*
« Отговор #803 -: Януари 28, 2014, 15:22:26 pm »
hope-love, почти не познавам човек, който да не боледувал през първия триместър. От падането на имунитета ли е, от какво, не зная, но се случва на почти всички. И да останеш вкъщи, вирус може да донесе мъжа ти или детето. Ако се чувстваш добре, работата ти не е прекалено нервна, физически натоварваща или свързана с много кихащи и кашлящи хора, не мисля, че има смисъл от изолиране. Бързо оздравяване ти желая!

ПП: като се прочетох не ми хареса - сега, докато си неразположена, задължително в къщи, а не на работа! Горното, е мнението ми, по принцип за пазенето, а не когато си болна.
« Последна редакция: Януари 28, 2014, 15:46:10 pm от midge »
*
« Отговор #804 -: Януари 28, 2014, 15:25:09 pm »
Привет и от мен момичета.
Бебевалежа продължава с пълна сила, както се забелязва. Нека продължава с възможно най- леко раждане за всяка от вас. Честито на новите попълнения, лека и безпроблемна бременност на всички ви желая.
Ние с бебе Нора вече сме си в къщи от вчера. От вчера започна една нова борба, да видим.
Хоуп, мисля, че добре много да внимаваш не толкова заради самия грип, колкото заради самотопритеснение и некомфорта, а и не дай боже усложнения,  напълно излишни тревоги. Ако можеш да си позволиш кратка отпуска, макар че много зависи и каква ти е работата. Грип се хваща също толкова "успешно" и в супермаркета, също и ДКЦ докато се чака за преглед или изследвания. Маската не е срамно нещо. Пу, пу.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #805 -: Януари 28, 2014, 17:05:30 pm »
hope-love, аз лично съм в болнични, от ЖК  ми дадоха 30 дни болничен. Чак се учудих, не бях болна, само леко неразположение от бременността. Но гинекологът ми каза, че е по-добре по време на грипни епидемии да си стоя у дома. Не че мъжът не може да го донесе в къщи, но работата ми е свързана с безкрайно много хора на ден, кихащи,кашлящи, болни и здрави. Повечето колеги караха единият грип, сега ги повтаря този другия с повръщане и разстройство.
Трудно ми е да стоя без работа, но поне за себе си съм, решила че е най-разумно. Шефът ми каза, че е съгласен да взимам болнични и докрая, предвид факта че чакаме това бебе вече 12 години.

На мен при простуда и грип ми помага много затоплена морска сол (майка ми е ушила една торбичка от плат и в нея слага солта), която поставям на синусите.
*
« Отговор #806 -: Януари 28, 2014, 21:27:38 pm »
Здравейте момичета, отдавна не съм се включвала, но се случиха прекалено много неща при нас.
Първо искам да приветствам новите попълнения с добре дошли, безпроблемна бременност и пухкави бебчета на финала.
Аз на 16.01 вечерта започнах да кървя обилно и се оказа, че имам отлепване на плацентата и веднага ме закараха в АГ болницата и благодарение на д-р Панчев аз и малката сме живи и здрави. Дани се роди 1, 900кг  и 46см, но все още е в кувьоз и се борим с инфекция, която все още не знаем от къде се е появила. Не пожелавам на никой това, през което преминаваме ние в момента и се надявам, че при вас ще минат много по-леко нещата.

П.П: Ако някой иска да ражда секцио по свое желание, без да има медицинска причина, по-добре да не го прави.
« Отговор #807 -: Януари 28, 2014, 21:44:58 pm »
Alike, съжалявам за това, през което сте минали  :(
Дано малката се излекува по-бързо от инфекцията и да си я вземеш здрава вкъщи.
 :bighug:
*
« Отговор #808 -: Януари 28, 2014, 21:53:49 pm »
Alike, стискам палци малкия да е добре и всичко да се оправи.С теб сме!Чакаме новини.

*
« Отговор #809 -: Януари 28, 2014, 23:39:21 pm »
Alike, бързо стабилизиране и на двечките! Дано в най- скоро време да сте си заедно у дома!!!

« Отговор #810 -: Януари 29, 2014, 08:54:16 am »
Alike,не се и съмнявам ,че бързо ще преодолеете трудностите и скоро всичко ще бъде наред! Бъдете здрави и силни и двечките!!!  :bighug:
*
« Отговор #811 -: Януари 29, 2014, 09:17:09 am »
Alike, много съжалявам, че ти се е наложило да преминеш през това, но силно вярвам, че проблемите ви ще свършат до тук. Дано малката се справи бързо с инфекцията, да наддава и скоро да си я вземеш вкъщи. Силни прегръдки от мен!
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #812 -: Януари 29, 2014, 16:42:48 pm »
Alike и да ти кажа,че всичко ще е наред,само ти си знаеш какво ти е в момента.Нека Господ ви закриля и помага!Дано по бързо премине този период на адаптация на бебето.
И аз минах през този Ад.....много сълзи изплаках като гледах бебето ми в кувиозче,малко и беззащитно.Дано скоро да мине всичко.От сърце те прегръщам и стискам палци!
*

фиона

• 299
  • моето чудо се случи
« Отговор #813 -: Януари 29, 2014, 17:42:35 pm »
Alike,пожелавам малката бързо да се справи,да преодолеете трудният момент и  да се приберете в къщи! :bighug:
*
« Отговор #814 -: Януари 30, 2014, 08:44:42 am »
Добро ви утро момичета.Аз се разболявам, само дето не знам от де го лепнах това.Гърло боли, хрема някаква,главата не е моята въобще много гадно.Сега съм на чайове, смуча разни прополки и пия фрешове, дано се закрепя.

« Отговор #815 -: Януари 30, 2014, 09:04:04 am »
Маги, лягай на топло, като мен и продължавай с чайовете. Аз пръскам в носа стеримар и съм доволна от ефекта. Вчера главата така зверски ме боля - парац. въобще не подейства. После изведнъж спря. Бях изпила топъл чай от липа и топло мляко с мед. Имам чувството, че тези сгряващи напитки донесоха някакво облекчение.
« Отговор #816 -: Януари 30, 2014, 11:06:22 am »
Маги,мен гърлото,но аз имах и ужасна хрема,ме боля доста дълго време-пръсках спрей тантум верде,смуках хербитусин за гърло и кашлица и пиех доста чайчета-дано бързо да ти мине!  :bighug:

Момичета,аз да се оплача-ще се побъркам вече!!!  :? Сега бях на преглед и се оказа,че бебка върви мъничка,обиколката на коремчето отговаря,но обиколката на главичката е като за 32 г.с. Правихме запис на тонове и доплер изследване,които са добре,но теглото го изчислиха 2100 гр,а в 34-35 г.с. трябва да сме поне 2500 гр...  :( Много съм притеснена-мислех,че заради гестационния ми диабет даже ще вървим по-големи и с повече води,а то се оказва точно обратното,и водите са ми малко!  osi_7
*
« Отговор #817 -: Януари 30, 2014, 11:44:53 am »
Здравейте, момичета!

Маги, можеш да опиташ да пиеш и сок от изцеден лимон. На мен доста ми помогна. Засега се отървах само с гърлобол.

*Sunny*Angel*, не се връзвай толкова на тези мерки. При друго разположение на бебето, на друг апарат и с друг лекар мерките могат да се окажат различни. Това все пак е оценка на приблизителното тегло на бебето на базата на обиколка на коремче, главичка и дължина на бедрото. Щом бебчето е жизнено и няма други притеснения, просто се успокой :).
« Отговор #818 -: Януари 30, 2014, 12:03:08 pm »
беата,и аз се опитвам да разсъждавам така,но това е втори преглед в рамките на 3 дена на друг апарат,който показва,че главичката е с по-малка обиколка... Освен това продължаваме да сме седалищно! Само мога да се моля всичко да завърши добре!  preggo
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #819 -: Януари 30, 2014, 12:16:16 pm »
Маги,мен гърлото,но аз имах и ужасна хрема,ме боля доста дълго време-пръсках спрей тантум верде,смуках хербитусин за гърло и кашлица и пиех доста чайчета-дано бързо да ти мине!  :bighug:

Момичета,аз да се оплача-ще се побъркам вече!!!  :? Сега бях на преглед и се оказа,че бебка върви мъничка,обиколката на коремчето отговаря,но обиколката на главичката е като за 32 г.с. Правихме запис на тонове и доплер изследване,които са добре,но теглото го изчислиха 2100 гр,а в 34-35 г.с. трябва да сме поне 2500 гр...  :( Много съм притеснена-мислех,че заради гестационния ми диабет даже ще вървим по-големи и с повече води,а то се оказва точно обратното,и водите са ми малко!  osi_7
Ангелче,да ти кажа,че не могат да ти измерят с точност,било дори и на 3Д или 4Д.Поне при мене беше така.Един час преди да родя ги мериха-единя беше 2кг и другия 1.750кг.А се родиха 2.500кг и 2кг.Родих точно в 34 седмица.
Дори и това да са истинските кг.на твоето бебе,не мисля,че трябва да се притесняваш.Единствено водите са за повече притеснение.Аз лично бих се посъветвала и с второ мнение.Успех!