0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #440 -: Януари 02, 2014, 13:21:03 pm »
При мен е същото положението - появяват се точно за часове, предимно високо на бедрото, а от онзи ден имам и на лявата гърда, отдолу. Хем се мажа с Мустела - Интензивна грижа, Икаров - масло против стрии и бебешко олио на Хип, което уж много овлажнявало - няма спасение. Имам невероятно суха кожа вече. В момента в който сложа маслото на кожата си - то бива попито, трябва да слагам тонове за да мога да го разнеса хубаво. Хем процедурата я правя сутрин и вечер. А през почивните дни - винаги когато усетя сърбеж. За съжаление май няма какво да се направи - само леко да спасявам положението и да облекчавам дискомфорта. :?

Quiet people have the loudest minds.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #441 -: Януари 02, 2014, 13:22:30 pm »
Раничко е наистина,но бебетата са вече над 2 кг..Ще ги изчакаме поне до 2.5кг и ги вадят.Започнаха леко и бавно да ми премазват вътрешностите....Трудно дишам и ходя,пък и те милите си пречат вече.
Нямам определена дата,то като гледам може и всеки момент да ме изненадат както стана при Дес Дес  :D
Преди да тръгна за болницата ще ви драсна един ред тук  :D За да ми стискате палци ;)

P.S. между другото И зъбите ми се разместиха,захапката ми се промени.....абе луда работа  :lol:
Дес дес мина 36-та седмица, при нея не може да се говори за изненада :wink: И на мен ми се вижда доста рано за седмицата в която си, още повече, че за не/доносени деца се водят не тези с ниско/високо тегло, а родените след 36-та седмица. Вероятно състоянието ти изисква ранна намеса, аз не съм лекар, щом твоят е преценил така... :) Слагат ли ти инжекции за дробчетата? Леко раждане ти пожелавам и здрави, спокойни бебчета.. :)
« Последна редакция: Януари 02, 2014, 13:26:24 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #442 -: Януари 02, 2014, 13:31:09 pm »
Бебетата отговарят едното на 34г.с.,а другото на 36г.с.Напълно развити бебета са.За застраховане сложихме и флостерон(за дробчетата).
А лентичката ми тук не отговаря много на истината.В момента съм в 33г.с. и 4 дни.
Ако издържа до 35-36седмица ще е чудо :))))
И така като гледам,аз май ще открия годината.......а може би пък греша......
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #443 -: Януари 02, 2014, 13:38:59 pm »
Бебетата отговарят едното на 34г.с.,а другото на 36г.с.Напълно развити бебета са.За застраховане сложихме и флостерон(за дробчетата).
А лентичката ми тук не отговаря много на истината.В момента съм в 33г.с. и 4 дни.
Ако издържа до 35-36седмица ще е чудо :))))
И така като гледам,аз май ще открия годината.......а може би пък греша......
Какво по-добро от двойно откриване :wink: :D Отново ти пожелавам леко и безпроблемно раждане и чакаме да се похвалиш :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Asenceto

• 207
« Отговор #444 -: Януари 02, 2014, 13:40:14 pm »
Благодаря ти  :D Ще ви държа в течение на събитията ;)
« Отговор #445 -: Януари 02, 2014, 14:00:57 pm »
здравейте момичета!Дали ще се намери едно свободно място при вас и за мен???
Днес и аз най-сетне разбрах че съм бременна.Първи опит ми е ин витро и съм много доволна от резултата.Не мога да си намеря място от радост!!!!
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

*
« Отговор #446 -: Януари 02, 2014, 14:21:32 pm »
Честита Нова година, момичета! Да е мирна и щастлива, весела и ползотворна. Нека всяка гушне своето бебенце/ца около термин и темата се изпълни с още повече бъдещи мами.

Ние сме добре. В момента семе в България и почти не ми остава време за писане и четене, но виждам че всички са добре - имаме една нова мама, Asenceto дано всичко при теб върви добре и скоро да гушкаш твоите бебоци, добре дошла на desism.

Приятен ден на всички!

*

Starshine

• 494
« Отговор #447 -: Януари 02, 2014, 14:24:01 pm »
Асенце, и аз ти пожелавам леко раждане! И всичко да мине както трябва! И наистина - какво по-хубаво от една двойно откриване! :D
Деси, добре дошла! Пожелавам ти лека, спокойна и успешна бременност! А на финал - здраво и пухкаво бебче! :bighug:
Рачко, благодаря за пожеланието! :)

*
« Отговор #448 -: Януари 02, 2014, 14:24:50 pm »
desism добре дошла и леки бременни месеци  :D

Асе да ни държиш в течение и пиши ако те оставят ,ще стискаме палци да мине всичко леко,браво на бебчетата  :hug2:.Очертава се ,че с теб няма да се засечем  :lol:,но здраве да е  :wink:

*

фиона

• 299
  • моето чудо се случи
« Отговор #449 -: Януари 02, 2014, 18:13:03 pm »
Честита 2014,момичета!Нека да е по-добра,по-усмихната и с повече сбъднати мечти! Пожелавам на всички мамчета леко бременеене и пухкави бебчета на финала! tree2a tree2a tree2a
*
« Отговор #450 -: Януари 02, 2014, 18:39:21 pm »
Момичета, още един към групата искате ли?

След 5-то инвитро и при нас се случи чудото.
На 30.12 бях на преглед, според доктора тогава е била 6г.с и 5 дни, едното бебе отговаря на 6г.с и 2 дни, другото точно на 6г.с и 0 дни.
Но каза, че ни вика на преглед на 15 януари, за да чуе сърцата. Не били трябвало вече да се чуват?
И още един въпрос докога приемахте естрофем (пия го 3х1) и днес когато се чух с докторите в Истанбул ми казаха да спирам естрофема. При вас как беше?
« Отговор #451 -: Януари 02, 2014, 19:15:01 pm »
Момичета, още един към групата искате ли?

След 5-то инвитро и при нас се случи чудото.
На 30.12 бях на преглед, според доктора тогава е била 6г.с и 5 дни, едното бебе отговаря на 6г.с и 2 дни, другото точно на 6г.с и 0 дни.
Но каза, че ни вика на преглед на 15 януари, за да чуе сърцата. Не били трябвало вече да се чуват?
И още един въпрос докога приемахте естрофем (пия го 3х1) и днес когато се чух с докторите в Истанбул ми казаха да спирам естрофема. При вас как беше?

Добре дошла stoeka71  и леки оставащи месеци!Не се притеснявай, че те викат след 2 седмици и при мен беше така, въпреки че и аз след толко четене в нета си мислех че трябва вече да се чува сърчицето.При мен чухме сърчицето в началото на 8г.с., а на първи преглед и аз бях някъде в 6г.с. А относно естрофема на мен ми го спряха след като чухме сърчицето.Успех и леко бременеене :)
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #452 -: Януари 03, 2014, 09:57:27 am »
Добър ден ,  днес ми беше датата за планираното секцио  :crazy:

Теичка остана в болницата в кувъозче е, само за хранене и наддаване на кг в кувъозчето, няма вкл кислород или прочие, само поддържат необходимата температура. Нямам търпение да си я вземем, много ми липсва и по цял ден рева щом се сетя за нея ... :roll: :cry:

Новини от моята бебка Теичка от вчера, храним се със сондичка, вече сме 1800 кг, но искам да я изкл от тези апарати и да я пробват с биберон и  снего, така да продължи да качва грамчетата, днес наобяд очаквам хубави новини за нея :pray:

А бебче Стефани(каката :mrgreen:) е супер спокойно бебонче, бебенце- мечта, обачееее имаме си зъбче :crazy:
Случвало се изключително рядко, на новородено бебенце да му излезе зъбче, всички ми казват, че било на късмет за малката, ама си е стрес за мама :roll: Днес ще я водим на детски зъболекар, който ще и извади зъбчето, че ако знаете, как ме хапееее  :mrgreen:
Ама, мама търпи, какво да прави, нали трябва да яде милото, а и кърмата е безценна !!!

Ох, много съм се притеснила с този зъбар, стискайте палчета :pray:

Добре дошла stoeka71  и леки оставащи месеци!

Асенце, и аз ти пожелавам леко раждане! :D

*

Asenceto

• 207
« Отговор #453 -: Януари 03, 2014, 10:31:54 am »
Олелелеее Дес Дес.... сигурно ти е притеснено доста  :? Но не им се плаши на зъболекарите,те едва ли ще го направят болезнено.Единственото е дали бебето след това ще изпитва онова чувство,когато ти вадят зъб?!?И дали няма да отказва да яде.
Охххх започва се с притеснениеята.....
А щом Теичка е в кувиозче само за наддаване,не го мисли.Бързо ще дръпне и скоро ще си е вкъщи  :wink:

Добре дошли на новите бъдещи мами  :D Като знам до месец-два ,че тук ще има бум на ражданята.....нека да заповядат и още и още.
*

Starshine

• 494
« Отговор #454 -: Януари 03, 2014, 10:58:10 am »
Добре дошли на новите мами! Лека и спокойна бременност и раждане на термин на здрави и хубави бебчета!
Дес, много се радвам, че всичко се развива добре! Скоро и малката Теичка ще си бъде у дома, стискам палци да стане по-бързо! Недей да се тормозиш и стресираш допълнително, всичко ще бъде наред! А на малката Стефани не може ли да не и вадите зъбчето? Ако има как и не е наложително де.. Много жал ми стана като го прочетох :(
Асенце, ти как си днес? Надявам се да се чувстваш добре!
Аз да ви се оплача от няколко дни насам (3-4) веднъж-два пъти дневно ми се случвам да получавам нещо като контракции - не са болезнени, но усещам здраво стягане на корема. За сега са нещо като единични случаите, пия Магнерич-а, другата седмица съм на ЖК, надявам се случаите да не зачестяват. Някакви съвети да ми дадете? :ask:

*

Asenceto

• 207
« Отговор #455 -: Януари 03, 2014, 11:28:28 am »
Аз си се чувствам отлично,или поне настроението ми е такова  :lol: Само където близките се шашкат повече и от мен.Добре че съм сама и няма роднини около мен,че нямаше да издържа.Сега си се радвам на всеки един миг и всяко едно ритниче в корема ;)
За контракциите да ти кажа-до 5бр. на ден(безболезнени)са в нормите.Допълнително можеш да добавиш но шпа към магнерича.Няма да ти навреди,а само може да помогне.Ако зачестят,веднага се свържи с лекарката ти!Повече почивай и не се натоварвай физически и психически.
*

Starshine

• 494
« Отговор #456 -: Януари 03, 2014, 11:57:01 am »
Асенце, радвам се, че се чувстваш добре! И ти си почивай и не позволявай да те натоварват с нервността си роднините :lol: И аз за сега се опивам да удържам фронта. Макар, че при мен са по-скоро дразнителите отколкото притеснените, за съжаление.. Но това е за Свекървенската тема :lol: Благодаря за съвета, ще добавя и по едно но-шпа към магнерича. И ако има зачестяване задължително ще се обадя на лекарката. То всъщност в неделя трябва да се чуя с нея за да доуточним часа за ЖК, който ще бъде на 6-ти или 8-ми. Нямам никакво търпение да видя бебчо вече! :D

*
« Отговор #457 -: Януари 03, 2014, 12:03:18 pm »
момичета здравейте,аз вече съм в 9 месец и трябва да си стягам багажа за болницата да е готов,но незнам какво да нося за мен и какво да нося за бебчо,някой може ли да ми помогне! :ask:
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #458 -: Януари 03, 2014, 12:31:38 pm »
Деси, не съм наясно, това зъбче ще бъде ли заместено от млечно или не. Ако няма да бъде заместено добре ли е да се вади?
Браво на Тея, нека расте и скоро да си е при мама.
*
« Отговор #459 -: Януари 03, 2014, 12:39:05 pm »
Здравейте, момичета!

Добре дошли на новите попълнения, нека темата се пълни с нови мами, че някои вече стягат багажа, а други си гушкат бебчетата :).

stoeka71, аз пих естрофема почти до края на първия триместър, като постепенно го намалявах по съвет на лекарката ми. При мен имаше кървене в 8 г.с. и може би затова се наложи по-продължително да го вземам.

Asenceto, ако успееш още малко да устискаш, юнаците ти ще се родят напълно готови за срещата с външния свят :). Ти си знаеш какво ти струва чакането, но виждам, че си се настроила положително. Само така!

2411, кога се очаква да родиш? От болницата нямат ли някакви изисквания? Иначе тук във форума има списък на нещата за бебето и майката за болницата, но трябва да потърсиш. Най-общо за бебето трябват памперси, мокри кърпи, дрешките за изписване могат да ти ги донесат по-късно, но ти си ги подготви. На теб ти трябват нощници (май 2), чехли, джапанки, бюстие(та) и подплънки за кърмачки, помпа и шишета за кърма (при нужда), превръзки за родилки, гащи за еднократна употреба, тоалетни принадлежности. Не е лошо да си подготвиш и дрехи за теб при изписването - такива, които хем да са ти удобни, хем да не са като чувал на теб :). Опитните момичета ще допълнят, ако нещо съм пропуснала.

dess_dess, радвам се за хубавите новини за твоите принцеси. Това, че се кърмите със Стефани е чудесно! Късметлийско девойче е тя - и зъбче си има :). Не вярвам да я боли дълго и да й пречи на храненето. Дано се рамине с малко плач. А Теа наддава добре. Дай Боже скоро да си е вкъщи.