0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #340 -: Декември 21, 2013, 18:00:29 pm »
Чела съм,че сушените кайсии предизвикват контракции....

Ау, аз се чудих, как се сдобих с нещо такова :(
Много благодаря, че сподели!!!

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ МАМЧЕТА :lol:

*

фиона

• 299
  • моето чудо се случи
« Отговор #341 -: Декември 21, 2013, 18:46:22 pm »
Цитат
Цитат на: фиона в Декември 13, 2013, 07:52:04 am
Здравейте момичета,
надявам се,че имате място за още един член в групата  :oops:
Толкова много си мечтах за този момент и сега съм много щастлива да го напиша :D
Пожелавам на всички и на себе си,де :wink: лека бременност и базпроблемно раждане!
Да знаеш само как се радвам, че те виждам в бременните редици :-) . Твоето чудо се случи :-) . Пожелавам ти една безпроблемна бременност и здравичко бебенце на термин :-) .

Благодаря,ileto :D
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #342 -: Декември 21, 2013, 21:49:14 pm »
Свещичките Еva Q са много ефикасни :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #343 -: Декември 22, 2013, 09:06:56 am »
Да ви се оплача , снощи неможах да спа от зъбобол. Заспала съм по някое време и сега не ме боли , дано издържи до след нова година и тогава да ходя. Някоя да се е сбъсквала с този проблем, така да мразя зъболекарите  :(

*
« Отговор #344 -: Декември 22, 2013, 10:25:26 am »
Да аз  :)
Към края на 4 месец имах проблем с един зъб - болки, подуване. Веднага взех мерки.
Към края на 6 месец се появи проблем с друг зъб, че и рентгенова снимка се наложи да правя.

Моят съвет към теб е да не чакаш да минат празниците. Има спешни кабинети, посети ги. Проблемен зъб не се оставя, защото може много да навреди.

След 15 седмица може да се прави рентгенова снимка на самостоятелен зъб. Забранена е панорамната снимка. Има упойки без адреналин, които се използват за бременни.
« Отговор #345 -: Декември 22, 2013, 15:55:54 pm »
Благодаря много за споделеното сега ми е по-спокойно, определено ще ида .

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #346 -: Декември 22, 2013, 18:07:21 pm »
Накиснато в малко вода и после с кисело мляко ленено семе също помага за запек и е безвредно.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #347 -: Декември 22, 2013, 18:27:50 pm »
Да ви се оплача , снощи неможах да спа от зъбобол. Заспала съм по някое време и сега не ме боли , дано издържи до след нова година и тогава да ходя. Някоя да се е сбъсквала с този проблем, така да мразя зъболекарите  :(
От 4 до 8-я месец бях поне 2 пъти месечно на зъболекар.Недей отлага отивай да ти лекуват зъбите.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #348 -: Декември 22, 2013, 21:22:07 pm »

От 4 до 8-я месец бях поне 2 пъти месечно на зъболекар.Недей отлага отивай да ти лекуват зъбите.
[/quote]
А снимки правили ли са ти? Мен това повече ме притеснява, че ме боли пломбиран зъб и сигурно ще трябва снимка.

*
« Отговор #349 -: Декември 22, 2013, 21:36:09 pm »
Здравейте! Следя темата от известно време, но чак сега успявам да се включа, защото това е първата ми успешна бременност и все още нямам много опит по обсъжданите въпроси  preggo

Провокира ме да се включа питането на 2411, тъй като и аз от около седмица съм с периодично запушено ухо. Нямам други болки и висока температура, но след като не ми мина за няколко дни реших да отида на УНГ и се оказа, че ушният ми канал е леко изкривен - не от сега, вероятно по рождение. Предписа ми капки "Гентазон", които да слагам една седмица и ако няма подобрение да го посетя пак след Коледа. Май за първи път ми се налага да си слагам капки в ушите и усещането не е много приятно, дано лечението се окаже ефективно  :oops:

Не съм сигурна дали графиката ми се вижда отдолу, затова ще се представя накратко: бременна съм в 26 г.с. с момиченце и живея в Бургас  :)
« Отговор #350 -: Декември 22, 2013, 22:06:20 pm »
ira,добре дошла и успешна бременност!  :D
Аз още преди 2-3 месеца ходих на УНГ -не съм имала оплаквания,но тъй като доктора ми е казал да ходя 2 пъти в годината за промивки на ушите,а не да си ги чистя с клечки за уши,отидох профилактично и имаше защо... Може заглъхването да е причинено от запушване,а това се оправя за 2 минути в кабинета-не е болезнено нито неприятно!

*
« Отговор #351 -: Декември 22, 2013, 22:10:40 pm »
момичета здравейте някой ползвал ли е спрей за почистване на уши-дали има полза при заглъхнало ухо
*
« Отговор #352 -: Декември 22, 2013, 22:36:07 pm »

А снимки правили ли са ти? Мен това повече ме притеснява, че ме боли пломбиран зъб и сигурно ще трябва снимка.
[/quote]
Снимка не ми правиха,не се наложи.
Не се притеснявай,зъболекаря знае какво да направи.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
« Отговор #353 -: Декември 23, 2013, 01:32:06 am »
Катиту,аз също имах голям проблем със мъдрец и то в 12г.с .И да ,наложи се да се прави снимка и дори ми го извадиха .Не се притеснявай,болки не се търпят.Аз имах и пулпит на съседен зъб и беше някакъв ад.Като кажеш ,че си бременна те знаят какви мерки да вземат.

*
« Отговор #354 -: Декември 23, 2013, 12:53:54 pm »
момичета здравейте,вчера купихме всичко за бебока-голям кеф е да пазаруваш тези детски нещица,едни са мънички дрешките,а другите работи са много сладурски
*
« Отговор #355 -: Декември 24, 2013, 10:19:59 am »
как сте момичета на този хубав празник
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #356 -: Декември 24, 2013, 10:30:18 am »
Как ли, болни! Преди 2 дни аз цъфнах, снощи и детето вдигна Т. Таткото днес кашля и той  :D Чудно!
Но празник ще има! Събирам сили да напълня чушките и да намеся питка.
*
« Отговор #357 -: Декември 24, 2013, 10:35:36 am »
бързо оздравяване на цялото семейство ви пожелавам
« Отговор #358 -: Декември 24, 2013, 11:17:23 am »
Цяла седмица ме влачи този вирус....започнах с гърло и продължи както си му е редът-сополи и ужасяваща кашлица която ми предизвиква контракции.Разкош...и го предадох на ММ.

Както казва Мира-празник ще има....стягам се и започвам да клопам тенджерите mc101
Николай е на 2г.4м.5д.
« Отговор #359 -: Декември 24, 2013, 11:44:12 am »
Привет на всички настоящи, бъдещи и очакващи с трепет своите рожби мами! Пожелавам ви една топла, уютна и спокойна Бъдни вечер с много здраве, късмет и благополучие през новата 2014 г. Дано мечтите се сбъднат и детски плач стопли душите и сърцата ни! Весели празници!