0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #300 -: Декември 19, 2013, 21:57:22 pm »
Здравейте момичета,
надявам се,че имате място за още един член в групата  :oops:
Толкова много си мечтах за този момент и сега съм много щастлива да го напиша :D
Пожелавам на всички и на себе си,де :wink: лека бременност и базпроблемно раждане!
Да знаеш само как се радвам, че те виждам в бременните редици :-) . Твоето чудо се случи :-) . Пожелавам ти една безпроблемна бременност и здравичко бебенце на термин :-) .
« Отговор #301 -: Декември 19, 2013, 23:26:57 pm »
Момичета ,моля ви ако някой има телефон на др.Михова от Надежда да ми го даде много е спешно !
*
« Отговор #302 -: Декември 20, 2013, 09:01:42 am »
Здравейте мами  :hello:
Радвам се,че всички сте добре,е поспорили сте малко както винаги ,но ...няма проблем  :D.Аз също си мисля,че ще кърмя,но ще видим като му дойде времето ако може добре ако не АМ и това е,не сме първите и последните.
Аз ходих преди 2 дни на ЖК всичко е ок бебка пак е седалищно,ма много шавлива се оказа тази каплазанка  :) иначе сме вече 2100кг,нормално се развива,плацентата ми е 2-ра степен на зрялост.Вчера бяхме на преглед в Соифя и при док от Ин витро клиниката  тя също потвърди че е узряла 2-ра степен /много бързо ми се видя това узряване на ФМ на 02,12 беше 0 степен  :dontknow:/щом казват,че е нормално добре  :?На 27.12 ще си взема и 45 дневния болничен и после съм на първите тонове ,а след това всяка седмица ще ходя.Имаме и план за раждане -ще раждам в Тина Киркова ,Док работи и там и  ще си ме поеме и съм доволна защото й имам доверие,та дотогава ако няма изненади ще ме приемат в болницата някъде към 17.01.2014 и през дните престой ще видим бебка как върви и ще преценим как ще раждам дали секцио или нормално.
Starshine,Asenceto ще се засечем май тама и с вас а  :D,а относно въпроса на Starshine  какво да носим аз тепърва мисля да питам Док като минат празниците после отивам купувам каквото трябва и багажа е готов  :wink:.Предполагам ,че нищо по-различно с някои изклюшения от другите болници  osi_10
И докато бяхме вчера в София пазарувахме и всичкоза бебето вече съм спокойна е останаха някои дреболии които мога да си взема и от нашия град,бяхме във Вис Виталис  много ми хареса магазина и аз останах доволна от обслужването  yahoo_33
Е това от мен малко дългичко стана  :oops:
Пожелавам ви хубав ден !

*

Crystal

« Отговор #303 -: Декември 20, 2013, 09:23:07 am »
На страницата на Тина Киркова има следния списък с необходимите неща за постъване за раждане:
Какво е необходимо за прием в болницата?
В РОДИЛНА ЗАЛА
За раждане:
   1. Направление № 7 от личния лекар или специалист
   2. Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация.
   3. Изследвания Wass, HbSAg - задължителни, HIV - пожелателно .
   4. Лична карта;
   5. Лична амбулаторна карта (заверена от Личния лекар)
   6. Чехли, нощница, халат;
   7. Чаша, вилица, лъжица, нож;
   8. Лични принадлежности, дамски превръзки;
   9. Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето.

Когато раждах през 2010 в Майчин дом, трябваше да нося същите неща. Аз бих добавила помпа за кърма, но може да ви я донесе някой по-късно, а може и изобщо да не се наложи ако бебето суче достатъчно добре.
« Отговор #304 -: Декември 20, 2013, 09:55:32 am »
Вчера бяхме и ние на преглед , всичко ни е наред. Качила съм 2 кг. за 1 месец, и вече ми личи коремчето за което много се кефя. Показвам си го с гордост  :wink: Докторката потвърди, че ще си имаме мома. Запазих си час за ФМ на 12 януари и май ще направим само една понеже вече ще съм 23г.с. , а в този период нали се прави втората. Надявам се всичко да е наред  :) Пожелавам на всички много весели празници, изпълнени с много усмивки tree2a santa2

*
« Отговор #305 -: Декември 20, 2013, 11:47:02 am »
момичета здравейте,някой имал ли е заглъхване на ухото,че аз от снощи съм с такъв проблем и не зная какво да правя
*
« Отговор #306 -: Декември 20, 2013, 11:59:05 am »
валерия изпратих ти го на лични телефона на михова
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #307 -: Декември 20, 2013, 12:11:13 pm »
момичета здравейте,някой имал ли е заглъхване на ухото,че аз от снощи съм с такъв проблем и не зная какво да правя
Аз имах.  Така и не успяха да установят на какво се дължи, премина няколко дни след раждането. :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #308 -: Декември 20, 2013, 12:20:58 pm »
Аз имах.  Така и не успяха да установят на какво се дължи, премина няколко дни след раждането. :wink:
пи ли някакви лекарства или капки за уши
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #309 -: Декември 20, 2013, 13:34:28 pm »
Здравейте, коремчета!  :hello:
Crystal, благодаря за списъка.Не се бях сетила да погледна на сайта им.
Асенце, Аманда  :bighug: Май е много възможно да се засечем в болницата.
Асенце, аз се чувствам по същия начин. Миналата година само си мечатех за бебче, а ето- сега се случва. Чувствам се истински щастлива и с огромен късмет! Понякога чак ме хваща страх и се замислям - наистина ли се случва. Получавайки ритничета, разбирам, че да - случва се. Тогава пък започвам да се надявам и моля всичко да завърши успешно. :)
В една от книгите които имам, пише, че много от бъдещите майки си мислят, че всичко приключва с раждането, но всъщност всичко започва след това.. но за мен наистина всичко приключва с раждането - целя страх, притеснения и молитви най-накрая да държа мъничкото чудо в ръцете си! И съм сигурна, че колкото и да бъде трудно, ще се справя, защото в живота си най-силно съм мечтала само за това. Всички други мечти и надежди, които са ставали реалност, някак бледнеят пред тази.
И аз от все сърце искам да пожелая на всички момичета, които се молят и надяват - да се сбъдне и тяхното чудо. Да видят двете чертички, да усетят тези ритничета, цялото това вълшебство и естествено накрая да гушнат своята рожба. А на всички момичета тук искам да пожелая лека бременност и раждане, и след това - да дадат така чаканата прегръдка и целувка на своите бебчета! :bighug:

Quiet people have the loudest minds.
*

Crystal

« Отговор #310 -: Декември 20, 2013, 13:53:03 pm »
Starshine, сетих се още нещо, необходимо за болницата - подплънки за кърмачки. Като дойде кърмата на 2-3 ден, се започва едно мокрене, без подплънки си за никъде. И сутиен за кърмачки, макар че аз си носех обикновен сутиен. Така или иначе, подплънките трябва да се сложат в нещо. Има и едни еднократни гащи за след раждане, според мен са доста практични за болницата. Наслаждавай се на всеки миг от бременността ти, ще мине без да се усетиш  :D
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #311 -: Декември 20, 2013, 14:40:23 pm »
Добър ден :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:
аз пък се сдобих с контракции, сега съм се надрусала с но-шпа и магнерич иии незнам, като съм легнала съм ОК, но като стана до 00 или просто стана и чувствам една тъпа болка много, много ниско долу и тежест сякаш, не мога и аз да опиша :? :x

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #312 -: Декември 20, 2013, 15:08:12 pm »
Дес, стискай още малко! :hug2: Не остана до 3-ти! Още седмица и половина.. Тази Коледа ще си почиваш - няма да готвиш и да се напрягаш. :)
Crystal, благодаря ти за съвета! Относно гащите - точно днес търсих в един магазин за бельо, но ми казаха, че не получават.. Сега не зная къде да търся.. Чудя се дали в аптеките има начин да зареждат. :ask: Също и за подплънките.. Ще попитам в аптеката, ако не, ще поръчам онлайн. Колко броя евентуално ще са ми нужни?
« Последна редакция: Декември 20, 2013, 15:10:32 pm от Starshine »

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #313 -: Декември 20, 2013, 15:13:58 pm »
Starshine,еднократни гащи и подплънки можеш да намериш в аптеките,Препоръчвм ви да си купите еднократни памперс чаршафи.На мен ми свършиха много добра работа в болницата.
Дес,потърпи още малко,изкарайте празниците и тогава. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*

Crystal

« Отговор #314 -: Декември 20, 2013, 15:31:25 pm »
Starshine, ето тук можеш да си поръчаш онлайн. Аз ползвах тези гащи
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3651&cat=93
Зависи колко време ще си в болницата-5 би трябвало да ти стигнат (те са в опаковка по 5). Ако не ти стигнат, ще ти донесат още. На същия сайт има и подплънки за кърмачки. В аптеките също би трябвало да има.
Деска, почивай си. Ако получиш болки, звъни на док. 
*
« Отговор #315 -: Декември 20, 2013, 15:46:11 pm »
Starshine аз моите еднократни гащи си ги взех вчера от Вис Виталис имаше и подплънки,но не незнам защо прецених да не взимам  :?
Гащите които взех са размер XL като ги отворих и видях съм сигурна че ще ми станат.Ако искате ще се опитам да ги снимам :)

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #316 -: Декември 20, 2013, 15:55:13 pm »
Дес, лежи си, почивка!
Старшайн, питай в някоя аптека за подплънките, обикновено зареждат. Има и на Авент, но са доста скъпи има и едни на половин цена, не помня как се казнаха, вършат същата работа. Накрая аз си уших многократни подплънки от бархет, защото еднократните ми излизаха малко по-евтино от памперсите  :lol:, но е рядкост така да се оливаш от кърма.

Днес си взех изследванията, хемоглобинът ми е паднал на 110, сърцебиенето май оттам идва. Предния път д-р Сигридов ми каза да пия сок от цвекло, ябълка и лимон, не помня имаше ли и морков. Ако някой е следвал негови напътствия нека сподели!
*

Crystal

« Отговор #317 -: Декември 20, 2013, 16:07:44 pm »
mira_mimi, хич не ти е нисък хемоглобинът, моят и като не съм бременна е толкова  :D При бременностите ми беше около 100. На мен Сигридов ми е препоръчвал червено цвекло и броколи за хемоглобина, а също чай от зелена коприва.
За оливането с кърма-аз особено сега като родих през нощта ставах вир-вода ако нямам подплънки. След шестия месец вече не се мокря, но вчера например пак ми се случи. Случва ми се още като пусна чешмата и да ми текне кърма  :D шантава работа.  Казват, че след второ раждане кърмата е повече и при мен май е така, макар че не мога да сравнявам с първия път, защото тогава не кърмех, а само цедях. Но да не се отплесвам в размисли за кърменето, че току виж пак ме нахокали  :?
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #318 -: Декември 20, 2013, 16:08:04 pm »
Starshine питай си смело по аптеките за тези еднократни гащи  :) и аз моите ги взех от Вис Виталис.Също си взех и превръзки за след раждане,въпреки,че ми казаха че след секцио не изтичало по много ......но аз да се застраховам  :wink: Също така бих ви посъветвала да си вземете помпичките за изцеждане.По някой път ги ползват за стимулиране на тръгване на кърмата.
Аз към средата на януари влизам в прочутата 10-та стая на 6-тия етаж на Тина Киркова(там настаняват жените,които са за раждане).Няма как да не се засечем  :D

Дес Дес аз бих ти казала да не чакаш изобщо,а звънкай на док.Това с контракциите не е шега работа.Дори и да тръгнат по  рано бебките.....така е било писано.От мен успех!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #319 -: Декември 20, 2013, 16:14:36 pm »
Кристал, да, не е много нисък, но имам мъчително сърцебиене, правиха ми ЕКГ - нормално, ЩЖ ще гледам след Нова Година да не е там проблема, затова искам да пробвам със соковете за хемоглобина, дано от него да идва това сърцебиене и да се нормализира малко.

Ако наистина с второто бебе къмата е в повече, направо се плаша, ще взема да давам и на Ния, тя и без това вчера поиска да ми целува гърдите и докато ги целуваше зацока  :lol: ама както си трябва, все едно до вчера го е правила  osi_13