0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Джам, то това не е само при нея. И двата лагера го подхранват. И определено от едната прослойка е много търсен ефект, за да имат причина да използват груба сила. Това е проблема в момента, че те другояче не могат да овладеят протестите и търсят начин да се овладее силово. За съжаление, любим похват на основната партия. Само че сега го няма Николай Добрев, за да влее малко акъл...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Не знам за държавните служители в администрацията и по ведомствата дали имат право да протестират, но за полицаите и военните знам - нямат право! Съпругът ми е военен и в устава им е изрично записано - нямат право да управляват даденото им по конституция право да протестират. Интересно звучи, нали? При полицаите доколкото знам е същото. Къде викаш, Боби е демокрацията?
Ако военен бъде уличен, че престъпва това, следва военен съд, найс, а? Те военните и полицаите не са граждани на тази държава, марсианци са :lol:

Та викаш, легитимна причина е да се иска оставка, понеже нарушават конституционни права на гражданите, но не е легитимна, че ги докарват до глад и мизерия. Ти да видиш. Нещо за правото на достойно съществуване? Нещо за правото на суверена да изисква от правителството, чийто шеф всъщност е, все пак да си върши работата? Изобщо, Боби, разсъжденията и логиката ти са пълен абсурд, ще ме прощаваш. Ела поживей малко тука, пък тогава седни да ми обясняваш колко ми е легитимно правото да искам да живея човешки.
Армията и полицията не са демокрация, това сега ли го разбираш? То оставаше и те да протестират. Навсякъде има подобни забрани, разбира се. Не съм запозната за държавните служители, но ако е така, значи има право и аз съм в грешка, поради което се извинявам, че въобще го повдигнах на въпрос поради незнанието си.


По каква причина има протест 1 ден ПРЕДИ избирането на правителството, ако не защото не им харесва изборът на БСП? Нищо общо няма това с правото ти да живееш човешки, щото то не се е променило за 3те дена от както са избрали Орешарски, докато почнаха националните протести. Говориш за докарване до мизерия и глад. Това ли правителство за 3 дена докара хората до глад? Масово се повтарят един и същи фрази и никой не обяснява как е възможно едно правителство да е отговорно за всички тези неща, като дори не е било на власт 4 години. Но пък за 3 дена стана отговорно за всичко лошо дето се е случило докато то НЕ е управлявало. 
С политиката им ( за неразбралите, политическата им платформа / идеология) и аз не съм съгласна, но това е  друга тема.
« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 13:14:36 pm от Bobbie »


  
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Боби, имаше ден за размисъл, в който най-голямата опозиционна тогава партия проведе агитация. Нещо, което е забранено от закона. Ти ми кажи що протестира народа? Сигурно е щото някой е спазил законите, или щото се е държал както трябва в деня на изборите, може би? Моля ти се, ама сериозно ти се моля, спри да пишеш глупости :? В деня на изборите имаше изборни манипулации, и това ако не е повод за протест, не знам кое е. Изборите изобщо изначално бяха опорочени, като се използваше цялата медийна сила на същия този Пеевски... Който биде избран, за да пази най-важните тайни на държавата... Да не говорим за цирка, който последва след избирането му и после оставането му за депутат....
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Джам, ще си си запазя "слабоумието" за лична консумация, имаш право  :lol: (не ти слагам думи в устата, аз го казвам за себе си, не ти за мен) Сред еретичните ми мисли е една от вида на: "Достъп до интернет имат определена категория хора и мненията които се вихрят там, в голям процент принадлежат на хората с материален статус, позволяващ им да мислят за "по-възвишени" неща от 50 кинта годишно (евентуално), между които апропо си и ти.

Та аз си давам сметка за тази подробност все пак и не считам тези мнения за "представителната извадка на цялото общество" и неговите позиции. Та дали аз изхождам от себе си и своите мисли, коментирайки мислите на другите...пак си помисли.

Разделението в обществото е дирижирано и търсено. Не от протестиращите сега хора обаче, а от онези срещу които те протестират. А те протестират, защото искат да живеят по-добре и те самите и БСП-ДПС-Атака електоратът. Втората категория - не ги виждат така нещата, по обясними причини, аз лично не им се сърдя, че погледът им стига дотам докъдето стига. В такова положение са поставени от години, че няма как да им стигне ни по-далеч, ни по-нагоре. И от този факт - не се възползвам аз - възползват се онези, срещу които има протести цяла година почти. И това, че някой виждал криво защо се протестира аджеба - не е достатъчно основание да се спира. За мен поне.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Аз пък не мога да схвана, защо се говори за БСП, сякаш те току що се появяват? Че видиш ли,народът бил от тях недоволен, защото те управлявали?  8O От 1990-та насам, БСП са или управляваща партия, или опозиция...ДПС тоже...А сега управляват и като не са спечелили..Колкото до военните и полицаите, да те нямат право на протест, защото ако излязат, терминът е "държавен преврат"  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Виж последната изцепка с гоненето на протестираи държавни служители е много, много, много сериозно нещо и съвсем легитимна причина.
Боби, въпрос на лична гледна точка - и преди имаше "изцепки" на правителството, които много хора са определили като тяхна "легитимна причина" за протест. Но това в крайна сметка не променя тезата ти за липсващата алтернатива... Не разбирам, защо ако не си готова да подкрепиш сънародниците си, толкова емоционално защитаваш идеята, че исканията им са неоснователни?  Вече сподели мнение... А е ясно, че няма как да следиш събитията "от близо"... Само повтаряш, как "ние сме си ги избрали" (или "хората са си ги избрали"?), но защо не си спомниш, какви бяха действителните резултати от изборите и как се състави правителството? Пак да спомена - нормално е, политическата обстановка да е нестабилна дори само заради съставянето на толкова разнородна коалиция, в която липсва партията, получила най-много гласове на изборите... Народа бързо си спретна протест, защото явно имаше инерция от февруарските събития. Ти не си "на мястото на събитието", Боби, за да знаеш, какво мотивира хората да излязат по улиците. Това е едно недоволство от управлението, зреещо през последните години (според мене), което няма начин да не намери своята изява. Хората са станали чувствителни и при най-малкия намек за липса на прозрачност, морал, защита на обществения интерес реагират. И в крайна сметка не става дума за това КОЙ да управлява страната, а за това КАК да става това. Иначе и аз не одобрявам агресията от която и да е страна, простотията... Както и не ми харесва умишленото драматизиране с цел нажежаване на обстановката...

Джам, за съжаление интернет - пространството отколе си е препълнено със злоба и агресия. Това ми е правило силно впечатление много, преди да започнат протести, избори и други събития... И ме е изпълвало с отчаяние, както и тебе. Отдавна съм се отказала да чета коментари под статии в Интернет, защото като цяло почти е невъзможно да липсват закани, нападки, липса на уважение, поляризиране като при футболен мач... Не знам, особена култура на общуване ли е това, що ли, но не бива да се измъква от контекста като единствено показателно за процесите в обществото...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Ми не схващаш Бубе, защото логиката е такава у нас. Да съм те управлявала и закопала 3-4 (конкретно за БСП копанетО на всички ни е +50-ина години) пъти напоследък, а като се доредя някак до 5-и път...преди мен е имало някой друг и ТОЙ носи лично, цялата вина за батака. Моят принос към батака в предишните ми властвания не се брои. Скивай колко удобно е измислено ;) И е много по-важно все пак да се изяснява цял мандат - кой за какво точно е по-виновен от Балканската война насам.

И друго важно има. ЩО не протестирахте преди, срещу еди кой си и кое си? Ми щото балдър години си играхме на демокрация и вързвахме, че с избори и само с избори ще има промяна и напредък някакъв. Като се убедихме донемай къде, че с избори, у нас конкретно само затвърждаваме това което не искаме и въртим в омагьосан кръг - решихме да протестираме най-после. Не можело и това. Не е справедливо някак като не сме протестирали наред срещу всички преди това, значи и занапред - не може. Та така...

Военизираните структури, мисля навсякъде по целия "бял" свят трябва да го играят "деполитизирани". Но чиновниците по държавните ведомства, учителите и сума ти други хора които се водят "държавни служители - не. По простата причина, че те преврат с военни средства - не могат да направят и затова правото им на граждански и политически позиции - не е ограничено както при военни и полицаи. Та колко е "демократично" да те уволнят от позицията на секретарка в някое министерство, понеже не си ОК с управлението на сегашното правителство и след работа си отишъл на протест - едва ли има мегдан да коментираме изобщо.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Говориш за докарване до мизерия и глад. Това ли правителство за 3 дена докара хората до глад? Масово се повтарят един и същи фрази и никой не обяснява как е възможно едно правителство да е отговорно за всички тези неща, като дори не е било на власт 4 години. Но пък за 3 дена стана отговорно за всичко лошо дето се е случило докато то НЕ е управлявало. 

точно това и моят мозък се мъчеше да проумее от ден трети на протестите. ако се върнем към съвсем близката история -  от последните 16 години,  БСП е била в опозиция 12 години, 4 години е участвала като основен партньор в коалиционно управление и никога не е управлявала самостоятелно.
обаче, само за няколко месеца, изведнъж вече всички започнаха да говорят как мръсните комунисти ни докараха до мизерия, глад, мъчения и морален крах и са виновни за всичко пред последние 24 години "преход" (не знам към какво).
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Сред еретичните ми мисли е една от вида на: "Достъп до интернет имат определена категория хора и мненията които се вихрят там, в голям процент принадлежат на хората с материален статус, позволяващ им да мислят за "по-възвишени" неща от 50 кинта годишно (евентуално)

вече наистина се чувствам малко кофти, че все ходя по теб и те коригирам, но горната ти мислЪ също не е вярна. отдавна не е вярна...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Не знам за държавните служители в администрацията и по ведомствата дали имат право да протестират, но за полицаите и военните знам - нямат право! Съпругът ми е военен и в устава им е изрично записано - нямат право да управляват даденото им по конституция право да протестират. Интересно звучи, нали? При полицаите доколкото знам е същото. Къде викаш, Боби е демокрацията?
Ако военен бъде уличен, че престъпва това, следва военен съд, найс, а? Те военните и полицаите не са граждани на тази държава, марсианци са :lol:

Та викаш, легитимна причина е да се иска оставка, понеже нарушават конституционни права на гражданите, но не е легитимна, че ги докарват до глад и мизерия. Ти да видиш. Нещо за правото на достойно съществуване? Нещо за правото на суверена да изисква от правителството, чийто шеф всъщност е, все пак да си върши работата? Изобщо, Боби, разсъжденията и логиката ти са пълен абсурд, ще ме прощаваш. Ела поживей малко тука, пък тогава седни да ми обясняваш колко ми е легитимно правото да искам да живея човешки.
Армията и полицията не са демокрация, това сега ли го разбираш? То оставаше и те да протестират. Навсякъде има подобни забрани, разбира се. Не съм запозната за държавните служители, но ако е така, значи има право и аз съм в грешка, поради което се извинявам, че въобще го повдигнах на въпрос поради незнанието си.


По каква причина има протест 1 ден ПРЕДИ избирането на правителството, ако не защото не им харесва изборът на БСП? Нищо общо няма това с правото ти да живееш човешки, щото то не се е променило за 3те дена от както са избрали Орешарски, докато почнаха националните протести. Говориш за докарване до мизерия и глад. Това ли правителство за 3 дена докара хората до глад? Масово се повтарят един и същи фрази и никой не обяснява как е възможно едно правителство да е отговорно за всички тези неща, като дори не е било на власт 4 години. Но пък за 3 дена стана отговорно за всичко лошо дето се е случило докато то НЕ е управлявало. 
С политиката им ( за неразбралите, политическата им платформа / идеология) и аз не съм съгласна, но това е  друга тема.

Боби, ти забрави ли, че при предишно управление на БСП, Орешарски беше не какъв да е, а финансов министър, м? Да продължавам ли или сама ще се сетиш за общото във финансов аспект? Няма разлика кое правителство по ред е и в какъв цвят са се оцветили този път, нито с кой са се коалирали. Не бъди наивна. Едни и същи ни управляват вече 25 години, пардон, 70 години.....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Мисля, че освен дежурните лозунги против БСП, които винаги са присъствали в нашия обществен живот от "началото на прехода", на сегашните протести не липсваше и темата за ролята на ГЕРБ в сриването на държавните институции; за връзката на ГЕРБ с олигархични структури; скандалите с ЦЦ; февруарските протести...  И в крайна сметка според мене по-важно е, че демонстрациите (до сега поне) опитваха да внушат идеята, че НЕ са ПАРТИЙНИ. Имаше си конкретни, легитимни (:)) поводи за протести, а игнорирането им от страна на управниците ги задълбочи. Защото според мене дори и всичко да е започнало, както казва Боби, поради недоволство на някои от начина на формиране на правителството, в последствие поведението на правителството привлече много повече НЕпартийни на улицата. Дошло е времето явно, хората да покажат воля за промяна. И в протестите поддръжници на едни или други винаги е имало, но общите настроения бяха други. Сега НАПОСЛЕДЪК отново се запя против "червените боклуци", което аз не разбирам и не одобрявам. Не знам, защо се развиха така нещата - дали, защото студентите решиха да подражават на онези от годините на прехода или защото "дуализма" е по-лесно смилаем (комунисти срещу демократи) или просто, защото след половин година протести масата забрави, от къде тръгна всичко...

Аз лично имам критика към протестиращите и протестите (макар да ги подкрепям), но не се задълбавам в това, защото по-голямата ми критика е към управниците ни и начина им на действие...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Някои хора май не правят разлика между причина и повод :wink: По история го учихме навремето, за да анализираме събития...
А ГЕРБ откъде дойдоха, моля ви, от Марс ли? След падането на комунизма, моля някой да ми обясни откъде дойдоха всички партии? От кой политически "елит"? Така изведнъж някакви хора от народа станаха видни и опитни политици, повели народа, хехе и един мармот..... Или просто бяха отлюспени и "осъзнли се" комунисти, сменили цвета.


П.С. Колкото до военните и полицията, преврат би било, ако излязат да протестират в униформи и пълно бойно снаряжение, начело с висшите си офицери. Ако са по дънки и фланелки на площада, без никой да ги знае какви са, какъв преврат? Да, по принцип по света са деполитизирани тези структури. А когато властта ги използва като инструмент, за да настройва хората едни срещу други? Това пак ли е деполитизиране? А нужно ли е човек да има задължително политическо пристрастие, за да протестира за нещо? Не мисля. Мисля всички знаем, че няма абсолютна демокрация, та нека не залитаме в крайности.
« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 15:08:45 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, ти забрави ли, че при предишно управление на БСП, Орешарски беше не какъв да е, а финансов министър, м? Да продължавам ли или сама ще се сетиш за общото във финансов аспект? Няма разлика кое правителство по ред е и в какъв цвят са се оцветили този път, нито с кой са се коалирали. Не бъди наивна. Едни и същи ни управляват вече 25 години, пардон, 70 години.....
Ха и стеб си дойдохме на думата :-). Хубаво, аз отдавна съм разбрала, че не ги искате щото са БСП, ама не мога да разбера защо отнема по няколко страници писане, докато един по един си го кажете.  Много е просто, въпреки че Чандра вика, че не било така. За повечето протестиращи, протестите са един вид превантивни срещу това, което те вярват, че БСП може евентуално да приичнят на държавата. Ето ти го казваш,с различни думи  Бубулина го казва, Ганка.   Та радвам се, че поне отправната точка си изяснихем и с теб  и знаем вече за какво говорим.
 
Сега по повод БСП.  Каквото и да е било миналото, днес те са избрани независимо от него т.е. все някой мисли, че му е в интереса да гласува за тях.  Изрази от сорта на достоен живот и не в мизерия са меко казано странни аргументи, понеже всеки иска достойно да живее и не в мизерия, включитлено и тези, които гласуват са БСП и ДПС.  Разликата е, че ти вярваш, че еди как си ще го постигнеш,а те вярват, че по друг начин. Ти скачайки на протест заради избора им, не им даваш възможност да имат различно мение.Аз пък съм на друго мнение.  Не съм съгласна да се протестира изборът на другите, смятам, че за нашата лабилна демокрация изтърпяването на 4 години еди каква си власт ще донесе по-малко вреда, от колкото прецедента да се свалят правителства превантивно, понеже не сме съгласни тези да ни управляват.
Та да си кажа пак - не скачах заради това по жълтите павета. Колкото и клишарски да звучи, колкото и да го повтарям, не ми се струва, че някой дори се опитва да разбере какво казвам.

Освен това негативите на БСП, които са изтъквани очевидно не са правилни. Аз не съм се сетила да го проверявам това, но ето Джам , дето не е тъпа, не е емигрант,не говори глупости, не е наивна  и може да чете ( и всичко друго обратното на мен) е дала много интересен пример колко са управлявали БСП и колко са били в опозиция. Мисля, че българският народ не си прави добра услуга, като игнорира обективните факти заради емоциите.
« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 15:30:11 pm от Bobbie »


  
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Говориш за докарване до мизерия и глад. Това ли правителство за 3 дена докара хората до глад? Масово се повтарят един и същи фрази и никой не обяснява как е възможно едно правителство да е отговорно за всички тези неща, като дори не е било на власт 4 години. Но пък за 3 дена стана отговорно за всичко лошо дето се е случило докато то НЕ е управлявало. 

точно това и моят мозък се мъчеше да проумее от ден трети на протестите. ако се върнем към съвсем близката история -  от последните 16 години,  БСП е била в опозиция 12 години, 4 години е участвала като основен партньор в коалиционно управление и никога не е управлявала самостоятелно.
обаче, само за няколко месеца, изведнъж вече всички започнаха да говорят как мръсните комунисти ни докараха до мизерия, глад, мъчения и морален крах и са виновни за всичко пред последние 24 години "преход" (не знам към какво).
Джам, ти - една от най-интелигентните потребителки в този форум, искаш да ме накараш да повярвам, че НАИВНО смяташ, дето в останалите партии няма представители на бившата БКП и, че като си в опозиция на дадено правителство, това означава автоматично, че ти ВИНА за нищо не носиш???  8O
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
И политиците и ние като граждани, като замирише на батак работата, вместо да седнем и да кажем " М.... му, дай да видим как да излезем от тази помия", вървим и сочим с пръстчета злобно. Ние, долу - с "кой не скача е червен", а онези "големите акули" с компромати и плювни. И какво като изкараме едикойси виновен? Това с какво е полезно?


Омразата пълзи надолу с пълна сила. Постнатият цитат от Джам на г-жа Халваджиян е грозен и много, много тъжен.

« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 15:42:34 pm от Елфи »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бубулина,

не съм привърженик на старата казармена тактика "ти що си без шапка"....

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Боби, така като гледам или не си разбрала, или си чела къде през ред, къде през абзац.
Цитат
Няма разлика кое правителство по ред е и в какъв цвят са се оцветили този път, нито с кой са се коалирали
Цитат
А ГЕРБ откъде дойдоха, моля ви, от Марс ли? След падането на комунизма, моля някой да ми обясни откъде дойдоха всички партии? От кой политически "елит"? Така изведнъж някакви хора от народа станаха видни и опитни политици, повели народа, хехе и един мармот..... Или просто бяха отлюспени и "осъзнли се" комунисти, сменили цвета.
Кой ти говори конкретно против БСП. Аз тук почти не виждам оцветенеи мнения. В случая БСП са на власт - коалирани при това. Февруари не бяха те , ГЕРБ бяха - и пак имаше протести.
Не знам с кой и на каква дума си си дошла, че от страни странно изглежда.
Цитат
Та да си кажа пак - не скачах заради това по жълтите павета
Аз пък пак да си задам въпроса ти за каво протестира , преди няколко страници каза преди 20 години  ... изобщо кога и за какво си протестирала.

И не знам още кой е до толкова наивен да мисли, че ни управляват ТОЧНО тези хора  които са ни пред очите всеки ден. За мен всичките тези - активните политици са нечии заложници. Не знам кой и как ще ме убеди в противното. Та Орешарски примерно не е направил или казал еди си какво защото той е решил, че така трябва , а защото така му е наредено и нищо общо няма "цветната" принадлежност в случая.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Боби, не сме си дошли на думата хич. Аз лично, на протести не съм ходила. Не защото не ги подкрепям по принцип, а защото имам критики към някои неща в тях. Не ми се пишат пространни обяснения кой какъв е в тая държава, честно. Пак казвам, прави разлика между повод и причина.
Ще ти кажа аз как виждам нещата и кой как гласувал не ми е проблем на мен, защото знам мотивите на повечето гласоподаватели. Дали съм съгласна с тях - няма значение, тяхно право е да гласуват както решат.

Моето лично мнение е, че настоящото правителство бива да остане на поста си, единствено и само, за да гласува необходимите промени в ИК, както и в някои други закони, след което да си подаде оставката. Оттам насетне вече можем да говорим за алтернативи.
Като не искат доброволно да гласуват промени, бива да бъдат принудени с всички средства да го направят. Едно от тези средства е сваляне, да. Като дойдат следващите, ако и те не искат - сваляме и тях. Докато разберат всички, че тоя филм не щем вече да го гледаме и НЯМА да го гледаме. Звуча наивно, недемократично? Ми нека. Обаче, на този етап, в тази политическа ситуация, това са алтернативите, независимо дали ни харесват. Не нов политически субект, не обещания, не 50 лв отгоре на майчинството и пенсиите. "Бой" /забележи кавичките/ по канчетата до откат, точка. Знам, че на много хора това не се харесва, агресивно е, недемократично и прочее. За друго, дето да има някакъв ефект да се сещате? Защото аз не се, справка - последните 24 години.

Между другото, аз лично, когато говоря за комунистите, няма предвид лявата идея по принцип, имам предвид определени политици и кръгове около тях, които от години действат по един и същ начин и ще продължават, ако продължаваме да им го позволяваме. Да си мислим, че сега като са дошли на власт отново, под друга форма, па в коалиция, па с не знам какво, ще са различни и няма да си действат пак по познатите схеми, просто е смехотворно. Кое ще ги спре? Някаква съвест, която я е нямало преди, ама ще се появи от нищото сега? Някакви последици за тях, които нито някога е имало, нито ще има, ако все тъй чакаме демократично да се спрат със свинщините? Наистина ли го мислите? Ако сериозно вярвате на това, то наистина трябва да ни е страх. Точно в този момент, точно в тази ситуация, драги съфорумци, мен ме е страх много повече от наивитета и упоритото инатене - сакън да сме демократични, отколкото от агресията.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Боби, пак ти казвам, че не четеш и не знам на инат ли го правиш или ей така да се намираш на работа... Хората вече не виждат изход и не им пука дали ги управляват червени, зелени, пембени или оранжевени. На тях им писна. И ако февруарските протести уж започнаха като протест за тока и разни такива битовизми, една определена партия ги използва много добре за целта си и продължава да ги използва. Така като гледам се опитваме да стигнем до нивото на Китай, и там има диктатура, и там има ограничения, привикват за справка и т.н.... Аз не съм гласувала за такава диктатура, не съм я искала и не смятам, че това е моята държава. И ако начина е да се скача, да се вика и да се свалят, то ще участвам всячески в този опит за сваляне.
Джам, изненадваш ме, ти си интелигентен човек - ако има 240 души в парламента и тези 240 души не са гласували по никакъв начин и не са си вършили работата, а вместо това са се облагодетелствали, както е последните 24 години, то значи те колективно носят отговорност и няма нищо общо с това - кой е и кой не е с шапка... Да не говорим, че всички сме наясно и видяхме и тройни и четворни и петорни коалиции... Трябва да си много наивен или наистина да не виждаш какво става, ако смяташ, че независимо кой е в опозиция или на власт, няма договорки помежду им...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Бубулина,

не съм привърженик на старата казармена тактика "ти що си без шапка"....
Не съм сигурна, разбирам ли правилно препратката, но в общи линии съм напълно съгласна с мнението на Ганка  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"