0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ми след като няма да се промени, ще си ходят, Боби...
  Да си дойдем на думата :-) Нали протестите нямали били връзка с това, че не могат да приемат избора на другите? Сега ти казваш, че трябвало да си сменят И политиката или ще ги свалят. Те са социалисти, палтформата им се основава на социализма. Все едно Атака да си смени платформата да иска имигранти и ДПС да е срешу турците. Ако ти смяташ, че всеки, с чиято платформа не си съгласна трябва да се свали от власт, независимо, че са го избрали точно заради тази политика, това е именно за каквото го започнахме този разговор.  И това е именно обратното на това, за което скачах по жълтите павета преди 20 години.
« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 05:10:29 am от Bobbie »


  
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Между другото, за мен има вече и легитимна ( по моите разбирания) причина за искане сваляне на правителството. Изказването, ако е вярно, че държавните чиновници шяли да бъдат уволнявани, ако протестират. На този другар може би трябва да му се припомни, че отдавна мина времето, когато преследваха поради политически убеждения.


  
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Всъщност, това е престъпление по смисъла на НК:

Чл. 169б. (Нов - ДВ, бр. 1 от 1991 г., изм., бр. 10 от 1993 г.) Който чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин попречи на някого да осъществи своите конституционни политически права, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от сто до триста лева.

Чл. 169в. (Нов - ДВ, бр. 1 от 1991 г.) Когато деянието по чл. 169а и 169б е извършено от длъжностно лице при или по повод изпълнение на служебните му задължения, наказанието е лишаване от свобода до пет години.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Ми след като няма да се промени, ще си ходят, Боби...
  Сега ти казваш, че трябвало да си сменят И политиката или ще ги свалят. Те са социалисти, палтформата им се основава на социализма. Все едно Атака да си смени платформата да иска имигранти и ДПС да е срешу турците. Ако ти смяташ, че всеки, с чиято платформа не си съгласна трябва да се свали от власт, независимо, че са го избрали точно заради тази политика, това е именно за каквото го започнахме този разговор.  И това е именно обратното на това, за което скачах по жълтите павета преди 20 години.

Под "политика" се има предвид нещо много по-общо, когато в разговор между редови граждани в България се чуе/прочете такова изказване, а именно: "упражняване на власт". ;) Т.е. методите, изкривеното прилагане, или заобикаляне на разписаните правила и пр. Иначе казано - това е искане да спрат да крадат, да наглеят, да обещават едно пък да вършат точно обратното като се докопат до властта - все проблеми, които не се отнасят само до сегашното ни правителство. Не някой да си сменя политическата платформа и пр. каквото си написала и си разбрала ти в случая.


Що се отнася до г-н Орешарски - би трябвало сега да се самоуволни.  :lol: Понеже в качеството си на премиер (вид държавен служител), в събота се пенявеше на митинга БСП+ДПС. Той дори не е член на едната от двете партии, да речеш че все пак в такова качество е присъствал. Уж премиер на всички ни се явява... Но пък като се замисли човек - няма лошо, че е бил на ПРОправителствен митинг т.е. е подкрепил собственото си управление, което пък за другарите е равнозначно на "подкрепа за държавата". Да не е ходил "да рути демокрацията" я кЪт разни лумпени, които хем бачкат в държавните ведомства, хем имат наглостта да не са във възторг от неговото властване.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Под "политика" се има предвид нещо много по-общо, когато в разговор между редови граждани в България се чуе/прочете такова изказване, а именно: "упражняване на власт". ;) Т.е. методите, изкривеното прилагане, или заобикаляне на .......
Трогателен опит, но смятам, че Ганка е напълно наясно за какво си говорим. По-горе има неин диалог по темат за взетите заеми т.е. точно за тая „политика“ ни иде реч. Няма нужда от секретари.

« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 08:52:14 am от Bobbie »


  
*
Под "политика" се има предвид нещо много по-общо, когато в разговор между редови граждани в България се чуе/прочете такова изказване, а именно: "упражняване на власт". ;) Т.е. методите, изкривеното прилагане, или заобикаляне на .......
Трогателен опит, но смятам, че Ганка е напълно наясно за какво си говорим. По-горе има неин диалог по темат за взетите заеми т.е. точно за тая „политика“ ни иде реч. Няма нужда от секретари.

Доколкото мога да чета, аз не казвам "Ганка" (ползвам цитат от нея), за да е свързан с този от теб - иначе коментарът ми става "висящ" и не е ясно за к'во се отнася.  :wink:
И понеже аз съм в България и постоянно си говоря с околните по тези теми - идеално знам какво имат предвид под "да се промени политиката" и не - не е това, което ти си решила. Сори.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Доколкото мога да чета, аз не казвам "Ганка" (ползвам цитат от нея), за да е свързан с този от теб - иначе коментарът ми става "висящ" и не е ясно за к'во се отнася.  :wink:
Това дървено философтване ми става досадно вече. Упражнявай се на няко друг, ако обичаш, аз смятам да игнорирам постовете ти.
« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 09:27:12 am от Bobbie »


  
*
Боби, както може би се сещаш - слабо ме вълнува кое ти идва в повече. ;) Ти игнорирай, аз ще си коментирам каквото желая, все едно кой го е писал. Нищо сложно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Боби, добре си го казала- политиките им са подчинени на техните идеологии..... Сега по-лесно ще разбереш за какво протестират хората. БСП-социална партия- с най-много милионери, натрупали пари по време на управлението на партията им с ограбване на обществени средства,разбирай-националния бюджет. ДПС- подчертано про-турска етническа партия,крепяща се на страха на бг турците от Възродителен процес. До момента не сам видял нищо,което да са направили за доброто икономическо състояние на електората си.Атака- до преди проблема със сирийските имигранти беше срещу турците.Задържа се на основа на омраза,нищо градивно, само популизъм. Това са им идеологиите и за това хората не ги искат. Те и сега не предлагат нищо различно.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
...Изказването, ако е вярно, че държавните чиновници шяли да бъдат уволнявани, ако протестират. На този другар може би трябва да му се припомни, че отдавна мина времето, когато преследваха поради политически убеждения.

вярно е, вярно е и това ни е ежедневие тук, затова от "там" се вижда по-трудно защо хората протестират
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Това са им идеологиите и за това хората не ги искат. Те и сега не предлагат нищо различно.
Аз им знам идеологииите и затова не гласувам за тях.Знам и защо негласувалите за тях не ги искат. Но техният електорат си ги иска точно заради тези им идеологии. Дали вършат или не нещо реално за тях, си е тяхан работа да преценят. Та пак се връщаме на това, че аз не смятам, че е логично да се протестира щото не ми харесва какво друг е избрал и не мога да се примиря с избора му. Виж последната изцепка с гоненето на протестираи държавни служители е много, много, много сериозно нещо и съвсем легитимна причина.


  
*
Ако някой протестира, защото не е съгласен с ДЕЙСТВИЯТА на дадено правителство - това означава единствено, че не е съгласен с тези действия. А не, че не е съгласен с правото на други хора да го избират и да го харесват това същото правителство, както и действията му. Колкото едните имат право да харесват и одобряват нещо - другите имат право да не харесват, да не одобряват и да си изразяват неодобрението по някакъв (при това съвсем законен начин). Та проблем - няма. Особено такъв какъвто се привижда на някои хора.

Легитимна причина е да се иска оставката на Орешарски примерно, понеже се изцепи защо щял да уволнява държавни служители, което е просто еманация на политическия произвол, който цари у нас във всички сфери и на всички нива. Но не е легитимна причина да се протестира срещу същия този политически произвол "като цяло". Цъ. Това било "протест срещу избора на другите"  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Bobbie, техния електорат, ако с това визираш гласувалите за тях, в голямата си част не са съгласни с идеологиите им, да не говорим че значителна част и хабер си нямат от тях. Мога да се обзаложа, че едно 30-40% от гласувалите за тези партии (изключая Атака - те са особен случай) са го направили под натиск - разбирай финансов, служебен, социален или какъвто друг се сетиш. В малките населени места, от където са и техните мандати и гласове, се гласува под строй, по списък. Зависимостта е тотална - комунизмът не е изчезнал, в напълно жива форма си е в провинцията. Хората ги е страх и си пазят хляба, обяснимо е, предвид мизерията, до която са докарани. Това е и една от причините протестите да са главно в София.

А колкото до електората - видяхме го в събота. И това е лицето на България. :?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Не знам за държавните служители в администрацията и по ведомствата дали имат право да протестират, но за полицаите и военните знам - нямат право! Съпругът ми е военен и в устава им е изрично записано - нямат право да управляват даденото им по конституция право да протестират. Интересно звучи, нали? При полицаите доколкото знам е същото. Къде викаш, Боби е демокрацията?
Ако военен бъде уличен, че престъпва това, следва военен съд, найс, а? Те военните и полицаите не са граждани на тази държава, марсианци са :lol:

Та викаш, легитимна причина е да се иска оставка, понеже нарушават конституционни права на гражданите, но не е легитимна, че ги докарват до глад и мизерия. Ти да видиш. Нещо за правото на достойно съществуване? Нещо за правото на суверена да изисква от правителството, чийто шеф всъщност е, все пак да си върши работата? Изобщо, Боби, разсъжденията и логиката ти са пълен абсурд, ще ме прощаваш. Ела поживей малко тука, пък тогава седни да ми обясняваш колко ми е легитимно правото да искам да живея човешки.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Ако някой протестира, защото не е съгласен с ДЕЙСТВИЯТА на дадено правителство - това означава единствено, че не е съгласен с тези действия. А не, че не е съгласен с правото на други хора да го избират и да го харесват това същото правителство, както и действията му. Колкото едните имат право да харесват и одобряват нещо - другите имат право да не харесват, да не одобряват и да си изразяват неодобрението по някакъв (при това съвсем законен начин).

така, но на теория и според логиката и здравия разум. на практика, обаче, много малко хора успяват да се запазят в рамките на чистата рационалност и почти винаги нещата опират в крайна сметка до "кой не скача е червен"....

Та проблем - няма. Особено такъв какъвто се привижда на някои хора.

напротив, проблем има и то огромен. аз лично точно тук виждам един от основните си страхове. такава насъскана и масова сегрегираща омраза не бях наблюдавала от лятото на 1990-та година. особено ме притеснява как бързо се появи и разви.

цитат на Кремена Халваджиян от Фейсбук:

“Хора,аз си тръгвам от тая държава! Ето сега. Пътят към летището е задръстен от червена слузеста маса, но ако прегазя някой, минавайки през Орлов мост, все ще е от полза! И дано е останал някой неплатен самолет, за където и да е…”

не знам вас от какво ви е страх и какво ви вълнува в тоя живот, но аз лично се чувствам ужасно да живея в страна, в която такива неща се мислят публично и им се ръкопляска масово....
« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 11:54:34 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

При държавните и съдебните служители положението е същото както при полицаите и военните. Изказването звучи скандално, но има определени групи служители, част от конституционните права на които са ограничени със специални закони. Не защитавам никого.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*
Джам, Кремена Халваджиян е? Някакъв върховен авторитет за нещо? С нещо по-различен от мен и теб човек в качеството си на български гражданин? Това са си нейни мисли и усещания за дадена ситуация все пак. Защо ги пришиваш на всички, които имат принципно несъгласие с безочията на политическата "класа" от всички цветове?!

Аз например - не мразя гласувалите за БСП и ДПС. Разбирам защо го правят. Аз протестирам срещу причините докарали тези хора до положение, да си избират управление на държавата за 20 - 50лв. ГОДИШНО отгоре, обещани им от някого. Те самите друга прична не изтъкват. Аз протестирам срещу това, че на тези хора е отнета възможноста да мислят дори за нещо над тия умрели 20-50лв. Това не поставя "срещу тях" Джам, а на тяхна страна.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
При държавните и съдебните служители положението е същото както при полицаите и военните. Изказването звучи скандално, но има определени групи служители, част от конституционните права на които са ограничени със специални закони. Не защитавам никого.
Именно, Роситка, има си специален закон за държавния служител. И именно наличието на тоя закон за мен лично е в разрез с конституцията, поне в частта му за правото на демократичен протест.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Боби, така и не се научи да четеш да му се невиди, преди да пишеш. Аз нямам проблем с това кой за кого е гласувал. Имам проблем с това, че политическата партия, която управлява, подмени моя вот, както и вота на още хиляди българи. Имам проблем с това, че в момента за властта е по-важно да прибере свободните капитали, да укрие информацията за престъпленията си по служба и да си изчисти ръцете, за да се появи на бял кон пак. Не ми харесва и смятам, че всеки един от нас трябва да протестира точно заради това. Заради опитите да се укрият престъпленията - точно това представляваше избора на Пеевски и заради това скочиха хората. Престъпление е и тегленето на кредити безразборно, защото мила ми Боби, няма да ги платиш ти, а ще ги плати моята майка, моя баща, ще ги плати брат ми, жена му, децата му и внуците му. А ти ще си клатиш краката зад океана и ще викаш - не сте прави, щото на мен не ми харесва така. Когато отидеш до урната, пуснеш гласа си и те прецакат и ти го подменят, тогава имаш право да ми казваш аз как да си изявя политическите пристрастия, до тогава звучиш само като форумна балалайка.
Джам, моля ти се, ти си разумен човек - митинги и манифестации по време на футболно дерби и сие, защо се правят? Това не е ли насаждане на омраза? Тях защо не ги опишеш така красиво? Това насъскване на полицаи срещу мирни граждани какво е? Не е ли ксенофобско и насаждащо омраза? Или ограждането на парламента? Къде по света си видяла такова нещо? Дай да погледнем и двете страни. А Кремена е само един човек, като всеки от нас...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Джам, Кремена Халваджиян е? Някакъв върховен авторитет за нещо? С нещо по-различен от мен и теб човек в качеството си на български гражданин? Това са си нейни мисли и усещания за дадена ситуация все пак. Защо ги пришиваш на всички, които имат принципно несъгласие с безочията на политическата "класа" от всички цветове?!


Джибрул,

1. Като нея мислят твърде много хора - поразходи се из Интернет пространството и поразгледай. Не "пришивам" нищо на всички (и в тази връзка отново ще помоля да не ми се слагат думи в устата!).

Моите лични наблюдения от четено, видяно и чуто са, че разделението между хората в обществото се засилва и то по грозен и опасен начин.

2. Голяма слабост на твоите разсъждения е, че винаги коментираш чуждите мисли като пряко насочени към теб и освен това - че често приемаш за даденост, че щом ти мислиш и действаш по определен начин, то това важи и за останалите. А и двете неща не са така.



"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!