0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Боби, мисля, че твърде отдавна си се откъснала от българската действителност и затова задаваш по-горните въпроси (които всъщност са риторични).
А освен това твърде ксенофобски пропуска мюсюлманските държави или т.нар. "Арабска пролет"  :lol:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
 Продължавам да питам за КОГО смятате да гласувате, ако падне правителството и отговори НИТО ЕДИН не съм получила. Блу вече каза, ама и другите ли мислите, че това е риторичен въпрос?

(По-конкретно от това не мога да го напиша, да видим сега колко фермана ще се изпишат без да се даде отговор. )



twin, ти тогава протестира ли заради смятана на този закон?
Вероятно вие с Жбрул смятате, че въпреки, че няма алтернатива и като си ги преизбирате това е същото като да им покажете, че не са несменяеми. Реално това е същото като те да ви покажат, че не можете да ги смените. Щото алтернатива така и не си създавате.


  
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
С всяка оставка се харчат още наши пари, идват нови хора и не продължават започнатото, а откриват нови проекти и наливат там, после идват нови избори и пак нашите пари....

А парите, които се теглят в момента, да не би да са на Европейския съюз? И той един милиард дето го взеха да рефинансират предишния, да не би и той да е на някой друг? В момента тези харчат нашите пари и то така ги харчат, че пушек се вдига :x
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
"Алтернативата" не е непременно поява на нов политически субект. Ако това беше разковничето - два напълно нови (уж) се появиха и управляваха последните години (НДСВ и ГЕРБ), като резултатите от тяхното управление са същите каквито "постигнаха" и другите, дето от години си ги знаем, че не стават.

На НДСВ и ГЕРБ - даде ли им се масово доверие, имаха ли пълна подкрепа, абсолютно неограничените възможности да направят всичко добре, както обещаха преди да ги изберем? Да. Направиха ли го - не. Едните вече ги няма на политическата карта, другите се люспят сега и със сетни сили напъват да се върнат на власт, за да не се разпаднат изпадайки в опозиция трайно. А изпаднат ли в опозиция - това ги чака и те го знаят. Сега според мнозина - нужно е да се появи трети такъв политически субект и той вече "ще ни спаси". По коя логика? На какво се основават подобни очаквания изобщо? Щото аз пък точно в тях не намирам нищо рационално и разумно като очакване за бъдещето си. Изведнъж ще се пръкнат от нищото някакви невероятно морални и неподлежащи на никаква корупция хора, много при това, ще направят егати яката партия, всички ще гласуваме за тях и те с огън и меч ще разчистят цялото тресавище, което представлява държавата ни и родната политика в частност.  :lol: Сериозно ли някой допуска подобно нещо за възможно за случване В РЕАЛНОСТТА?


Като имаме претенции за реализъм - нека мислим реално. Чудеса не стават. Трябва някак си да вземе да се подобрява ситуацията, но трябва и да стане с наличния сега "материал". Нов и по-качествен - няма откъде да се пръкне скоро. При това положение - да спрем да се реем в облаците и да чакаме някой идеален и праведен да се появял от нищото, че да си го избираме да ни управлява, ами да запретнем ръкави и да принудим сегашните мераклии да ни управляват да го правят малко от малко читаво. Те не, че чаааак толкова не могат. Те не са прости и неграмотни във всякакъв смисъл хора. Напротив. Просто използват своите знания и умения във своя полза и за наша сметка. Ние трябва да обърнем тенденцията. А това става само с натиск и принуда, не с чакане "да се продъни небето". И точно с постоянни протести, сваляне на правителства, нови избори, ако се налага пак протести, пак сваляне на правителство, пак нови избори...тези хора ще осъзнаят, че "авантата приключи". И като осъзнаят - ще се напънат като са на власт да действат така, че да поостанат там все пак. Повече от месец-два.

м-и Сметни колко струват едни избори. Сега сметни, че от месец май насам - аз, ти и всички останали сме назад близо с 2 милиарда (неясно за какво похарчени), само заради законното право на г-н Орешарски да извършва подобни операции. Колко крадат тихомълком - няма как да сметна. Ама както и да го смятам...едно 300 години избори през 2 месеца можем да си плащаме само от посоченото дотук. Та точно разходите по избори са ни последен дерт на всички и го казвам съвсем сериозно.


КОНКРЕТНО отговарям, че при следващи избори - аз лично ще гласувам за партия, чиято платформа като цяло ми допада и за която имам поне някакви надежди, че е склонна да изпълнява поне част от предизборните си обещания. И първата по шанс за влизане в НС извън обичайните титуляри. Няма да пусна бюлетина за БСП, ДПС, ГЕРБ, или Атака. Достатъчно конкретна ли съм?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
twin, ти тогава протестира ли заради смятана на този закон?

Bobbie , не ставай смешна, издребняваш. Не ми е основното занимание да следя кога точно какъв закон са гласували, както и да гадая чии интереси защитават с него. Още повече, че нещата покрай внасяне на законопроект, гласуване в пленарна зала и избор на шеф за ДАНС се случиха в рамките на броени дни. Плюс минус N дни, протеста си е налице.

Не мога да ти кажа за КОГО точно ще гласувам, защото съм убедена, че ще има промяна на политическата сцена при едни нови избори. Много от лицата, подкрепили протестите ще се включат и ангажират, по различен начин и форма. За разлика от Жбрул обаче, аз мисля, че доста стари муцуни трябва да си тръгнат, не заради друго, а понеже са обременени с лоша слава. Но също като нея, мога да ти потвърдя, че няма да гласувам за една от парламентарно представените в момента партии. Същото си мисля, че ще направят и доста голяма част от избирателите.
*
 twin - да внеса едно уточнение по предишния си пост, защото виждам, че не съм била докрай ясна, понеже основната теза ми беше друга и не бях подробна. Аз също мисля, че доста стари муцуни трябва да си тръгнат, достатъчно са се омазали, за да нямат НИКАКВО място в бъдещия политически живот на страната ни. Те ще си тръгнат, защото самите партии в които се подвизават - ще ги наритат. Ще ги наритат, когато видят, че заради тяхното присъствие там - не печелят избори, та и дори прилично количество гласове. Сами ще им отрежат главите, не е изобщо нужно ние личн да се разправяме с това. ;)

Гласуваме, идват на власт същите тикви - стачки до дупка, нови избори, на тях - много по-малко гласове за партия Х, щото толерира тикви на възлови постове и прави тиквенски истории. Ай да видим дали няма да ги разчистят сами. Ще, ще... Както самият вездесъщ Доган дръпнаха от публична длъжност (ясно, че пак той дърпа конците в сянка, но ДПС не е и партия точно), така и в другите партии - старите муцуни ще бъдат наритани. И порядките ще се променят малко по малко. Ама не щото те пожелали и се осъзанли нещо - това е небъдно. Само с принуда става.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
1. Не виждам причина някой да подава оставка за това,че имало назначение на депутат някъде, че и бивш зам-министър. В коя „нормална“ държава става това? СЪобразиха с,е махнаха го и толкова. Нямам спомени протести срещу предишните му назначения да е имало. Защо чак сега?

Боби, ти вярваш ли си, че протестите са започнали, както описваш,  просто защото "имало назначение на депутат някъде"? Съжалявам, че се повтарям, но не съм сигурна, че си прочела добре - ГДБОП се преобразува в ДАНС и ДАНС трябваше да бъде оглавена от Пеевски, на когото най-малкото липсваше нужния стаж в системата за тази длъжност, но по-важното е, че същата личност е символа за олигархия и мафия в страната ни. Този човек (символ на организираната престъпност) трябваше да стане шеф на агенцията, бореща се с организираната престъпност... Но от всичко най-важно според мене е, че НИКОЙ не отговори на простия въпрос, КОЙ направи това назначение. КОЙ? Защо? Едно такова АНОНИМНО назначение няма начин да не притесни народа, защото то говори за ЗАДКУЛИСИЕТО в управлението, за липсата на прозрачност, на морал... А Боби, за скандали от този вид, за съмнения в корупция и за подобна "завеса" от страна на управляващите би се оттеглило всяко едно правителство в изброените от тебе държави! Да оставим настрана, че поведението на много от управниците също едва ли би било допуснато в същите тези държави...

Цитат
2. Не мисля, че намеците за тоталитаризъм са валидни.  Не виждам никаква причина правителство да подава оставка, понеже има протести. Аз не съм виждала подобно нещо, може би ти ще ми кажеш къде си го виждала. САЩ? Франция? Италия? Не мога да се сетя за такава, а анти-правителствени протести не липсват, надписи свалете правилтеството не липсват.

Не си ме разбрала, поведението на политиците ми напомня не на тоталитаризма, а на времената, когато Николай Добрев се оказа почти национален герой, понеже у него заговори разума и подаде оставка (през 1997г.)...
Политическата обстановка у нас не може да се нарече спокойна. Случващото се не са просто "антиправителствени протести", както и причината хората да излязат на улицата не е просто, че на някого не му допаднала посоката на управление... А демонстрациите днес в подкрепа на БСП и в подкрепа на ГЕРБ показват всичко друго, но не и една нормална, спокойна ситуация с нормалните за политическия живот протести. Пак да си напиша - в изброените от тебе държави едно компрометирано правителство нямаше да стои толкова време във властта... Освен в Италия, вероятно...

Цитат
3. Колкото до това, че само за алтернативата си съгласна , че я нямало - ми то това е всичко.  Смисълът на свалянето на правителство, за да си изберем пак същите какъв е? Ето пак ще попитам вече за не знам кой път - ако утре падне и след 2 месеца има избори ти лично как си представяш резултатите?

Боби,
1. Не е вярно, че протестите се случват, понеже на хората не им бил харесал изборния резултат. Много повърхностно е да се твърди такова нещо;
2. Откъде имаш информация, че ще "си изберем пак същите"? Защо всеки път го повтаряш това толкова самоуверено? У нас има политическа криза. Самият факт, че се налага да се съставя толкова разнородна коалиция показва слабости в политическата ситуация в която и да е държава, включително и у нас. Да оставим настрана, че в тази коалиция (съответно в правителството) НЕ участва политическата сила, спечелила най-много гласове на изборите... (Не ме разбирай погрешно, не съм привърженичка на ГЕРБ, напротив... ;)) Коалицията е ВРЕМЕННО обединение...
3. Не знам, как биха изглеждали изборите, не съм правила проучвания, но аз бих гласувала по съвест, а не "за по-малкото зло" - така съм правила и досега. Вярвам, че каквото и да се случи, дори и да не излезе нова политическа фигира, ще има реорганизации и промени в подхода. Възможно е хората да покажат по-голяма избирателна активност... Много от тях се преориентират... Държавата в много аспекти не стопанисва бюджета ефективно и в тази ситуация едва ли точно изборите биха довели до финансов проблем...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Не виждам начин който и да е да ни управлява и да прави каквито и да било промени без пари. Също смятам, че трябва да има някакъв прозорец от време, който да се даде на правителството за да очакваме някакви положителни промени. Не съм сигурна дали вярвам, че тия точно ще ни оправят, но които и да са просто трябва им време, толкова години сме слизали надолу, че няма как да ни огрее слънцето може би и за един мандат.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
А Боби, за скандали от този вид, за съмнения в корупция и за подобна "завеса" от страна на управляващите би се оттеглило всяко едно правителство в изброените от тебе държави!
Всъщност не, докато действа с легални средства ( хайде да ги наречем недоказано нелегални), нито едно правитлество не би се оттеглило. Много неща не са морални в нечии очи, но са легални и аз лично не съм чула за отегляне заради съмнения. 
 Мая Манолова  заяви, че тя  била предложила Пеевски. Дали е така, аз не знам, но това е, което тя казва.

Откъде имаш информация, че ще "си изберем пак същите"? Защо всеки път го повтаряш това толкова самоуверено?
Нямам информация,така разсъждавам въз основа на това, което знам за ситуацията в момента. Не виждам да се гради алтернатива, затова така мисля. Ако съм сбъркала, само може да ме радва, защото не ми се иска да се повтаря историята. Просто според мен , ще се повтори, а може и по-зле да стане, ще видим.
Аз не го разбирам това гласуване по съвест, ако знаеш, че вота ти отива на вятъра. Разбирам твоята гледна точка, просто аз разсъждавам различно и според мен моят начин си е праивлният,а според теб твоят. Това наиситна е тема, по която мненията са доста раздвоени.


twin, ти тогава протестира ли заради смятана на този закон?

Bobbie , не ставай смешна, издребняваш. Не ми е основното занимание да следя кога точно какъв закон са гласували, както и да гадая чии интереси защитават с него.
Хич не издребнявам, щото това беше огромно. И на мен не ми е работа, пък съм и на 10 000 км и много добре го помня този закон както и помня възмущението си. Интересно ми е просто как сега изведнъж, уж без никаква връзка с това, че не им харесв изборът на другите, решиха да протестират за нещо направено от друго правителство и да искат свалянето на това правителство на основа какво е направило другото правителство преди 6 години. Мен ако питаш тоя въобще не би трбявало да е в политиката, ама докато не смянят ИК така, че да има персонална отговорсност и да се гласува за личност, шуробаджанащината ще си върви и такива като него ще са си част от полтическата картинка.
« Последна редакция: Ноември 17, 2013, 10:44:11 am от Bobbie »


  
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Не виждам начин който и да е да ни управлява и да прави каквито и да било промени без пари. Също смятам, че трябва да има някакъв прозорец от време, който да се даде на правителството за да очакваме някакви положителни промени. Не съм сигурна дали вярвам, че тия точно ще ни оправят, но които и да са просто трябва им време, толкова години сме слизали надолу, че няма как да ни огрее слънцето може би и за един мандат.
М-и, ако смяташ, че някой от тук пишУщите мисли, дето ще се появи Принцът на бял кон и ще махне с магическа пръчица, грешиш!  :wink: На всеки е ясно, че за да започне оздравителен процес е необходимо време. Но повечето такива, се правят, като изначално се изреже гнилоч-а...да може раната да заздравее и зарастне. Вместо това, те ни пльосват прокурор, който никой не знае от де се появи ВНЕЗАПНО! и тихомълком. И тоя ми ти прокурор като се наемва с гербери, бесепари и депесари /в последно време/, та сълзи на умиление бликват от очите ти. С тая разлика, че освен думата РАЗСЛЕДВАНЕ, ти да чу думата ОСЪЖДАНЕ? Т.е. същото като преди, но с голям апломб и бурни аплодисменти. Не е случайно. Едната институция, в която българинът отколе не вярва е именно Съда.
После назначават мафиот №1 за шеф на антимафиотите! Вероятно човекът от Сарая /за когото се говори, че е задал кандидатурата/ е чел Юго в оригинил и му се е видяло страхотна идея. Но България не е Париж и Пеевски не е откраднал парче хляб за да се нахрани. Чак да се учуди човек за толкова грешен ход, на иначе славещия се с особена интелигентност Доган....
Всъщност, до сега единственият им полезен ход беше лекото увеличение на социалните за майки и пенсионери, но той със сигурност е премерен и е кьорфишек. Кой каза по напред, че ние се радваме и свеждаме глави на едни 30-40лв.увеличение, когато всъщност, инфлацията ще ги изяде още преди да са стигнали до мен. Трохички за гладните....Здравеопазването е пред фалит, икономиката изобщо няма да я коментирам, положението е от зле по-зле! И на това отгоре, всеки ден в Парламента, минава в грозни, смешни и груби подхвърляния един срещу друг, цирк, който не мога и не искам да гледам повече! Наглостта им няма граници и смятам, тъкмо тя ще им изяде главата. Шанс, ама до кога? До следващият път?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Боби, за гласуването по съвест, разсъждавам като Жбрул. Ако всички го направим, може една коалиция от такива нова малки партии да ни управлява следващия път  :)

Бубе, при шанс 99% следващите да са като тези не мога да кажа колко да е търпимостта ни, но смятам, че трябва да се изчака. Може би не аз и ти, но сме си ги избрали.
Заряда на протеста отслабва, още една причина да се беше изчакало.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, за гласуването по съвест, разсъждавам като Жбрул. Ако всички го направим, може една коалиция от такива нова малки партии да ни управлява следващия път  :)
Може, не отричам,всичко е възможно.  Но на мен лично не ми се вярва.  Миналият път нали уж по съвест гласуваха всички. 


  
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Мая Манолова  заяви, че тя  била предложила Пеевски. Дали е така, аз не знам, но това е, което тя казва.

Чак ми става смешно...

Както казва Джам, нека да видим, каква ще е ситуацията след 6 месеца. Какъв бюджет ще се приеме, как ще се изпълнява, как ще функционират институциите... Лошото е, че е лесно така - отвън (извън България) да се теоретизира. Аз признавам, че по-черногледа относно бъдещето на държавата не съм била. Чувствам го и от тук - от Германия. Ганка и Блу Скай да ви разкажат, какво става по медиите във връзка с новите емигранти от България и Румъния, наречени вече с термина: "емигранти по бедност". Създава се една паника... И според данните, емигрантите от България и Румъния от 60 000 души през миналата година, тази година са станали 150 000 (това са  регистрираните, не говорим за спящите по улицата роми)... Сега тази цифра се оспорва, но така или иначе бюрата по труда тук предвиждат, че през 2014г. ще дойдат около 180 000 емигранти от България и Румъния (официално регистрирани). Това също е част от моториката на държавата и е показателно, колкото и протестите...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аз пък, ( понеже все ми се въртеше в главата, че не може да съм толкова заблудена в това, което помня) си напраивх труда да проверя хронологията на събитията. Първият протест е преди изборът на Орещарски. Той е на 28ми май, малък протест, но с него се почва. Причина- нещо екологично беше.  Орешарски е избран за министър председател на 29ти май. Самият кабинет се знеа какъв ще е само ден по-рано, на 27ми. 
После - първият национален протест е на 2ри Юни. 4 дена след встъпването на кабинета в длъжност( един от които е неработен) и цели 12 дена преди избирането на Пеевски. Изтъквани причини - политиката, която БСП възнамерява да води ( т.е. несъгласие с чуждият вот). Та разтягяйте ги на някой друг тези локуми, че било прекалено опростено и че не била причината несъгласието с чуждия вот. На хората не им харесваше БСП да ги ръководи и не можаха да се примирят с това, че те съставиха правителство. Може и отвън да е имало подстрекатели, не знам.
« Последна редакция: Ноември 17, 2013, 14:43:30 pm от Bobbie »


  
*
Чандра, не разполагам с официални данни, колко наши сънародници са емигрирали през последната година-две. Мога да споделя малко "лична статистика" по темата обаче...

От миналата година досега, в Англия заедно с жена си и двете си деца се премести моят зъболекар например. Потомствен е този занаят у тях -  и баща му е стоматолог, къщата им е на 4 етажа по 100 кв.м всеки, на партера са двата кабинета (неговия и на баща му), пациенти са имали винаги, без пари не са останали... Ами бяха си дошли в България през лятото, доста си говорихме защо е взел такова решение - не намерих (за себе си) валиден аргумент да му кажа, че не е постъпил правилно.
Просто на човекът му дотегна да живее в ненормална държава, "да се блъска като вълна в бряг" и както и да върти и суче той лично - по-нормално за живеене не става. И по студентски протести е бил навремето и чинно е гласувал всеки път. Работата си гледаше съвестно, данъците си плащаше, две деца даде "в полза на положителния прираст"...е, какво да направи повече, че да стане нормално за живеене? Ми не става и това е. На него му писна да чака и "да дава време" на поредните "да сме ги видели какво ще направят" и просто си взе семейството и багажа и "напусна лудницата". Прав-крив - това направи и сега не съжалява за решението си. Съжалява само, че не го е взел по-рано.

Братовчед ми с жена си и двете деца - миналата година по това време също "напусна кораба-майка", по същите причини като зъболекаря ми. Нямат намерение да се връщат и те. През месец май - изпратих близка приятелка с мъжа й и детето й на летището. И те с еднопосочни билети. През август, изпратих друга приятелка със семейството й пак с еднопосочни билети. Преди дни научих, че още две приятелски семейства стягат куфарите и до нова година и на тях ще трябва да кажа "сбогом"... Това случаите напоследък само, колко други изпратих предишните години - дори не ми се броят.  :? Все по-малко приятели имам на територията на страната да ви кажа. Поне половината ми приятели от ученическите и студентските години - вече са в чужбина и никой не се е върнал, нито има такива намерения. Но планове да заминат правят повечето, които все още са тук.

Преди време много искрено и убедено подскачах на тема: "Ама като всички свестни и способни хора заминат оттук, кой ще се пребори тази държава някога да стане нормално място за живеене?" Не, че тази логика и сега не е валидна, но аз лично - вече никого не мога да упрекна, че си е вдигнал чукалата оттук, защото не желае целият му съзнателен живот да премине в гърч и седене в тинята. Още по-малко пък желае този на децата му да бъде такъв. То в исторически план може и да са "нищо време" 20, 30, 50, 70 години, да. Но за един човешки живот - това е време, което никой не може да си позволи да попилява в чакане на нещо, което може и да се случи, ама евентуално, пък може и да не се случи все пак. Засега - няма признаци дори да започва да се случва. Та вече не подскачам по темата, а все по-често си мисля дали аз самата не допуснах огромна грешка оставайки тук.


Боби, аз лично не разбирам вече, какво се опитваш да ни докажеш относно протестите? Че политически и финансови кръгове, още от деня след вота се опитват да организират такива и да ги яхнат в гонене на свои цели ли? Ами да, опитват и не са спирали и за секунда да го правят и в момента не спират. Това никой никъде не го отрича в този разговор. Което не означава автоматично, че много хора не са решили да протестират, защото им е дотегнало от игричките, далаверите и безочието на властта. Не, защото са някакви "тоталитарни мозъчета", които имат егати адския проблем да приемат изборът на другите хора. Ми то значи, след всякакви избори у нас тогава - трябваше тези, чиито фаворит не е спечелил, не е съставил правителство, или не е влязъл дори в НС - да хукват по протести и да митингуват с месеци и години, та до следващите редовни избори чак. Ей така, защото не приемат чуждия вот и "от проклетия" един вид. Пък аз такова нещо не помня да е ставало у нас, хем бая избори имахме вече. Подстрекатели има и отвън и отвътре, а "публичното говорене" по темата е точно такова и цели точно това внушение, което и ти изказваш: "Те протестират просто, защото не ги кефи, че БСП взе властта и не могат да се примирят с това". Непрестанно се измества фокусът в тази посока, като се игнорира с всички средства онова, което от първия си ден на улицата казват протестиращите: "Нямате грам политически морал, затова искаме да се разкарате!". Това Е причината на протестиращите да протестират. И от първия миг на техните протести - не се спря куцо, кьораво и сакато да им обяснява на тези същите хора, те аджеба за какво протестирали.  :lol: Егати. Значи аз съм на улицата, обаче целият свят, вкл. и ти знае по-добре от мен самата защо аз съм на улицата. Логично до немай къде.  :lol: Дали е смислено, дали ще се постигне нещо добро с тези протести, дали няма... аз изобщо не съм седнала да споря по повод "изхода" и "смислеността" на всичко това. Сигурно е безсмислено, ОК. Но дай да не обясняваме поне на хората по улиците какви са техните ЛИЧНИ причини да бъдат там и да ги "знаем" по-добре от тях самите, защото е просто нелепо. Тези хора, нямат никаква вина също така, че сред тях се намъкват постоянно и тихомълком "емисари" на една, или друга партия, или финансова структура и пробват нон стоп да изкривят и насочат нещата натам - накъдето на тях им изнася. Тези хора протестират И срещу това, но и на него не могат да реагират в крайна сметка. На човекът дето е рамо до рамо с теб на улицата - не му пише на челото кой и защо го праща, нито колко са му платили, за да подръчква множеството както е угодно на шефа му. Нито пък ти си виновна, когато такъв човек хвърли камък по полицай, с цел да стане меле и по всички новини да се врътне как протестиращите са "лумпени излязли с цел да се бият с полицията". Но благодарение на него и "колегите" му - и ти попадаш "в кюпа" накрая, все тая ти лично защо си излязла на протест и все тая, че не си хвърляла камъни по полицаите. И това, за което ти говоря, че се случва по протестите е само поредното доказателство за тяхната основателност. Срещу ей тези неща и прийоми се протестира, не срещу "гласуването на другите хора". Много от тези по улиците сега, бяха по улиците и февруари, когато на власт беше ГЕРБ. Тогавя явно са протестирали срещу вота на гласувалите за ГЕРБ, по твоята логика поне.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Боби, аз лично не разбирам вече, какво се опитваш да ни докажеш относно протестите?
Ти пък..... :lol: Честно казано съм искрено изненадана, че продължаваш.... :wink: При цялото ми уважение към емигрантите, не смятам, че по тия въпроси могат да бъдат достатъчно обективни..Трябват ни хора да застават отпред, за задните редове има предостатъчно..

Иначе, около мен подобна статистика няма все още. Самата аз, на дадения етап не възнамерявам да емигрирам, за Ивайло не знам все още. Преди малко, познат сподели, че премиерът на Финландия казал нещо в смисъл : "че не иска БГ в Шенген не заради хората и дори циганите, а заради мафията и корупцията във властта". Не е ли смешно да го види човек във Финландия, а в България да не се вижда?
« Последна редакция: Ноември 17, 2013, 17:07:16 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
При цялото ми уважение към емигрантите, не смятам, че по тия въпроси могат да бъдат достатъчно обективни..Трябват ни хора да застават отпред, за задните редове има предостатъчно..

Права си, емигрантите не могат да бъдат достатъчно запознати "по тези въпроси" (претенции за обективност едва ли някой има)... но моля те, не се отказвай от хората "по задните редове"!  :D - такива трябват винаги, особено на места, където всички са индивидуалисти, но липсва едно обединено лидерство. Живеещите в чужбина демонстрираха съпричастност към процесите в България, каквато досега не сме срещали... От чужбина хората могат да бъдат само съпричастни, да изразят своята позиция, да дадат гласност на ситуацията и зад граница. Мога да гарантирам, че нашите протести (в Германия) се организираха спонтанно и без каквато и да е "външна намеса". И между другото, в нашата избирателна секция (Хамбург), според протоколите с резултатите от изборите, първа сила беше ГЕРБ, втора (с малка разлика в гласовете) БСП(!) и трета: Зелените (с бюлетина 26). Т.е., повечето от активните българи би трябвало да са доволни от образуването на правителството. И тъй, като протестите в чужбина не са така масови, имам поглед върху убежденията на хората и мога да уверя Боби, че демонстриращите (или пък разговорите между тях) изобщо, ама изобщо не са били анти-БСП и изобщо, анти-партийно настроени...  Те бяха ЗА елементарен политически морал и честност, ЗА опазване на обществения интерес, ПРОТИВ задкулисието... и разбира се, ЗА оставка на вече дискредитираното правителство!... Как точно би се конфигурирало едно ново правителство, това Боби няма как да знае. Да се плаши народа сякаш с Торбалан, че пак ГЕРБ щели да дойдат на власт, е твърде елементарно. Аз, също като Jbrul предполагам, че дори и в познатите ни партии ще има реорганизации, промяна на състава, едни ще си отидат - други ще дойдат...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Бубулина, моля ти се, не сравнявай всички емигранти с Боби, обидно е някак. Аз изобщо не мисля като нея и не смятам, че съм с някакви по-различни настроения от останалите хора. На мен също не ми харесва това, което се случва в България, ако и да съм далеч. И ако имах възможност бих помогнала и по друг начин.
Нещо интересно за четене
Началото на края - Eдно управление губи властта си, след като първо загуби ума си

Рентиерът на етническия мир - тук има казани доста интересни истини...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
  ПОлитиката на основните партии няма да се промени. Не знам защо българският народ си  чака на надеждата онези отгоре да се самореорганизират. Може би е време да се съгласим, че няма да се съгласим.


  
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ми след като няма да се промени, ще си ходят, Боби...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю