0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
[...]Простеста си беше и сега си е точно защото не им харесва изборът, за нищо друго. Е и на мен не ми харесва и затова агитирах преди изборите за някакво разумно решение за по-малката злина, но повечето хора самонадеяно отхвърляха това като глупости при положение, че ясно се знаеше какво е най-вероятно да се случи, знаеха се социологическите проучвания и кой каква подкрепа има и то се случи....

Е, аз пък като разбрах резултата от изборите си помислих: "честито на НЕгласувалите"...  Мисля, че малко от тях са чели социологически проучвания и са правили дълбокосъдържателни политически анализи. Мисля, че ГЕРБ действително разрушиха много, но хората просто им бяха дали повечко доверие - сякаш бяха приспани някак... Спомням си, че като ги избраха, даже чалга песен беше сътворена за Бойко - кошмаррррр... Но тази инерция беше започнала да се променя, "февруарските протести" го показаха - още тогава сред народа се говореше за олигархии и мафия... А след новите избори Пеевски си беше СЕРИОЗЕН гаф, който изискваше сериозни последствия и ако политиците бяха готови да поемат отговорност, трябваше да дадат обяснение, да подадат оставка, а не да игнорират народа и да говорят за катарзиси... Онова, което описах и всички знаем (ГДБОП подчинена на ДАНС и Пеевски - шеф на ДАНС) си беше "черешката на тортата", "мухата на лайното", ако щеш, заради което хората нямаше начин да не реагират... Не мисля (от прочетено и видяно), че хората са ок с това, Пеевски да е депутат (както се обсъждат и други спорни назначения)... На народа започна да му писва от задкулисие и липса на мисъл за обществения интерес. Даден процес може да е толериран, макар и не одобряван, но когато се преминат граници, явно идва времето за промяна. Аз лично все още съм слисана и не мога да повярвам, че това се случва в Европа... И изказвания в стил: "аз нали ви казвах, какво ще стане", "къде бяхте досега", "няма алтернатива", "пречите" и подобни не ги разбирам... Когато някой, поставен на даден пост, направи грешка, трябва да си понесе последствията. И това според мене е важно... Интересното е, че сега наистина малко се говори за това, как се приема бюджет, кои европрограми и защо се спират, кои министерства се откриват/закриват, кои закони се променят и къде сме икономически...


"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Сега ще се прави правителствен митинг, който да покаже колко много харесваме правителството си, ама същият -  ще съвпада като време с провеждането на едно футболно дерби (съвсем "случайно"). И като се замлатят агитките - скивай ти какви изказвания ще последват, как ГЕРБ се опитва ПАК да прави гражданска война... Естествено, че на този фон - бюджет и европрограми никой няма да отрази ;)
И още по-естествено е, че подобен номер - не се играе за сефте, нито само от тези. Но все пак...трябвало да изчакаме да видим дали този път, по някакво невероятно изключение невиждано...нямало пък да стане нещо друго, а не каквото става 20 и кусур години.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
И изказвания в стил: "аз нали ви казвах, какво ще стане", "къде бяхте досега", "няма алтернатива", "пречите" и подобни не ги разбирам... Когато някой, поставен на даден пост, направи грешка, трябва да си понесе последствията. И това според мене е важно... Интересното е, че сега наистина малко се говори за това, как се приема бюджет, кои европрограми и защо се спират, кои министерства се откриват/закриват, кои закони се променят и къде сме икономически...
Ами хубаво де,ама ето ти примерно си против каквто казвам, но не ми казваш как ти си поредставяш, че е възможно да се развият нещата точно в този момент от историята. Ето да речем отивам, протестирам и какво става? Щото файда никаква, ако свалиш правитество, за да си изберат пак същото. Вместо да се изполва времето да се организира някаква алтернативна партия и да се изполват негативите на това правителство. Ама не, с това никой не се занимава. И сега, ако утре излезнат и кажат „-ок, подаваме оставка‟ и какво? Пак за 2 месеца да се нароят хиляди партийки и да се накъса вота и пак да сме си от където тръгнахме. Ми не го разбирам това, не мисля, че е логично. Последствията, за които говориш, не е необходимо да си ги понесат на секундата, необходимо е да си ги понесат да, но според мен трябва да се прави умно, не емоционално. 

А това, че било интересно, че никой не говори за тези неща. Нищо интересно няма, при положение, че имаш хора водени предимно от емоции. Огромна част от тях нито се интересуват от бюджет, нито знат какво е европрограма. Но пък да си играят на пингвини пред НС могат, така че няма страшно. 


  
*
http://news.plovdiv24.bg/464431.html и още нещо - пресничко от днес. При нужда - ще потърся и видеото. Не съм юрист, за да коментирам адекватно дали държавен служител може да бъде уволнен, защото е протестирал срещу настоящото правителство. Допускам, че има някакъв валиден регламент, за да се случи и това.

П.П. Текстът поставен в кавички от информацията в линка е 1:1, гледах самото изказване в новините тази вечер. Т.е. не е преразказ, или "инсинуация"
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Интересното е, че сега наистина малко се говори за това, как се приема бюджет, кои европрограми и защо се спират, кои министерства се откриват/закриват, кои закони се променят и къде сме икономически...

Нормално. Един от похватите, с които ни заливат напоследък и, за които Jam по-горе спомена - отклоняване на вниманието с други по-маловажни неща. И, Jam , знаем и за Гьобелс, и за Оруел, и за Чомски, и за който още се сетил да ни вкара в дебрите на манипулацията. Та, в тая връзка, медиите, които си цитирала по-горе, много умело боравят именно с тези техники на влияние и подмяна на общественото мнение.

Колкото до протестите -  в основата и изначалния си замисъл те са за достойнство, принципи и морал, както в политиката, така и в обществото ни, което вече е петимно за тях и не търпи груби гаври. Проблемът не е само в Пеевски - той наистина беше "мухата на лайното", както образно се изрази Чандра. Назначаваха се хора със съмнителна и явно лоша репутация на възлови места в правителството. Проблемът е в целият им начин на създаване, съществуване и функциониране. В една Япония хората само при съмнение за корупционни действия се трепят саморъчно, а ние тук се правим все на "ни лук яли, ни лук мирисали".
Зад протеста са и много качествени и стойностни хора, освен тези, които казвате, че са ви смътни. Хора, които са с позиции и имена в сферите на професионалното си развитие и, които открито заявяват готовност за съдействие. И протестиращите не са малцинство. Просто в по-малките населени места, хората ги е страх да кажат това, което мислят, понеже от това зависи препитанието им. А, както разбрахме днес, и държавните служители вече ще трябва да си траят кого и как подкрепят.  :wink: Типични ДС и соцприйоми.  :?
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ети, юристите вече са се изказали, че трябва да се сезира съда, защото това е противоконституционно /леле, как я написах тая дума :oops:/.
http://www.vesti.bg/bulgaria/iuristi-oresharski-prestypi-konstituciiata-i-zakonite-5998559

властите нямат право да събират и обработват информация, свързана с политическите възгледи на хората.

Според чл.6 ал. (2) от българската конституция не се допускат никакви ограничения на правата или привилегиите на гражданите, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Та така с другаря орешарски... Отделно, че така тихомълком човечеца, дето според Боби, трябва да се остави да работи, взе още един милиард да се рефинансира предишния, дето го взе, ама нали няма Боби да го плати...лесно й е на нея...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Работи той. Само за собствения си джоб.

*
Гане, ай ся да не издребняваме ;) К'во са 1-2 милиарда за "наштЪ фирма"? Ми толеранс трябва за хората, време трябва да видим какви ще ги вършат и пр. Легитимно и законно са избрани все пак - могат да правят каквото преценят, както преценят. Вкл. - могат да уволняват някакви си държавни служители, които не им харесват методите на управление.
Кой съд да се сезира по случая? Онзи нашият ли? Може. Това е нещо като да дойдеш да се оплачеш на мен...от мен  :lol: Горещо препоръчвам и с нетърпение очаквам резултат. Няма да ви развалям изненадата с предположения какъв ще бъде.

Най-важното е да се спре с тези идиотски протести, в които няма ясно формулирани искания. Ако спрат - и ще цъфнем и вържем от раз. ВЕрвай ми. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Хех, не издребнявам бе, спрях да му ги броя милиардите... После ще кажат, че му завиждам на човечеца я за пост, я за нещо друго...
Иначе какво да ти кажа, на Бойко за едно му се сърдя, как можа да преца толкова сериозно работата с главния прокурор, не знам... Тоя цацаров е малко като делян пеевски... мистерия пълна, от къде дойде, как дойде, ама тя тая шия не е от туршия, да му се невиди :?
А за резултата хич не ми трябва да ми разваляш изненадата, то изненада няма, де, раб'тата е ясна, да влезе убития... Ми да си внесем китайския диктатор и да караме напред :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
стоя, гледам, опитвам се да мисля, ама ...
каква всъщност ни е алтернативата ... Борисов, Костов ... м?
не ми е хич ясно :)
или края на тунела е далеч, или изобщо няма такъв :)
« Последна редакция: Ноември 16, 2013, 07:58:18 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*


http://www.vesti.bg/sviat/evropa/polski-ministyr-podade-ostavka-zaradi-skyp-chasovnik-5998562 - еми няма такава държава.......Става въпрос за почтеност и морал в управлението,за това говорим. Много ли е,мамка му?
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Не бе Гане, просто не разбирам смисъла да ги свалите, за да си ги изберете наново.
 Какво направиха тъпите американци, когато бяха разочаровани от политическата си класа. СЪздадоха си партия, тръгнала от хората, която събра всички недоволни и желаещи промяна на статуквото.  Въпросната „чаена“ партия ,  набра такака сила и има такова влияние, че на много места от страната кандидат не може да бъде избран без нейната благословия. Това за 2 години - от избирането на Обама, до следващите избори. Междувременно си протестираха, винаги простести срещу конкретни политически решения. И така а събираха все повече жеалещи да се присъеядинят към тях, използвайки грешната ( според тях) политика на правителството.  А ние вече 5 месеца крещим по тротоарите и ако вземе, че стане нашето, няма да можем да реагираме адекватно дори и за самите себе си.  Както вика мини, алтернатива към момента няма.  Защо не си я създадат тази алтернатива протестиращите? Да си изпозлват умно времето, щото само с псуване на полицаи и замеряне на политици алтернативата няма да се самосъздаде. Като гледам броя на недоволните, дори и за 1 година можеше да стане. И тогава вече ходи сваляй правителство. А то какво - 5 загубени месеца .
« Последна редакция: Ноември 16, 2013, 10:07:19 am от Bobbie »


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Bobbie повдига един много интересен въпрос - защо за толкова месеци на протести, вкл. февруарските, не успя да се появи някаква сериозна и вдъхваща доверие нова политическа формация, която да обере и представлява народното недоволство на едни бъдещи избори?

Мисля, че отговорът на този въпрос дава много ключове за разбиране не само на ситуацията сега, но и на продължаващите бг тегоби.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Боби, съгласна съм с тебе за едно - в момента няма сериозна алтернатива... Но само до там.. Както вече писах, оставки ТРЯБВАШЕ да има просто, защото според мене беше редно, правителството да поеме РЕАЛНА политическа отговорност за взети решения. За абсурд като назначението на Пеевски това би трябвало да бъде само незабавна (поне нечия!) оставка. Така става в нормалните държави. Но нашата явно не е от нормалните... Има различни мнения относно протестите, то е ясно - някои са ЗА, други са ПРОТИВ... Но въпреки всичко (и опитите за какви ли не разделения) е абсурдно, че политиците си затварят очите пред случващото се вече толкова месеци. (Между другото, такова игнориране на народа ми напомня за едни други години и правителства)... 

Джам, опити да се създаде нова политическа фигура има - ето, Бареков също писа назидателно на "ранобудните студенти", че били използвани...  :wink: :lol: Според мене (по човешки, не задълбочено или с претенции) подходящи и способни личности има, но на тях не им се занимава с политика, тъй като в нашата система това си означава да си забъркан в разни "тъмни кръгове"... Джам, ти зададе интересен въпрос... Аз нямам възможност да следя събитията "от близо" и затова бих искала да попитам, според тебе (пък и според останалите) защо липсва нова политическа формация? - наистина това е една от най-важните питанки...

« Последна редакция: Ноември 16, 2013, 14:20:35 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Аз някъде по-напред споделих едно предположение свое, защо не възниква реална алтернатива на сегашните партии, а именно че ситуацията не става никога "достатъчно критична", за да се случи такова нещо.

Има два начина в общи линии да възникне сериозна политическа алтернатива. Единият е тя да бъде целенасочено конструирана с ум и разум от група хора, да бъде оповестена в обществото достатъчно шумно и да събере достатъчен брой поддръжници. Имаше няколко такива опита след февруарските протести - завършили с пълно фиаско естествено. Мисля си, че до голяма степен, заради съвсем основателното си разочарование от всички досега изредили се да ни управляват партии - голяма част от българите развиха нещо като "фобия" към всичко имащо подобен вид. И не съумяват да я преодолеят, което е огромен проблем.

Всеки, който се опитва да им даде алтернатива във вид на нов политически проект - веднага става "подозрителен". Ахаааа казваме ние, ей ги поредните хитреци, които се опитват да се покатерят по нашите глави, за да се докопат до депутатски и министерски кресла и да си уредят живота. Изключения - няма. Или аз поне - не съм срещала свои сънародници, които да изкажат различно от това мнение, когато съм ги попитала какво мислят за едно, или друго гражданско движение, имащо подобни амбиции. Ами те - просто не вярват, че група граждани ще седнат, ще умуват и ще опитат да предложат реална алтернатива, без да имат користни цели при това свое действие. Захващат се едни теории на конспирацията (кой им бил платил на тия да направят това и с каква цел), обяснения как не можело да се гласува за някаква си "гражданска листа" на избори, защото те тия в нея...ми не сме ги знаели какви са, що са, дали са специалисти, по какво...несериозно било да вкарваме в политиката разни "аматьори"...
И накрая, които гласуват изобщо - пускат бюлетина (макар и с яд и стиснати зъби) за някоя от големите партии, а другите (повечето) - просто не гласуват. Обаче всички вкупом постоянно питат: "Ами къде е алтернативата? Ами тя защо не се появи?". Ами как да се появи, като ние на всичко, което ни се предложи някога от някого сме все с "не, не става" и една торба подозрения, че това е поредният който иска нещо да ни прекара. И ходим да гласуваме пак за тези, които ДОКАЗАНО ни прекарват и то по няколко пъти. И като си ги изберем за пореден път - още на другия ден се почва вайкането "как от тия няма оттърване", "как пък не се появи най-сетне някаква реална алтернатива", "защо не се дава шанс на обикновените, свестни хора да направят нещо добро за тази държава" :lol: Ъм добре де, кой да им го даде този шанс, ако не ние? Да вземат партиите-мастодонти да се саморазпуснат и да ни кажат: "Драги сънародници - започвайте вие пряко да властвате и определете с "онче-бонче" кой от вас коя позиция в държавата да заеме" ли?


Другият механизъм за възникване на алтернатива е "кризисният" така да го нарека. При него, ситуацията в дадено общество става толкова зле и толкова неуправляема, че в суматохата - винаги се появяват т.нар естествени лидери. Хора, които имат достатъчно способности, но в една нормална ситуация, когато общественият живот си тече кротко в някакво русло - нямат възможността да се изявят просто. И да демонстрират качествата си. Примери за това в човешката история има много. Да вземем един Лех Валенса за пример. При друго стечение на обстоятелствата и друг ход на историческите събития - човекът щеше да си умре като един от многото анонимни електротехници. И толкова. И у нас - много хора с определени качества - ще си умрат като анонимни специалисти в дадена област, не защото не са способни реално да направят големи и важни неща в полза на цялото общество, а защото обстоятелствата не са позволили именно те "да излязат начело" в някакъв конкретен и важен момент.
"Кризисният механизъм" обаче е и доста рисков. Защото начело я излезе Лех Валенса, я някой нов Хитлер. Има ли суматоха - емоциите са на макс, мислите и действията - крайни. Могат да станат много хубави неща, ама могат да станат и страшни сакатлъци с тежки последствия, при това дългосрочни.


Българинът е безкрайно претенциозен и не го казвам в добрия смисъл. За да даде подкрепата си на някого, ама "от сърце", а не "защото няма накъде", както гласува сега апропо - той иска от борещия се за гласа му да е...приказно същество. Поне.  :lol: Иска този, за когото евентуално ще гласува "с кеф" да е поне гений, да има решения на всичките ни проблеми, които да се случат сега и веднага. Ако бъде избран - този някой трябва да каже предварително как за една нощ ще успее да оправи всичко. От вдигането на доходите с 1000%, през решаване на кризата в здравеопзаването и образованието, до оправяне на проблемите с трафика, бездомните кучета и градинката пред блока  вкл. Този някой също така, ако може да е относително млад, но много успял в някакъв бранш, обаче да не е забогатял, защото да си богат у нас е съмнително. Съмнително е и да си беден обаче, защото това значи, че си некадърен първо и второ, че искаш да си на власт, за да започнеш на свой ред да крадеш и да станеш богат. Та...не стааа. Няма да те подкрепим тебе. И к'во правим - хукваме да гласуваме за доказано богатите (от крадене), доказано неморалните и некадърните, понеже..."еми тях поне си ги знаем". А ся де.  8O И кЪт се изгласуваме пак за същата пасмина, която сме свалили преди дни буквално с протести - на нова сметка се захваща питането - "Ама защо няма алтернатива на тези, защоооо?"


Алтернативи има, имало ги е винаги. Има множество малки партии - "за всеки вкус и нужди" както се казва, та всеки от нас вместо да "избере по-малкото зло" на поредните избори - има възможност да си даде гласа за някоя от тези партии. И да си направим един шарен парламент, в който най-малкото - ще попаднат хора, които имат нулев опит в задкулисни игри, въртене на далавери и пр. любими на всички ни неща. И поради липсата на такъв опит - много вероятно е да опитат да се водят в дейността си по законите и правилата, които си имаме написани и разписани, при това - хич не са ни лоши същите. Просто сегашните хитряги - знаят как и умеят да ги прескачат. Не казвам, че това ни е най-добрата алтернатива разбира се. Само давам пример, че има такава, тя е реална и възможна за случване и изобщо не е задължително да даде непременно лош резултат. Или по-лош от този, който имаме сега.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, съгласна съм с тебе за едно - в момента няма сериозна алтернатива... Но само до там.. Както вече писах, оставки ТРЯБВАШЕ да има просто, защото според мене беше редно, правителството да поеме РЕАЛНА политическа отговорност за взети решения. За абсурд като назначението на Пеевски това би трябвало да бъде само незабавна (поне нечия!) оставка. Така става в нормалните държави. Но нашата явно не е от нормалните... Има различни мнения относно протестите, то е ясно - някои са ЗА, други са ПРОТИВ... Но въпреки всичко (и опитите за какви ли не разделения) е абсурдно, че политиците си затварят очите пред случващото се вече толкова месеци. (Между другото, такова игнориране на народа ми напомня за едни други години и правителства)... 

1. Не виждам причина някой да подава оставка за това,че имало назначение на депутат някъде, че и бивш зам-министър. В коя „нормална“ държава става това? СЪобразиха с,е махнаха го и толкова. Нямам спомени протести срещу предишните му назначения да е имало. Защо чак сега? 

2. Не мисля, че намеците за тоталитаризъм са валидни.  Не виждам никаква причина правителство да подава оставка, понеже има протести. Аз не съм виждала подобно нещо, може би ти ще ми кажеш къде си го виждала. САЩ? Франция? Италия? Не мога да се сетя за такава, а анти-правителствени протести не липсват, надписи свалете правилтеството не липсват.

3. Колкото до това, че само за алтернативата си съгласна , че я нямало - ми то това е всичко.  Смисълът на свалянето на правителство, за да си изберем пак същите какъв е? Ето пак ще попитам вече за не знам кой път - ако утре падне и след 2 месеца има избори ти лично как си представяш резултатите?


  
*
1. Не виждам причина някой да подава оставка за това,че имало назначение на депутат някъде, че и бивш зам-министър. В коя „нормална“ държава става това? СЪобразиха с,е махнаха го и толкова. Нямам спомени протести срещу предишните му назначения да е имало. Защо чак сега? 
Не виждаш, защото не си тук - просто е в конкретния случай. Нямаш реална представа кой е този човек и защо предложението за назначаването му за шеф на ДАНС - потресе И гласувалите за БСП. По този повод, самият Стефан Данаилов каза: "Мълча и се срамувам", което е доста показателно. И той е депутат в сегашното НС.
И тук НЕ Е нормална държава, нали това именно говорим в цялата тази тема?!! В ненормалните държави се случват ненормални неща. И според теб явно, на ненормалните неща, в ненормалната държава - трябва да се реагира по начина по който се реагира в нормална такава.?
И понеже на следващи избори не се очаквало да стане нищо по-различно отсега - значи трябва да оставим едно правителство да си върти далаверите още 3 години и половина, да ни дозакопава и досъсипва, понеже? Ми то друг вариант просто нямало и не можело да има.

Ако ти сега си наемеш някакъв майстор за ремонти у вас, той ти е обещал, че ще свърши всичко перфектно, ама вместо това - вземе да ти руши къщата, да ти краде вещите и да ги разпродава... Ти какво би направила? Ще го оставиш да продължи, защото имаш все пак нужда от ремонт, а пък знаеш, че и да го изгониш - ми те "колегите" му са същата стока и ще правят същото като него. Та да си стои този, че то - нямаш друг избор просто, пък и другите били същите... Много силно се съмнявам да постъпиш така обаче.


И има смисъл всяко издънило се сериозно правителство - да бъде сваляно. За мен. По няколко супер прости причини. Че жадните за власт няма да се променят - няма. Че така чаканата и жадувана алтернатива - няма да падне от небето - няма. Пък и да падне - толкова и ще я забележим кЪт гледам. Та единственият ни разумен (не най-добър) вариант в тази патова ситуация е този. Дънят се - сваляме ги, дънят се - пак ги сваляме. Това което политолозите наричат "избори до дупка". Упражнението "избори до дупка" - има една проста цел и тя е да дисциплинира властта. Кандидатите за власт - изразходват огромен ресурс (интелектуален и финансов) с цел да вземат максимално висок вот на избори. Има огромна разлика за ТЯХ - дали трябва да набият този ресурс веднъж на 4 години, или през няколко месеца. На втория вариант - не могат да удържат и най-големите и силните дълго време. И те добре го знаят, затова и сега се запъват и стискат до дупка да седят на власт, хем сами казват, че са наясно че няма шанс да изкарат пълен мандат. Просто искат да имат възможно най-много време, в което да трупат ресурс за добро класиране на следващите избори. Не само тези сега, всичките досега това правят.

Ако ги вкарваме от избори в избори - който спечели поредните - по-добър "по убеждение" - няма да е. Но тези хора не са прости в никакъв случай и умеят да си правят добре сметката. Като знаят, че при първото им яко осиране - изскачаме по улиците и ги сваляме без "хънта-мънта", "ама ние сме легитимно избрани и имаме право по тоя повод да ви с**м на главите пълни 4 години" - ай да видим дали ще са толкова курназ колкото досега?  :wink: Аз залагам, че няма. Няма, защото това не е в ТЕХЕН ИНТЕРЕС просто, не защото ще вземе да им запука за нас внезапно. Но си мисля, че все пак (все едно кои са) - ще предпочетат "да не газят лука" така безцеремонно както досега, ми по-лекичко и да остава нещо и за нас, иначе - няма да са там където искат, че да има и за тях.


Може и да не позная и да не стане така? Може. Обаче не виждам защо да не опитаме поне. Нямаме какво да губим в крайна сметка, а ако не опитаме това - знаем идеално какво ни чака. Просто го видяхме вече 24 години и няма никакво основание да очакваме, че ще става нещо друго.
И отново подчертавам - България - НЕ Е нормална държава, ние нямаме НОРМАЛНО и ПРАВИЛНО функционираща демокрация и поради тези причини - у нас няма как да сработят добре реакциите за дадена ситуация, които сработват в нормалните държави с нормалните демокрации. Не, защото "ние не щем", ами просто защото не е възможно да се случи на този етап.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Боби, мисля, че твърде отдавна си се откъснала от българската действителност и затова задаваш по-горните въпроси (които всъщност са риторични).

*
1. Не виждам причина някой да подава оставка за това,че имало назначение на депутат някъде, че и бивш зам-министър. В коя „нормална“ държава става това? СЪобразиха с,е махнаха го и толкова. Нямам спомени протести срещу предишните му назначения да е имало. Защо чак сега? 

Мдаа, и преди да го назначат преправиха закона така, че да му пасне точно по мярка. Кво лошо, наистина?
За предишните му назначения няма как да си чула някой да протестира - тогава беше тъкмо в началото на своята "успешна кариера" и никой, предполагам, не е мислил до какви висоти ще достигне тя. Минаваше тихомълком, докато не достигна зам.министерския пост, от който си тръгна и леко подсъдим.


И има смисъл всяко издънило се сериозно правителство - да бъде сваляно. За мен. По няколко супер прости причини. ..... Дънят се - сваляме ги, дънят се - пак ги сваляме.

Ей това е смисълът на протестите - да разберат избраните, че не са вечни и несменяеми. И че избирателите са в правото си да осъществяват КОНТРОЛ над това, за което са пратени там. И не го ли правят както трябва - санкции.
*
Боби, мисля, че твърде отдавна си се откъснала от българската действителност и затова задаваш по-горните въпроси (които всъщност са риторични).

Някой сме си тук и също си ги задаваме. Съжалявам, но аз докато не видя алтернатива, която да ме убеди, не бих протестирала.
С всяка оставка се харчат още наши пари, идват нови хора и не продължават започнатото, а откриват нови проекти и наливат там, после идват нови избори и пак нашите пари....
 В крайна сметка нямаме пари, нямаме и нищо. Какъв е смисъла? Битовите примери не са подходящи в случая.
Аз бих се надявала на някакви положителни промени след март, не сега. Март беше минал, ББ знаеше, че е до кривата круша и си подаде оставката, като се надяваше, че хората ще му гласуват доверие повторно. Е  чак толкоз глупави мисля, не сме  :wink:  И оставката на Герб смятах за безсмислена (сега да не изляза и аз върла комунистка  :lol: ) но те явно или нямаха решения или решиха, че това е в тяхна полза.