0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А такаааа, измислиха за няма и седмица версия за взрива в Горни Лом. Дали пък не било умишлен взрив и саботаж.  :wink:  И синът му бил там - идеално се вързва. Пък кой е саботирал - няма да се разбере никога и всичко, теория на конспирацията отвсякъде.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ми естествено, то във фабриката всичко си е било ок  :?
*
МчИ кЪ? Някой се промъкнал, та заровил експлозиви на ключови места нарочно и просто ги е вдигнал във въздуха - пак нарочно. Няма нарушени норми за безопасност и то драстично, няма далавери, "чадъри" и вършене на глупости с години.... Атентат е, от ранга на тоя от 11.09. амен-амен.  Ся вървете да гоните "Осама"  :? Не, че не се очакваше нещо такова де, просто с гнус констатирам, че очакванията се потвърдиха.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Да допуснем, че бивши и настоящи работници са били пристрастни и субективни във взетите от тях интервюта, а специалистите по взривни вещества са коментирали възможни хипотези, но неоспоримите факти са: реални нарушения и повтарящи се инциденти (не намирам по-точно определение), които вече коментирахме по-напред. Някак това не изглежда да е сигурно и по правилата. В такава ситуация поне да запази малко достойнство, ако не друго. Хората не пасат трева. Много нечистоплътно и отвратително.  :?
*
Додич, този човек изгуби най-ценното за себе си. И е в ситуацията да спасява каквото все още може да спасява. Освен това - той не САМ е правил каквото е правил. Дори да не иска да се измъква сега по тъча - едва ли "аверите" му са му дали право на избор. Има снаха - вдовица, внуче (внуци) - не съм ровила колко са на брой, но има... Той себе си може и да е "зачеркнал", но няма да "сложи кръста" на тези, които му останаха и са му ценни. И той е човек все пак. Не го оправдавам, но идеално разбирам защо е готов и на челна стойка да застане в момента, че да се замаже какво точно и защо е станало.
Най-малкото, в този момент - ако не е под натиск на доста по-силни от него хора - не би давал интервюта. Бизнеса му е "два кратера", избити служители, убито дете... Ти , ако си на негово място и не си принудена - дали ще пиеш два "лексотан"-а и да застанеш пред камера? По своя инициатива. Той е и участник и виновник за трагедията, но е и жертва на дооооста по-силни от него. А те - нямат скруполи и лични загуби. И не желаят да имат. Не биха го допуснали и е очевидно. И този ще опира пешкира сега, като всеки "бушон".
« Последна редакция: Октомври 08, 2014, 00:54:29 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Добре, излизаш на няколко лексотана и говориш неща, на които кой вярва: потърпевшите роднини - едва ли, те са индиректни свидетели, драгия зрител както казах не пасе трева, самите институции пък най-добре знаят. Този човек наистина е жестоко притиснат, той е приключил във всеки смисъл на думата. Според мен вината ще се прехвърли върху жертвите и институциите ще се насилят да намерят смекчаващи обстоятелства, може и да изгърми някой бушон, за да не се стигне по веригата до високите етажи. Но чак пък саботаж, поне да се представя нещо що годе разумно и обяснимо.
*
Додич, на кого му пука за нашето мнение, или какво мислели роднините на жертвите, другите работници...?  :? Нищо не зависи от нас - ние го знаем и "онези" го знаят. Все пак - трябва "отговорните институции" да кажат накрая, че няма нарушения в дейността довели до трагедията, а е нещо "външно". Собственикът - "момина сълза" (не щото на някой му дреме за него от аверчетата , а за да върже версията), контролните органи - "по-бели" и от него. Неизвестен извършител, неясни мотиви за "конкуренция".... разследваме и търсим виновните до второ пришествие и ...воала. Та да, за да излязат разследващите с някаква подобна версия, бива и чорбаджията публично да оповести такива свои подозрения. Да "подгрее" общественото мнение за такава версия. важно е. В полза на версията му е и изказването, че "Мислите ли, че бих пуснал там детето си и двама от най-близките си приятели, ако съм допускал, че има такава опасност?". Не пропусна да го каже, още в началото. Това е силен коз за такава версия (откъм логика и обществени нагласи).
Ако ми беше задал този въпрос на мен, честният ми отговор би бил: "Да, мисля, че бихте ги пуснали, просто защото не ви се е вярвало, че наистина може да се случи това, което сте знаели, че е възможно да се случи на теория". Като говорим за подценен риск - говорим за това баш. Другото е незнание, че такъв риск има изобщо, което го няма при този...другар.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Агитацията започва по всички фронтове и за съжаление ще се съглася с теб Jbrul. Ето какво е казал Бойко Борисов на импровизирана среща с журналисти, кадри от която се въртяха и снощи по новините (май на Нова):

На споменаване за взрива в Горни Лом, коментира, че не е случайност тоя взрив, както каза в изборната нощ, и траурът повлиял на вота.
"Интереси! Каква работа? Никой няма да прати детето си в тая фабрика, ако знае, че има опасност. Не злато, не пари, ами измруди и диаманти да има", добавя Борисов.


Ето и линк: http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-koalitzia-izbori2013-17542292?nt=4
*
Ами Додич, точно този тип дейности както знаем - се извършват винаги съвместно с държавата. Това не е фабрика за дъвки. Утилизират се оръжия/боеприпаси на нечия армия все пак, а армиите не са частни в общия случай, те са армии на някоя държава. И става дума все пак за междудържавни споразумения за извършването на такива дейности, а прякото им извършване, че е от частен предприемач - не значи, че всичките там властници, държавни ведомства по контрол на този вид дейности и пр. народ по веригата - внезапно "губят участие" в процеса, когато мините, ракетите и к'вото и да било бъдат стоварени в нечие предприятие.
Едва ли за някого е тайна, че частен предприемач - не печели подобни поръчки с някакъв открит, честен прозрачен търг, понеже предложил най-добрата оферта.  :? Печелиш такива поръчки и то ги печелиш години наред, когато на много високо държавно ниво имаш хора, с които заедно въртите тази далаверка. Далаверката си е вървяла и по Бойков време както знаем. Т.е. всеки премиер, всяко правителство, всеки шеф на звено по надзора на този вид дейности у нас - е знаел какво се случва в Горни Лом и кой повече, кой по-малко има принос накрая нещата да приключат по този начин. И както казах в предишния си пост - версията "атентат" не се тиражира сега, че да спасят кожата на собственика, а се спасяват едни други кожи бая "по-скъпички".

Тези, които са допуснали да се стигне до този погром - сега сами себе си ще разследват. Еми естествено, че "разследването" няма да доведе до това - да бъдат издирени и осветени 50-ина души на всякакви високи позиции в държавата, които същите са заемали години назад, че да ги осъдят и да търкат затворническите нарове. много е грозно да го кажа, но това, че собственикът изгуби сина си при взривовете - е много удобно за всички солидарно виновни лица, сега да прокарват подобна версия. Ма той, ако знаел - не би си пуснал там детето... КАКВО, ако е знаел бе мамка му?!!

Колко родители има дето пият няколко питиета и си качват децата в колите, че и без столчета и карат. И те знаят, че има по-висок шанс като са пили да направят ПТП и точно децата им да загинат, ама си казват, че "аре бе, на мен няма да ми се случи, а и не пих много". И като им се случи все пак какво да кажем? Ми те горките не са знаели, че така може да стане, иначе биха ли си качили децата в колата и да ги убият сами. Ми да, биха, случва се ежедневно при това. Заради подценения риск, не защото не са имали хабер какви ги вършат. И при този човек е същата работа според мен. Пуснал е там сина си, защото толкова години е работил извън всякакви правила за тази дейност и все пак се е разминавало най-лошото, та в един момент просто си е повярвал, че редовното и грубо нарушаване на нормите за безопасност не е особен проблем. Е, гърмяло "лекичко" 1-2 пъти и преди това, ама не е изгоряла собствената му черга тогава, а нечия друга. И тогава - не е било "атентат" налЕ. "Атентат" стана, когато неговото дете се превърна в пепел чак. И изгърмя така здраво този път, че за разлика от предишните - иска много по-яко замитане и прикриване на аверите му. Не като предишните случаи - ще натиснем тук следствените органи, там прокуратурата и някой съдия, че да бавят топката докато тотално се забрави за случая. Затова сега - просто ще търсим "фантома от операта" дето ни заложи взривове, ще измъдрим няколко причини за подобно действие, благовидни естествено като "нелоялна конкуренция" и дума не може да става, че фабричката е работила в нарушение на....всичко дето може да се наруши и те така. Ще се образува едно дело срещу неизвестен извършител, поради естеството на дейността материалите по него ще се окажат с гриф "секретно" и в един момент всички ще забравят, че имаме дело за "гонене на Михаля". Ако искаш - готова съм да се обзаложа за развитието на случая. И би ми доставило истинско удоволствие да изгубя баш този облог.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аз пък да кажа нещо друго за моториката - не знам дали е за държавата, ама според мене една държава е такава каквито са и обикновените граждани. За няколко седмици от както съм тук ми писна да лавирам с децата си и да се опитвам( за сега успешно но до кога ли) да избягвам многобройните и наръсени навсякъде по тротоари , тревни площи и дори детски пясъчници кучешки изпражнения. Ами ГАДНО е! Как може в 21ви век, в европейска столица човек да ходи и да трябва да лавира между лайна. И то аз как да е, ама и две деца да пазя. Баси.
Второто което виждам като огромен проблем е вандалството - навсякъде има надраскани надписи, пречупени кръстове и всякакви други простотии. Като им сложат по 500лв глоба за унищожаване на обществена собственост ( и почнат от една надраскана буква на чина) да видиш след 20 глобени, как ще престанат или поне няма да са толкова масово. София е един красив град, който золем е направен да е грозен от собствените си жители. Предоплагам, че това не е само Софийски феномен.

Тези 2 проблема ако се решат, всеки град, където е така, ще се промени коренно, поне на външен вид. Но освен това, аз мисля, че ако с това се правим. ще се промени и мисленето на хората към общото. Ще кажете, вие тук обсъждате  сериозни проблеми, а аз ви занимавам с подробности, но за мен специално тези 2 подробности са основни за народопсихологията ни. Всеки цапа и руши, като че не е на всички нас това. После искаме политиците ни да са съвестни. Пак да си повторя приказката за човека в огледалото - от него трябва да започнем промяната.


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Като им сложат по 500лв глоба за унищожаване на обществена собственост ( и почнат от една надраскана буква на чина) да видиш след 20 глобени, как ще престанат или поне няма да са толкова масово.

ще се изненадаш каква огромна несъбираемост на глобите изобщо на дължимите данъци и такси имаме... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Или обикновените граждани са такива каквито държавата им (в институционален смисъл) допуска да бъдат те ;) А когато допуска твърде дълго те да бъдат "еди какви си" - става като приказката: "едно куче, като се научи да яде л***а..."

И да, това не е само софийски феномен. Но ще ти дам пример за обратния феномен в по-малък мащаб, с моя град. Когато държавата (в случая общината) - полага системна грижа и усилия средата, която обитават гражданите й да бъде приятна и приветлива, те  (гражданите) "внезапно" започват да пазят направеното МНОГО повече и без глоби. Има винаги издънкаджии, нормално, навсякъде ги има. Но мотивацията в тези ситуации винаги е двупосочна ми е мисълта. То е като с децата Боби - показваш грижа и, че ти пука - детето ти отвръща по същия начин. Показваш обратното и то ти отмъщава до дупка, вкл. вредейки на себе си.

Иначе казано - добре дошла в нашата реалност.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Когато държавата (в случая общината) - полага системна грижа и усилия средата, която обитават гражданите й да бъде приятна и приветлива, те  (гражданите) "внезапно" започват да пазят направеното МНОГО повече и без глоби.

да, това е исторически доказан феномен - потърсете историята за възстановяването на облика на нюйоркското метро и войната срещу графитите в метрото, завършила с победа на правите сили.

http://www.monitor.bg/article?id=351095

http://www.obekti.bg/dnes/4-chovek/11971-15-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%9D%D1%8E-%D0%99%D0%BE%D1%80%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-1981-%D0%B3

http://en.wikipedia.org/wiki/Broken_windows_theory
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ама стига говорили за дъжавата, все едно държавата това не сме ние. Държавата са всички институции, което пък са техните ръководители и  техните си чиновници -аз, ти , съседа Пешо, съседката еди коя си.... това е държавата.

Софийската община е положила доста сериозни грижи гражданите и да живеят в хубава среда, наляти са сума пари например за детски площадки. Миналият път като си идвахме тези площадки бяха прекрасни, чисти и приветливи понеже бяха новички. Сега са съсипани буквално. Надраскани отвсякъде, абе грозна картинка. Ми как да има нещо хубаво, като се руши непрекъснато.
Блоковете навсякъде са надраскани - какво да направи общината за това, че да спрат да съсипват? Според мен просто трябва да се въведат кански глоби ( плюс да си платиш за почистването) и освен това да се задължат собствениците да поддържат блока в лицеприятно състояние, независимо кой го е надраскал. Да видите като ни  бръкнат в джоба как и камери ще монтираме и вандалите сами ще хващаме и водим в районното.


  
*
 :lol: :lol: :lol: Боби, няколко седмици тук и вече си на мнение, че требе да има кански глоби, шамари и гърч за гражданите-идиоти, понеже друго не ги оправя? ОК, ама понеже и администрацията произтича от същото това гражданство - както то живее, така и тя "работи". И дори не могат глоби д ни наложат, камо ли да ги събират. Не могат ли, не искат ли - вече и аз не знам, честно.  Резултатът от това го виждаш и сама. Доскоро, когато някой от нас (в тази и подобни теми) "изпищеше", че друго не ни оправя, освен гърч - ти обясняваше, че с кампании пияните ще спрат да газят хора, а не с по 20 години ефективни присъди... Малко ми става иронично в момента, че като нагази кучешки лайна и внезапно стана нетърпима към нещо, което е дреболия на фона на ядовете дето имаме тук и ти се дощяха глоби и нетърпимост от страна на администрацията за такива неща. ОК, ама тя е търпима към убийства от всякакъв род и мащаб, та някакви си проблеми като твоя - дори не ги забелязва. Не, че лайната по улиците не са проблем, или графитите...просто са ни от най-малките на нас. За съжаление.  Никак не съм склонна да слагам знак на равенство между някои понятия, а именно, че държавата - то това са гражданите. Тцъ. Държавата е властта, администрацията, ДЛЪЖНИТЕ да ръководят всичко на дадена територия добре. Пък гражданите са обществото. "Държава" и "общество" не са едно и също нещо - нито като смисъл, нито като функции, нито като правомощия (особено важна разлика в обсъждания контекст).

Прочете ли линковете на Джам? Ако не си - направи го и ще си говорим за едно и също и ще получиш един възможен отговор на въпросите си какво да се направи, че да спре да бъде така, както и сама го виждаш. Има опция "човекът в огледалото", има и опция " да лъснеш огледалото и на някой да му хареса да се оглежда в него и д спре да го чупи". Някои ситуации - имат повече от едно решение и мен лично ме интересува кое е най-ефективното възможно, а не кое най-морално, възвишено и дълбоко като котешки гъС и също толкова неработещо.

Няма да се уморя да повтарям (защото е факт), че във всяко общество, големият процент граждани са тъпанари. Ей така по природа и генче. Не само в нашето - навсякъде по света е така и винаги е било. Е, хайде сега да помислим, кое е по-вероятното за случване? 90% тъпанари да вземат внезапно да мислят като теб, мен и други тук по куп въпроси и да живеят според нашите разбирания по всякакви въпроси и да се "самоосъзнаят". Или държавата, с властта и правомощията делегирани й от обществото - да вземе да вкара в пътя тъпанарите в него? Кое в държавите дето са много по-добре от нас за всичко е работещото решение Боби? Не е самоосъзнаване, масова извисеност и пръскане от интелект. Добри привички се налагат, а средствата за налагане - варират. За някои неща - с чисти шамари става, за други с "моркова и тоягата", за трети (твърде рядко) с добри разяснителни кампании за нещо.

Вече ме избива на съжалителен смях някой като ми завдига лозунги, като споменатите от теб, дълбоко неосъзнавайки защо за него те са смислени, а за масата около него - не са. Ми щото масата около теб са тъпанари, затова. А всеки човек с мозък пък - има склонност да се подценява, да се има за "нищо особено" и да си вярва, че е като другите в масовката, обаче всъщност - не е. И като не вижда тази разлика и "пропаст" между себе си и околните - ах ма що те така, пък аз онака? Порасни, осъзнай се, оцени се, дай си сметка, че си над масовката доста, ей така както умееш да си трион за нерви и буквалист и дори мен да вбесиш понякога  :lol: - ти просто не си тъпанарка. Няма как да проумееш тъпанарите. Никога. Не е и нужно. ;)

И преди това управление на града ни и сега - аз се държа по абсолютно идентичен начин Боби. Не вандалствам, мъкна си отпадъците докато намеря кошче за боклук, спазвам правилата, защото ги има, а не от страх, че ще ме глобят, обикалям паркинга на МОЛ-а с болно дете 15 мин., за да си намеря нормално място, а не спирам на свободното инвалидно... Защото просто имам "огледало" и искам да харесвам това, което виждам в това "огледало". За масата ми съграждани - това е тотално неразбираема метафора просто. Те са като стадо -накъдето го бутнеш - натам отива. Не са само моите обаче ;) Стадото Боби се управлява с кучета и гега, или се води по действията на останалия добитък в него. В градска среда - работи същият механизъм и хората са го установили и приложили отдвна и успехът е видим. Когато има кошчета навсякъде - стадото се чувства обгрижено от овчаря и в знак на признателност за грижата - пуска си боклука там. Започва да гледа накриво "черните овце", ако това не ги спре - идват  кучетата и гагата. НО първо и важно условие за стадо, което д е кротко, добро и управляемо е - добро пасище, бистра водица, сянка за отдих. Тогава кучета и гега ти трябват в единични случаи и то повече да пазиш овцете от вълци, а не да ги пазиш от самите тях.

Сори за анималистичния пример, но ми е най-бърз и лесен в случая. И да, колкото по-добър като условия става моят град - толкова по-малко цапане и вандализъм има в него. Видимо по-малко и в кратки срокове, не е като да съм го прочела някъде - виждам го. При нас няма и бездомни кучета апропо. Само няколко съм засичала - кастрирани и маркирани. Което не е заслуга на "извънземните, свестни" жители на Стара Загора, а на адекватната администрация на Стара Загора, която затова е избрана. Аз затова гласувам и плащам данъци все пак, за да не е лично моя работа да възпитавам друг освен сина си. Нито пък се чувствам виновна за простотиите сътворени от съгражданите ми персонално.

На фона на прясно миналите избори, в които пак се наложи да гласувам отговорно, с мисъл, въпреки цялата ми неприязън по казуса - не съм в настроение дори от теб да чета как ПАК аз съм виновна, че държавата била идиотска или по-скоро я няма никаква. Не, не съм! Гласувам и овластявам едни хора, да решат всичко споменато от теб ефективно и още 1000 по-значими проблема от този. Те не го правят, въпреки че имат цялата власт и ресурс да го направят. Е, аз ли съм им крива? Ми не съм. Да си влязат във функциите, които им делегирам вече м'найсе пъти и не им ги делегирам насила нали така? Те искат, те ме молят и убеждават да им делегирам тази власт и права все пак, твърдят, че могат да се справят , но не се справят 25 години. Пак ли аз съм виновна? Ми прощавай, ама освен за БСП и ДПС за всички от "големите" съм гласувала вече, всичките са били на власт и нищо не стана по-добре...ако ще ми кажеш, че не мисля кого избирам. Мисля. Ама мисля на база обещания, програми и като им дам власт - тия ми теглят една майна и си правят каквото си искат. И ПАК аз съм виновна накрая. И за това. Ми не, не съм!

Ще ти го повторя, ако не ме разбра първия път - добре дошла в нашата реалност тук, която не се оправя както ти си мислиш, че може и ти се ще. И на нас ни се ще и сме опитвали и не става. Защото следва да има симбиоза държава-общество, за да стане. А държава - НЯМА!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
За няколко седмици от както съм тук ми писна да лавирам с децата си и да се опитвам( за сега успешно но до кога ли) да избягвам и наръсени навсякъде по тротоари , тревни площи и дори детски пясъчници кучешки изпражнения. Ами ГАДНО е! Как може в 21ви век, в европейска столица човек да ходи и да трябва да лавира между лайна.

И в Мадрид е така от 17 години, през които имам впечатления, дори в най-централните и престижни квартали и паркове. Свинска работа и там.
И в Загреб има, но не толкова много (все пак там си няумат бездомни кучета).
*
А в Бургас НЕ е така :lol: :lol:! И кучета си нямаме :wink:./бездомни,де/
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Жбрул, не си ме разбрала за кое съм за и за кое против, но сега ще стане дълго да ровя какво точно съм ти писала. При всяко положение аз мнението по никой въпрос не съм си променила от както съм тук, просто съм си добавила някои. Коментирала съм кое съм видяла, че работи и кое е безсмислено и дори води до повече престъпност. В САЩ специално има кански глоби за унищожаване на обществена собственост, което също е и училищната собственост и аз съм съгласна с тях.
За човека в огледалото, което ти наричаш лозунг, съм напълно убедена, че това е начина. Навсякъде имам примери на хора правещи нередното и смятащи, че проблем в тях няма, защото те разбираш ли правели еди какво си дребно, пък то другите... Дори в този форум е масово. Ще ти дам пример - от време на време има въпроси тук от хора опитващи се да изработят системата - примерно за майчинството. И масово участничките се втурват да "помагат" на въпросната майка. Защо? Защото се смята, че измамата на държавата е ако не гордост, то не проблем. И съм чела и други коментари, пак тук, как ще взимат каквото могат от държавата ( хора, които знаят, че изработват системата и нещо не им се полага)защото тя държавата... следват всякакви обяснения, то това, че циганите я изработвали до това, че държавата била еди каква си. Ако всеки си гледа него си, а не циганите, политиците и всичките там маскари, тази държава няма да е на това дередже, в това съм убедена. Онези винаги ще ги има, има ги във всяко общество, но нека не ставаме като тях, че да не се минем. Миналият път като го написах, пак някой ми каза, че онези отгоре еди какво си, та те и да гледали себе си, нямало ефект ( с което аз 100% не съм съгласна). Друг пример - свекърва ми работи в ясла и знаете, че там родителите носят кърпички за дупе, салфетки и памперси Хайде памперсите отиват само по предназначение, но кърпички например често остават и те вместо да кажат на родителите да не носят следващия месец, си ги разпределят помежду си. Но според тях това не е никаквъ проблем, а не кражба от родителите, то просто били останали и  без това. Това са хората, които се грижат за децата ни. Онзи ден купих салфетки и свекърва ми ме пита защо съм била купила, като тя била донесла. Аз я питам от къде са тези салфетки - ми те вече си ги били разпределили, тя като отишла и казали кои били за нея, тя какво била виновна, като те другите, не можела да не вземе представи си.... ха ха ха. Ми аз и казах да си се бърше с тях, аз ще си купя, понеже не желая да участвам в кражба, каквото е това за мен. И сега аз съм лошата, че обвинявам в подобни богохулни неща, които със сигурност не са верни, те просто нали така... Масово е, народът краде и дори не смята, че това е кражба, щото нали всеки го прави.  Та затова казвам всеки да гледа себе си, да дава пример на децата си и строго да осъжда публично подобни актове.  Едно дете, ако открадне нещо, то би следвало да се накаже и да се заведе обратно от където го е откраднало, за да го върне и да се срамува, а не да се подмине това с коментара "детска работа" и то шяло да го израсте. Така се дава личен пример кое е добро и кое лошо, а не с приказки и после правена на противното, щото то нашето нали така било просто сбъркало. Това е, което можете да направи всеки един от нас. Ама като родителя коментира пред децата как сега да изработим държавата, то какви деца очаква да отгледа.  И като дойде пак някоя мама с подобен казуз тук да  и' обясним, че краде от нас и ние няма да участваме в кражбата, а не да сме солидарни с нея.  Та не ,аз не смятам, че това е празен лозунг и аз лично така си живея живота. Децата ми навсякъде по улиците ми сочат различни нередности и ми обясняват как това е невъзпитано. Аз не мога да контролирам какво правят другите и как го правят, но мога да науча поне моите деца, че те трябва да правят правилното нещо, независимо какво правят другите около тях и да не се влияят от лошото поведение на другите, а да гледат себе си. Това е , което аз мога да направя, без да имам нужда от държавата. И твърдо вярвам, че без това, нищо няма да се промени.
« Последна редакция: Октомври 09, 2014, 11:04:38 am от Bobbie »


  
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Живеем в квартал с вътрешни по тихи улици, близо минава река и е място за разходки на хора и любимци!
Това ни е маршрута от Читалишето до вкъщи където прекарвам вечерите си, та след среща на
ботуша на Митака с такава "мина", мих коридора на цялото читалище. От първо до девето коляно
благославях, после на детето обяснявах! Не можех да оставя благовонието да се стеле навсякъде
и да се измъкна като шушумига, какъв пример ще дам на детето си. Измих пода сред смаяните погледи на родителите, после и ботушите и така.
Никога няма да се променим, докато хората не почистват след любимците си.
А на пощенската ни кутия ще сложа този текст, защото там чистя през ден!


Извинете, това не е тоалетната на вашето куче,
а нашата пощенска кутия!Ако ли все пак е, ПОЧИСТЕТЕ!

Благодаря!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)