0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Елф, щеш ли да си припомниш кък се гледа едногодишно и да поемеш Ивайло за малко, до кат се наскачам на протестите? 
Хехе, точно такъв отговор очаквах.  :wink:
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Хехе, точно такъв отговор очаквах.  :wink:
Наистина нямам на кого да го оставя, душа  :wink: Знам, че не е достатъчно оправдание, но не смятам, че на децата им е мястото по протестите....Ако нещо го удари, случайно? Не бих рискувала.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Нищо им няма на протестите - още може .
Полицаите - някои от тях си умират да се вживяват в ролята на съдията Дред, то се вижда.
Февруарските ги отразих с присъствие, от там нататък не - по обясними причини.
Бубулуна, Джамбазми нещо Цацров напоследък много се бул интересувал от него, явно не само ти виждаш някаква алтернатива, те обаче виждат нещо като заплаха явно. Изобщо на последък Цацаров големи интереси има - към ББ, към Станишев, към Бисеров (брей да не повярва човек тоя се появи). Ще гледаме пак театри.
Верно и Бреков се напъва за алтернатива , и той със стадо (е айде един да е) олигарх  зад гърба си.

ПП Боби , ама аз верно не разбрах какво ми отговори, на въпроса ми ти за какво скача преди 20г.. Въртя, сука , та дешифриране, та не , със, без кавички и пак не вдянах.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Мда, тоя Цацаров се оказа една изключително интересна фигура... До тук работи като че ли само в посока собствени интереси...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Аз  съм против сегашните протести, защото те реално целят да махнат това заради което скачахме преди 20 години по площадит е- това нещо се нарича демократични избори. Никое 4 годишно правилтество не може да направи толкова лошо на България, колкото загубата на тези принципи. Тези протести започнаха седмици след изборите т.е. единствената им цел беше да се смени вота, който на протестиращите не се харесва..  Ми и на мен не ми харесват резултатите от изборите, ама какво  от това...

Боби, при цялото ми уважение, не мисля, че протестите са започнали просто с цел да се смени изборния вот, който не се бил харесвал. Историята е много дълга, а процесите - комплексни.. Факт е, че народното недоволство започна да придобива облик още през февруари и още тогава политическата ситуация у нас беше нестабилна. След изборите пък правителството се образува НЕ от първата политическа сила, спечелила изборите, което нямаше как да не доведе до мнителност сред народа и съответно до по-голяма бдителност. (Това пак може да е било игричка на ГЕРБ, не знам) В последствие се случиха сериозните политически гафове като назначаването на Деян Пеевски и други, за които изумително никой, ама НИКОЙ не пое политическа отговорност! А политическа отговорност за подобни действия е ясно, какво означава - оставка! И не само, че и намек за такава нямаше от никой политик, ами и прочетохме и видяхме в медиите толкова абсурдни и обидни изказвания в тази връзка. Хората излязоха по улиците - естествен ход на събитията във времето... Но правителството ги игнорира! Как да не се изпълниш с недоверие? Едно правителство с толкова разклатена репутация няма как да продължи да работи нормално... Това е един аспект. Друг аспект е, че в общите настроения у хората изглежда като цяло не става въпрос за партии. Говори се за олигархии, а не за "леви" и "десни", за това, че който и да е от познатите политици да си сложи шапката на властта, зад него стоят все едни и същи (финансови) интереси. В тази връзка също се търси промяна - нов морал в политиката, прозрачност в управлението и т.н... Защото се смята, че олигархията пречи на демокрацията, не протестите... ;) Често чета за липсващара алтернатива и т.н... Вярно си е, липсва истинска алтернатива, но в тази връзка попаднах наскоро един интересен коментар:

Цитат
"Когато през 90-те години някой вдигнеше глас срещу разграбването при Беров или срещу безумията на “масовата приватизаяция”, дежурните тръбачи на укрепващата червена олигархия предупредително крясваха: “Ти какво, да не би да искаш да върнеш на власт Филип Димитров – онзи луд, онзи…” Когато след 2001 г. някой протестираше срещу рафинирания и удивително безсрамен грабеж на управлението със “синя кръв” или срещу откровено бандитската Тройна коалиция, пропагандните брокери на пост-милиционерската мафия застрашително ръмжаха: “Ей, ти, да не би нещо за Иван Костов да си се затъжил…?” Ако днес някой публично се обяви срещу марионетките на корпоративно-търговската общност на власт, яростните дудуци на неизменно прогресивните сили изскачат в транс и вопият: “Този иска да върне Бойко и Цецо на власт…” Пригласят им ниско платените гъдулки на свободния от всякакъв срам наакан печат: “Е-то-о, соросоидите и кръгът Капитал тикат Плевнелиев да прави служебно правитество…” Има ли нещо общо между Филип Димитров, Иван Костов, Бойко Борисов и Росен Плевнелиев? Съмнявам се … нищо общо няма. С изключение на едно – червено-кафявата партия и производната й милиционерска олигархия вече 25 години не могат да попаднат на опозиция… Не могат да си намерят опоненти по вкус… Да ги галят, да ги хвалят, да ги дундуркат… Дори когато един десен премиер им даде две трети от собствеността, предназначена за приватизиране… Дори когато друг десен премиер им даде над 80 на сто от държавните плащания в една банка… Дори когато сложат свой човек за десен премиер, пък после го разлюбят или им омръзне…" Източник: http://offnews.bg/index.php/259884/kalin-iliev-ako-byah-student


« Последна редакция: Ноември 15, 2013, 16:07:54 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цитат
"Когато през 90-те години някой вдигнеше глас срещу разграбването при Беров или срещу безумията на “масовата приватизаяция”, дежурните тръбачи на укрепващата червена олигархия предупредително крясваха: “Ти какво, да не би да искаш да върнеш на власт Филип Димитров – онзи луд, онзи…” Когато след 2001 г. някой протестираше срещу рафинирания и удивително безсрамен грабеж на управлението със “синя кръв” или срещу откровено бандитската Тройна коалиция, пропагандните брокери на пост-милиционерската мафия застрашително ръмжаха: “Ей, ти, да не би нещо за Иван Костов да си се затъжил…?” Източник: http://offnews.bg/index.php/259884/kalin-iliev-ako-byah-student

извинявай, Чандра, знам, че не е твой текстът, а само те е заинтересувал с нещо, но цитатът, който оставих, е пълно свободно съчинение, при това - с много лоша литературна стойност, та дори и за есен не става, камо ли за опит за документалистика.
сега всеки може да си измисля свободно на тема какво беше преди Х години - народната и медийната памет са ужасно къси. хоризонтът вече се е скъсил до седмици дори...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Е,да,не е като " супер задълбочения и интелигентно представен анализ" на журналистите от сп.Тема.....
Ясно,не ви харесват протестите,протестиращите и начина им на демонстриране на несъгласието си с новите управляващи. Няма как да се убедим взаимно,личи си от 100 км и не виждам и смъсил да се опитваме ,но ти сама предложи,след шест месеца да се срещнем пак тук.Аз  предлагам,да го направим след осем месеца. Сега ще се размият протестите,ще дойде май,ще има избори за европейски парламамент,мнозинството ще бъде от левите партии/ те сега са във възход във всички страни членки,което е логично,следствие на рестриктивните финансови политики за предпазване от последиците от кризата/,Станишев,като шеф на Европейската левица има реални шансове да стане и председател на ЕК и след това какво...... При нас пак няма да има условия за икономическо развитие,пак ще има гладни пенсионери,скъп ток,еднопосочни билети за млади специалисти,а и не само специалисти и не само млади,ще ни прескачат инвеститори,1едни ще стават крайно богати,за сметка на милионите други...Все познати неща.Ще има и още по 5000Е бъдещ дълг за плащане  на човек,за тези които остоват,по-точно,които работят в мижавата ни икономика.Найс,а????
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Изобщо на последък Цацаров големи интереси има - към ББ, към Станишев, към Бисеров (брей да не повярва човек тоя се появи). Ще гледаме пак театри.
Нали?  :D  Колко удобно само....ГЕРБ-ер, БСП-ар и един от ДПС...тъй за разкош! Ма работи правната система, та огън Фърчи  :wink: :lol:
П.П. Бареков нЕма го коментирам, че ме е страх от самообида  :wink: :lol:
« Последна редакция: Ноември 15, 2013, 16:35:48 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
ra40, за протестиращите говориш на "те",  хората с противоположно на твоето мнение са "вие"... та не мога да те видя къде си.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
точно така ще стане, ра40. съгласна съм с тебе.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Аз моето място съм го заявил в предишните си постове,сега се опитвам да не заемам позиция,с аргумента ,че дискусията ни няма да има край,а и за това предложих вариант.
Едно мнение,което пък заинтригува мен   http://www.flagman.bg/новини/55309/Още-едно-шибано-писмо-до-студентите
 
« Последна редакция: Ноември 15, 2013, 17:44:52 pm от cygnus »
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, при цялото ми уважение, не мисля, че протестите са започнали просто с цел да се смени изборния вот, който не се бил харесвал.
Ами аз нямамм друго обяснение за протест започнал няма и 2 семдици след избори, които пък бяха проведени пак след падане на правителство. Винаги на едно ново правитлество се дават поне 100 дена изпитен период. Та пада правилтеството, правят се нови избори, народа гласува (или не гласува, кой както си реши) и седмици след това искат да ги свалят. Моля пак ми обясни логиката на това действие? Щот аз нищо комплексно не виждам, напротив, видам прекалено опростено мислене, без грам мисъл има ли смисъл от действията ни или не и въобще дали са основателни. Просто хората недоводстват от резултата. И се изтъкват какви ли не причини - назначнията, пък как не очаквали, че Атака ще се коалира. За назначенията - ок, така е, ама няко протестира ли когато тези хора влезнаха в парламента - не. За коалициата на Атака - ми аз не съм видяла някъде на Атака феновете да протестират, че са измамени и щяли да гласуват различно иначе. Протестират хора, които не са и не биха гласували за Атака и изтъкват това като „валидна“ според тях причина. Никой не бил очаквал Атака да се коалира. Що, иначе щеше да гласуваш по различен начин ли? Свободни съчинения.  И да речем ги бяха свалили веднага, второ падане на правителство за 2 месеца - каква разлика според теб щеше да има?
И честно казано и в момента не съм наясно срещу какво точно протестират студентите. Да свалят правителството, ясно, ама какви конкретни действия на правителството изтъкват не съм наясно,понеже всеки различно разправя.
« Последна редакция: Ноември 15, 2013, 19:01:08 pm от Bobbie »


  
*
Аз моето място съм го заявил в предишните си постове,сега се опитвам да не заемам позиция,с аргумента ,че дискусията ни няма да има край,а и за това предложих вариант.
Едно мнение,което пък заинтригува мен   http://www.flagman.bg/новини/55309/Още-едно-шибано-писмо-до-студентите
А точно, Рачо! Схвана значи какво имам предвид :)


П.П. Обърках се вместо цитат натиснах промени и мнението ти е редактирано от мен - всъщност нищо не е редактирано вече само си изтрих това, което написах  ;)
*
Боби, официалните отговори са, че е отвратително, коалицията е невъзможна и трябва да си ходи. Всъщност съгласна съм, че е отвратително, също, както последните няколко правителства, но къде бяха тогава, къде? Трябва да се протестира, винаги и за всичко. Просто тези лица на протеста, които се афишират по медиите не ми вдъхват никакво доверие. Нямам предвид обикновените протестиращи.
*
"Мнозина не разбират, че критиката е наистина срещу, но е срещу превръщането на протестите във фарс. Срещу лицата, които се самоназначиха за водачи и говорители на морално разгневените хора, за да ги употребят безскрупулно в своя изгода. Срещу същинските комисари на подмяната, които си позволиха да удавят автентичната вбесеност от безобразията на текущата власт в пошлост и кич. Срещу използвачите, които провидяха в протестите звездния си миг. Срещу онези, които искаха да се изявят, защото досега стояха в ниши. Срещу тези, които упражниха контрол над възмущението и пробваха да го канализират с оглед на политическите си и бизнес планове. И които даже имаха безочието да се обявят за умни, красиви и интелигентни, разсипвайки и съсипвайки гражданското недоволство с фалшивия си патос."
(извадка от втората статия)

Ами ей го деЙ "ключът за палатката". ;) И той не е в "безсмислието" и "неоснователността" на протестите, а в тяхното "формулиране". Това го казва човек, който е набеден за "вредител", което разбира се е нелепо. Поне за мен. Аз не съм фен на максимата: "който не е с мен е против мен", защото това би означавало, че трябва да приема всеки човек, който за каквото и да било на този свят има по-различно виждане и позиция от мен за мой враг. А такова мислене е крайно примитивно.

Например, на мен Джам не ми е "враг", понеже счита че дадено нещо (което искаме и двете) е по-постижимо, чрез един "механизъм на действие", а в конкретната ситуация сега - аз считам, че то е по-постижимо чрез "друг механизъм на действие". Това означава единствено, че с нея "имаме спор" с какви средства точно може и е най-добре да се опитваме да постигнем "целта Х". Нищо повече.

В конкретната ситуация, която обсъждаме - да, споделям много от критиките отправени към вида на сегашните протести, към некадърното формулиране на искания в тях, към вида на исканията, дотолкова, че изброените - правят протестите неефективни и ги отдалечават постоянно от постигането на каквито и да било цели и положителни промени. Но в същото това време - считам, че нещата у нас дотам са стигнали, че нямат оправяне по друг начин, освен с протести. Не по друга причина, а защото всички останали - цивилизовани и типични за наистина демократична държава механизми за решаване на проблеми -у нас  са безкрайно опорочени и изродени, поради което при опит да решиш проблем чрез тях - всъщност възпроизвеждаш непрестанно същия проблем (проблеми), затвърждаваш го и трупаш още и още за решаване. Все пак - достатъчно време виждам да се случва имено това, че да имам очаквания тепърва да спре да се случва, ако се ползват същите методи, които и до момента само правят батакът по-голям и толкова. В допълнение - у нас не съществува и върховенство на закона, ние сме "правова държава" само на книга т.е. главният гарант за правилно функциониране на демократичните механизми за решаване на проблеми - липсва. Като липсва - механизмите не работят както следва. Те започват да работят в режим "извращение" и вместо ползи - носят вреди.

Именно заради това свое виждане (без претенция да е меродавно) - аз конкретно не виждам друг път да започнем да си решаваме реално проблемите, освен да изискваме, притискаме и настояваме това да започне най-после да се случва, чрез протести. Както вече споменах - правото на протест неслучайно е съществена част от самата същност на демокрацията. Защото както знаем - и демокрацията не е съвършена, но нищо по-добро от нея не е измислено засега ;) И понеже демокрацията е несъвършена по природа, предвидено е да можеш ПРЯКО да изразиш недоволството си, в случай че заложените механизми нещата да вървят добре - все пак не сработват. И като не сработват - бива да се коригират. И протестът е единствената възможна, легална, цивилизована форма в една демокрация да поискаш подобна корекция.

И миналата зима и тази (вече зима) - бях и съм на мнение, че с протестите - не се иска каквото трябва да се поиска. Не знам защо така се получава честно казано. Може би, защото нямаме опит в тези неща, може би защото т.нар. задкулисие е достатъчно силно и хитро, да успява да се вклини във всеки спонтанно и основателно възникнал протест на гражданите, да го превземе отвътре тихомълком и да го изчанчи до степен да изглежда пълна нелепица. Може би, защото твърде бързо клякаме когато ни се каже "не, не става и не може" дори на смислените искания, които издигаме и вместо до дупка да си ги издигаме и да настояваме да се изпълнят - ние реагираме като обидени хлапетии с "оставка!". Един вид, като не щете пък да направите каквото искаме от вас (а формално само вие можете) - ние пък ви се сърдим и затова искаме да си ходите. ОК, ама проблемът ни така си остава нерешен и просто идват следващите, които за същие проблем да ни казват: "не, не става и не може" и толкова.

Не, че някой е седнал мен да пита, ама..."аз да си кажа"  :lol: по конкретния случай, как ми се чини за по-разумно да се постъпи. Първо да се формулират и издигнат няколко искания за промени, промени, които да позволят на демократичните механизми да започнат да функционират правилно и в полза на обществото. Което чисто технически - може да стане само с писане и гласуване на съответни промени в закони, или изцяло нови текстове на същите. Което с "оставка" - не моЙ да стане просто, щото няма да има кой да ги гласува тези неща, отиваме на следващи бутафорни избори и след тях - пак сме в същото положение. (Справка - ситуацията през м. май) Та, ако евентуално се издигнат такива искания и под натиск бъдат изпълнени - после се вика "а ся оставка". Никакви такива сделки от сорта на "Ама оставете ни ся да си изкараме мандата, пък ние в замяна ще направим тук-таме козметични промени" (което се играе сега). Гласуват каквото се иска, подават оставка и после - нови избори по нови правила. И да ви кажа честно, дори не е толкова важно за мен дали някакви морални, свестни хора ще са следващите управляващи, че да разчитаме на съвестта им да не безчинстват. Когато си на власт - изкушенията са толкова много и толкова големи, че и най-свестния човек може да се подхлъзне. Затова е по-важно за мен - правилата да са такива, механизмите по прилагането им да са такива, че да са неизбежни за спазване и да те пазят и от теб самия и слабата ти човешка природа, когато попаднеш на място пълно с изкушения. Ако не устискаш сам, да има какво да те възпре да крадеш, да се облажваш и да въртиш далавери за сметка на всички останали в това общество. Както е апропо в истинските демокрации. Не, че са им толкова по-свестни и възвишени политиците (чисто като хора), а просто механизмите работят достатъчно добре, за да бъдеш плясван през ръцете, като посягаш да се облажваш за сметка на другите. Ако все пак "има пропуск в системата" и посмееш да опиташ - обществата там не казват "аре карай, к'во толкова", ами излизат на улицата и настояват не само да напуснеш поста си, ами и да станеш клиент на прокуратурата и да си "платиш за греховете". Няма 6-5. Ако прокуратурата се ослуша...ще протестират и срещу нея, без хич да им дреме, че тя била част от независимата съдебна власт. Понеже нашата - буквално съдейства на всякакви престъпници и крадци да им се разминава, лежейки баш на тая кълка, че били независими. Ай сиктир!  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Джам, текстът няма претенции за документалистика, есе или друго произведение с литературна, журналистическа или историческа стойност, :) то е просто изказано мнение след статия в интернет-пространството... :) Аз имам памет относно 90-те (тогава тъкмо завършвах училище), през 1997г. бях студентка в България, за чужбина заминах през 2000г., та горе - долу повечето протести съм изживяла "лайф,  от мястото на събитието"... В цитирания коментар на мене лично ми допадна основната нишка и тя е, че "липсата на алтернатива" в никакъв случай не е аргумент за това, едно компрометирано правителство да продължава да управлява, а в дискусии често се изтъква като такъв... Истината според мене е, че сегашното правителство няма как да работи ефективно. Но работи, при това в стил: "кучетата си лаят, кервана си върви" и някак в суматохата (която продължава от лятото) се вземат незабелязано толкова спорни решения относно промени в закони, бюджет, европейски програми, уж социални насоки и прочее... Прави сте, нека видим, как ще изглежда обстановката след 6 месеца...

Боби, аз също съм участвала в протестите (дори съм регистрирала съответните мероприятия в нашата община), затова мога да говоря от свое име. Лично аз гласувах на изборите и от резултатите не ми харесваше основно едно - ниската избирателна активност. Иначе мисля като тебе - каквото е решил и избрал народът, това е. Почти при всички избори се говори за спекулиране, нагласени бюлетини, платени гласове - това е досадно, но не ме е впечатлило чак толкоз много... Т.е., не съм демонстрирала по улиците, понеже не ми е харесал изборния резултат, а защото гафовете започнаха (те си продължаваха и от предишното правителство, де) твърде от рано. Всички питаха, КОЙ назначи Делян Пеевски, но и досега няма отговор. А не е никак без значение, Боби, в крайна сметка изведнъж се оказва, че Главна Дирекция за Борба с Организираната Престъпност, ще е подопечна на Държавна Агенция за Национална Сигурност и като за капак шеф на ДАНС (и оттам на ГДБОП) ще е човека представляващ най-очевидния пример за едромащабни престъпни и ощетяващи обществото схеми... И тъй, първоначално хората излязоха да протестират против задкулисието в политиката; за повече истината, честност, почтеност и доверие, против олигархични структури и мафия..  Но (!!!) политиците не реагираха адекватно. Спомням си, че някой дори беше казал, как съжалява за номинирането на Пеевски за шеф на ДАНС, понеже била подценена "обществената реакция". Разбираш ли, за "обществена РЕАКЦИЯ" върху нещо се говореше, а не за обществен ИНТЕРЕС... Аз лично се възмутих не от това, кой с кого се е коалирал, а например от безпрецедентното поведение на Волен Сидеров и се чудех, как е възможно да се толерира такова. Просто всичко ми се струваше толкова абсурдно, направо нереално...

Аз спрях да съм активна, но подкрепям протестите. Мисля, че за всяко нещо си има времето, затова не бих упрекнала хората, къде са били при предишните правителства...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Чандра ти това, друг друго, трети трето - колкото хора попитах, толкова различни менния чух, с изключение на това назначение на Пеевски ( който впрочем като си е депутат явно не пречи на никого, което е абсурдно). Другто което е - излиза, че е ок мафиот да е в парламента, ама да не е на длъжност произхождаща от него, така ли?  Защото нямаше  проблем да е там и изведнъж 2 седмици след избори да се сетят, че не искали мафиоти, с които до преди това проблеми явно нямаше. Въобще ... извини ме,. аз тази работа не я вярвам. Простеста си беше и сега си е точно защото не им харесва изборът, за нищо друго. Е и на мен не ми харесва и затова агитирах преди изборите за някакво разумно решение за по-малката злина, но повечето хора самонадеяно отхвърляха това като глупости при положение, че ясно се знаеше какво е най-вероятно да се случи, знаеха се социологическите проучвания и кой каква подкрепа има и то се случи. Сега пък това са глупости според същите тези хора, които доведоха до това. След 2-3 месеца, ако се окажат пак в същото, че и по-лошо положение, да не може въобще да се сформира правитество сума ти време, пак някой друг ще им е виновен щото онези горе всичките са маскари, пък те самите отговорност нямат въобще.
Някои изтъкват ИК - ок аз съм съгласна, че трябва да има промени и, за себе си знам конкретно какви промени искам да има. Е, като питаш няколко простестиращи, всеки има различно виждане. Та не вярвам аз, че тези протестиращи сега ще излъчат една партия, която да може да състави правителство и да не е една от досегашните. Все пак може да бъркам моля някой простестиращ да ми каже какво правителство очаква, че ще има, ако свалят това, при положение, че няма нова стабилна партия, която да има подкрепата дори ако щеш и само на протестиращите? Това са някакви много хубави пожелания, но не е реално и аз честно казано не мога да проумея и вече месеци си блъскам мозъчето как хората не го виждат това.  Единствен пан ас виждам, ако имаше някоя по-голяма партия, която да вземе поне към 20%, че да с екоалира с ББ и това да е новото правитлество. Ама такава няма. Хубаво не ги искат тея и онея мафиоти- а КОЙ искат?

И последно, никой ли не вижда че от всичкото това печелят само и единствено БСП и  ДПС? Преди и Атака печелеха, ама сега с тази коалиция, вече и те се сдухаха. Ние си разделяма и разбиваме вота на дребни фракцийки,на сто хиляди партийки,  докато тяхният вот си седи единен.


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Ами ей го деЙ "ключът за палатката".

точно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Ще кажа, че откакто имам право на глас (което е доста време вече) - само два пъти се е случвало избори да спечели (и да състави правителство) партията която аз подкрепям. Веднъж спечели кметът за който аз гласувах (настоящият на Стара Загора) и веднъж спечели президент, който не че исках, а избрах на принципа "по-малкото зло". Т.е. в почти всички избори, от всякакъв вид, в които съм участвала (а аз не пропускам да гласувам) - почти никога не е печелил онзи на когото симпатизирам, подкрепям и искам да ме управлява. НИКОГА не ми е хрумвало да изляза и да протестирам по тази причина обаче и не съм го правила. Винаги съм приемала, че така е решило мнозинството и съм приемала това решение, защото ...просто такива са принципите на демокрацията. Нали така?

Случаят с последното правителство и Делян Пеевски. Ако беше вярно, че протестиращите срещу това правителство го правят, просто защото лично на тях не им харесват резултатите от последните избори - то протестите трябваше да стартират още след като от ЦИК оповестят официално какъв е резултатът. Да, ама те го оповестиха и протести нямаше. Следващ възможен момент беше (ако това са причините) - да се протестира, защото правителство съставят партии "изгубили" изборите, а не партията която ги "спечели" т.е. тази с най-много депутатски мандати. Нямаше протести, защото редно, или нередно - правилата позволяват това да се случи и то е законно.
Както знаем - поне 100 дни толеранс се дават на ново правителство, все тая дали сме гласували за него, или не сме, за да видим какви аджеба смята да ги върши същото. Само че, това правителство ПОКАЗА и ДОКАЗА какви смята да ги върши, много преди да са минали тези 100 дни - опита да назначи за шеф на ДАНС Делян Пеевски. Считам за напълно излишно, да се разпростирам в обяснения кое и защо е ОГРОМЕН проблем в това назначение. Та протести срещу правителството започнаха ЕДВА след това назначение.

Защо обаче не стихнаха питат някои, след като назначението беше отменено? Ей на - протестирало се срещу него, правителството "дало заден", конкретната цел на протестите била постигната - следователно - нямало вече причина да се протестира. Не е така. Протестите не секнаха, защото буквално с първия си управленски акт - това правителство ясна показа на всички (гласували и негласували за него), че няма никакво намерение да прави нещо различно, или по-добро, или по-почтено от предното, по-предното и още по-предното правителство. Че изобщо не му дреме защо са протестирали гражданите само месец по-рано, че не е било само за сметки за ток, а срещу статуквото (както стана модерно да се казва). И какво направиха? Дойдоха на власт, седнаха по креслата в МС и първата им работа беше да затвърдят именно статуквото от което недоволстват всички български граждани, без оглед на политически пристрастия.

Е, питам аз, някой сериозно ли мисли, че като започнеш така - някой е длъжен да изчака 4 години чинно да си свършиш всичките магарии, за да прецени "обективно", че ти по принцип нямаш никакви други намерения освен да вършиш именно магарии? Трябва ли един мъж да ме вкара 5 пъти в "Пирогов" пребита, за да  се сетя, че той просто няма да спре да ме бие нито след 100 дни, нито след 4 години, или след 400... Или бива още на първия изяден от него шамар, по повод "че имал тежък ден на работа" - да се светна, че ще има още и още шамари по разни "поводи" - и просто да му посоча врата още тогава. И да си спестя няколко счупени крайника и няколко години попилян живот в наивно очакване, че повече бой няма да ям?

Протестите не стихват по тази причина. Достатъчно "бой ядохме" вече от всякакви правителства, вкл. и от такива съставени от сега управляващите ни (те не са на власт за сефте я). Още докато стъпиха в МС - показаха, че смятат "да продължат да бият". Затова - никой с акъла си няма да върже, че след 100 дни, 500 дни, или 800 дни - те ще имат по-различни намерения и планове. Ми не, нямат. То се вижда - ясно кЪт бял ден. Обществото се раздели на такива, които са наясно, че "вълкът козината си мени, но нрава не" и на отчаяни от социалния си статус хора, които се самоубеждават, че "точно този вълк е по-читав от другите вълци". По-читав, защото им обещава разни нещица, които са "подхвърляне на трохи - срещу съгласие да стоят на власт". Нищо повече. И "благинките" се осигуряват с какво? Със заеееем. Който ще плаща кой? Тези същите умрели от глад и недоимък. Ей това е "социалната политика на правителството", дето ако пусна чешмата у нас - оттам ще потекат нелепите приказки за същата...

И в крайна сметка - връщам се на основното. Причини за протести има, те са съвсем основателни. Но сгрешени са очевидно начините по които се протестира, сгрешени са исканията... Патова ситуация наистина.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!