здравейте и от мен, от вас прочетох това онова за 2 часа откакто имам хлебопекарна, подарък от майка ми.Много съм доволна засега, опекох защото нямаше време за 1 програма хляб на ултра бърз хляб и от мен сложих 2 части бяло и 2 почти типово брашно и от рецептите там взех др неща без да меря на везна ,и купих някаква мая в пакетче суха , нямах никаква идея кое какво се прави ,,просто слагах, но първо с малката дозировка, имам две бъркалки и пекарна finlux модел fbm 1480,засега мисля че е добре, захващането отдолу е стабилно с метални ограничители на бъркалките, стана чудесен хляб за мое учудване.Сега искам да опитам но дозата на половина на козунаци, само че не мога да преценя дали ще е много като грамаж.Освен това исках да пробвам нещо от сорта на солен кекс, но нямам представа като стои на топло цяла нощ тоест 5 часа да кажем докато почне с отложеният старт, дали нещо няма да се обърка със содата и яйцата как стоят нещата.Много съм доволна това си е чисто отменяне на жената, супер машина.Чакам някоя рецепта,защото нямам тук с нея за козунак и програма имам за кекс и сладък хляб, там ли трябва да пека козунака,чета че на 1 програма основен хляб където се пече.Но щом сега го опекох на тази програма 6 мисля, и стана супер значи на 1 ще е още повече след като се спазят всички мерки.Лека вечер и очаквам съвети ,защото нямам познати които да питам и нямам идея какво се прави, има тънкости както чета и в брашното и маята явно, аз някаква взех суха от кауфланд ,но като не разбирам сложих колкото пишеше в случая 2 ч.л.Очаквам да ме посъветвате подробно ,благодаря