Delusion, в рецептата, която правих за 1 кг хляб - брашното е 660 гр. (200 бяло, 460 пълнозърнесто), а водата е 480 мл.
Ще ми кажеш ли рецептата за пълнозърнест хляб без грам бяло брашно.
Не е лош нашия, но за пълнозърнест очаквах да е твърд, а той е много мек Това е, защото е пресен ли?
Ето снимки на вече изпечения и изстинал хляб. Разрязаната част е 1/4 от хляба.
Smiles,
честито бебче
С малко закъснение, но ето и рецептата (хляб 750 грама)
Пълнозърнест хляб без грам бяло брашно - 330 мл вода
- чаена лъжичка и половина сол
- две чаени лъжички захар
- олио/ зехтин - на око - около две супени лъжици
- 450 грама брашно (от което 50 царевично, 50 ленено, или ако имам 50 сусамено, останалине 350 грама пълнозърнесто)
- чаена лъжичка и половина суха мая
Ако имам поръсвам със сусам, лен, мак, слънчогледови семки, тиквени, може и супена лъжица овесени ядки
Така хлябът е изненада всеки път, но винаги е вкусен.
И нещо което открих съвсем случайно - брашно от рожков. Към гореспоменатата рецепта слагам непълна чаена лъжичка - хлябът става вкусен като кекс : )
Целувки на бебчо и вкусно похапване