междувременно, в крайна сметка се оказа, че "екзистенциалния" въпрос за брашната, който ме мъчеше, си е бил основателен, що се отнася до работата на новобранец с хлебопекарна....съвсем случайно си намерих информацията и бих казал, че нещата си дойдоха на мястото...и нещата се получават както трябва...накратко, оказа се , че типът на брашното маркира, грубо казано, грисовете от които е получено, т.е. дали е по от центъра на зърното или откъм обвивката, и, що се отнася до хлебопекарната, тук е връзката с времетраенето и температурите, които са заложени в отделните програми и цикли, доколкото това е свързано със съдържанието на глутен, а глутена определя втасването...простата зависимост е, че колкото по ниско е числото на типа брашно, толкова по ниско е съдържанието на глутен, ерго, брашната тип 400 съдържат глутен до около 8%, докато при брашно тип 700 глутенът вече е 15-16%...та аз лично се ориентирах хлябовете да се правят от брашна тип 650 до 812, а тези от тип 400 и 500 да останат по скоро за по фини сладкарски печива....тук не визирам пълнозърнестите брашна, разбира се....та да споделя и аз нещо, което на някой може и да му е полезно, в отговор на проявената към мен съпричастност....