Мецани благодаря за топлото посрещане
Ето и обещаните снимки
Днес експеримента беше
Хляб с подправки и багети които нещо не ми се получиха (станаха супер твърди ) ,но ще се боря с тях пак . От хляба има какво още какво да се желае ,но като цяло съм доволна от крайния резултат .Получи се много ароматен хляб с леко хрупкава коричка и мека среда .
Ето и рецептата която използвах :
480 гр. брашно
25 гр. пармезан
30 гр. краве масло
1 cup (чаша ) + 3 с.л. вода (чашата от комплекта на хлебопекарната е разграфена и с нея си измерих въпросната една чаша вода,което като гледам по разграфяването на чашата е около 235 мл.,а допълнителните 3 с.л. ги измерих с отново с лъжицата от комплекта (прекалих
))
1с.л. - сухо мляко
1.с.л.- захар
1 1/2 с.л.- сол
1 ч.л. - суха мая
2 с.л. - подправки по вкус (аз сложих по-малко като обем ,но повече като разнообразие - черен пипер ,розмарин,босилек , люто чили и щипка чесън на прах )
Използвах програма 5 (за френски хляб ) за 750 гр.,средно препичане .
Следвах си последователността препоръчана за хлебопекарната :
-вода
-брашно
-сухо мляко
-захар
-сол
-подправки
-маслото го разпределих в четирите ъгъла на купата
-направих кладенче в брашното по средата на купата и прибавих маята
Като за следващ път мисля да изключа пармезана ,чесъна на прах и може би розмарина .
Спирам че се олях с писането .
Моля ви , някой от вас има успешна рецепта за хлебец с маслинки да ми пише , ще съм много благодарна .
Скоро ще се включа с още рецепти .