Миличка в момента се съдим с една много известна столична болница точно по този повод. Здраво детенце, майката няма възпаления или някакви инфекции. Ражда с вакуум екстракция, детето направо го намилат вътрешно и след няколко дни почива. Ела да видиш всички "лекари" свидетели по делото какви са, гарван гарвано око не вади... а тази жена се разсипа. Сега има жива и здрава дъщеричка, но искам да ти кажа, че пак е ходещ призрак. Да не говорим, че делото боксува защото никой не иска да прави експертиза по него - причината за мен е ясна, очевидна немарливост. Истината е, че ако беше ромка например, щяха да я гледат като писано яйце, защото ги е страх от правозащитните организации. В случая става въпрос обаче за не плащане на пари. А който не си плаща се мъчи като животно! Зачудих се защо въобще се полага Хипократова клетва, след като финикийските знаци за някои са по-важни. Не казвам, че всички лекари са такива. Напротив, има невероятни специалисти, които работят със сърце и парите при тях са последното, което ги интересува. На мен ми трябваха 3 години да намеря своят лекар, за който мога да кажа че е прекрасен човек и се води само от това да помага на пациента, а не от меркантилизъм. Този човек ми вдъхна вяра, че все още има истински Лекари, хора призвани да даряват живот. Мъчно ми е обаче, че са малко колегите му, които са като него!