Ние мин. седмица се обзаведохме с първата пломба, та ми е прясно и на мен...
Преди това два пъти се сме ходили на профилактично прегледи, така, че знаеше, че там няма нищо страшно.
Сега, понеже аз самата имах подозрение, че има кариесче, дълго го подготвях. Говорих му, че понеже вече е голям, е възможно да има дупка в зъбчето... Почти всеки ден му разказвах, как ако има кариес, зъболекарката ще почисти зъбчето с една специална машинка, после ще сложи пломба, която съдържа специално лекарство и ще пази зъбчето повече да не се разваля...
Всеки ден му казвах, "Коко, да не забрвиш, че другият петък сме на зъболекар, нали ще ми напомниш да отидем, ако аз забравя?"
Преди да поиска да яде нещо сладко, идваше при мен, отваряше широко уста и ме питаше "Мамо, как ми е кариеса, станала ли е дупката по-голяма, дали мога да изям една бисквитка?"
В деня, в който трябваше да ходим на зъболекар, като тръгвахме от детската градина, мина да разкаже на всички деца, че сега ще ходи да му сложат една специална пломба, която да му пази зъбчето...
Процедурата мина без никакъв проблем, дори "гък" не каза. А зъболекарката беше толкова внимателна, даде му разни подаръчета - кутийка зъбче, молив със зъбчета, книжки.
На тръгване оттам, попита "А няма ли да се уговорите кога да дойдем пак?"