z22 И моята е персийка, но честно казано космите от моята коса къде ли не - са винаги повече от нейната козина.
Освен това, ударен космопад има само като сменя козина сезонно, за около седмица, иначе - няма проблем. За тоалетната - никоя от котките ми не е ползвала тоалетна с пясъци, бентонит и пр. Един правоъгълен леген БЕЗ нищо в него, леко повдигнат в единия край (за да не стъпи в пишканото без да иска) и се изхвърля после в тоалетната, изплаквам и това е. Веднъж седмично понакисвам с Доместос.
Споделям го, не за да споря с теб разбира се. Просто съветвам хората, които тепърва взимат коте - да не се хлъзват за тоалетната специално с разните там гранулки и пр., които наистина биха се ръсили из цялата къща. Няма животно, което да не е малко, или много ангажимент обаче. Лично аз животно не бих взела (все едно какво) само, "защото детето искало", понеже е ясно че аз ще трябва да се грижа за него и ако на мен не ми се занимава и нямам мерак (или време и сили) - страда животинката накрая.
С новородено бебе и котка у дома - проблем не е имало никакъв обаче - факт. Спеше си при нас в спалнята, много харесваше бебето, пазеше го като цербер, та даже и мен гледаше накриво, ако ревне и не дотърча на секундата.
Даже беше готино за Дани, голямо забавление му е маца, мен ако питаш - напъна се и да проходи по-рано само и само да докопа пустата му котка
П.П. И като ви чета нагоре - добре сте вие... Мен ме навива отдавна да му купя мечо-панда. Жив разбира се.