Мише, ето, рецептата е на Джейми Оливър
Салата от печени моркови с авокадо, айсберг и ядкиНяколко моркова се сваряват за 10-15 мин. Прави се дресинг от мащерка (той сложи прясня, аз суха), чесън, малко чили (аз нямам и не обичам люто за това сложих домашен едро смлян червен пипер, който е съвсеееем леко пикантен), сол, зехтин и балсамов оцет. Разбих го в бурканче, поради лиспа на шейкър. Слагат се морковите в малка тавичка, заливат се с дресинга, един лимон и един портокал се разрязват на две, слагат се в тавата при морковите и всичко се запича за 20-25 мин. на 180 градуса.
През това време накъсах айсбер, нарязах 2 бр. авокадо. Нарязваме печените моркови, добавяме към другите зеленчуси и всичко заливаме с дресинга, който правим от портокала и лимона и остатъка в тавата от първия дресинг. Аз сложих сурови тиквени и слънчогледови семки, но може и други, разбира се.
Стана доста вкусно и интересно