0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #340 -: Януари 15, 2014, 13:35:17 pm »
Тази вечер ще дояждаме и най-много да направя и яйца по панагюрски за разнообразие. По-важното, което ще правя е "брауни" по тази рецепта:
 http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/recepti-deserti/brauni/recipe_2879.php?name=Brauni
Мъжът ми има рожден ден утре и предвид малкото време, с което разполагам (след работа), браунито ми се струва разумно начинание. :D
По празниците правих за първи път и въпреки, че шоколадът беше някакъв микс от каквото има в шкафа (един с по-голямо съдържание на какао, но пък с аромат на портокалови кори, а другият беше млечен) се получи доста вкусно.
След малко отивам до магазина да взема два шоколада Lindt  с висок процент какао. Малко ми се свидят парите, които трябва да дам само за шоколад, но нали е за рождения ден на любимия... :D
« Последна редакция: Януари 15, 2014, 13:37:48 pm от Miriam »
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #341 -: Януари 15, 2014, 15:57:39 pm »
Miriam  това изглежда много вкусно, ще го пробвам следващия път. Иначе вчера правих суха паста и за първи път ми се получи много вкусна, така че за тази вечер има десерт иначе за вечеря мисля да направя картофи с шунка и сметана ... общо взето малко да пообера хладилника  :lol:  :oops:
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #342 -: Януари 15, 2014, 16:45:35 pm »
ani_0331, наистина е доста вкусно, а и е лесно за приготвяне. Единствения недостатък е инвестицията в хубав шоколад и хубаво масло. :D
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #343 -: Януари 15, 2014, 17:54:10 pm »
ani_0331, наистина е доста вкусно, а и е лесно за приготвяне. Единствения недостатък е инвестицията в хубав шоколад и хубаво масло. :D

Мириам, аз ползвам в повечето случаи stilla dolce. 1.69 лв. за 200 гр. Резултатите са повече от добри, въпреки, че е само 50%. http://www.zlacnene.sk/detail/stilla-dolce-cokolada-na-varenie-200g-613183/

Мише, дай повече инфо за маринованите бутчета и крилца. У нас също се тачат, най-вече хрупкави на фурна.

« Последна редакция: Януари 15, 2014, 17:56:51 pm от sia »
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #344 -: Януари 15, 2014, 18:48:12 pm »
Miriam съгласна съм с теб за инвестицията, но нали трябва и разнообразие, просто няма да го правим често, а от време на време, тъкмо да не омразва на семейството  :wink:   Скоро ще го пробвам  и ще пиша за отзивите. Лека вечер на всички :P
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #345 -: Януари 15, 2014, 19:41:34 pm »
зелена салата с риба тон, сирене, червен лук и сок от лимон, гарнирана с круши
/това явно мъжът ми го е прочел някъде из интернет, на мен вкуса ми допадна, само червеният лук ми дойде в повече/
пилешка супа
пиле с картофи на фурната
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #346 -: Януари 15, 2014, 23:15:54 pm »
sia, благодаря за предложението! Откъде го купуваш този шоколад?
Аз да споделя - с Lindt 70% стана много добре. И баница успях да спретна. :D
Искам да попитам за идеи за приготвяне на бяла риба. Имаме една голяма дунавска във фризера и май ще сме си в домашна обстановка за празника. Погледнах в рецептурника, но нещо не ми допаднаха идеите точно за бялата риба. Mishanta беше писала скоро за бяла риба с корнфлейкс.
Благодаря ви предварително!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #347 -: Януари 16, 2014, 06:06:46 am »
Очите ми светват ей така, като има въпроси :P Много обичам!

Сия, мариновам бутчета и крилца за първи път, но ги направих така
както мариновам пилешки хапки за различните ястия за който ги ползвам!
В дълбока купа сложих бутчета/крилца и първо сухите подправки червен пипер,
щипка чесън на прах, може черен пипер, но заради децата не слагам и после "мокрите".
Те са мед, малко горчица, сове сос и обърквам. Понякога, ако се сетя и капка зехтин.
Много сочни станаха и ароматни!

Аз ползвам за сладкиши конфискуваните от децата всевъзможни шоколади които им се подаряват.
Лоша съм,  като някой им донесе, прибирам, когато са яли давам блокче и другото за сладкиши  :lol:


Панирана бяла риба с корнфлейкс

Miriam, отскоро я правя с корнфлейкс, защото се научих да правя и пилешки хапки със сусам,
и реших да пробвам с риба, а принципа е същия. Дори когато имам още разбито яйце,
а месото е свършило, правя наколко хапки сирене или кашкавлачета.
Та за бялата риба, най-важното е да се размрази бавно в гевгир за да може
от 500 те грама риба да останат 300  :x Вадя от фризера, слагам в гевгир с купа в хладилната част
и на другия ден я приготвям, така спестявам време, когато съм на работа.
Нямам наблизо от къде да взимам прясна специално за паниране и купувам
замразена, но за съжаление е доста водна.
Режа на парченца колкото кибритена кутия, набрашнявам, потапям в яйце и след това
в дълбока купа размесвам галета и корнфлейкс, слагам парчето и го покривам добре.
Подреждам всички парченца в тавичка или чиния и прибирам в хладилника леко да стегнат.
Два са вариантите за топлинна обработка печене в намазнена тавичка и леко поляти
със струйка олио или зехтин/ без мазнина може върху хартия за печене/ и другия е да се изпържат.
Аз харесвам и по-двата начина, разбира се предпочитам да пека.
Малко хамалогия е, но е вкусна и си заслужава труда.

Хубав ден!

П.П менюто за днес по-късно, още не съм го генерирала 8)




« Последна редакция: Януари 16, 2014, 09:44:03 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #348 -: Януари 16, 2014, 09:29:39 am »
тъкмо надникнах за идеи - благодаря на Mishanta - рибка с корнфлейкс  не съм правила  , ще изпека утре . И браунито ме изкуши :)

Днес -  кюфтенца с бял сос , салата кисело зеле   и салата цвекло, ябълки и моркови 


*
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #349 -: Януари 16, 2014, 10:10:22 am »
Mishanta, много благодаря за подробните обяснения. Оставам с впечатлението обаче, че ти купуваш филе от бяла риба. А моята е цяла. :( Никак не съм добра във филетирането или обезкостяването (не знам как точно се нарича). Просто никога не съм го правила, а моите мъже довечера едва ли ще могат да ми бъдат полезни с идеи. :D Какво ли би станало ако я нарежа на "шайбички" и следвам по-нататъчните инструкции? Май не е добра идея. Някакви идеи? Благодаря!
« Последна редакция: Януари 16, 2014, 11:22:25 am от Miriam »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #350 -: Януари 16, 2014, 13:07:55 pm »
sia, благодаря за предложението! Откъде го купуваш този шоколад?
Аз да споделя - с Lindt 70% стана много добре. И баница успях да спретна. :D

Ох, забравила съм да напиша, че го купувам от Кауфланд. Там и цените на различните Линдт са едни от най-добрите.
Ето и линк за филетиране на риба. Ако се разтърсиш, ще намериш и видеа. На котлети не мисля че ще стане добре. http://www.waitrose.com/home/recipes/step_by_step/how_to_fillet_a_fish.html

Мише, благодаря за разясненията. Правила съм и така, ама тогава Алекс каза, че такова не яде.  :lol:
Ще я пробвам пак скоро.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #351 -: Януари 16, 2014, 14:18:12 pm »
Мириам, аз лично обичам бяла риба изпържена по най-простия начин. Леко осолена и оваляна в брашно.
Отделянето на филета от кожата и костите и на мен ми е сложно, точно при тия риби с тройната кост остават и едни кости, които с пинцети се вадят (или аз не знам друг вариант) и има вероятност да надробиш рибата на кайма.

Патешка супа, печена тиква, кус кус с мед, салата цвекло, моркови и ябълка
Точа се на едни канелони стана 4 дни, но май пак се отлагат :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #352 -: Януари 16, 2014, 14:52:18 pm »
Леле, тук с толкова изявени кулинарки, направо потънах в земята от срам, с тия 2 леви ръце.
Мога да готвя, не е като да не мога, обаче нито умея да меся, да правя питки, козунаци, торти и сладкиши ..  :oops:
Обаче за сметка на това съм отличен консуматор. 8)

За днес ще се запиша със спагети болонезе.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #353 -: Януари 16, 2014, 15:01:25 pm »
Грах яхния, сирене по шопски, печена пъстърва, салата цвекло и моркови.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #354 -: Януари 16, 2014, 16:15:57 pm »
Леле, тук с толкова изявени кулинарки, направо потънах в земята от срам, с тия 2 леви ръце.
Мога да готвя, не е като да не мога, обаче нито умея да меся, да правя питки, козунаци, торти и сладкиши ..  :oops:
Обаче за сметка на това съм отличен консуматор. 8)

Как ме разсмя Теди, аз лично не умея да меся, Изаура/машината за хляб/ върши тази работа :)
Изобщо, аз се научих да готвя все лесни неща, все дето бързо да стават!
И виновниците са тука  :lol: от тях съм се учила.

 :eat: днес
Пилешки хапки с естрагон, гъби и кашкавал
Картофи за гарнитура
Туршия
Крамбъл с ябълки



Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #355 -: Януари 16, 2014, 19:41:12 pm »
Мише,крамбъл с ябълки???

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #356 -: Януари 17, 2014, 05:03:31 am »

  :photo: Крамбъл с ябълки * - ТУК рецепта - 

Много бърз и непоправимо вкусен сладкиш!
Срещнах рецепта за него в един кулинарен форум, но нещо не ме грабна подредбата.
Тази която ще ви представям, направих съвсем точно.
Хрумна ми една идея, следващия път да заменя брашното в маслените трохи
с които се посипват нарязаните ябълки със смлени или стрити чаени бисквити.
След изпичането на повърхността си сладкиша имаше бели полета от размесените с брашно,
масло и овесени ядки /маслени трохи/, това никак не попречи на прекрасния му вкус,
но на мен не ми допадна визуално.

Парси, първия път го направих, както съм цитирала.
Не отричам вкусно беше, здравословно, хареса се и се унищожи.
Само едно русо изключение дето си пада по мекички и банички, не го одобри, но въпрос на вкус.
А вчера направих хрумката :

Крамбъл с ябълки ** :photo:

В керамична или друга тавичка за печене за основа наредих
чаени бисквити цели и попълних дупките с парченца.
После в купа нарязах 5-6 ябълки на средни кубчета, омесени с малко канела,
лъжица кафява захар, орехчета също, счупени между пръстите няколко бисквити
/ако те са много сладки, захар изобщо не се налага/
Добавих и супена лъжица меко масло. Всичко обърквах добре и изсипах върху бисквитите.
После в хаванче стрих още 3-4 бисквити и посипах отгоре.
Пече се 20-30 минути.... по ниско на фурната. На 180 градуса.

П:П Аз изпекох сладкиша в джаджата и понеже още я разучавам попрегорих отгоре,
обаче луд умора няма, леко обрах и посипах с корнфлейс и допекох още малко.
И понеже миналия път нещо липсваше при поднасянето,
снощи сервирах в пъстри чашки със спрей сметана.
В оригиналната рецепта се поднася с топка сладолед.

Да Ви е сладко :)
« Последна редакция: Януари 18, 2014, 05:17:30 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #357 -: Януари 17, 2014, 13:59:05 pm »
супа пиле
пиле фрикасе
и обевявам стачка,защото фурната ми изгоря.... :(
Николай е на 2г.4м.5д.
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #358 -: Януари 17, 2014, 14:18:34 pm »
яйца с праз - любима селска рецепта, с която с умиление с мъжа ми си спомняме за нашите мили баби
Re: Какво ще готвим тази вечер-19!
« Отговор #359 -: Януари 17, 2014, 14:25:18 pm »
яйца с праз - любима селска рецепта, с която с умиление с мъжа ми си спомняме за нашите мили баби

Хоупче, пиши рецепта, да се умилим и ние. Тъкмо ми се ядяха яйца :)