Днес - Печена патица
rozovelka ето рецептата
Сладкиш ,, Раят може да почака... "
Продукти:
400 гр натурален шоколад /или 4 бр. - като 2-та може да са млечни/
10 бр. бишкоти /итал. Баллоко/: нарязани на 4-5 парчета
150гр. коктейлни череши - аз сложиш червени боровинки
50 гр. стафиди
50 орехи, нарязани на едро/може др. ядки лешници,бадеми.../
50 масло
20-40 мл. Амарето
2 сл. ликьор Шоколад, Кафе... по избор
Начин на приготвяне:
1. Стафидите се накисват с малко вода
2. В купа: бишкоти + орехите + череши /боровинки/ + стафиди + ликьора
3. Шоколадът се разтваря на водна баня + масло
4. Прибавя се към бишкотите и леко се разбърква
5. Изсипва се в малка правоъгълна тавичка, /в/у намаслена хартия за печене/.
6. Пече се 10 мин на 175 градуса.
Готово е когато покрая леко потъмненее.
Оставя се да изстине и се нарязва на ромбове.
ПП. Понякога правя шарки с бял шоколад след като изсипя сместа в тавичката.