Пъстърва на фурнаrozovelka , защо не харесваш пъстърва на фурна - аз я пека така - в тавичка на горен реотан ,без вода, само с малко мазнина и резенчета лимон отгоре и е много вкусна . Фурната ми има и грил и на него става по -бързо и вкусно ,а -ма мирише като след включена скара и по-рядко ползвам .
м-и , благодаря - сега баядера ще правя
, после що не ми стават дънките
мише, благодаря за вниманието
Рибена чорбаЗа добрата чорба от риба май водещия фактор си е рибата .
Последния път имах две големи глави от шаран , замразени , след като сме купували шаран , предполагам от Никулден.
Сложих ги във вода със сол , след завиране отпених и малко след това добавих нарязани на ситно глава лук , 2-3 моркова , 2-3 картофа на кубчета , шепа ориз , около 1/2 ч.ч. домати , и най-важната подправка за мен -ДЕВЕСИЛ . Уникално пасва за риба . Извадих след 15тина минути сварените глави , обезкостих ги , доварих зеленчука и накаря върнах месото и варих още 5 минути . Не застройвам - бульона така е по-вкусен . Правила съм и с добавка на маслини , гъби- добре се получава . От самата кост на главите , които се варят , бульона става много ароматен и вкусен ,а и и имаше достатъчно месо . Да ви е сладко .С топли препечени филиики , ммм
За днес - пиле каша , салата чери домати , салата кисело зеле