0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здавейте , знам че има тема алергии , но там е написано твърде малко . Аз съм със 2 спонтанни аборта по принцип имам алергия от домашен прах и акари , която е през цялата година .В момента съм бременна в 16 г.с. кихам много от алергията носа ми се запушва и не мога дишам , което знам , че не е добре за бебето , като казвам кихам много п 100 пъти на ден и всеки път се приеснявам дали няма да стане нещо с бебето да се отлепи плацента , защото понякога имам много силна болка от кихането .Ходих на алерголог и ми изписа инхалатор за астматици . който да пръскам в носа , но аз знам , че съдържа кортикостероиди , които са вредни за плода и мисълта да навредя на бебето ме побърква незнам кое е по добре да се мъча да кихам или да ползвам това лекарство . Моята гинеколожка каза , че чак след 6 -тия месец мога да започна , а алерголожката ме увери че ми ги дава с чиста съвест . :balk_145:
*
fuf4eto, аз ползвам Avamys, с разрешение на лекарите си: д-ра по АРТ, наблюдаващия ми АГ в момента, също и д-ра при който ходя за ФМ ... и на последно място личната ми лекарка, която също питах. До колкото разбрах кортикостероиди - да, нестероидни противовъзпалителни - не (най общо). Назален спрей е все пак. Може да се впръска двукратно един път дневно във всяка ноздра. Аз пръскам по един път през ден или през два. Кихах най-много нощем, денем някак си се издържаше, но с неспането по цяла нощ не се издържа.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
и аз така. алерголожката ме беше предупредила да се лекуваам преди бременност. така и не го направих. предстои ми първо ин витро и мисля сериозно да проуча въпроса ... 
Лекарството което ми изпиаха е будезонит преди го е имало в БГ като спрей за нос , но сега го има само за инхалация , но аз сложих друг накрайник  и го ползвам за нос , та алерголожката ме увери , че само то се разрешавало за ползване от бременни , макар и в листовката му да пише че не  е разрешено
Сега прочетох за АВАМИС всъщност не съдържа кортикостероиди , а глюкокортикостероиди както и моя препарат , а аз незнам каква е азликата между КС и ГКС не можах да намеря никъде
Здравейте момичета!Бременна съм в 9г.с. и съм с астма и хроничен алергичен ринит.Проблема е, че след 6г.с. астмата ми се влоши, което разбрах в последствие, че се е случило защото след като разбрах че съм бременна и си намалих значително дозите на инхалатора и спрях всякакви спрейове за ринита.Обаче в 8г.с. вече положението взе да се влошава, започнаха пак безсънните нощи и пак отидох на пулмолог.Лекаря ми назначи да си увелича инхалациите и да започна вечер по 2 впръсквания Авамис в носа.Сега след 5 дни лечение с Авамис и повече инхалации съм вече значително по-добре.Тази сутрин обаче като станах и си издухах носа имах кръв в сополите, което ме навежда на мисълта че може да е от спрея.Лекарката ме извика след 3 седмици пак на преглед да проверим дали астмата е по-добре и да видим как е ринита. Пртеснявам се от факта обаче че всичките тези лекарства съдържат кортикостероиди и че може да повлияят на бебчето.Но лекарката беше категорична, че ако аз съм добре и бебчето ще се чувства добре и че една не добре поддържана астма може да навреди повече защото може да не достига достатъчно кислород до бебчо.И сега съм притеснена.Моля да споделите ако някоя мама е имала такива проблеми и как са протекли нещата в хода на бременността.Извинявам се и за дългият пост, но смятам че ще разберете притеснението ми :oops:
*
slanceto87, може да зададеш въпроса си в консултантската тема на  д-р  Даскалова
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45608.msg1032721#new

*
Слънцето, аз продължавам да ползвам Авамис, но доста по-рядко.  Първите месеци беше всеки ден, но и беше ужасно, особено вечер - събуждах се по всяко време за да кихам , да не говорим за запушения нос, хремата и сълзящите очи.
Също имах кървави жилки, но ги отдавах повече на фраксипарина, който слагах дълго време. Сега нямам, вярно е и това, че и Авамис-а през няколко дни го пръскам, когато усетя, че ще има нужда. Но и ринита не е това, което беше.
Авалон много благодаря за информацията.Наистина се успокоих малко като прочетох отговора ти.Мен ме притеснява факта, че и инхалатора, който ползвам за астмата е на основата на кортикостероиди, но лекарката ме увери, че е важно да подържаме астмата в добро състояние за да бъде добре и бебчето.Ринита ми се влоши много след 7г.с.От 8г.с. започнах спрея по 2 впръсквания вечери след 1 седмица на тези дози, сама си намалих дозата по веднъж вечер и след това даже през ден-два в зависимост от това как се чувствам.Още след първите 3 дни със спрея и се почувствах значително по-добре.Много се надявам с напредването на бременността и ринита да се поуспокои.Благодаря ти :)
*
slanceto87, моя пак го има, но съвсем не е онзи, който имах до към 6-7 месец и все повече отшумява. Търпение малко се иска, предполагам и при теб ще стане така. Лека бременност и успех!
Здравейте , аз съм вече в края на 7 мия месец и не мисля , че нещата са се подобрили при мен продължавам с кихането по 100 пъти на ден и аз изкарвам сутрин много кървави сополи постоянно ми е запушен носа слагам крем низита  по 2 3 пъти на ден , който е съвсем безвреден за да не си увредя нацяло лигавицата на носа и пръскам будезонид в носа 1 път на 2 3 дни колкото издържа имам чувството , че от спрея лигавицата ми се разранява то и не ми помага много но уж не бил вреден гледам повече да се разхождам навън на чист въздух постоянно сменям спалното бельо даже си купих протектор за матрака и калъфки за възглавници срещу акари , но спасение няма просто трябва да си го издържим до края аз затова и не ходя на работа от началото , защото работех в магазин , а там има много прах гледам повече да си почивам и да не мисля за алергията .