Кристъл, знам как разсъждават, чувам ги с ушите си...
Отивам на площадката, още до като Ивайло съвсем невръстен беше и чувам някоя майка : "Ела бе, да пием по бира, не му се плаши на моя, той е с "градински" сополи, нищо му няма..."
Или тъкмо вчера, в парка се разхождам и ме приближава позната с детето си, около 5-6г. и вика : " Ох и аз посред бял ден, айде да си поговорим, нищо му няма на Марти, споко, само малко сАполи...а и нощес вдигна 39,4...а и малко покашля, ама личната каза, че нищо му няма..."
За тебе нищо, за мене нещо. Детето ми е след ваксина, вади зъби и колкото и да не съм сигурна в теориите за "падналия" имунитет, ами не искам да рискувам! Що да си тормозя детето с илачи...И защо, аз като се съобразявам, другите не ми отвръщат?
Знам, че в повечето случаи сАпола може да е наистина безобиден / Ивайло наистина цял месец го точи, на чисти посявки и всичко друго- ок/, но може и да е вирус. В тия трудни времена, дори ако оставим идеята за здравето на самото дете, отсъствието от работа, антибиотиците като средства са си проблем.../работя при частник, наясно съм/ Та за това, не искам аз да съм причината нечия майка да прекарва безсънни нощи и да ме проклина наум...Отделно, дето казва и Сия - мойто дете може да точи сопол, но нейното е възможно и до болница да отиде...Трябва да се съобразяваме с това, че всички сме различни...