0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро/ИКСИ - октомври, ноември, декември 2013г.
« Отговор #880 -: Декември 19, 2013, 14:04:58 pm »
Kvg08 не се отчайвай мила,знам как се чувстваш и какво изпитваш,силно те прегръщам....
Предполагам,че и ти като мен след толкоз опити си направила всякакви изследвания аз само генетични не съм,тях ще правя сега,преди 3 дни се консултирах с д-р Владимиров и според него там трябва да търся проблема си и да не се отказвам,защото имам шанс...опитай се сега да си починеш и да се отърсиш от всичко това...
Весели празници на всички момичета!  :)
Благодаря Алекс 77! Всеки път казвам на докторката да пуска всички изследвания, които трябва, искала съм генетични, имунологични и т.н.т.н. - всеки път ми обяснява че не са ми нужни, защото изследванията и отговора на стимулациите са отлични, качеството на "материала" и от двамата е отлично, ембрионите отлични, имам една бременност по естествен път (2003 г.) до 15 г.с., след това извънматочна (и оттам ми започнаха проблемите) и пр.....Ако има следващ път (че на моя по- не му издържат нервите, май) щяла да ми препоръча хистеректомия и надраскване на ендометриума и след консулт с ембриолозите да преценят какво друго да се предприеме. На въпроса "Защо досега не се направи това, предвид и възрастта ми (на 38 и 4 м. съм)?" отговора беше "Няма нужните индикации и какво ми било на възрастта?". Затова казах преди, че се чудя вече на какво и на кого да вярвам. Извинявам се за "излиянията". Успешна Нова година на всички, които решат пак да тръгнат на поход!!!

*
« Отговор #881 -: Декември 19, 2013, 15:30:22 pm »
Kvg, не са излишни изследванията и ако имаш възможност да пуснеш генетичните безплатно не се колебай. За имунологичните мисля, че няма такава възможност, за съжаление.
При нас също мъжкия материал беше от добър до отличен, яйцеклетките се предполага да са били добри, защото качеството на ембрионите всеки път беше много добро, понякога отлично (100 от 100 точки).
При нашата засега успешна процедура беше употребен подобен 'коктейл' - надраскване, МАКС кокултивация, хетчинг... За МАКС не съм сигурна ползвахме ли, но не вярвах особено в прилагането напосоки на всякакви щуротии... Мислех, че е изстрел в тъмното, защото не знаят какво да ни правят. Но.... понякога просто трябва да продължим още няколко крачки напред. Желая ти следващият път да е твоят, а сега едни много влюбени празници предстоят!
Отпусни се и празнувай!  :bighug:
*
« Отговор #882 -: Декември 19, 2013, 16:15:35 pm »
kvg08, съжалявам за този резултат!  :hug2: Според мен е задължително да се направят допълнителни изследвания, включително още веднъж цветна снимка, за да се отхвърли наличие на хидросалпинкс. Също хистероскопия, за да се огледа матката отвътре. Често, в следствие на стимулациите се образуват полипи, а те пречат на имплантацията.

писала си хистеректомия, което означава отстраняване на матката, вероятно си имала предвид хистероскопия

« Отговор #883 -: Декември 19, 2013, 18:31:36 pm »
Kvg08 да разбирам ли,че и ти си при д-р Персенска? Защото тези изказвания са ми до болка познати и вече никак не ми харесват,за това се консултирах с д-р Владимиров и даже обмислям дали да не си направя ЗЕТ при него....потърси второ мнение според мен и настоявай за допълнителни изследвания....ей,аман от прехвалени клиники и доктори,които карат пациенти на конвейр,без да се замислят какво ни струва това на нас...не говоря за финансовата страна само,а най-вече за емоционалната!!! Извинявайте за дългия пост,но съм адски възмутена аз съм мед.сестра и за мен това поведение и отношение е повече от неуместно и възмутително..успех ти желая от сърце...
*
« Отговор #884 -: Декември 19, 2013, 19:31:25 pm »
kvg08, съжалявам за този резултат!  :hug2: Според мен е задължително да се направят допълнителни изследвания, включително още веднъж цветна снимка, за да се отхвърли наличие на хидросалпинкс. Също хистероскопия, за да се огледа матката отвътре. Често, в следствие на стимулациите се образуват полипи, а те пречат на имплантацията.

писала си хистеректомия, което означава отстраняване на матката, вероятно си имала предвид хистероскопия
Да, marsi, имах предвид хистероскопия. Благодаря за поправката. С отстранена лява тръба съм вследствие извънматочната бр., според изследванията не е нужно да се отстранява и дясната.

*
« Отговор #885 -: Декември 19, 2013, 19:33:59 pm »
Kvg08 да разбирам ли,че и ти си при д-р Персенска? Защото тези изказвания са ми до болка познати и вече никак не ми харесват,за това се консултирах с д-р Владимиров и даже обмислям дали да не си направя ЗЕТ при него....потърси второ мнение според мен и настоявай за допълнителни изследвания....ей,аман от прехвалени клиники и доктори,които карат пациенти на конвейр,без да се замислят какво ни струва това на нас...не говоря за финансовата страна само,а най-вече за емоционалната!!! Извинявайте за дългия пост,но съм адски възмутена аз съм мед.сестра и за мен това поведение и отношение е повече от неуместно и възмутително..успех ти желая от сърце...
Не съм при Персенска. В клиника "Щерев" съм, но явно имат един и същ алгоритъм на действия и си следват него. Нали са все от една и съща школа... :)

« Отговор #886 -: Декември 19, 2013, 19:44:32 pm »
Avalon, благодаря за отговора ти. Оценката на качеството на яйцеклетките ми е направена от двама различни лекари в две клиники и на база на хормонални изследвания, антрални фоликули и мнение на ембриолозите. Правила съм по мое настояване и разширен пакет имунологични изследвания, от генетичните за Даун и FRAXA ( Martin Bell ) заради възрастта ми . Цветна снимка - 2 бр., хистероскопия, лапароскопия- отстраняване на тръба и миоми от външна страна на матката. Нещата са огледани отвътре и отвън. Диагнозата е неизяснен стерилитет. Не сме правили само генетични на половинката, но той е ок откъм спермограма. Минала съм и аз през леки, средни и зверски стимулации - резултат - винаги един и същ. Единственото, което не съм опитала е на естествен цикъл или само с хапчета( клостил или подобни). За себе си трябва да реша дали да ги пробвам преди донорската програма. Разбира се, няма да решавам сама, а с половинката и доктора.
Avalon, радвам се за твоя успех и ти пожелавам леко раждане, която и дата за секцио да избереш. Весели празници и късметлийска Нова година.
« Отговор #887 -: Декември 19, 2013, 21:05:28 pm »
1. А за стойността на уикипедия като сериозен научен източник ...
2. Останалите проучвания в PubMed се отнасят за плъхове, зайци и маймуни.
3. mammita2012, ако ти се спори на научно ниво - можеш да ме намериш на лични.
1: Фактите са в контролните изследвания, независимо кой ги цитира. Познавам специалисти с по над 200 публикации във водещи списания, които ползват Уики. Информацията си е информация. Посочихме гледните точки, всеки да си прецени. Обърни внимание, че в твоя позитивен линк T terrestris е бил даван с комбинация от други природни продукти. Аз не бих пила ненапълно проучен препарат след нещата, които знам за него, и спирам с коментара на Трибестан. 
2: Оттам се започва и от малки групи хора.
3: Там е работата, че не ми се спори. :D

kvg08, ако са ти предложили хистероскопия, горещо ти я препоръчвам. С възрастта в матката може да се натрупат тъкани (полипи и др.), които предизвикват кървене през цикъла и да попречат на имплантацията. Аз кървях след най-обикновен преглед, а веднага след трансфера почувствах предменструалния синдром (ПМС) вместо бременност. Сега съм много доволна от цикъла след оперативната хистероскопия. ПМС го усещам 1-2 дни преди МЦ, а по-рано години наред бяха силни болки и леко кървене цяла седмица преди МЦ. Имала съм си тези тъкани в матката години наред, без да знам. Полипите бяха такива и на място, че не се виждаха на ехограф, а само при преглед за цитонамазка.
Що се отнася до генетичните, аз ги направих за мое успокоение, не се оказах мутант :lol:
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 22:07:54 pm от mammita2012 »
*
« Отговор #888 -: Декември 19, 2013, 21:27:48 pm »
Аз бях останала с впечатление, че реалното качество на яйцеклетките се преценява на естестествен цикъл. Едно, защото стимулацията по принцип скапва качеството и второ, една неподходяща стимулация може да предизвика погрешни заключения. Моля, обяснете ми ако не съм права.
« Отговор #889 -: Декември 20, 2013, 06:31:49 am »
1: Фактите са в контролните изследвания, независимо кой ги цитира. Познавам специалисти с по над 200 публикации във водещи списания, които ползват Уики. Информацията си е информация. Посочихме гледните точки, всеки да си прецени. Обърни внимание, че в твоя позитивен линк T terrestris е бил даван с комбинация от други природни продукти. Аз не бих пила ненапълно проучен препарат след нещата, които знам за него, и спирам с коментара на Трибестан. 
2: Оттам се започва и от малки групи хора.
3: Там е работата, че не ми се спори. :D
Изказването ти е непрофесионално. Изводи въз основа на малки извадки са нелепи. Отхвърлянето на нулевата хипотеза е невъзможно. Ако изобщо разбираш за какво става дума ;)
« Отговор #890 -: Декември 20, 2013, 09:04:07 am »
Лили мисля,че си права само не знам защо реши,че стимулацията скапва качеството на яйцеклетката...на мен и д-р Персенска и д-р Владимиров ми казаха,че със стимулация давам добър отговор т.е. повече яйцеклетки и с по-добро качество и това означавало,че не ми бил изчерпан яйчниковия резерв....толкова знам може и да не съм права...
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #891 -: Декември 20, 2013, 09:06:39 am »
Лили мисля,че си права само не знам защо реши,че стимулацията скапва качеството на яйцеклетката... [/quote
Това и на мен ще ми е интересно да разбера.... :ask:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #892 -: Декември 20, 2013, 09:42:31 am »
Хубав въпрос! Коментирали сме с различни лекари, че на естествен цикъл качеството е най-добро, а и от опита на различни двойки около мен. Например едната двойка при две стимулации и голям брой я не стигнаха изобщо до трансфер, третата стимулация завърши с отрицателен тест, и последва ЕЦ, от който забременяха. Техните процедури са от една клиника, не са сменяли. И други такива, да не разказвам всички, но тъй като са ми потвърждавали лекари, а мисля че и тук съм го чела доста изобщо не ми е хрумвало, че може някой да е на противоположното мнение. Честно казано не мога да го защитя като мнение, просто с такова убеждение съм останала.
« Отговор #893 -: Декември 20, 2013, 10:03:14 am »
Изводи въз основа на малки извадки са нелепи
Явно не си запозната със стадиите на преклинични и клинични изследвания. Аз се придържам към умерен тон, а ти правиш квалификации за неща, които очевидно търсиш да четеш за първи път. Разбира се, че се започва с групи от 20-30 души, обхватът се разширява едва, ако има резултат при по-малката група хора, ако си заслужава разширяването на обхвата.
Мисля, че при теб просто е минал дистрибутор на Софарма? Някои от тях даже проверяват, дали им препоръчваш препаратите. Пък и не ми се правят услуги на дистрибутори на Софарма, като премълчавам известни факти за техен препарат, обективността е по-важна от търговския интерес.
Няма какво повече да кажем.
*
« Отговор #894 -: Декември 20, 2013, 10:06:19 am »
Лили мисля,че си права само не знам защо реши,че стимулацията скапва качеството на яйцеклетката...на мен и д-р Персенска и д-р Владимиров ми казаха,че със стимулация давам добър отговор т.е. повече яйцеклетки и с по-добро качество и това означавало,че не ми бил изчерпан яйчниковия резерв....толкова знам може и да не съм права...
Може да си ОК с яйчниковия резерв и въпреки това яйцеклетките да не са с добро качество. Малко по-горе дадох пример със себе си.  Влошаването на качеството може да предхожда изчерпването на яйчниковия резерв.

Хубав въпрос! Коментирали сме с различни лекари, че на естествен цикъл качеството е най-добро, 
Това също не е правило. Очаква се, може  да е най- добро, но не е гарантирано.   Пример пак със себе си по-горе.
Това, че стимулацията скапва качеството - за мен има все пак някаква логика, защото не може един организъм , който е "програмиран" да образува и отделя по една яйцеклетка средно на месец  да бъде форсиран да да образува , изхрани и отдели 15 зрели Я, като всичките 15 да бъдат ОК с качеството.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #895 -: Декември 20, 2013, 10:15:28 am »
Явно не си запозната със стадиите на преклинични и клинични изследвания. Аз се придържам към умерен тон, а ти правиш квалификации за неща, които очевидно търсиш да четеш за първи път. Разбира се, че се започва с групи от 20-30 души, обхватът се разширява едва, ако има резултат при по-малката група хора, ако си заслужава разширяването на обхвата.
Мисля, че при теб просто е минал дистрибутор на Софарма? Някои от тях даже проверяват, дали им препоръчваш препаратите. Пък и не ми се правят услуги на дистрибутори на Софарма, като премълчавам известни факти за техен препарат, обективността е по-важна от търговския интерес.
Няма какво повече да кажем.
Скъпа, не си наясно с нещата, не разбирам защо коментираш. Заради такива като теб, повечето изводи от проучванията се преиначават.
*

Crystal

« Отговор #896 -: Декември 20, 2013, 10:37:26 am »
Аз съм съгласна с lili2011 за качеството на яйцеклетките при стимулация и на естествен цикъл, сигурно не при всички е така, но при мен беше така, а се оказва, че и при други е било така. Стимулирана съм 4 пъти, ставаха по 8-10 яйцеклетки, но от нито една от тях не можа да се роди бебе. Забременях след това естествено и имам 2 деца. Първата ми бременност беше на 37 години, втората-на 39. Мисля, че всеки организъм е различен и има нужда от различно количество хормони, за да произведе качествена яйцеклетка, което трудно може да стане при стимулация, която поставя всички в един калъп. При някои пациенти стимулацията работи, но при други-не.
*
« Отговор #897 -: Декември 20, 2013, 10:58:11 am »
Коментирали сме с различни лекари, че на естествен цикъл качеството е най-добро, а и от опита на различни двойки около мен.
При мен е точно така. На ЕЦ правя една добра я. и още в началото д-р Персенска ми каза, че това е най-добрият вариант за мен. Измолих си да пробваме със стимулация и резултатът беше доста фоликули, повечето празни, пунктирани две я. Ембриолозите веднага казаха, че едната е с лошо качество и в крайна сметка- пак една качествена я., както и на ЕЦ. Направих си извода, че при редуциран ЯР, както е при мен, организмът не отговаря добре на стимулации. И се убедих, че док. е преценила правилно моя случай.

*
« Отговор #898 -: Декември 20, 2013, 11:04:35 am »
При последния ми опит за пореден път се притеснявах да не спукам някой от малкото фоликули, а док каза че със стимулация са по-издръжливи (или пък заради контрола над хормоните?). Това мисля няма връзка с качеството, но мисля че е интересно за хората с по-малко бройки.
*
« Отговор #899 -: Декември 20, 2013, 11:17:18 am »
Алекс 77, док. не ти ли препоръча някакви допълнителни изследвания преди ЗЕТ. След като имаш добър отговор и качествени яйцеклетки, може би проблемът е в имплантацията.