garden, предполагам мнението ти и съмнението ти в качеството на яйцеклетките не е твое лично мнение. Качеството на яйцеклетките няма нищо общо с количеството на извадени такива.
Ще споделя от личен опит. Минала съм през абсолютно всякакви варианти протоколи , стимулации леки, не толкова леки, както както и напълно ЕЦ. Пила съм и добавки дори в малко завишени дози подчертавам предписани от лекаря ми (не самоназначени), добавям повече от три месеца съм изчаквала за ефект. Резултата - никакъв. Яйцеклетки дал господ, качеството липсва. До сега не съм чула/видяла/прочела категорично мнение за некачествени (но не по съмнение) яйцеклетки превърнати в качествени с медикаменти, всичко все още е предположение в тази насока - може да стане , ама може и да не стане. С перфектни показатели и оценка на яйчников резерв съм. От стимулация (гонал) сме вадили 14, от хапчета (аримидекс) -8, от клостилбегит - 3, от остатъчен ефект от стимулация без едно хапче/инжекция съм имала 2. В една такава ситуация Заповедта от фонда , която беше в ръцете ми замина в коша - за това казах че план Б може да не е вариант, а само едно излишно натоварване с хормони и всички нерви около една предварително обречена процедура ... както и едни 5 хиляди лева за някой. Няма да разказвам всичко. Както сама казваш не може до без край. Това е твоя организъм, това е твоята психика , не машина.
Изключително важно е какво мисли твоя лекар, и да е убеден в това което казва, а довериш ли му се кашата в главата ти ще изчезне. Разсей се с празниците и новата година напред.
Миналата година по същото време (14 декември 2012) се сдобих последния си и пореден отрицателен тест. Това след изтощителни ежемесечни пункции със и без хапчета и инжекции в гонитбата на качествената Я, а това ми струваше в пъти повече от донорската програма , да не говорим какво ми костваше на психиката (а на организма - няма време , пък и кой го пита). На 23 януари 2013, излизайки от часа си при лекаря си бях готова с решението. За секунда не съм се раздвоявала с външни мнения, съвети и "компетенции". Точно една година по късно - 23 януари 2014 ми е първата приемлива дата за секцио.
Нова година, нов късмет както се казва до прегледа и да го мислиш и да не го мислиш все тая. Услуга ще си направиш ако успееш да не мислиш и се насладиш на празниците.
Успех!
Извинявам се за дългия пост, макар, че се опитах да съм мах. кратка.