0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/ИКСИ - октомври, ноември, декември 2013г.
« Отговор #420 -: Ноември 25, 2013, 22:54:33 pm »
Второ - има фондации към които можеш да се обърнеш за финансова помощ - мога и на лични да ти пиша повече за това :bighug:
Ако може на мен да ми пишеш на лични за тези фондации.

Ирина, Todorovaa, питате за алтернативни методи. Доколкото разбрах, двете сте правили ин витро чрез стимулация. В медицинската практика и литература алтернативен е методът 'ин витро на естествен цикъл или със слаба стимулация', признат е във водещи страни като САЩ и др. Обаче Фондът за асистирана репродукция, както винаги бавно възприема новостите и в момента тези опити се заплащат изцяло от пациентите, неизвестно защо, след като в много случаи методът ин витро на естествен цикъл дава изненадващо положителни резултати в сравнение с неуспеха при стимулирани опити и е по-безопасен за жените. Държавата плаща 2х3 стимулирани опити на жени, за които е по-добро предписание и в крайна сметка забременяват чрез ин витро на естествен цикъл, след като са минали неуспешно по конвенционалния път на стимулацията.

Ето ви линк с повече информация относно алтернативния на стимулацията метод:
http://www.newhopefertility.com/?topic=natural-cycle-ivf
Този и други методи широко се прилагат с впечатляващ успех в клиниката на доктор Стаменов.
« Последна редакция: Ноември 25, 2013, 23:42:28 pm от mammita2012 »
« Отговор #421 -: Ноември 25, 2013, 23:12:15 pm »
Тодорова, щом това е решението ви - то е най-правилното за вас, адмирации и от мен. Дано скоро да гушнете "слънчицето" си.
Ирина, и аз споделям мнението на Додич, че вероятно сега си твърде емоционална, а "утрото е по-мъдро от вечерта", нека мине време, да намалее болката и тогава да се избистри в теб, във вас, най-вярното решение, а с него ще дойде и успокоението и оптимизма и вярата и новото начало, което ви чака.
« Отговор #422 -: Ноември 26, 2013, 10:06:21 am »
еха колко мили думи по мой адрес.Благодаря ви,момичета зарадвахте ме много плюс това имаме пълна подкрепа от всички.Родата и тя се вълнува  :) всички искат среща със соц.работничка
 :D
Делюжън не се филмирай излишно,пийни си едно кафенце-нищо няма да прецакаш според мен,освен ако не е лекарска забрана де....чакам да се похвалиш мнооого
Aspire ,какво стана имеме ли радост?Дано дано дано
*
« Отговор #423 -: Ноември 26, 2013, 10:17:13 am »
А защо да не си пиеш кафенцето, като ти е сладко???  Странно....
И да ядеш и правиш това което ти прави удоволствие?

ъмии ... четох четох и на всякъде пише да не се консумират кафе, шоколад - пък и нали съм мазохист - тъй като нищо никъде не ме боли, реших да си причиня поне един "проблем"  :lol:

тодорова  :grouphug:
« Отговор #424 -: Ноември 26, 2013, 10:19:58 am »
А защо да не си пиеш кафенцето, като ти е сладко???  Странно....
И да ядеш и правиш това което ти прави удоволствие?

ъмии ... четох четох и на всякъде пише да не се консумират кафе, шоколад - пък и нали съм мазохист - тъй като нищо никъде не ме боли, реших да си причиня поне един "проблем"  :lol:

тодорова  :grouphug:

На мен лично лекар след трансфер не ми е казвал да не пия кафе или да не ям шоколад. Аз не съм кафеджийка и пия супер слабо кафе по принцип, но от шоколада не съм се отказвала дори и за ден. При мен по-натоварващо от това да пропусна нещо шоколадово няма та затова прецених, че риска е по-голям, ако си причиня това ограничение.
Въпросът не е тотално въздържание, а да не се прекалява.
« Отговор #425 -: Ноември 26, 2013, 10:24:02 am »
За кофеина се твърди, че е ембриотоксичен. На мен лекар ми е казвал да не пия кафе/ черен чай след ЕТ. За шоколада не е ставало дума, но аз принципно го избягвам.
*
« Отговор #426 -: Ноември 26, 2013, 10:28:47 am »
благодаря Евита,

бях решила да спра кафето, ей така, да си създам чувството че се старая на макс (защото шоколада пък изобщо не мога да го спра) , ама няма нужда :)

а, лемон, аз докато измисля какво да напиша : ))) ето това ми беше причината да опитам да спра кафето (че аз пия едно хубаво силничко сутрин и поне едно следобед)
« Отговор #427 -: Ноември 26, 2013, 10:40:49 am »
За кофеина се твърди, че е ембриотоксичен. На мен лекар ми е казвал да не пия кафе/ черен чай след ЕТ. За шоколада не е ставало дума, но аз принципно го избягвам.
Така ли!? Аз пак не съм разбрала,май аз си ги уморих ембрионите :) Пия много много силно кафе/тройно/,и единственото което направих е да ги намаля до 2 на ден,а пък то хората въобще не пиели!!! Хубава работа :) карай може да е на късмет  yahoo_33
« Отговор #428 -: Ноември 26, 2013, 10:42:35 am »
Ти пък, нищо не си уморила. Милиони жени по света забременяват, пиейки кафе и си износват децата нормално. При нас, нали всичко е по-трудно, се взимат повечко мерки и затова някъде специално забраняват кафето. Просто спри следобедното, а сутрешното направи по-слабо.

(аз не мога без кафе сутрин, иначе не стигам до 00 за сериозните неща)
« Отговор #429 -: Ноември 26, 2013, 10:48:08 am »
Да питам и тук, че в темата за "снежковците" може още да не са се събудили.
Колко дни пред трансфера обичайно се поставя т. нар. лепило? Защото аз разбрах, че трябва да отида утре /сряда/, при положение, че трансфера се планира за събота. Четох, четох, в повечето случаи е слагано лепило в деня преди трансфера. В един пост някъде срещнах само, че понягога лекарите преценявали тази "среда" да престои и да действа в матката по-дълго време преди трансфера. Ама не помня кой потребител до го беше споменал.
Та въпроса ми е към всички - знаете ли кога се слага лепилото, щото взех да се съмнявам тъпата ми глава дали правилно е разбрала този път. Пък някак не ми е удобно да звъня да д-р Персенска, след като пропуснах да я питам вчера на момента.
*
« Отговор #430 -: Ноември 26, 2013, 10:48:24 am »
(аз не мога без кафе сутрин, иначе не стигам до 00 за сериозните неща)

:oops: и аз - затова си го правя, изпивам няколко глътки ииии дим да ме няма  :lol:
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #431 -: Ноември 26, 2013, 10:53:13 am »
Момичета,просто не трябва да се прекалява с кафето и шоколада- на мен доктора винаги ми е казвал след трансфер да внимавам с тях,е не че това ми е помогнало,но..... все пак нали трябва да сме по-предпазливи  :)
*
« Отговор #432 -: Ноември 26, 2013, 11:05:22 am »
Момичета, не изпадайте в такива крайности. Яжте и пийте каквото ви се иска.
Аз и кафе съм пила, шоколад няма ден, в който да пропусна /и то не по едно кубче/, че и Кока кола си пиех, пък резултата е налице.
Предвид, че повечето от коментиращите са пациентки на клиниката на д-р Стаменов, на мен не са ми казвали да ги ограничавам.
*
« Отговор #433 -: Ноември 26, 2013, 11:38:16 am »
Здравейте,

след трансфера питах изрично дали мога да пия кафе и т.н., казаха ми че не е проблем до две на ден :) За шоколада е ясно че може, стига да не се прекалява.
Но все пак понамалих дозите и гледам да не е на гладно.

Успех на всички
*
« Отговор #434 -: Ноември 26, 2013, 11:40:41 am »
На мен са ми казвали ,че по едно не много силно кафе на ден мога да пия и това след трансфер.
В началото на бременността пиех 3в1 ,но после от него ми се гадеше и взех да си пия кафе с мляко.Питах за всеки случай Док  тя каза няма проблем и до ден днешен си го пия даже преди един месец и с Кока кола  :wink:

« Отговор #435 -: Ноември 26, 2013, 13:43:31 pm »
Здравейте момичета, моята пункция мина и извадиха 10 яйцеклетки. Оплодиха се 5. Днес се обадиха от клиниката, казаха че 4 се развиват добре на 8 и 9 били разделени, а единият ембрион е с фрагментации. Чуденката ми е дали е нормално разделянето на 9 или винаги трябва да е на четно число. Успех на всички в процедура и не само :)
*

VeryMe

• 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
« Отговор #436 -: Ноември 26, 2013, 13:55:00 pm »
hope-love, лепило е по-специална среда в която се намират ембрионите към момента на самия трансфер. Това е малката течна капчица, съдържаща допълнително хиалурон, само жаргона "лепило" е объркващ. Дори да не ти слагат точно тази среда /наречена лепило/, ембрионите пак ще са във хранителна среда, просто в нея няма да има хиалуронан.  :wink:
Искам да се обадя и по темата за кафето: Момичета, организма сам ще ви подскаже. Ще дойде -6-та, 7-ма седмица и да видите как нито ще ви е до кафе, нито до кола -просто някои храни и напитки едва ще ги издържате. Това е естествен защитен механизъм. Тъй че хапвайте докато не ви е станало лошо.
« Последна редакция: Ноември 26, 2013, 13:58:23 pm от VeryMe »

*

VeryMe

• 198
« Отговор #437 -: Ноември 26, 2013, 14:01:12 pm »
Здравейте момичета, моята пункция мина и извадиха 10 яйцеклетки. Оплодиха се 5. Днес се обадиха от клиниката, казаха че 4 се развиват добре на 8 и 9 били разделени, а единият ембрион е с фрагментации. Чуденката ми е дали е нормално разделянето на 9 или винаги трябва да е на четно число. Успех на всички в процедура и не само :)
zada, човешкия ембрион не е задължително да се дели на четен брой, това да не те безпокои :)

« Отговор #438 -: Ноември 26, 2013, 14:03:04 pm »
Привет и от мен
 - за кафето - обичам вкуса и затова минах на безкофеиново;
hope-love на мен ми го сложиха лепилото два дни преди трансфера. Дококото разбрах има 2 вида "лепило", едното е това, за което говори /предполагам/ VeryMe, а другото е по японски метод /ако не се лъжа/ и в клиника "Надежда" го практикуват и наричат PBMC - което се приготвя от имунолозите от собствената ни кръв. За него знам, че е добре да постои в матката ден-два, може би и повече.
*

VeryMe

• 198
« Отговор #439 -: Ноември 26, 2013, 14:08:48 pm »
PBMCs (маточен лаваж с имунни клетки) , не го бъркайте с ембриолепило (Embryoglue)

http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/pomagame/specialni_metodi/ -аз бях в тази клиника и там така се практикува /както е описано в линкчето/
« Последна редакция: Ноември 26, 2013, 14:13:08 pm от VeryMe »