Искаш да кажеш како , че ако примерно следвайки правата на твоето ЧХГ си направила теста на 14 ден за първи път, най-вероятно е щял да бъде с още по-нисък резултат и е можело да не се знае дали е имало или не имплантация
А доколко има вариант да имаш ЧХГ на 8 ден примерно 2, а след 4 дни примерно да е 100 ? Има ли възможност действително имплантацията да е далеч по-късна ? Защо някога ни казваха "Тест на 17 ден след ЕТ" и чакашшш като будала ?
Ето ти малко истински данни:
http://www.betabase.info/showBasicChart.php?type=SingleТова е за единична бременност, като се броят от деня на овулацията. Според данните, на 18 ден след ову най-ниската стойност на доказана бременност е 9, т.е. положителна. Това е 13 ден след трансфер на 5 ден и 15 ден след трансфер на 3 ден. При двойна бременност, както е при теб, нещата са още по-динамични и се разбира по-рано. Все пак обаче, това са най-ниските стойности (в тази база данни), а обикновено нещата стават ясни на по-ранни дни (по-достоверен показател е медианата).
Конкретно в моя случай: нямаше да знам, че е имало имплантация, ако не бях пуснала толкова ранен тест. При предишни опити съм си чакала чинно, но е идвал М. или съм губила търпение (но никога толкова рано) и тестовете са били около 0,47-0,85, но и чисти нули. Тези числа не мога да ги тълкувам, може да означават нещо, а може и да не означават. Със сигурност обаче стойности около 10 показват нещо, колкото и за кратко да е било.
А защо лекарите предпочитат да изчакаш - за да не се филмираш излишно. Не всеки има психика да понесе ранен тест с твърде ниски стойности (под 5, например) и да има сили да продължи. А трябва да се продължи, именно затова написах на Викси, че каквото и да покаже теста, да знае, че не означава нищо и трябва да го повтори след два и още два дни.