bubenceto_91, ти с какво си съгласна, или аз - не може да бъде аргумент по такъв въпрос. Има си специалисти, проучвания, медицински статистики и пр. надеждни източници, за да се информираме по такива теми.
Не е въпросът дали контрацептивите въздействат на яйчниците, а КАК им въздействат - според специалистите - позитивно. Освен, ако не броиш за негатив спадането на риска да развиеш определени видове рак. Понеже на мен това ми се вижда чиста проба бонус
Неслучайно съм постнала статия, с мненията на специалисти баш по тия въпроси. Моят лекар, както и други репродуктивни специалисти (лекари на много от момичетата тук) - също не намират противозачатъчните за вредни и опасни, даже ни ги изписват същите по разни поводи. Вкл. като средство за лечение, при проблемни яйчници.
При една двойка, която е заедно от много време и партньорите не си изневеряват и са здрави, но още не желаят деца - вместо да се ползва презерватив, се ползват други контрацептиви (някакви). Поради простата причина, че чисто физически - без презерватив им е по-приятен секса. "Прекъснатият полов акт" е много халтав метод за "пазене", много деца са се родили благодарение на него, да са живи и здрави
Та като не се ползва презерватив - бива да се ползват другите възможни средства, щом бременност не е желана. И те не са нито вредни, нито опасни за жената, което именно държах да подчертая. Споменатото от теб "Ескапеле" е хормонална бомба, която обичайно ще ти обърка МЦ за три месеца напред и се взима в краен случай само, точно по тази причина е препарат за СПЕШНА контрацепция и се приема в краен случай. Примерно при скъсан презерватив, което пък установявате след като е извършена еякулация вече и "няма назад". Това е като да удариш 2 блистера нормални противозачатъчни на екс. Супер полезно нали?
А ти щом си убедена, че лично за теб - това не е средство - то си е твое право. Просто не убеждавай друг в същото, след като "стъпваш" на "според теб", а не на някаква обективна информация. Все едно аз да ти кажа сега, че не си права, понеже аз пих контрацептиви с години, а "вредата" от тях - е видима в подписа ми
Но да ме видя да пиша, че понеже при мен така - то значи е ОК? Няма и да ме видиш. Аз цитирам източници, които твърдят нещо на база обективни данни и клиничен опит, а не какво на тях им се струвало и си мислели. Просто те помолих да правиш същото в бъдеще.
Този сайт не е "говорилня", той е информационен портал за много хора с проблеми и следва тук да се намира достоверна информация по разни въпроси.