0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #840 -: Август 03, 2014, 11:56:17 am »
Здравейте момичета, направо не знам какво и защо се случва с мен. В началото на годината ме оперираха с миома, след първият разрешен месец за бебеправене - положителен резултат и спонтанен :( . Сега този месец отново можем да продължим с опитите но съм с гнойна ангина. :(
О по календара ще бъде към 19/08. Антибиотика ще го пия до 6/08. Според вас достатъчен ли ще е интервала или да изчакам организма ми да се възстанови още един месец? Говори с личната тя ми предписа капсули за подсилване на имунната система.
*
« Отговор #841 -: Август 03, 2014, 21:35:56 pm »
HrisAni, аз съм взимала антибиотик преди ин витро процедура и опитът ми не беше спрян. Казвали са ми че антибиотикът не може да повлияе, бързо се изчиства.
Но за това дали е нужно да почиваш, за да се възстановиш като общ статус, имунитет и т.н., не мога да преценя, най-добре лекар да даде препоръка.
Но до овулацията има доста време, желая ти бързо възстановяване!
« Последна редакция: Август 03, 2014, 21:58:03 pm от marsi »

« Отговор #842 -: Август 04, 2014, 18:24:35 pm »
desi_do4eva, твърде рано е за уринен тест.
Най-рано може да отчете кръвен (около 11 дни след предполагаемия ден на зачеване, а за уринен около 14-15 дни след О., най-добре при закъснение след очаквания ден на МЦ. Пажелавам ти това да е твоят успешен цикъл! Как определяш овулацията?

Овулацията я определям по стандартният метод чрез калкулатор и записвам мускус, но цикълът ми е точен 28-29 ден и ми идва. Днес още не ми е дошло. А да попитам някъде чета че можело да има още една отделена яйцеклетка, в смисл за месеца от двата яйчника по една как се разбира дали имаш последваща овулация!
« Отговор #843 -: Август 04, 2014, 21:20:37 pm »
Здравейте, искам и аз да се "консултирам" с по-опитните. :( Опасявам се да не е станал някой гаф. Случката е следната: юли ми дойде на 21ви (юни ми дойде на 18ти) нормално беше всичко някъде 5 6 дни менструация, на 28ми вече напълно беше спряла (по принцип последните дни имам зацапване), на 30ти правих секс без презерватив, но свърши отвън. След два дни, на 1ви август вечерта мисля, че беше, видях, че имам някакво кафеникаво воднисто течение, което продължава и днес (4ти), като днес и вчера усещах лек дискомфорт в яйчниците, придърпване някакво, но не постоянно ами понякога през деня. Притеснявам се да не е нещо от предеякулационната течност да е станал гаф... това може ли да са симптоми на бременност? Моля за разбиране и съвет :(  Макар, че е рано за овулация, ако е от овулацията ще съм спокойна, но да не би да е признак на бременност това.
« Отговор #844 -: Август 05, 2014, 08:10:36 am »
Момичета, аз още се надявам че може да се зарадвам....днес е закъснява ми с две дена, вчера сутринта имах силни болки, все едно ще ми дойде, изведнъж започнаха като станах и после спряха..

*
« Отговор #845 -: Август 05, 2014, 09:28:42 am »
desi_do4eva, ако имаш възможност пусни един кръвен тест, той ще даде категоричен отговор дали има бременност. Ако не, може пак да направиш уринен, принципно е най-добре с първа сутрешна урина, тогава концентрацията на ЧХГ в урината е най-висока. В краен случай, може и по-късно през деня, но се опитай да не приемаш течности поне два часа преди теста. Късмет!  :)

Относно овулацията, много по-точно се определя, ако се включат и тестове за О., евентуално и измерване на БТ - за допълнителна информация. Но пък дано да имаш положителен резултат сега и да не се наложи  :).
За другия ти въпрос, да може да има две яйцеклетки, така се получават двуяйчните близнаци. Може да има едновременно узряване и овулация на два фоликула в един яйчник, също едновременно узряване и овулация на два фоликула в двата яйчника. Фоликулите са приблизително с еднакви размери и се пукат почти едновременно или последователно в рамките на около 24 ч.
« Последна редакция: Август 05, 2014, 09:31:09 am от marsi »

« Отговор #846 -: Август 05, 2014, 18:07:27 pm »
marsi,  днес ми дойде......, закъсня ми с един ден и веднага се замечтах, а за тези тестове за овулация, кога трябва да започна да се тествам, от два-три месеца забелязвам че около 17 ден имам някаква болка от левият яйчник, дали това не е овулацията???? Но цикълът ми варира от 27 до 30 дена. Ако болките са от овулация би трябвало да ми дойде по-късно....
*
« Отговор #847 -: Август 05, 2014, 19:44:47 pm »
Съжалявам, Деси!
Чрез календара на Зачатие  http://calendar.zachatie.org/work/HomePage  или друг калкулатор си изчисли кога са очакваните дни на овулация, като вземеш най-краткия като продължителност цикъл (27 дни), и започни с тестовете 2-3 дни преди тази дата.
При цикъл, в който продължителността варира, често се налага да се започне по-отрано с тестовете и евентуално да се използват повече лентички.
Може да направиш справка и с тази статия, има таблица за начало на тестването при съответна продължителност на цикъла: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=682:--&catid=177:---sp-965&Itemid=142&highlight=WyJsaCJd  . Овулацията се очаква да настъпи между 12 и 48ч. след положителен тест за О. и може да акцентирате с опитите през този период. Най-добре е тестовете за овулация да се правят около обяд или в ранния следобед, когато ЛХ е с най-голяма концентрация в урината, приблизително по едно и също време и след около два часа въздържане от течности.
Успех в следващия цикъл!  :)

*
« Отговор #848 -: Август 05, 2014, 19:53:58 pm »
zdraveii, както сама си написала, е много рано за овулация, посоченият ден е с поне 7-9 дни по-рано от очаквания ден на О., не се притеснявай. Това което трябва да се провери е на какво може да се дължи това зацапване, консултирай се с лекар.

« Отговор #849 -: Август 06, 2014, 08:47:10 am »
Благодаря, беше ми полезно и разбрах нужната информация.От последнията неуспешна бременност са минали осем месеца, мисля че съм напълно възстановена за едно прекрасно бебче!!! По принцип не съм имала проблеми със самото забременяване, за около три четири месеца опити и се случва! Сега от четири месеца правим опити, дано да се получи следващият път.
« Отговор #850 -: Август 08, 2014, 01:08:34 am »
здравейте, отдавна следя темата и реших да се включа. МЦ до този момент е бил винаги много точен, 26-27 дни. Този месец ми закъсня с 4 дни и ние много се зарадвахме:), за съжаление радостта бе кратка и макар със закъснение МЦ си беше нормален. Преди 3 дни обаче вместо овулация, отново ми дойде, т е на 15-тия ден. Това нормално ли е и може ли да се дължи на преумора и силен емоционален стрес?
« Отговор #851 -: Август 08, 2014, 09:04:39 am »
desi1111, Здравей,
не е нормално, ако ти е дошло наистина с пълна сила редовен цикъл, трябва да се консултираш с лекар, може да е на хормонална основа, но ако ти е зацапало е признак за овулацията. Според мен отиди на преглед.
« Отговор #852 -: Август 11, 2014, 22:04:47 pm »
Момичета, здравейте.
Искам само да споделя какво се случва в последната една седмица и половина с мен и ако може да ми дадете съвет. Значи със бъдещия ми съпруг не се пазим изобщо и искаме дете. След няколко отрицателни теста за бременост сепредадох. Обаче от няколко дни главата не спира да ме боли, кръста също ме понаболва, вие ми се свят и колкото и да пуша, след 10 минути пак ми се пуши. Гърдите не ме боля, не са и чувствителни, но пък за сметка на това постоянноми се повдига. Тест ме е страх да направя, а чак на 21 трябва да ми дойде. Моля
, кажете ми дали е възможно да има нещо :)
« Отговор #853 -: Август 14, 2014, 10:19:02 am »
Здравейте мили момичета!
Пак съм тук и  се нуждая от вашия съвет:)
Закъснява ми Ц със 4 дни-правих тест отрицателен:((
Звънях вчера да си запиша час при др.Райков но се оказа че вече не работел в Надежда и ми записах час при др.Шефкетова,но чак за 27 а дотогава?
През м.Април пак така ми закъсня и тогава док.ми изписа дуфастон но сегаа незнам дали е редно на своя глава да го пия!
Моля помогнете ми :(
*
« Отговор #854 -: Август 14, 2014, 10:40:44 am »
Здравей Silvia84, не че съм специалист, но според мен не е редно на своя глава да пиеш каквито и да е лекарства. Предполагам, че и други момичета тук ще ме подкрепят - лекарствата не са шоколадови бонбони. Причините за закъснението може да са хиляди, пак толкова са и начините на лечение. По-добре изчакай часа си, ако не можеш - опитай да намериш по-ранен час при някой друг гинеколог, във форума има доста препоръчвани лекари, които може да са свободни

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #855 -: Август 14, 2014, 10:54:47 am »
Ще чакам часа,но от познанията които имам си мисля че имам не спукан фоликул. Пропуснах да спомена че от 9 дни съм и на диета 90 дневната.Дали е възможно да има връзка?
Благодаря
*
« Отговор #856 -: Август 14, 2014, 12:17:57 pm »
Ще чакам часа,но от познанията които имам си мисля че имам не спукан фоликул. Пропуснах да спомена че от 9 дни съм и на диета 90 дневната.Дали е възможно да има връзка?
Благодаря
Разбира се ,че причната може да  бъде и от диета , аз съм правила много хранителни режими и винаги ми е оказвало влияние върху цикъла.Моят съвет е най-вече да си гледаш здравето,а не килограмите , 90 дневната диета е една от най-коварните и стресови за организма , по добре се консултирай с диетолог или направи вега тест. Успех и дано не е нещо сериозно!

« Отговор #857 -: Август 14, 2014, 20:16:57 pm »
desi1111, Здравей,
не е нормално, ако ти е дошло наистина с пълна сила редовен цикъл, трябва да се консултираш с лекар, може да е на хормонална основа, но ако ти е зацапало е признак за овулацията. Според мен отиди на преглед.
Благодаря ти Деси, и аз така мисля и дано не съм права, но мисля че отново хормоналните проблеми с щитовидната жлеза напомнят за себе си. След раждането вече 2 г не съм си правила изследвания и не съм си обръщала внимание, но май е време да го направя :(
« Отговор #858 -: Август 14, 2014, 20:47:36 pm »
Благодаря
Силве, не съм специалист, но бебеправене с диета малко не ми се срува нормално. 90 дневна диета изтощава много организма и отслабва имунната система. Принципно е хубаво да се консултираш със специалист.
« Отговор #859 -: Август 16, 2014, 18:34:58 pm »
Ами сигурно си права Desi1111:) Благодаря за съвета:)))
Да ви кажа сега вчера ми дойде и си е нормален цикъл но защо с 1 седмица закъснение?! Ще разберем след като ходя при докторката. Добре че има такива хора като вас да информират тези които не са много наясно с нещата като мен:)))
Благодаря ви