Здравейте и от мен! Ние с мъжа ми също искаме да имаме бебе и работим по въпроса от около 6 месеца. Сега ще ви опиша моя случай и очаквам съвети и мнения.
Последната ми менструация беше на 15.11. Цикълът ми варира между 26-30 дни. Никога не ми е закъснявало повече от 2-3 дни. Предните 4 месеца си следях овулацията с тестове за овулация Clear Ovu и имах положителни резултати на 14-15-16 ден.
Последния път си правих тестове за овулация, и на 3.12. (това е 19 ден) получих втора черта, но не толкова ясна, колкото тестовата. Нямах повече лентички, но си мисля, че на 4.12. щеше да е истинския положителен тест за ову.
Все още не ми е дошло, а по мои изчисления трябваше да ми дойде на 13.12. На 18 и 19 декември правих тест за бременност Blue Dream и имаше бледа втора черта и на двата теста, но след времето за отчитане. Реших, че съм бременна и че е рано за гинеколог, затова исках да минат празниците.
Вчера имах бледо розово течение и се притесних, обадих се на гинеколога и тя ме прие. Прегледа ме само с ехограф и каза, че нищо не се вижда, че според нея ще ми дойде. В клиниката направих тест Sure Check - беше отрицателен, а тя каза, че за такова закъснение трябва да е положителен. Изпрати ме и каза да чакам да ми дойде...А това закъснение!? Бях изплашена и объркана, всичките ми надежди угаснаха....Обаче...след няколко часа на теста отново се появи втора черта и то по-ярка от предишните. Зацапването спря почти веднага и сега няма нищо.
В крайна сметка имам 3 теста с 2-ра бледа черта, НО след времето за отчитане - положителни ли са? Възможно ли е този месец, заради късната овулация, нещата да се случват по-бавно?
Мисля да изчакам след празниците и да отида отново на АГ (мисля при друг АГ), въпреки, че нямам търпение да разбера и да не се надявам напразно...
Извинявам се ако съм била прекалено подробна, но исках всичко да е описано, за да ми помогнете максимално с мнения. Качвам снимка на последния тест, резултат отчетен около 2 часа след пробата.