0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #900 -: Ноември 23, 2013, 07:35:42 am »
Добро утро мами!  preggo Пожелавам ви един хубав и релаксиращ уикенд!  :sleeping:
Very,аз разбрах за Хашимотото около 7-8 месеца преди да забременея,но наистина страшно много жени забременяват и раждат без дори да разберат,че са имали завишен или понижен ТСХ-в БГ докторите май нямат много навик да те карат да се изследваш...  :? Аз преди да разбера за проблемите ми с щитовидната и с инсулиновата резистентност споделих с тогавашната ми гинеколожка,че искаме бебе и тя освен да ми каже да пия витамини Pregnacare conception не ме прати на никакви изследвания,всичко ми било наред!!!  osi_2 Довери се на ендокринолога ти и всичко ще бъде наред!  :grouphug: Всякакви страховити статии и статистики само ще те психират,от личен опит ти го казвам!!!  :wink:
*
« Отговор #901 -: Ноември 23, 2013, 15:38:48 pm »
VeryMe, аз разбрах, че имам Хашимото, след като забременях.  Не бях имала никакви проблеми с щитовидната жлеза. При първото изследване от бременността стойността на ТСХ беше 3.2 mIU/l. Оттогава си пия Л-Тироксина и следя редовно ТСХ и ФТ4 :). Така че се успокой и действай :).
*

VeryMe

• 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
« Отговор #902 -: Ноември 23, 2013, 16:05:44 pm »
Beata, до колкото разибрам, за хашимото трябва да имаш и повишени антитела. Така ли е или греша?
Моите показатели са следните:
TSH - 3.37  ref=0.27-4.20
FT 3-4.79   ref=3.10-6.80
FT4-16.69   ref=12.00-22.00
anti-Tg (TAT) 27.99  ref <115
anti-TPO (MAT) 12.42  ref<34
Според теб имам ли Хашимото?

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #903 -: Ноември 25, 2013, 09:51:21 am »
Хей момичета,защо никоя не пише  :ask: Как сте,как я карате????
На мен вчера ми се случи нещо странно.....Усетих как едното бебе хълцаше  :lol: Хем ми стана едно такова мило,хем и се притесних.Вие усещали ли сте хълцане в корема?
« Последна редакция: Ноември 25, 2013, 09:59:20 am от Asenceto »
*
« Отговор #904 -: Ноември 25, 2013, 11:08:13 am »
VeryMe, днес ще научиш всичко, което те интересува, от ендокринолога :). Очаквам да разкажеш как е минало. Само за сведение при мен Хашимото се установи след ехографски преглед и кръвно изследване. Моите антитела бяха завишени и те няма да се променят с лекарства :).

Asenceto, доколкото знам, хълцането на бебетата е в опит да развият рефлекс за дишане и си е съвсем в норма :). Не съм усещала подобно нещо, но аз самата си хълцам от началото на бременността :).
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #905 -: Ноември 25, 2013, 12:19:52 pm »
Привет и от мен! Как сте днес, момичета?
Асенце, здрасти! Мен лично ме нямаше защото правим леко освежаване у дома - боядисахме 3 стаи само и въпреки това падна здраво местене и чистене. Относно хълцането - напълно нормално е бебчетата да хълцат. Дори съм чела, че е хубаво да похълцват от време на време защото така се развива рефлексът за дишане (както и Беата е написала). Аз усещам моят бебо да хълца от време на време.
Иначе аз се чувствам много добре. Като изключим петък - много се бях притеснила - бебо не беше ритал цял ден и в края на деня отидох при АГ, при когото ходех преди години. Оказа се, че си е много добре, жизнен, но просто явно не му се е мърдало този ден. За разлика от вчера и днес. Дори докато пиша го усещам как ме подритва. :lol: Та успокоих се и си казах, че няма да се шашкам толкова много следващия път. На вас случвало ли ви се е подобно нещо? И ако да - как действате в подобни случаи?
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и много топъл ден! :flower:

Quiet people have the loudest minds.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #906 -: Ноември 25, 2013, 12:50:51 pm »
Beata, до колкото разибрам, за хашимото трябва да имаш и повишени антитела. Така ли е или греша?
Моите показатели са следните:
TSH - 3.37  ref=0.27-4.20
FT 3-4.79   ref=3.10-6.80
FT4-16.69   ref=12.00-22.00
anti-Tg (TAT) 27.99  ref <115
anti-TPO (MAT) 12.42  ref<34
Според теб имам ли Хашимото?

Моите резултати бяха подобни, но структурата на жлезата беше кофти.
*
« Отговор #907 -: Ноември 25, 2013, 13:04:44 pm »
Иначе аз се чувствам много добре. Като изключим петък - много се бях притеснила - бебо не беше ритал цял ден и в края на деня отидох при АГ, при когото ходех преди години. Оказа се, че си е много добре, жизнен, но просто явно не му се е мърдало този ден. За разлика от вчера и днес. Дори докато пиша го усещам как ме подритва. :lol: Та успокоих се и си казах, че няма да се шашкам толкова много следващия път. На вас случвало ли ви се е подобно нещо? И ако да - как действате в подобни случаи?
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и много топъл ден! :flower:
Случва се, често :-)
И ама най-най-препоръчително е да се радваш и да викаш "урааааа" на висок глас - в идните 14 седмици (и още толкова години, живот и здраве) ще почнеш да се молиш да мирува, ама нямааааааа  :lol:
*
« Отговор #908 -: Ноември 25, 2013, 13:12:30 pm »
Здравейте и от мен.Утре съм на ЖК, а миналата седмица минах и на частно на преглед, че нещо бях притеснена.За сега нещата са се подобрили при мен.Имам леки контракции, но са на рядко.Иначе разбрахме, че момата върви едра и избързва с две седмици.За ритането на мен не ми се е случвало на има ден в който да не рита.Не знам дали от седналата поза в работа или от нещо друго, но сутрин като пристигна в офиса и се започва канонада от ритници, чак не мога да седя на стола, че ние сме седалищно и тя рита точно в слабините.

Утре предполагам ще ми пуснат микробиология и изследванията кръвните ще трябва пак да правя.А ходих и на ендокринилог и там всичко е ОК.За ремонти не ми се говори, само ще кажа че кухнята си чака обзавеждането, а в тоалетната най-накрая започнаха да се появяват плочки но има още :(

Асенце, много е готино като хълцат :)

Starshine, казвали са ми да ям шоколад или да пия кола или студена вода, а наскоро момичетата споменаха и за портокалов сок, май.Но аз лично не съм ги пробвала тези неща.А една вечер прекалих с една шоколадова торта, после имаше дискотека в корема ми, но това е защото не се усетих какво следва.

*
« Отговор #909 -: Ноември 25, 2013, 13:22:32 pm »
Здравейте и от мен  :hello2:
Аз също съм добре ,просто почивните дни се занимавахме и ние по край ремонта ,после си почивах ,в събота забелязах че са ми подути краката  :?, при вас как е? Тази седмица ще ходя пак за изследвания, уж до сега не съм имала албумин ,а може и да нямам ,но пак да се подуват.Иначе сутрин като стана не са така явно като се поразмърдам на разходака ,после и нещо по къщи да свърша и тогава стават така.
Не съм усещала да хълца
При мен също понякога се е случвало да не мърда,но още на следващия ден се започва отново и отново  :).magi_st при нас също е седалищно и не ме питай снощи щях да се напикам така ме риташе чак болка усещах  :).Защо си се притеснила? Радвам се ,че всичко е Ок.

*

Starshine

• 494
« Отговор #910 -: Ноември 25, 2013, 13:41:43 pm »
Nadine, сигурно си права! :lol: Но доста ме хвана шубето в петък.
Маги, благодаря! А какво те е притеснило? Чакам да разкажеш как е минала ЖК утре.
В петък моят беборан също беше седалищно. От вчера вече го усещам, че се е завъртял и ме риташе в дясната страна на 3-4 см. под реброто, днес вече в лявата на 2-3 см. под реброто. Общо взето се върти като центрофуга, което и ме накара да се притесня в петък, когато не мърдаше. А иначе по обиколката на главичката - вървим в 27 седмица, по бедрената кост - 26. Но доколкото знам такава разлика не е от особено значение.
Относно хълцането - в началото имам чувството, че много се ядосваше като хълца и след всяко хлъцване следваше ритник. Сега май не му прави впечатление чак толкова. :lol:

« Отговор #911 -: Ноември 25, 2013, 13:59:45 pm »
Здравейте и от мен!Аз имам някакви проблеми с интернета,а от телефона не ми се пише.Иначе,вече броя дните до евентуалното събитие :) .На моменти доста ме приболява кръста,но се търпи.

Асенце,в последните седмици хълцането на бебчето е доста неприятно или поне за мен е така.Моето хълца всеки ден и понеже е с главичката надолу се усеща като ритници в слабините.

Старшайн,и аз на 3 пъти се притеснявах ,когато не го усещах.После установих,че има и недотам активни дни.Аз лично като не усетя движение леко си раздрусвам корема с ръце и малко след това бебо се раздвижва.Иначе знам,че се хапва нещо сладко или се пие сок или газирано.

беата, нямам хашимото,но антителата ми бяха 6 пъти над нормата преди да забременея.Да обаче, ги изследвах в 20та седмица и бяха влезнали в норма.Чудя се дали е от бремеността или фактът( бях чела някъде),че омега 3 може да им повлияе,а аз я приемам редовно с витамините за бременни.

аманда,незнам дали поддуването на краката(задържането на течности) може да се избегне.При мен  не откривам видима разлика,но ластиците на спортните чорапи ми се отбелязват на глезените,особено вечер,така че оттичането е факт.Мисля на курса за бременни бяха споменали като почиваме да ги държим на по-високо - на табуретка или стол.

Не ви завиждам на всички с тези ремонти!Дано да минават бързо и по план!
*
« Отговор #912 -: Ноември 25, 2013, 14:27:44 pm »
здравейте и от мен,аз утре съм да видим как е бебчо при доктора,онзи ден ми исписаха да пия желязо и магнезий против контракции,някой друг пие ли ги
*
« Отговор #913 -: Ноември 25, 2013, 14:37:08 pm »
Neli да вдигам на възглавници като лежа и така  :),аз също мисля,че в най-близки дни ще ни зарадваш,нека всичко да мине леко  :wink:

2411 май повечето пием  :), аз също пия магнезий-Нутри маг  yahoo_33

*
« Отговор #914 -: Ноември 25, 2013, 14:40:47 pm »
 моят магнезий е магне B6
*
« Отговор #915 -: Ноември 25, 2013, 15:06:49 pm »
Аз съм на магнезии от 4-ти месец, вече не ми прави впечатление.Имах малко контракции и за това се бях притеснила.Вече съм по-добре :) Като казвате за въртене, това дете изглежда има много място защото наистина на моменти е като центрофуга.Любимите пози са седалищно и напречно в корема.Не съм вярвала, че може едновременно да ме рита от дясно и с ръце да ме човърка от ляво, ама можело :) Аз всеки път се усмихвам като я усещам, няма значение дали боли или не.Мъжът ми вика че ходя като луда, ухилена до ушите :)

Нели, на теб ти остана съвсем малко, чакаме хубави вести скоро.

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #916 -: Ноември 25, 2013, 15:25:31 pm »
Starshine,четох в една книга,че като има повече движение на майката,бебето усеща това движение като полюшване и го приспива.Затова ако си имала повечко разходка около ремонта,нищо чудно и това да е причината.И на мен ми се е случвало да не мърдат.....и на следващия ден или през нощта си наваксват  :lol:
neli_london може би ти си следващата да ни зарадваш ;) Стискаме палци....силно...силно  :crossfingers:
Дес Дес нещо се изгуби,да няма изненада,въпреки,че й е малко раничко.....
amanda и на мен ми се случва да ми се подуят краката,особено като ми е много топло.Не е лошо да пуснеш един албумин да видиш как е.
А моето хълцане в корема продължава с пълна сила  :lol: Колкото и да е нормално,на моменти наистина ми е доста притеснено  :?
Момичета на мен след около 2-3 седмици ще ми бият ФЛУСТЕРОН или т.н. кортикостероиди.Нямам търпение да дойде този момент,за да мога и аз да дишам малко по спокойно.А знаете ли как се поставя инжекцията,мускулно ли?
« Последна редакция: Ноември 25, 2013, 15:34:08 pm от Asenceto »
*

Starshine

• 494
« Отговор #917 -: Ноември 25, 2013, 15:59:37 pm »
Нели, Маги, Асенце, благодаря за успокоението! Понякога си е точно като центрофуга. :lol:
Нели, стискам палци всичко при теб да мине добре и скоро да ни зарадваш! Наистина не ти е останало много.  :bighug:
Аманда, относно подуването - и на мен ми се случва понякога. Подувам се особено вечер - но това с възглавниците под краката помага.
А Дес - дано да си полежава повечко и затова да не пише. Тя искаше да удържи фронта още малко, така че и стискам палци да не ни изненадва все още. :)

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #918 -: Ноември 25, 2013, 16:51:38 pm »
И от мен едно здравейте :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: радвам се за хубавите новини при вас, при мен, са ту хубави, ту недотам :o
Продължавам да качвам пустото му кръвно  :xи сега ми смениха Допегита с др препарат (на него пише, че не се препоръчва при бременност и кърмене, но док ми каза да го почвам засега сам 3х1). Днес ми е 1 ден на приема му дефакто и сам като цапната с мокър парцал :lol: абсолютно неадекватна, да не говорим че зверски ми се спи ... За краката и моите се подуват, а изследванията са ми добри, нямам албумин, белтъците са ми отрицателни, та незнам от какво е това подуване вече. Маги стискам палци за хубави новини утре, аз съм в сряда сутринта на консултация и после ще пиша :P

Asenceto
мускулно сa!!!

но при теб, кое налага в тези седмици да ти се прави подобна терапия?
На мен док ми обясни, че тази терапия се правела, само ако ще има опастност от ражданем, защото действието и било за няколко дни само най-много седмица, в противен случай, ще трябва нов курс от ингекции Благодаря ви на всички че ме мислите, тук съм, но нещо сам се сдухала покрай това кръвно, ама стискам яко краката и не пускам никoй да излиза преди 15 декември :jump12:

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #919 -: Ноември 25, 2013, 17:35:53 pm »
Асенцето, Ивайло хълцаше страшно много /като ти казвам МНОГО имам предвид по няколко пъти на ден, всеки ден/ и до сега  :wink: Както ти е казала и Нели, в края става болезнено дори.. Остай детето да се развива  :lol:
За подутите крака - наистина е хубаво да се пусне албумин. За всеки случай
Старшайн, ти всеки ден ли скачаш бодра като пИпируда?  :) Имаш дни с по-ниска активност, други по -висока...Признавам, че и мен ме е плашел като се "закроти", за това послушах докторката - ако нещо наистина ме притеснява, по -добре излишен преглед, от колкото такъв, когато е късно. В този смисъл, добре си направила... :wink:
Маги, радвам се, че всичко е наред при теб!  :bighug:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"