0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #820 -: Ноември 17, 2013, 20:54:17 pm »
А докторката ни е най-милата  и отзивчивата, плюс, че е много добър професионалист  :)
osi_9
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #821 -: Ноември 18, 2013, 10:36:58 am »
Здравейте, момичета! :hello:
hope1203, VeryMe, добре дошли в темата! Честито! Лека бременност и раждане ви пожелавам!
hope1203, почивай си повече и се пази, не се натоварвай. :hug2:
*Sunny*Angel*, аз мисля да правя и третата ФМ, но ще се съобразя и с мнението на лекарката - ако каже, че е излишна - ще я пропуснем.
desi_do4eva, радвам се, че при теб всичко върви добре!
Относно боите - аз съм на мнение, че по принцип са си вредни. А особено вредни са при бременност. По принцип не се боядисвам и не смятам да започвам (поне на този етап). Може би ако видя половината си коса бяла - ще се замисля. Та мнението ми е - ако можете избягвайте боите когато сте бременни, особено в първия триместър.
Иначе аз се чувствам добре. Бебо естествено е много активен. Тази седмица свърших доста работа - бъдещата детска стая беше превърната в склад, събота и неделя я изчистих из основи. Общо взето цялата къща изчистих и подредих. Сега остава да обиколя магазините за бебешки покупки.
Момичета имам нужда от мнения - мислех си бебешкото креватче да бъде в спалнята докато бебо стане на годинка. А детската стая да си бъде подредена и след това само да преместим креватчето на бебо и да си спинка там. Какво е вашето мнение и евентуални планове за спането и разположението на кошчето? :ask:
Пожелавам ви усмихнат, топъл и много спокоен ден! :bighug:

Quiet people have the loudest minds.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #822 -: Ноември 18, 2013, 10:49:21 am »
За мен е важно бебето да ми е пред очите постоянно нощем. Ния като се роди сложихме креватчето до нашата спалня. И 4-те страни са с решетки, защото късата страна е допряна до спалнята и мошех да я виждам и пипам без проблем. От втория месец взех бебето при мен на спалнята, за да не ставам нощем да я кърмя. Така откарахме до 2 годинки  :D таткото командирован в другата стая. После сама реши, че иска да спи на креватчето си, но задължително аз трябва да съм от нейната страна.

Живот и здраве новото бебе пак ще спи при мен и таткото пак ще го квартироваме в другата стая. Надявам се още малко и Ния да приеме да спи с баща си в другата стая, а след време като има вече и по-голяма кака там новото бебе по-бързо да се отдели от мен и 2-те деца да си останат в детската. Но да видим, това са само планове.
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #823 -: Ноември 18, 2013, 10:56:50 am »

Starshine аз съм чула,че някои мами отделят бебето в детската стая още от първия ден.Въпроса е до колко ти ще се чувстваш спокойна.Аз не бих посмяла да направя такава стъпка .
При нас живот и здраве,като се родят бебетата ще са при нас.Аз съм си приготвила люлеещия ми стол да е близо до тях,че като гледам едва ли ще стигна да легна на спалнята  :lol:
*
« Отговор #824 -: Ноември 18, 2013, 11:28:40 am »
Всеки си има право на мнение, да почна с неприсъща за мен толерантност.....

Но мама и тати също са хора, и то много важни хора. Тяхното нормално психическо състояние е от огромно значение за бебето - да израстне спокойно и ведро. В едно нормално положение, без непрекъснато кърмене или с АМ, при наличие на бебефони и (не на последно място) - физическа възможност, аз не бих отпратила съпругът си за няколко години, докато отраснат децата.
И изрично отказвам да деля спалнята си с тях - има легло на мама и тати, и има легло на малчовци. (и без това всеки случаен път, когато по една или друга причина се е налагало да го приспя на спалнята не съм могла да мигна по цяла нощ да не би да падне, да го смачкам и т.н.).

VeryMe,  аз си се боядисвам, че и понякога изрусявам, от години; с настоящият батко - дори съм се и къдрила, за лакиране и козметици - да не говорим. Нищо ни няма (освен дето аз се чувствам човек). Според мен това са бабини приказки, не по-логични от настояванията да не си режа косата, след като стана ясно, че баткото ще е момче. Ако ти ще се чувстваш по-добре без тези процедури - разбира се, недей; но ако се притесняваш за бебето.... не мисля, че има причина. По лично мнение (да, не е подкрепено от статистически изследвания) обичайният ден на чист софийски въздух (или на прекрасния ми офисен мокет) е с нищо по-добър от боядисването на няколкото ми косъма.
*
« Отговор #825 -: Ноември 18, 2013, 11:31:08 am »
Нищо няма да ви стане на вас и на бебетата от боядисване на коса, лакиране на нокти и пр. Единствено при жените, които се изрусяват с предварително обезцветяване на корени - може да има повишена чувствителност на кожата и самата процедура да е неприятна, но дотам.

Не съм спирала да се боядисвам и да ходя на маникюр всяка седмица и като бременна. След като родих - също. Бебе без маникюр и лак не съм гледала, небоядисана не съм била. Проблеми - няма, не е и имало. Споделям личен опит - не "давам акъли". Ако някоя бременна чак толкова се страхува, че такива процедури могат с нещо да навредят - да не ги прави, все пак е важното да е спокойна бременна. Но реални основания да не се правят тези неща - просто няма.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Starshine

• 494
« Отговор #826 -: Ноември 18, 2013, 11:46:46 am »
Момичета, благодаря за мненията и съветите. :)
Nadine, особено съгласна съм с теб за спането в спалнята на мама и тати. Напълно категорична съм тук, че малчовците си имат място и легълце за спане, и то определено не е в спалнята на мама и татко. Аз също не мисля, че е нормално мъжът ми да бъде изпъден в другата стая и да спи отделно от мен. Някак ми се струва не много естествено. Разбира се, това не означава, че обичам по-малко детето си, напротив... По-скоро се чудя колко време би било нормално креватчето на бебо да бъде в спалнята - 3 месеца, 6 месеца или 1 година, и дали изобщо да бъде слагано там? :ask:
Отново относно боите - по принцип не съм им фенка. :lol: Както написах по-горе - не си боядисвам косата, а и не искам да я боядисвам. Всеки сам преценява за това. Но виж, ноктите си лакирам, ходя на фризьор, и особено важно е за мен да ползвам редовно епилатор (за който между другото четох някъде, че не се бил препоръчвал, но аз си го ползвам). Та всеки сам преценява кое е вредно за самия него. Ако мислите, че нещо би ви навредило или се притеснявате да го ползвате - избягвайте го. Всеки трябва да се довери на вътрешния си глас.. поне така правя аз. :D
П.С. Мира_Мими - по никакъв начин не искам да те засегна с това за изпъждането на таткото от спалнята, всеки сам намира ритъмът по който да се движи. И 2 години не ми се струват много, просто съм свидетел на дете на 8 години, което все още не може да спи само и майката и бащата вече 8 години не спят на едно легло. Оттам идва и твърдата ми позиция относно този въпрос. yahoo_33
« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 11:52:02 am от Starshine »

*
« Отговор #827 -: Ноември 18, 2013, 11:58:56 am »
А аз бих казала нека родим и да видим!Много приказки съм чувала и големи обрати съм виждала, за това говоря в сегашно време, към момента какво ми се случва, другото е в сферата на вероятностите ;)

« Отговор #828 -: Ноември 18, 2013, 12:17:59 pm »
По въпроса къде да спи бебето: според мен първите няколко месеца в стаята на родителите после в неговата за да свиква. Имам познати които са пример и за двата варианта едното спи само от бебе и е много самостоятелно, а другото от бебе на спалнята. Сега са на по 7г. и едното още спи на спалнята при мама и тати и немогат да го научат да спи в детската въпреки,че там има кака и няма да е само. Ние за сега още сме при родителите ми и бебето със сигорност ще е при нас, понеже няма къде другаде. Дано да свършим до 1г. с ремонта и да си има детска стая.
По въпроса за боядисването: не мисля ,че е толкова вредно. Аз след прегледа за потвърждаване на бременността имах час за боядисване, аз се боядисвам рядко на 3 месеца някъде. Виждала съм много бременни в салоните и много познати не са спирали да се боядисват по време на бременността.

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #829 -: Ноември 18, 2013, 12:32:45 pm »
Аз се боядисвам(на кичури)от самото начало на бременността.Само се притеснявам,че скоро време няма да имам какво да боядисам.Косата ми пада в такива количества,че се плаша вече.При вас случва ли се?
« Отговор #830 -: Ноември 18, 2013, 12:55:26 pm »
Моята коса направо се "стеле" .Никога не ми е падала толкова много,но според моят фризьор съм си ОК.Иначе и аз съм с кичури и не съм спирала да си ги подновявам,нито пък да посещавам козметик и маникюр с педикюр.
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #831 -: Ноември 18, 2013, 13:52:02 pm »
Здравейте!
VeryMe добре дошла  :bighug: ,пожелвам ти безпроблемни бременни дни.

По въпроса къде ще спи бебето-аз в началото имах голямо желание да си  го сложим само в стаята,но сега си промених решението и мисля,че ще ми бъде по удобно да бъде при нас тъй като ние живеем в къща и етажа ни е 5 стаи и детската която сме определили е през една стая от нашата спалня,както и да е няма да влизам в подробности,та ще ми бъде бебечето по далече и се притеснявам,а когато стане на 1г. евентуално ще го отделим.Всеки си преценява как ще му бъде удобно  yahoo_33

« Отговор #832 -: Ноември 18, 2013, 15:44:17 pm »
Оффф,момичета-много ми е тъпо!!!  :balk_144:  Преди 1 час се прибра мъжът ми и каза,че са го уволнили от работа-той беше в изпитателен срок и са го освободили без да му кажат защо... Разстроих се доста и си  поплаках  :balk_145:-притеснява ме това,че нали и аз от днес съм в болничен и кой-знае кога ще ми го изплатят,а и от бременността нали сме си по-чувствителни... та не знам как ще се справим с парите,ама здраве да е... Извинявайте,че ви занимавам,но имах нужда да споделя с някой!  :hug2:
*

Starshine

• 494
« Отговор #833 -: Ноември 18, 2013, 15:57:41 pm »
*Sunny*Angel*, всичко ще се нареди. Не се разстройвай! След всяко лошо нещо се случва нещо хубаво! Гледай напред и положително! Стискам палци всичко да си потръгне както трябва! Силни прегръдки! :bighug:

*
« Отговор #834 -: Ноември 18, 2013, 16:02:00 pm »
Оффф,момичета-много ми е тъпо!!!  :balk_144:  Преди 1 час се прибра мъжът ми и каза,че са го уволнили от работа-той беше в изпитателен срок и са го освободили без да му кажат защо... Разстроих се доста и си  поплаках  :balk_145:-притеснява ме това,че нали и аз от днес съм в болничен и кой-знае кога ще ми го изплатят,а и от бременността нали сме си по-чувствителни... та не знам как ще се справим с парите,ама здраве да е... Извинявайте,че ви занимавам,но имах нужда да споделя с някой!  :hug2:
може пък да е за хубаво и да си намери по хубава работа,гледай ти да си спокойна,а пък всичко ще се нареди
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #835 -: Ноември 18, 2013, 16:25:22 pm »
А аз бих казала нека родим и да видим!Много приказки съм чувала и големи обрати съм виждала, за това говоря в сегашно време, към момента какво ми се случва, другото е в сферата на вероятностите ;)
Много мърдо  :wink: osi_9 Не случайно е казано: "Господ се смее на плановете, които си правим"...Като вземеш в ръцете си 3 кила безпомощна мръвка, всичките ти идеи се изпаряват мигом  :lol: Не съм си и помисляла да гоня мъжа си в друга стая, както и Ивайло да спи на спалнята ни /има си креватче/, но не ми е и минавало през ума, да го слагам в друга стая.  :) Та аз първите месеци спях дори на светната лампа... :oops:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #836 -: Ноември 18, 2013, 18:49:31 pm »
Съни ейнджъл,знам,че не е лесно,но се опитай да останеш стабилна психически.И както са казали момичетата може да е за хубаво и мъжът ти да си намери нещо по-добро.Стискам палци  :crossfingers:

Относно мястото на детското креватче.....в Англия за всичко се дават препоръки(няма да изпадам в подробности защо),но съветват бебето да спи в родителската стая поне до навършване на 6 месечна възраст.Личното ми мнение е,че е най-добре да бъде отделено след тази възраст или максимум докато стане на година и половина,защото след това по-трудно се приучава да спи само.
Изобщо не ми харесва фактът при все,че имам приятелки с отделна детска стая детето им да спи при тях до 5 годишна възраст.
Моят по-малък брат спеше при родителите ми до  2 годишна възраст и имаше забавна случка,в която симулирал,че спи и родителите ми в момен на интимност,чули гласчето му "вие защо се целувате?"

Отново имам проблеми с пустият апетит-хич го няма!Всеки ден се качвам на кантара с надеждата да съм сложила някое килце,но уви.Остават 2 седмици,в които я кача килограм ,я не...и не мога да се вместя в препоръчителното наддаване.Така ако бебето се роди под 3кг ще обвинявам себе си,че не съм яла достатъчно.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #837 -: Ноември 18, 2013, 19:29:25 pm »
Относно мястото на детското креватче.....в Англия за всичко се дават препоръки(няма да изпадам в подробности защо),но съветват бебето да спи в родителската стая поне до навършване на 6 месечна възраст.Личното ми мнение е,че е най-добре да бъде отделено след тази възраст или максимум докато стане на година и половина,защото след това по-трудно се приучава да спи само.
Изобщо не ми харесва фактът при все,че имам приятелки с отделна детска стая детето им да спи при тях до 5 годишна възраст.
Моят по-малък брат спеше при родителите ми до  2 годишна възраст и имаше забавна случка,в която симулирал,че спи и родителите ми в момен на интимност,чули гласчето му "вие защо се целувате?"

Отново имам проблеми с пустият апетит-хич го няма!Всеки ден се качвам на кантара с надеждата да съм сложила някое килце,но уви.Остават 2 седмици,в които я кача килограм ,я не...и не мога да се вместя в препоръчителното наддаване.Така ако бебето се роди под 3кг ще обвинявам себе си,че не съм яла достатъчно.
Нели, Ивайло се роди 2960кг. при все, че аз наддадох достатъчно. Та не ги мисли толкова тези неща  :wink:
Колкото до препоръките в Англия, знам за какво говориш, по същата причина не съм го отделяла като малък. Сега като гледам, достатъчно голям е вече и след освежителен ремонт на стаята му, възнамерявам в скоро време да го направя. :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #838 -: Ноември 18, 2013, 21:26:56 pm »
Това, което съм чела е, че поне докато майката кърми вечер, бебето трябва да е при нея. Така майката не се разсънва толкова много и почива по-пълноцено. След този период, аз си мисля, че бих го отделила в другата стая. Това на първо четене, на второ ... животът ще покаже :)
*
« Отговор #839 -: Ноември 19, 2013, 01:30:56 am »
Привет момичета.Виждам любимата ми тема за спането....хехеххех.Не си правете планове,много и аз много ,бърборих и давах акъл на снаха ми ама и моя Теди още спи между нас.Колкото за боядисването,аз се боядисвах и лакирах.Не мисля да е опасно.
Нели,не се притеснявай то качването на кг на бебето не зависи само от твоя апетит.  :wink: