0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #740 -: Ноември 12, 2013, 16:21:27 pm »
Здравейте момичета!
Аз днес ходих да си пускам редовните изследвания кръв и урина докторката по ЖК каза,че всичко е наред само хемоглобина ми бил нисък 115 е стойността и ми каза да пия Сорбифер,според вас това толкова ли е ниско за хапчета ,мисля да звънна и на моята Док в София и с нея да се консултирам.И другото  левкоцитите ми са 12,2 при реф.ст. 3,5-10,0 тя не каза за тях нищо,та  високи ли са или са  нормални?  Утре ще ходя и на ехографа да ме гледа.
Благодаря ви предварително!

п.п. Да ви се похваля направихме първата покупка за бебка количка и ми е много кеф  :balk_48:

Аманда, не виждам в коя седмица си, но левкоцитите често се покачват по време на бременност и се приема за нормално. И при мен беше така  :wink: За хемоглобина - мисля около 120 беше за жени, но не е лошо да вземеш второ мнение. Честито за количката.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #741 -: Ноември 12, 2013, 16:31:09 pm »
Благодаря Бу!
Нещо лентичките и аз не ги виждам иначе съм 27г.с.

« Отговор #742 -: Ноември 12, 2013, 17:25:55 pm »
Аманда,и при мен бяха малко завишени левкоцитите,ама доктора въобще не го отбеляза като нещо притеснително...Моят хемоглобин също падна от 135 на 120 и от една седмица  пия сироп Флорадикс-да видим дали ще помогне,защото той е хранителна добавка,а не лекарство...  :? Честито за количката-каква е?  :)
Иначе аз утре съм на ЖК-надявам се всичко да е наред!При мен продължава понякога  да има една режеща болка ниско долу,когато ходя пеша и като седна ми минава за 2 минути!Разтягане на матката и връзките ли е или контракции не знам,но май не ми се стяга корема...Абе утре се надявам доктора да ми обясни! Целувки и лека вечер на всички!  :wink:
« Последна редакция: Ноември 12, 2013, 17:28:42 pm от *Sunny*Angel* »
*
« Отговор #743 -: Ноември 12, 2013, 17:34:40 pm »
Момичета, може ли да се спи по корем в началото на бременноста ? :)
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #744 -: Ноември 12, 2013, 18:16:53 pm »

Мисля, че не е препоръчително :o

Аманда май са добре изследванията ти :lol: честита ти количка  :P Ох и на мен утре ще ми врачат да ги правя, и аз защо си мисля, че няма да са хубави ;(

честита радост и на мама Моникс :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: Да растете здрави и щастливи!!!

Утре сме на ЖК ние, дано вс е наред :P

*Sunny*Angel* osi_9

*
« Отговор #745 -: Ноември 12, 2013, 18:42:47 pm »
мимише, аз спях по корем в началото на бременността, просто така си спя, с времето просто ти става неудобно и се завърташ, споко.

*
« Отговор #746 -: Ноември 12, 2013, 19:23:46 pm »
Мерси Маги ,доста ме успокои.И аз така си спя и така или иначе се завъртам в един момент.
« Отговор #747 -: Ноември 12, 2013, 21:06:02 pm »
Аз съм в 5-ти месец и продължавам да се обръщам от време на време по корем. Или ако не изцяло то почти.

Момичета, имате ли проблеми с паметта. Много забравям и много оглупяла се чувствам. Бяха ме предупредили, че ще се случи :)

Да попитам и още нещо - мога ли според вад да отида на концерт? Как ще се отрази силната музика на бебето? Става въпрос за Скорпионс през декември в Арена Армеец. Тогава ще съм 6-ти месец.
« Последна редакция: Ноември 12, 2013, 21:28:14 pm от 47 Smiles »
*
« Отговор #748 -: Ноември 12, 2013, 22:41:38 pm »
47 Усмивки, аз съм пълен идиот от както забременях.Записвам, нося бележник и телефона ми напомня почти всичко.Мразя се, но това е положението.

За концерт, ако всичко е ОК към момента защо не.Моя дружка беше бременна в 6-ти месец и ходи на Бон Джоуви, познавам още едно момиче което бременно в 8-ми ходи на концерт.Зависи ти как се чувстваш и говори с доктора за всеки случай.

*
« Отговор #749 -: Ноември 13, 2013, 00:04:02 am »
Аманда, имаш доста време до финала. Ще продължи вероятно да пада хемоглобинът. И на мен някъде ми изписаха желязото в твоите седмици, че дори и по-късно. Все пак се консултирай! Аз не съм лекар. Само споделям опит.

« Отговор #750 -: Ноември 13, 2013, 07:43:59 am »
Маги, "поуспокоих се", че не съм сама  :lol:

Аманда, за хемоглобина, мога да ти изброя кои храни са богати на желязо.
Лещата - пише, че е 6 пъти по-богата на желязо от телешкото месо.
Бобът - 3 пъти по-богат на желязо от телешкото месо.
Броколи
Червено цвекло
Соя
Сушени сини сливи
Чай Ройбос - освен, че има желязо, спомага и за усвояване на желязото от другите храни. Аз лично пия вече всеки ден.
В месото - има най-много в телешкото. В свинското и пилешкото доста по-малко.
Когато ядеш храни, богати на желязо, не ги яж заедно с храни богати на калций, т.е. млечени продукти. Калцият пречи на усвояването на желязото.
Яж ги с храни богати на витамин С (например изтисквай си лимон). Витам С помага за усвояване на желязото.

*
« Отговор #751 -: Ноември 13, 2013, 09:02:02 am »
Благодаря ви на всички момичета  :)
47 Smiles за боба и лещата не знаех,аз си хапвам боб поне един път в седмицата като готвя,благодаря ще имам в предвид  :wink:

Съни,Десс всичко ще е наред на ЖК,аз също съм днес по късно след обяд  :crossfingers:

А количката ще я споделя в темата за количките както е редно  :D

*
« Отговор #752 -: Ноември 13, 2013, 10:34:25 am »
Здравейте, момичета!

Развеселих се, като прочетох въпроса на 47 Smiles за ходенето на концерт :). Аз, откакто съм бременна, вече ходих на 3-4 концерта и най-голямото ми притеснение беше дали ще имам навременен достъп до тоалетната  :lol:. Иначе съм напълно убедена, че ако мама е доволна и бебо се радва. Най-"трудно" ми беше с Камен Донев, болеше ме коремът от смях  :D.

Момичета, чакам хубави новини от вас след ЖК!
*
« Отговор #753 -: Ноември 13, 2013, 10:58:28 am »
Привет и от мен .
За концерта бих се посъветвала със лекар и въпреки това пак бих премислила доста. Особено за рок концерт на закрито. Аз съм от хората , които не пропускат такива. С особено мнение съм най-вече заради това че ще е на закрито. Проблема не толкова със силата на звука колкото със звуковото налягане което се получава в затворени помещения. На открито е друго , на опера и симфоничен или вокален и подобни концерти също не виждам проблем, рок на закрито е друго. И второто ми притеснение , че често е голяма бутаница.
Хубав ден на всички.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #754 -: Ноември 13, 2013, 11:10:04 am »
Подкрепям авалон за концерта, плюс коментара, че като трябва да отидеш до тоалетна, около 100тина пъти :) , трябва да преминеш през сериозна тълпа и да изчакаш опашка.
« Отговор #755 -: Ноември 13, 2013, 11:10:19 am »
Момичета появи ми се от вчера едно слузесто течение леко жълтеникаво, не е по бельото а само по сълфетката като се избърша. Мисля да звънна на лекарката си да питам дали да ида на преглед. Вие сблъсквали ли сте се с този проблем?

« Отговор #756 -: Ноември 13, 2013, 11:18:06 am »
Здравейте отдавна не съм писала, искам да попитам имате ли мнение по въпроса с консумирането на меките сирена-бри, ементал, и най-вече синьо сирене? Четох че не трябвало да се консумират от бременни.
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #757 -: Ноември 13, 2013, 11:30:54 am »
katituu по време на бременност течението си е факт,но най добре да се консултираш с лекар.Може да са гадните гъбички  :? Дано да не е нещо сериозно!Моя съвет е да отидеш на лекар.

Деси Дочева и на мене са ми много любими тези сирена,но не ги хапвам,без значение дали са запечени или не.Чула съм че не е желателно,но нека другите момичета се включат с повече яснота защо  :D

47 Smiles в 6-ти месец бебето реагира на всеки звук и шум,на всякакви емоции и повечко адреналин.При всяко едно вълнение лично при мене започват едни яки ритници  :lol: А силната музика(в заведение)не ми се отразява никак добре,а и на тях също.
Но ако ти се чувстваш щастлива,мисля че и на бебо ще се отрази добре  :D
« Отговор #758 -: Ноември 13, 2013, 11:50:52 am »
Меките сирена не трябва да се консумират през бременността, поради риск от заразяване с листериоза, ако са термично обработени - няма проблем.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

« Отговор #759 -: Ноември 13, 2013, 12:11:53 pm »
Обадих се и ми даде час за утре , дано да не се услужни  :?